Mountain horse

Bara jag som ÄLSKAR nyheterna från moutain horse?
Det blir snyggare och snyggare ju längre bland de nya grejerna man kommer.
T.ex. tröjan på bilden, ÄLSKAR den, dock får den ett stort minus för att den är vit, det är svårt att hålla rent även de mörka kläderna i stallet från fläckar, och att då ha en såhär ljus när man står och borstar leriga ben känns inte som en bra kombination. Och köper jag ridkläder vill jag kunna använda dom både i stallet och när jag rider ...
Annars gillar jag den jättemycket som sagt!
 
Gillar också jättemånga av jackorna och ridbyxorna, men vad tycker ni om Mountain horse, hiss eller diss?
 
 

Rid/konfa lägret


Dagens failbild


Kan inte låta bli att skratta åt denna bilden, Blomme i ett nötskal!

Dagens läsarfråga

Har ni läsare några serie-tips till mig? Behöver inte vara hästrelaterat. ;)

Hem ljuva hem

Den tiden jag har varit hemma det senaste dagarna har varit mellan 9 & 10 på kvällen, så idag kändes det extra skönt att sätta sig ner i soffan med datorn framför sig och ge er lite datoruppdatering! ;) Första gången sedan i måndags ...
Det betyder även att det är dax för lite serietittande haha, varje avsnitt är 42/43 minuter så uppdaterar mellan varje avsnitt tänkte jag. Bl.a. ska jag lägga upp bilder från rid/konfa lägret, har inte ens kollat igenom dom själv än haha, men tror utan tvekan att dom är bra. ;)
Kramar
 
Yackie igår kväll efter ridningen. :) (nej det är inte hennes hage, man kan ställa hästarna där medans man borstar, mockar osv.)


Hur är Yackie?

Känner att man kanske får en otydlig bild av hur Yackie är här på bloggen?
Tänkte i alla fall berätta hur jag upplever det hela. ;)

Yackie är en humörhäst, helt klart, inte så att hon är dum vissa dagar, hon ÄR världens snällaste! Men hon kan vara ganska olika att rida från dag till dag, och hon anpassar sig mycket efter ryttarens humör, är jag irriterad är hon också det, men om jag är lugn är hon också det.
Att rida är hon hur snäll som helst, hon skulle aldrig göra någonting elakt, hon är pigg, men inte svår att lugna som Blomme var, så länge du själv håller dig lugn. :)
Men som jag skrev är hon lite olika olika dagar, vissa dagar har hon varit riktigt stark, så fort man börjar trava har hon skjutit iväg och inte reagerat när man tar i henne, även om det brukar lösa sig mot slutet, och andra dagar är hon jättemjuk och svarar på minsta vink. :)

I stallet då, hon är snäll att ha och göra med, gillar inte när man spänner sadelgjorden bara men vilken häst gillar det?
Att leda BRUKAR hon vara stark, det beror på vilket humör hon är på men oftast drar hon i grimskaftet och ska fram, oavsett om man står i vägen eller inte haha.

Detta är alltså hur hon är just nu, men man får tänka på att vi nyss har fått henne, det kommer ta längre tid innan vi känner varandra. Sist men inte minst, jag älskar henne redan.
Kram


Fullt upp hela veckan

Denna veckan har varit helt fullpackad, jag har gått upp tidigt på morgonen, stressat till skolan, direkt efter skolan har jag åkt till stallet och varit där till nio (hemma halv tio) ungefär. Är inte konstigt att det känns som att jag inte haft tid med bloggen över huvud taget, men idag är en slappdag, lillasyster ska rida så jag är ledig. ;)
Vad händer för er idag?


I love it

Jag har haft sån tur som har hamnat på ett så fint stall, dom har ALLT, det är inget man saknar över huvudtaget, en sak jag själv tycker är en stor fördel är manegen, man blir ju lite bortskämd men ni måste väl hålla med om att det ÄR lättare att rida i en manege när det regnar än ute i en paddock? Och här i Göteborg har vi ju gott om regn hehe ;)
Sedan tycker jag det är coolt att dom har skrittmaskin, men tror aldrig vi kommer använda den även om den används av många andra installade.

I paddocken ligger det nya underlaget på plats, ska tydligen vara super även om jag aldrig ridit där än. Blir inte stora vattenpölar heller ...
Och det viktigaste enligt mig, människorna är trevliga, och det är inget jag bara säger utan alla hejar på alla, bra stämning helt enkelt.

Vad tycker ni är viktigt i ett stall för att man själv & hästen ska trivas?
Kram


Uteritt

Det blev en uteritt ändå, en av tjejerna i stallet skulle ut och rida så jag följde med! Jag tror Yackie tyckte det var skönt att slippa ridhuset idag. ;)
Hon var pigg och glad men verkligen INTE stark som jag hade trott hon skulle bli, så det var perfa med andra ord ;)
Dock har hon så stor galopp så hon fick inte plats att galoppera bakom den andra hästen så fick bli mest ökad trav blandat med några galoppsprång, men det gjorde inget faktiskt, jag kan inte kräva av henne att hon ska orka samla sig lika mycket som en dressyrponny (än), speciellt när vi är ute i skogen och en annan häst är med, med andra ord är jag faktiskt väldigt nöjd, jag gjorde som jag sa igår: var mjuk och ställde inte för höga krav.
Kram

(ber jättemycket om ursäkt för ingen bild, men har verkligen BILDBRIST!)


Något jag är sugen på ...

... är att beställa ett eget skal till telefonen från caseapp.se, det är ju många som gör det just nu och vad jag har sett ser kvalitén bra ut på alla!
Skulle isåfall vilja ha ett collage. Vi får se hur det blir med det.
Någon av er som har ett sådant skal? Är det värt pengarna eller inte? :)


Idag

Har piggnat till lite nu så är taggad till tusen att åka och rida, som jag skrev igår, idag ska det gå bra för JAG ska göra mitt bästa, inga höga krav på hästen utan bara vara lugn. :)
Eftersom jag kommer vara själv i stallet ska jag rida på banan, men nästa gång ska jag försöka få till någon typ av uteritt. :))

Har nyss haft skolfoto och ska jag vara ärlig känns det som att det blev bra, men den känslan brukar försvinna så fort man får se bilderna haha ..
Nu ska jag ha NO, kram



Somnar när som helst

Är jättetrött, vaknade alldeles förtidigt i morse och trodde jag skulle gå upp, satte mig upp i sängen och kollade på klockan och insåg att jag var lite tidigt ute ...
Idag har vi skolfoto och spexfoto, är inte taggad alls :(
Även idag har jag ont i magen, undrar varför jag plötsligt har det jätteofta, stress? Om någon av er är bra på magar (haha) får ni gärna kommentera! ;)
Ska rida idag också och åker direkt från skolan precis som resten av dagarna denna veckan. :)
Kram


Onsdag -ridpasset

Det kan ju inte gå bra alla gånger har jag hört, och det stämmer ju.
Idag var Yackie duktig, men JAG saboterade det, mest för att jag var trött, satte hög press på mig själv och ville lite för mycket.
Jag är alltid så när folk ska titta på, spelar inte så stor roll vem det är, men man vill ju göra sitt bästa och då vill man (iaf jag) för mycket och rider sämre istället för bättre.
Men som sagt, Yackie skötte sig bra och lyssnade egentligen, men jag fastnade för mycket i tygeln och orkade inte helt enkelt. ;) Stundtals gick det hur bra som helst, men (främst när hon blev springig och stark) då och då orkade jag inte fortsätta vara konsekvent (säger man så?) och envis.
Men aja, blev i alla fall grymt motiverad till nästa pass, för då ska JAG rida mjukt och behålla lugnet helt enkelt, så kan jag i alla fall vara nöjd med min egen insatts efteråt. :)
Kramis

(bild från den bästa delen av ridpasset)


Väntar på att slöjden ska börja

Ja, ni som har läst rubriken vet hur mitt liv ser ut just nu, spännande va? ;)
För er som inte läst rubriken, just nu sitter jag och väntar på att slöjden ska börja, vi tog en buss för tidigt eller något och slöjdläraren är ALLTID sen (sa jag alltid?!).
Efter slöjden åker jag och Johanna direkt till stallet och fixar, sedan hem och sova! Nejmen typ så ser min dag ut. :)

Förresten! Tydligen ska vi ha spexfoto imorgon, någon som har tips på vad man ska klä ut sig till? Kram


Onsdag morgon

Godmorgon!
Har nyss vaknat och gått upp ur sängen, idag är det skola (som vanligt) och sedan stallet och ridning, Johanna följer med!
När jag red Blomme dröjde det typ ett halvår innan hon såg honom live, så vi hade tänkt att det inte skulle dröja lika länge med nästa häst hehe. :)
Ska försöka få med mig kameran så kanske hon kan fota lite och annars kanske hon kan filma med min mobil, något av det får vi hoppas på. ;)
Kram


Dagens ridpass

Idag då, jag red i manegen eftersom vädret inte var så fint, och jag var inte direkt ensam om att föredra manegen för det var ganska trångt där inne, i början var Yackie lite spänd på grund av det, hon gick och tittade lite på alla andra hästarna och så fort hon blev först stannade hon (nej, hon är inget ledarsto haha).
Men det släppte fort, hon var ännu finare än sist idag, fortfarande mycket som jag (och hon) måste jobba på men vi är på rätt väg i alla fall.
Sedan tog jag en skrittpaus i mitten av passet och efter det blev hon stark och springig och jag kände att jag fick för mycket i handen, men det jobbar vi på och redan idag släppte det faktiskt i sista galoppen! :)
Kram

Bilden är från rid/konfa lägret, för idag kom nämligen fotografens bilder! ;D


Check

Har bockat av det mesta på "att göra listan" nu, ska packa lite höpåsar och sedan är nog allt klart!
Yackie hade varit mer renlig i natt än andra nätter vilket såklart var jätteskönt! Ni ska se hennes box när man kommer dit, PUH den boxen vill man inte mocka hehe ... ;)
Har även hittat en bästavän här i stallet, stallkatten! Hur go som helst ;)
Kram


Påväg till stallet

Har tänkt uppdatera hela dagen, men har inte haft något att skriva om så det har inte blivit av ...
Det har varit en vanlig skoldag, mycket genomgångar av allt som kommer hända, raster osv.
Men nu sitter jag påväg till stallet, ska rida och idag blir det i manegen (eller paddocken om den är torr), ska rida i alla gångarter den här gången, men mycket skritt, många olika ridvägar, böja och ställa, ja ni fattar, skriver mer om ridpasset efteråt. :)

Vi hörs ju senare! Kram


Klar

Nu är allt i stallet fixat, blev inte några fina bilder på Yackie när hon betade tyvärr, det var alldeles för mörkt när jag väl kom ut med henne.
Att fodra alla hästarna och gå igenom hur alla skulle ha det tog lite tid, det är ju rätt många hästar och många olika småstall, det är egentligen imorgon vi har fodringen men som jag skrev förut visade stallägaren hur allt gick till. :)
Imorgon åker jag direkt efter skolan och rider och fixar, sedan kommer mamma och hjälper till med fodringen.

Förresten kollade jag hur benskydden vi fick såg ut, dom såg inte riktigt ut som jag trodde, snyggare!
Kramar


2012-08-27

Brist på rubriker? JA
 
Har just vaknat upp ur min Pretty Little Liars värld, oj vad den riktiga världen känns stor nu haha, nejmen det är svårt att inte fastna. ;)
Runt åtta riden åker jag och mamma upp mot stallet och fixar hos pluttis. Mocka, göra mat, borsta, låta henne beta osv.
Stallägaren ska även visa oss hur man ska göra när man fodrar åt alla hästarna i stallet, för imorgon kväll ska vi nämligen göra det, och det är ju lite dumt om man inte vet hur det går till då .. ;)
Imorgon ska jag även rida, spännande spännande, på banan denna gången, tror det kommer gå jättebra! 
 
Tydligen hade vi fått ett par framskydd av någon i stallet som rensade ut sina grejer, superbra då dom var helt oanvända och typ sånna som jag ändå hade velat köpa till Yackie! Tror (efter mammas beskrivning) att det var ungefär sånna som på bilden här nedanför, kommer ni ihåg att jag skrev i ett inlägg att jag tyckte det var grymt snyggt? 
Aja, kram på er
 

Blogg- hiss & diss

  Ida hissar ... 
Bloggar med fina bilder och snygg design, om bloggen har fina bilder gör det inte så mycket om inläggen inte är det mest läsvärda, bloggen blir intressant ändå. (dock är det ju en bonus om det är bra inlägg också hehe)
 
  Ida dissar ...
Bloggar som uppdateras sällan, och som uppdateras i omgångar (t.ex. en dag helt tomt och en annan dag 10 inlägg), det blir lätt att man slutar läsa bloggen lika ofta om uppdateringen är dålig, och då om man kollar den ändå en dag och det har dykt upp massa inlägg blir det svårt att hänga med.
 
 

PLL galning

 

Vad jag måste jobba på

Alla har vi saker som behöver förbättras i vår ridning, och det första man måste göra för att bli bättre är att ta reda på vad dom sakerna är så man kan jobba på det!
Här kommer "Idas att-jobba-på lista", har ni några tips kommentera dom mer än gärna!
 
1, Dra bak skänkeln en aning. Nej, jag hamnar inte direkt i stolsits men för en snyggare sits ska min skänkel bak så man kan dra en linje, häl, höft, axel.
 
2. Inte vinkla händerna neråt. Tummen ska vara högsta punkten, ibland lyckas jag ha mina händer "rätt" men ofta vinklar jag ner handlederna. 
 
3. Trampet i stigbygeln. Efter att jag bröt benet har jag fått lättare att tappa stigbygeln, men detta går bättre och bättre och många ridpass tappar jag inte stigbygeln längre.
 

Samma bild, olika hästar?

Ni har ju sett den svartvita bilden på mig och Blomme bakifrån, och ni har ju sett den bilden på mig och Yackie bakifrån från när jag red senast. :)
Slog det er att dom faktiskt påminner om varandra? 
Det blir ju ofta så att fotografen hamnar bakom om man har en pigg häst, och varken Blomme eller Yackie brukar släpa benen efter sig haha ;) Så för min del är det inte så konstigt att jag har många bilder bakifrån. 
Har ni någon speciell "bild" som återkommer vid varje fotografering? 
Kram

Skoldag

Idag är en heltvanlig skoldag, förutom att jag inte är i skolan. 
Det är både för min och alla andras skull, så att jag inte ska bli mer sjuk imorgon eller något och så att jag inte smittar någon annan (man brukar väl säga 48 timmars smittrisk efter man är magsjuk). Spydde liksom inte lite när jag spydde så det är lika bra.
Blir alltså ingen ridning idag heller, men eftersom mamma tog Yackie igår får hon en välförtjänt vilodag idag, om jag fortfarande mår bra ikväll åker jag till stallet och pysslar med henne, låter henne beta bredvid stallet i en halvtimma eller något och fixar iordning det som ska göras. :) Så jag hoppas att jag inte får något bakslag nu, men det tror jag inte.
 
Aja, Pretty Little Liars laddar redan och frukosten står här bredvid, vi hörs! :)
 

Yackie idag

Trodde ju Yackie skulle behöva stå idag, vilket inte blev fallet för mamma ska rida ut en sväng med någon annan som hade frågat. Det blir nog roligt för både mamma och Yackie, speciellt mamma som ju är pälsallergiker och därför fick sluta rida för några år sedan, men egentligen blir hon nog väldigt sugen varje gång och tittar på mig och Nora när vi rider ;)
Yackie har förövrigt fått komma ut i sin nya hage med två eller tre andra ston, lite större hästar, och ska jag vara helt ärlig var jag lite nervös, man vill ju inte att något ska hända. ;)
Men allt hade gått så bra så, Yackie hade dragit sig undan lite och de andra hästarna hade låtit henne vara ifred. 
 
Men nu ska jag återgå till PLL, kram
 

Redigerar

Sitter och redigerar lite gamla bilder, så tänkte dela med mig av före och efter, vilken av bilderna gillar ni mest? :)
 
Före
 
Efter
 
Före
 
Efter

Dallas

Jag hatar att vara sjuk och jag antar det är därför som jag ofta är lite halvsjuk.
Jag är sjuk en dag och dagen efter skiter jag i att jag har varit sjuk och kör på som vanligt, och då hinner jag aldrig återhämta mig, men det är såååå tråkigt att återhämta sig när man har roligare saker inplannerat. 
Men övertalade mig själv att Yackie kan stå idag, hade mer än gärna velat rida henne men då finns risken att jag blir sjuk igen, så jag ska ta det lugnt idag, snälla mamma åker upp och fixar det som behöver fixas i stallet.
 
Just nu kollar jag på Dallas, riktigt bra haha, spännande som attans, och att Jesse Metcalfe är med (John Rowland i Desperate housewives) gör det ju inte mindre bra direkt ... heheh ögongodis? YES 
Imorgon blir det i alla fall skola och ridning igen. Tror jag mår bra då, mår egentligen helt okej idag också, är mest hemma för att inte bli mer sjuk om några dagar .., 
Då tänkte jag iaf rida i paddock/manege, ska bli riktigt roligt att rida igen, alltid lika roligt, och det är så spännande nu i början att se hur det går. ;)
Tänkte även skriva en utvärdering då, men åker till stallet själv direkt efter skolan så antagligen kommer inga bilder från det ridpasset, hoppas det är okej ändå. :)
Kram
 

Skickade

Kommer ni ihåg att det var en fotograf på mitt rid/konfaläger och tog lite bilder som hon skulle skicka?
Nu är dom i alla fall skickade, så cd:n med bilderna borde landa i min brevlåda om inte allt för lång tid och då är ni dom första som får se dom kan jag lova! :)
Kram


Sjuk

Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig spydde jag hur mycket som helst, så sjukt irriterande att jag var tvungen att bli sjuk just då, för idag ska Yackie släppas ihop med dom andra stona (vilket jag gärna hade velat se) och jag skulle rida, nu antar jag att jag missar båda grejerna SUCK.
Mår iaf bättre nu, även om jag just gick upp, är lite skakis, men mår inte illa i alla fall ...
Jag skriver mer senare, kram


Spydde just

Rubriken säger allt FML


Hur trött kan man bli

Är så sjukt trött, har cyklat 2 mil idag, en utan milen var i spöregn och jag är minst sagt trött, blöt och en aning illamående efter allt.
Annars har det varit en väldigt mysig dag, badade och snackade om allt möjligt, jättemysig!
Skulle egentligen suttit med donja och nikita och kolla på film nu, men började må illa och gick hem istället, går nog och lägger mig tidigt ikväll, antar att jag kanske är lite småsjuk eftersom jag inte mådde så bra igår heller.. :/
Kram


På amundön



Datornöd

Min dator har jättelänge blivit överhettad snabbt och då och då bara stängt av sig, det är väldigt dåligt tycker jag, eftersom det är en bra dator liksom, en hp speldator (dvs. med mycket plats), men antagligen är en av fläktarna sönder eller så har det kommit in smuts i någon av dom. 
Det betyder att jag kommer vara utan dator ett tag, mamma har nyss åkt för att lämna in den, eller kan ju alltid använda mammas och pappas (som tur är) men utan MIN dator. 
Dock tror jag inte det kommer påverka er så mycket, det som kan vara är att bilderna inte alltid är redigerade innan jatg lägger upp dom, och vissa dagar kanske det blir mer mobilbloggning än datorbloggning, men ska försöka skriva utförliga "mobilbloggningar" om det blir så. ;)
Kram
 
En sån här är det jag har ...

Yackie i skogen


Godmorgon

Godmorgon på er!
Sitter framför pappas macbook pro och fattar ingenting, hehe, försöker koppla in min externa hårddisk men det funkar inte, så lyckas inte få fram mina bilder här och Nora (lillasyster) har andra datorn. :/
Hade nämligen tänkt lägga upp lite fler bilder från igår, men det får bli i ett annat inlägg idag när jag har en dator jag förstår mig på! ;)
 
Annars ser dagen ut så här, jag ska först slappa (haha mycket viktig punkt) och senare idag ska jag, donja och nikita ta fram cyklarna och cykla till Amundön, det kanske inte säger er så mycket (?) men det är en bit dit så det blir lite motion! Vi ska även ta med oss fika och jag tror kameran kanske får följa med också, vi får se. :)
Förutom det ska jag inte göra så mycket, Nora ska rida Yackie, tror inte hon hade bestämt vad hon skulle göra än men något blir det, och imorgon + i övermorgon rider jag. :)
 
Bilderna från gårdagen kommer upp så snart jag får en annan dator så håll utkik, kram!
 

Just kommit hem igen

Har just kommit hem igen efter en promenad med Veronica, aka Virra, Vurpan, Virraveron, kärt barn har många namn ;)
Det var riktigt mysigt, har inte träffat henne på länge men hon var lika go som jag minns henne! Det är det som är det bra med att bo nära kompisar, man kan ses till lite senare på kvällen en snabbis, mys :)

Sedan såg jag även att jag råkat skriva att ni bara fick två inlägg idag i förra inlägget, och ni måste ju tro att jag inte kan räkna för detta blir det fjärde inlägget för dagen, eller har jag blandat ihop siffrorna igen nu hehe? ;)
Jaja, nu måste jag sova så jag inte vaknar lika trött som jag var imorse, kram på er


Dagens läsarfråga

Åh, hade skrivit ett inlägg till er vid 2 tiden idag men blogg.se publicerade det aldrig såg jag när jag kollade bloggen nu, alltså har ni bara fått två inlägg idag, suck, men imorgon LOVAR jag, inga ursäkter, så kommer ni få BRA uppdatering igen, låter det okej?

Okej, nu då; dagens läsarfråga!
Det jag undrar nu är ... Blomme vs Yackie, vilken häst skulle ni välja efter min beskrivning här på bloggen?
För mig är det omöjligt, Yackie är som min och jag gillar henne bara mer och mer men Blomme kommer ALLTID ha en stor plats i mitt hjärta! Men nog med mina åsikter, vem skulle NI välja om ni var tvungna? Är bara lite nyfiken .. ;)


Dagens

Jag vet att jag lovade bra uppdatering idag, tyvärr blev det inte riktigt så eftersom jag slocknade så fort jag kom hem, var så trött att jag började gråta när jag skulle berätta för mamma att det var jobbigt att bära en tung väska, och visst, det var jobbigt men verkligen inte SÅ jobbigt hehe..
Aja, nu kommer en liten update iaf. :D
 
Red ut! Skrittade och travade ut i skogen, mestadels skritt och långa tyglar, har hört att det ska vara bra för att bygga muskler. Det var mycket backar så hon fick jobba lite, men hon tyckte det var jätteroligt och gick på som bara den ;)
Provade även att samla ihop henne och hon kom snabbt tillrätta med nacken, detta hade jag verkligen inte förväntat mig när hon klev ur transporten första gången, vilken guldponny! 
Man kan verkligen, verkligen, verkligen inte tro att Yackie är 22 år, hon var riktigt pigg, hade öronen spetsade framåt och började småtrava i uppförsbackarna.
Jag gillar henne mer och mer för varje dag! ;) Kram
 
 

Snart går vi

Har sovit dåligt, har ont i magen och är bara allmänt trött, och nu väntar 30/40 minuters promenad med feta väskor över axeln, var helt slut efter den promenaden igår, och jag gissar att det inte kommer vara bättre idag ...
Sedan när jag kommer hem ska jag antagligen träffa Minna en sväng och sedan rida, om jag orkar, men jag hoppas att jag har piggnat till lite till dess. ;)
Vi hörs senare kram


På läger



Utvärdering från gårdagen

Tycker själv att det är tråkigt att sitta och läsa låååånga utvärderingar när man får ta del av varje litet moment av ridpasset; "då gjorde jag en halvhalt och red på volterna" osv osv osv.
Har därför knappt skrivit utvärderingar här på bloggen, såklart jag har skrivit om det gått bra eller dåligt men inga riktiga utvärderingar. Denna utvärderingen är inte heller in i minsta detalj men eftersom jag bara red en halvtimma är det enklare att få med det mesta. 


Red alltså i paddocken, det var väldigt blåsigt men Yackie var stencool, hon verkar inte vara så tittig i alla fall. ;)
Skrittade och "gick fram" med henne, gjorde lite halter men lät henne mest gå på. Kortade så småningom upp tyglarna och började kräva lite mer av henne. 
Hade bestämt att jag skulle börja passet utan gummisnodden (inspänningarna) så att jag fick känna lite på henne först och sedan sätta på den, men det gick så bra att den åkte aldrig på över huvudtaget. 
Så fort man började göra volter och serpentiner, ställa och böja, så åkte nacken ner en aning och hon blev mycket mer lyhörd.
Sedan är det ju andra gången jag satt på henne, jag har med andra ord ingen aning om var hennes knappar finns och även om hon inte gick i form under hela passet kändes det som att vi var på god väg för stundtals kändes hon jättefin. 
Det var ett stort steg från provridningen tycker jag, hade inte så höga förväntningar så blev glatt överraskad. Är alltså jättenöjd!
Vi får se om det går lika bra nästa gång, men det kändes som sagt bra, kommer i alla fall ha med mig inspänningarna ett tag till för säkerhetens skull, ni har ju sett hennes rygg och det ÄR lättare att få henne att jobba när hon redan har nacken där den ska vara, även om målet såklart är att få henne lika fin utan hjälptyglar. :)
 

Dagens läsarfråga /tidsinställt

 
Vad tycker ni om skvallerbloggar? Och då menar jag både elaka skvallerbloggar och snälla! Tycker ni det är roligt att läsa eller blir ni bara sura? 

Torsdag - Fredag

Idag åker jag med klassen + parallellklassen till ett Torp i skogen och övernattar där, typ som ett läger. 
Vi börjar strax innan tio och tar tåget till vart vi nu ska och sedan ska vi promenera i en halvtimma, jag jublar kanske inte direkt men tror ändå det kan bli kul! :)
I alla fall innebär det att idag kommer ni inte få så bra uppdatering från min sida, har redan fixat ett tidsinställt om gårdagens ridpass plus några bilder därifrån och ett "dagens läsarfråga", men det är alltså bara tre inlägg om man räknar med detta. 
Kanske hinner jag skriva något mer tidsinställt, isåfall lär ni ju märka det. Men tvivlar i alla fall på att jag har täckning där vi ska sova. 
Kommer troligtvis vara tillbaka vid tolv tiden imorgon och då slutar vi, så under fredagen är det normal uppdatering igen.
Hoppas ni överlever ändå haha! Klart ni gör. ;)
 

Det nya bettet

Red alltså på ett tredelat eggbett idag, bytte från pessoat eftersom det känns onödigt att rida på det bettet om hon funkar på ett mindre skarpt bett, och eggbett anses ju vara väldigt "snälla". Vad jag förstår är det inte jättestor skillnad mot ett "vanligt" tredelat tränsbett, men det blir lite tydligare tygeltag eftersom ringarna är fasta. :)
I alla fall så funkade hon jättebra på det! Hon lyssnade jättebra!
Dock galopperade jag ju ingenting (eftersom vi tar det lugnt med henne nu i början) och det var efter galoppen hon blev väldigt pigg och stark på provridningen, men jag tror detta bettet kan funka bra faktiskt! 
Någon av er som rider på ett eggbett/muffbett?
 
Var förresten ute och gick med Yackie en sväng, eller sväng och sväng, runt hagen där hon ska släppas imorgon. Den är stor och hon kommer gå själv i den till en början, med en tråd emellan de andra hästarna så hon kan bekanta sig lite med dom först.
Anledningen till att jag skulle leda runt henne där var att hagen är stor, speciellt väldigt lång och hästarna hinner få upp hög fart där, så stallägaren tyckte jag skulle gå runt med henne så hon inte försöker springa igenom tråden eller något...
I alla fall var hon vääääldigt stark, hon är stark och lite "på" att leda i vanliga fall också, och att komma in i en stor fin gräshage gjorde henne inte mindre stark kan jag lova. ;) Fick stanna, backa & gå om och om igen hehe. Kommer ha träningsverk i armarna imorgon!
 
Utverdering av ridpasset kommer upp imorgon! Godnatt :D
 

Iväg och rida

Ska om några timmar bege mig mot stallet och *trummvirvel* RIIIDAAA! :D 
Yackie har fått stå några dagar och igår red ju min lillasyster så idag är det min tur. Är väldigt taggad, eller taggad kanske är fel ord, snarare nyfiken.
Jag kommer ju ihåg att jag gillade Yackie när jag red henne men jag har liksom glömt bort hur hon kändes att sitta på, så det blir spännande. Självklart kommer en utvärdering här på bloggen senare, även om det nog inte kommer vara så mycket att utvärdera, ska ta det lugnt och inte rida så länge, men ändå! :D
 
Medan jag är i stallet kör vi en "dagens läsarfråga", denna gången är frågan...
 
 
... Hur gamla är ni bakom skärmen där hemma? Det är ju lite roligt att veta lite mer om er, ni vet ju det mesta om mig nu! 

Något jag skulle vilja köpa ...

... är pannband! Det Yackie har nu är helt okej tycker jag men det finns så många fina som skulle piffa upp tränset lite. ;)
Något jag älskar är lite blingbling haha! Nejmen ni fattar.
Förrutom vanliga pannband med strasstenar över hela är det supersnyggt med pannband som detta, som är delade och och har stenar på båda delarna. Dock tycker jag det känns lite väl fint för vardag och jag och Yackie kommer nog inte bli något tävlingsekipage inom snar framtid. ;) (Just pannbandet på bilden är från Kyro Ridning Gear.)
 
 
Något annat jag gillar skarpt är att ha bara en "kedja" eller vad man ska kalla det, så fint, stilrent och ändå enkelt! Tycker jag då. ;) Ser lite prinsessigt (kan man säga så?) ut! 
Ser inte överdrivet ut till vardags heller. 
 
 
Har ni något favoritpannaband hemma i garderoben kanske? :D
Kram

Påväg hem

Sitter på spårvagnen påväg hem nu, vi lekte typ bara lekar i skolan och slutade mycket tidigare än jag trodde så har redan varit på My One och köpt ett nytt bett till Yackie, ett tredelat eggbett, jag hoppas hon funkar på det!
Ska antagligen testa det redan idag så håll tummarna. ;)
Vi hörs så fort jag kommer hem, kram


Morgon igen

Vaknade vid sju, eftersom jag trodde vi skulle börja vid nio, men tydligen började vi vid tio så jag gick och la mig igen. Tror inte jag somnade men vilade i alla fall en stund.
Idag ska jag ju rida, om det blir ut eller i paddock/manege har jag inte bestämt än, det beror lite på vädret också...
Tror inte det blir så länge idag heller och bara skritt och trav.
Men nu måste jag strax gå mot spårvagnen, kram


Tio över åtta imorgon

Åh vad jag ÄÄÄÄLSKAR att gå upp tidigt på morgonen när det är alldeles mörkt, eller? 
Njae, inte direkt. 
Vi börjar tydligen redan vid nio imorgon och slutar halv tre, andra dagen liksom (!!!), så det blir att åka vid tio över åtta hemifrån *suck*, med andra ord måste jag gå och lägga mig i lite bättre tid än igår så härmed säger jag godnatt bloggen och stänger av datorn. 
 
Ps. Tagga morgondagen då jag ska rida prinsessan för andra gången någonsin, spännande! :D
 

Designen jag gjorde till Skogens Gård

 
Äntligen är allt KLART! Så känns det alltid när man blir klar med en design, designer har en tendens att dra ut på tiden, varje gång man bestämmer sig för att fixa det som behöver fixas så kommer något annat i vägen, men nu är den som sagt klar. :)
Vill ni se hela designen och dessutom headern live kan ni klicka er in HÄR, där två av mina klasskompisar bloggar.
Vad tycker ni? Hiss eller diss?
Kram 

Nora & Yackie

Fotade min lillasyster när hon red Yackie idag, dock var det svårt att fota inne i ridhuset, men bilderna blev ändå okej tycker jag. 
Yackie var pigg och glad, men eftersom hon kom såpass nyss red Nora inte så länge och bara i skritt och trav. Vi vill ge henne en chans att lägga på sig lite utan att träna bort allt direkt. :)
 
Har förresten mätt bettet nu och ska försöka köpa ett tredelat eggbett eller "vanligt" tränsbett så snart som möjligt!
 


Mot nästa stall

Nu är vi klara hos Ban, och som min kompis hade sagt så var han väldigt seg, men hon fick igång han jättebra, speciellt mot slutet! En riktigt söt häst var det i alla fall ;)
Min lillasyster hade inte hunnit åka till stallet än så jag följer med och fotar och myser med pållen, alltså två stall på en dag, och dessutom skola innan *high five*!
Om min lillasyster tillåter det kommer bilder när hon rider ikväll, annars får ni lite bilder bara på Yackie! Kram

Ban, visst är han söt?


Dagens läsarfråga

Hur hittade ni till min blogg?


Påväg mot Ban

Det blev lite missuppfattning, jag trodde vi skulle hem innan vi åkte till stallet men så var det inte, så tyvärr, jättetyvärr är kameran inte med, men jag tar mobilbilder ändå så ni i alla fall får en bild av hur han ser ut!
På bilderna jag har sett är han hur gullig som helst! ;)
Men vi hörs senare! Kram :D


Back to school

Sitter nu på spårvagnen med några kompisar och slutdestinationen är SKOLAAAAN! Weho *host*
Är inte taggad, även om det ska bli kul att träffa lite folk igen ...
Detta blir bara en snabb update, hoppas det duger nu på morgonen, kram


I genomsnitt

Tänkte att nu lagom till skolstarten måste man ju sätta sig in i lite matte.
Så jag räknade ut hur mycket i genomsnitt (på de 30 senaste dagarna) jag uppdaterar. Plussade alltså ihop antal inlägg per dag och delade på 30, och antalet blev 4,9, dvs. ungefär 5 inlägg per dag! :)
 


Kopior?

Innan ni börjar läsa kolla in --> Paulina <--- det var på hennes blogg jag såg ett liknande inlägg som inspirerade mig till att skriva detta! 

Såg Horze stövlarna på en bild och trodde det var ett par nya tretorn, gick sedan in och kollade lite bloggar och när jag kom till Paulinas insåg jag att det inte var tretorn utan horze. 
Okej, alla kopierar, jag kopierar just nu ett inlägg någon annan har skrivit kan man ju tycka och Hööks kopierar hela tiden ...
Men detta är liteeee väl lång eller? ;) Man ser ju knappt skillnad på stövel och stövel!
Men vem vet, Horze-stöveln kanske blir nästa inne-stövel istället för tretorn? Vad tycker ni?
 
 

Vilken känsla

Jag vet, rubriken låter väldigt ... ja, vad säger man? Töntig? Äh, ni fattar.
Men det är faktiskt så. Att veta att en ponny står och väntar på just mig i sin hage, och att veta att det är mitt ansvar (som jag iförsig delar med min familj) att hästen har det bra, wooow "vilken känsla", alla ni som har egen häst vet nog vad jag menar, för jag tror ni kände likadant i början (?), och ni andra kan antagligen föreställa er hur det känns. 
 
Detta har varit min dröm sedan jag började rida! När jag såg Yackies öron sticka fram i transporten hoppade mitt hjärta över ett slag för att hantera glädjeruset i kroppen.
Det är sjukt att leda in ponnyn som man bestämmer själv över från hagenutan att behöva dubbelkolla med en ägare först, även om jag faktiskt har gillat ägarna till mina medryttarhästar så känner man sig så fri. 
Visst, jag har syster + mamma att komma överens med, men känslan är den samma oavsett. För jag har en halvt egen ponny!
 
Imorgon ska förresten denna halvt egna ponnyn byta hage (om jag har förstått det hela rätt?). Då kommer hon i alla fall stå bredvid en annan häst så hon får lite sällskap.
 


Imorgon

Idag var ju jag i stallet och fixade, och imorgon blir det min systers tur, om jag inte minns fel ska hon rida lite, och i övermorgon ska jag rida! ;)
I alla fall, imorgon börjar jag skolan igen *suuuuuuuuuuuuuuck*, och efter skolan åker jag med min kompis till hennes häst, som också är en hyrhäst, Ban heter han och kommer från Sjöis, ska tydligen vara en riktigt seg men mega söt häst!
Kameran följer med såklart så förhoppningsvis dyker lite bilder på henne & Ban upp här senare imorgon.
 
En fullspäckad dag alltså, men bloggen blir nog inte lidande för det, man hittar alltid någon ledig minut att slänga in ett inlägg på! 
Kram

Designen, insatt och klar!

Före & efter
 

Ja, vad tycker ni?
Jag själv är riktigt nöjd, så mycket snyggare än den förra; mer stilren, snyggare header, mer inbjudande osv osv! :D
Men nu ska jag ut med en kompis så hinner inte skriva mycket mer, men ni hinner säkert skriva vad ni tycker i kommentarsfältet, right? ;)

Prinsessan

Jag kom ihåg Yackie som en inte så snygg häst från provridningen, därför blir jag lika förvånad varje gång jag tittar på henne, för hon är faktiskt väldigt fin!
När hon spetsar öronen och sträcker på sig ser hon riktigt snygg ut. 
Sedan är hon smal och omusklad, det förstör liksom resten av utseendet, men med mer hull och muskler så kommer hon bli en riktig pangbrud! ;)
Hon är ju gammal, och då tappar dom ju lättare hullet men jag tror det kommer gå att få tillbaka utan problem, hon äter ju och hon är pigg och glad, som en 7åring i psyket haha! 
 
Bjuder på några av bilderna mamma tog, tyvärr förstör blogg.se kvalitén helt och hållet ...
Tror dom flesta kan hålla med om det jag skrev här ovanför, snygg? Ja, smal? Ja.
 


Stallet

Har nyss kommit hem från stallet (eller nyss och nyss, en timma sedan snart). Yackie var nog inte helnöjd med sin lilla hage hon står i medan hon avmaskas men hon verkade ändå tycka det var helt okej. Som tur är släpps hon ju snart ut i en större hage, där hon kan äta gräs dessutom. ;)
Gjorde egentligen inte så mycket i stallet, mockade, fixade mat och tog ut Yackie till en gräsplätt så hon fick beta lite, och mamma fotade lite. :)
 
Hon hade bajsat och kissat överallt, suck, hade hoppats på en lika renlig häst som Blomson (om det finns?) haha, nejdå, jag tycker faktiskt det är ganska roligt att mocka, tro det eller ej. 
Imorgon blir första ridningen men jag tror vi tar det riktigt lugnt, hon ska bara motioneras lite lätt så jag får känna på henne igen. :)
Kram
 

Ny vecka

Dagen ser ut som så att jag och mamma åker upp till stallet, pysslar med Yackie och går lite med henne så hon får beta.
Ingen ridning, hon ska bara få lära känna stället och oss idag.

Vi hade ju tänkt låta henne stå en hel vecka och äta upp sig lite men hon hade tydligen inte gått med på sista ridlägret så hon kommer vara väldans pigg om hon får stå en vecka till, så istället ska vi börja sätta igång henne ganska direkt, men lugnt, skritta ut till en början så vi får lära känna henne lite. :)

Ja, det var nog allt, nu ska jag ta mig lite frukost och slå på tvn! ;)
Kram


Yackie

Som jag skrev i förra inlägget, bilderna blev inte superbra direkt, både för att Yackie mest var intresserad av allt annat och för att det var "inomhus", men dessa blev okej tycker jag allt, sööööt va? :D



 

Nu är hon hemma

Nu står Yackie i sin box och äter, kan knappt fatta det själv! Hon var faktiskt mycket snyggare än hon var sist hehe ...
När han öppnade transporten såg man bara två öron sticka fram, hur gulligt som helst!
Jag är i alla fall grymt imponerad av hur cool hon var, visst var hon nyfiken när vi just lastat av henne men så fort vi släppt in henne i boxen stod hon lugnt och tuggade. :)

Tog lite bilder med systemkameran som jag lägger upp senare ikväll om jag hinner, men dom blev inte så bra eftersom det var inne i stallet. Kram


Bloglovin

Fixade nyss ihop en bloglovin till denna bloggen, men vad har en bloglovin för funktion utan några som följer? Ingen (*sadface*) så följ mig här ----> LÄNK , snääääääälllaaaa? :D
Kram
 

 

Nya bloggdesignen

Åh är riktigt nöjd med designen hittills, dock är den ju inte klar och headern brukar oftast avgöra om den blir snygg i slutändan, så vi hoppas på en bra headerdag när jag får tillfälle att göra den! 
Min testblogg där designen finns är hemlig men kan ju avslöja att den blev beige/brun, en klassiker, brukar variera mellan beige/brun och grå, gör typ varannan haha!
Nejmen tycker faktiskt just brun/beige är så fräscht, det ser inte för mycket ut, stilrent liksom och ändå så är det inte lika tråkigt som att ha en vit eller grå blogg (ja, jag vet att min blogg är grå just nu, uuuuuuuusccccchhhhhhh). 
 
Ser fram emot att ha en blogg jag själv tycker är snygg! :D
Hittar ni copyright märket på bilden? ;)
 


Uppskjutet

Tydligen kommer inte Yackie för än runt 18.30/19.00 så antagligen släpps hon direkt in i boxen (jag tror i alla fall dom står inne på natten) och isåfall kommer jag inte med några snygga kamerabilder ikväll, men mobilbilder duger bättre än inget i alla fall, right? ;)
 
Jag längtar verkligen tills allt är klart och Yackie står där hon ska stå, det borde ni också göra för bloggen kommer bli bättre igen, det är svårt att driva en hästblogg, uppdatera flera gånger om dagen, när man inte ens rider, så som det har varit denna sommaren, så Yackie kommer omedvetet göra bloggen mer intressant! 
 
Ska förresten börja på en ny bloggdesign till mig nu, har ju inga bilder till headern än men kan lika gärna börja på själva designen så kommer den komma upp här snabbare, så nu återgår jag till vanliga "design dilemman"; vilken färg ska bloggen ha? ;D
Kram
 

Rätt svar ...

... på vem jag hade ritat var såklart NICK JONAS! 
Ingen hade blogg men grattis Anonym till rätt svar haha. ;)
Som jag skrev, den blev inte jättelik, men lägg märke till vissa saker som är tydligt på alla bilder: hans hår, buskiga ögonbryn, små smala ögon, bred näsa, mun med stor "grop" i mitten av överläppen!
 

*Trummvirvel*

Idag kommer hon som ni säkert vet! GAAAAH skräckblandad förtjusning, är sjukt nervös, taggad, glad, förväntansfulllistan kan göras lång!

Dagen ser ut ungefär såhär:
Är hemma och slappar en stund för att sedan åka och köpa det allra sista som behövs, inga stora saker så det går nog fort. Sedan ikväll, runt 18, åker vi upp till stallet för att ta emot Yackie som hyresvärdarna skjutsar dit. 
Jag vet inte om vi släpper henne ute eller om hon får komma in i sin box, hoppas på ute så jag kan ta någon bild på henne med kameran! 
I alla fall ska hon stå själv i en grushage de tre första dagarna, eftersom hon ska avmaskas innan hon släpps ut i den stora gräshagen. Man vill ju inte riskera att alla hästar får mask i magen hehe ... 
Sedan åker jag hemmåt och skriver om allt här, hur låter det? :)
 


Ritarsjukan?

Brukar inte rita så mycket längre, gjorde det mycket i mina unga dar men de senaste åren har det inte blivit av, men idag fick jag ett enormt ritsug! Först målade jag kändiskillen jag redan har visat, och sedan började jag måla Tyra (darios.se) och även om den allvarligt talat inte blev så lik är jag riktigt nöjd!
Så nu vet ni det också, godnatt och kramar!

En påbörjad Tyra ...


Klappat å klart

Nu är det mesta i stallet klart! Träffade lite mer folk idag och alla var faktiskt trevliga, jag hoppas verkligen att det blir bra, puh lite nervös är man allt ... ;)
Tänk att IMORGON kommer Yackie, hjsjskksidjybnmdmsiif säger jag bara!


HAHAHA dålig humor någon?


Bildbomb -Skåne

Tänkte bara börja med att säga att alla bilder är fotade av mig och ingen kopiering är tillåten. 
Orkade inte redigera bilderna eftersom det var så många så alla är oredigerade, hoppas det var okej ändå. ;)

 

18/8 2012

 
Lördag.
Kom just ut ur duschen och tänkte sätta mig och skriva ett snabbt "dagens planer" inlägg, har egentligen redan gjort det, men här kommer ett mer utförligt, även om jag tror att många faktiskt har lite koll på vad som händer just idag.
Har redan varit iväg och handlat spån, foder och klädvårdsrullar (fick googla fram vad det hette haha), så hela bilens bagage lucka är redan fylld, har ingen aning om hur vi ska lyckas få med alla grejer som täcken & schabrak till stallet sen, men det löser sig nog! ;) 
 
Sedan runt 18 ska vi åka till stallet och fixa iordning allt, spåna boxen & lägga in grejerna i skåpet. 
Ska även lägga upp bilderna från Skåne här på bloggen! 
Kram
 

Hästgrejer på biltema

Visste ni att det finns diverse olika hästgrejer på biltema? Jag hade ingen aning!
Pappa skulle egentligen bara in och köpa lite skruvmejslar efter vi hade köpt spån och jag gick runt i affären och hittade helt oförväntat en hästavdelning ;)
De hade faktiskt mycket grejer, grepar, grimmor, regntäcken, flugtäcken, schabrak osv osv. Sedan hade dom ju inte så stor variation, det var samma färgkombination på allt, ljusblå, brun, beige, som faktiskt är rätt snyggt! Dessutom billigt, schabraken kostade 130 kr eller något och grepar runt 100. :)
Jag blev i alla fall glatt förvånad även om vi inte köpte något!
Kram


Gissa vem?

Satt och målade lite imorse, målade av en plansch i en tidning, blev själv lite halvnöjd, eller jag blev nöjd men den blev inte så lik som jag hade hoppats på hehe.
Övertygade min lillasyster att gissa vem det var och hon gissade motvilligt på farmor haha! Så jag tänkte ge er två ledtrådar: 1. Det är en kändis 2. Det är en KILLE
Vem tror NI det är? ;) Den som är först med rätt svar blir länkad i samma inlägg som jag avslöjar vem det ska föreställa!


Lördag morgon

Godmorgon! Ska just äta frukost, och senare idag bär det av mot någon affär för att köpa spån och mat till pållen. För att ikväll ska vi göra iordning i boxen och skåpet! :)
Vad ska ni hitta på idag då?
Kram


Godernatter

Nu måste jag sova, vill egentligen vända på dygnet men det är lättare sagt en gjort! ;)
Imorgon åker vi och gör iordning i stallet. Kram


Räkan?

Angående förra inlägget, Yackie behöver förstås inte något smeknamn, hennes namn är kort och enkelt att säga.
Blomme blev ofta Blommse, Blommus, Blommis osv.
Men när jag satt och tänkte på det kom jag på att "Yackie" är mycket svårare att göra om till andra namn, sedan betyder inte det att hon BEHÖVER ett smeknamn. Utan jag tänkte bara se om ni lyckades komma på något, eftersom jag inte kom på något annat än "Jackan". ;)
Antagligen kommer hon bara kallas Yackie.

Sedan tänkte jag även FÖRSÖKA svara på en fråga, Maria skrev "Räkan" som förslag på smeknamn och anonym undrade varför. Och jag har ingen aning faktiskt men det kan vara för att hon är väldigt orange? En riktig fin fux med andra ord!
Men å andra sidan brukar väl räkor vara rosa? Hm, dåligt svar menmen...
Kram & godnatt


Läsar utmaning

Okej, det är kanske inte direkt en läsarfråga, utan snarare en läsarutmaning, min utmaning till er är att komma på smeknamn till Yackie, den som lyckas bäst får en länk i ett enskilt inlägg!

Ullared

Nu är vi klara i Ullared, ett regntäcke, flughuva, 4 ess salva, hinkar osv osv.
Faktiskt bara nödvändiga saker!
Det ända som saknas nu är hästen, jag längtar bara mer och mer!
Hoppas verkligen att allt kommer funka och att jag och Yackie blir kompisar liksom, men det tror jag, hon kändes som en häst som skulle kunna passa mig iaf, håll tummarna allihopa!
Kram

Lite random bild hehe ...


Inget att blogga om

Har inte så mycket att blogga om idag, eftersom vi mest åker bil :/
Denna dagen har jag gjort två saker: 1. Ätit 2. Sjungit med i låtarna som spelas på bilradion, spännande dag!
Nä okej, lite mer har jag gjort, typ kollat instagram 41526378494940301 gånger (idaalva heter jag där om ni vill hitta mig) och längtat till söndag!

Skulle gärna vilja ha mitt schema nu så jag vet lite i förväg vilka dagar jag kommer sluta tidigt osv.
Kan ju säga att jag inte är så taggad inför att börja skolan igen, det känns knappt som att vi har haft något SOMMARlov, snarare "vårlov". :(
Ska kolla instagram några gånger till nu, kram



Skänkelvikningar

Något som jag tycker är bra att använda sig av i övningar och alltid när man rider är skänkelvikningar.

Ofta när jag red Blomme använde jag mig av skänkelvikningar på diagonalerna för att lugna ner och mjuka upp honom, vilket funkade super!

Det kan även vara bra när man rider ut, om hästen brukar vara spänd och tittig kan man lägga in lite skänkelvikningar för att göra hästen mer uppmärksam på dig som ryttare.
Jag vet också att det finns dom som gör skänkelvikningar på hoppass, just eftersom det oftast lugnar ner hästen och gör den mer fokuserad på vad den ska göra.

En jättebra övning är att man rider på en volt, och sedan flyttar hästen för skänkeln in på en mindre volt, så rider man på den volten en stund för att sedan flytta hästen ut på den stora volten igen. Det kan man göra både i skritt och trav, funkar säkert i galopp också men det är inget jag har provat själv. :)

Ritade lite på en rit-app på mobilen, snyggt huh? ;) det är alltså på vägen ut mot den stora volten igen.


Godmorgon

Fredag idag, alltså åker jag hem och på vägen stannar vi på Ullared. Främst ska vi kolla efter regntäcke!

Tror inte jag kommer hinna lägga upp bilderna härifrån ikväll, det tar 5/6 timmar att åka hem plus då den tid det tar på Ullared. Men ska försöka få upp dom så snart som möjligt så ni får se hur fint det är här! (några av er kanske redan vet?)
Jaja, kram på er


Bara mobilbilder

Har just varit och hämtat en grej på stranden vi badade vid igår, och idag var en röd flagga upphissad så tydligen var det för strömt för att bada. Man kände strömmarna lite igår också så det förvånar mig inte. ;)

Förresten måste jag be om ursäkt för alla mobilbilder, börjar själv bli väldigt trött på dom. Men imorgon åker vi hemåt så snart kan jag använda en dator igen, och då kommer kamerabilderna upp!
Kram


Snyggt!

Något jag älskar är mössor med stooor boll på, det ser så gosig ut!
Jag vet att flera bloggare ger dem en stor diss i år, jag tror att argumentet oftast är att de blev uttjatade förra året, men dessa mössor kan inte tjatas ut! Det är min åsikt i alla fall.

Dessa mössorna är från KLs nya vinterkollektion, skulle inte tacka nej till någon av dom. ;)


Med stormsteg



Ointressanta inlägg rakt igenom

Har funderat lite på min blogg och insätt att det är väldigt mycket onödiga och ointressanta inlägg, tyvärr är det inget jag kan göra åt just nu, eftersom jag inte gör något hästigt och är bortrest har jag varken tid eller inspiration till långa meningsfulla HÄST inlägg. Tyvärr. Men så fort Yackie kommer så ska jag verkligen försöka få till bättre inlägg.

Det finns massa olika sätt att lägga upp sin blogg på, tre av dom är störst.
1. Många ointressanta inlägg om dagen
2. Få, men riktigt intressanta inlägg per dag
3. Få och ointressanta inlägg varje dag

Mitt mål är att min blogg ska vara en blandning av 1 & 2, mycket uppdatering som ändå är läsvärda, men det är riktigt svårt och tidskrävande att komma på flera läsvärda inlägg om dagen.
Som jag skrev förut följer jag verkligen inte det målet just nu, orsakerna står längre upp.
Men från och med nästa vecka ska jag FÖRSÖKA lägga upp bloggen såhär:
minst 3 inlägg om dagen, 2 genomtänkta & 1 om hur dagen ser ut. Sedan gör det ju inget om jag slänger in många fler och mindre läsvärda inlägg, bara jag får upp något intressant på bloggen varje dag, eller i alla fall genomtänkt.

Sedan, eftersom foto är ett av mina intressen hör "bildbomb" till ett genomtänkt inlägg, eftersom det tar mycket tid att fota & redigera varje bild, och jag själv älskar inlägg som avslutas med en snygg bild!

Vad tycker ni är bra & dåligt med min blogg? Vad måste förbättras?
Kram


Älska eller hata?

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag tycker om dessa ridbyxor, fula eller fina? Jadu ...
Jag tycker dom är rätt coola ändå, men att de ser ut exakt som vanliga jeans gör att jag faktiskt inte gillar dom så mycket, min första tanke om någon skulle ha på sig dessa skulle nog vara "jaha, hon rider i jeans idag" och sedan när man ser JW loggan, "AHA!"
Vad tycker ni? Snygga eller för mycket jeans? ;)



Smakprov från dagen

Hade ju med mig kameran till stranden så jag fotade en hel del, och min lillasyster tog lite bilder på mig.
Har ju ingen dator här så kan bara publicera mobilbilder (det kanske ni har märkt haha?), så tog kort på kameran så ni kan få lite smakprov, rätt härlig strand ändå! ;)
Kram


Här var jag tidigare idag



Hur fint som helst!

Jag har varit i Skåne flera gånger förut, men där vi var idag och badade var så sjukt fint! Vattnet var klarblått och sanden var jättemjuk, perfekt alltså! Nackdelen var att det var väldigt kallt i vattnet, tydligen finns det många kalla strömmar här...
Tog lite mobilbilder från bilen när vi åkte!
Kram


I Skåne

Nu är jag i Skåne, vi har en liten bit kvar men vi stannade så mamma och pappa kunde köpa något till dom vi ska bo hos (mammas och pappas kompisar).
Upptäckte att där vi stannade fanns det flera gator/parkeringsplatser som hette något hästigt, bl.a. en parkeringsplats som hette barbacka, lite småroligt så där. ;)
Kram


Röd, vit, blå

Jag ÄLSKAR kombinationen rött, blått, vitt på schabrak, huvor och lindor (det är ju inte precis fult på täcken och grimmor heller hehe).
Blått med vit och röd kant på schabrak och huva och sedan vita lindor till, hur snyggt? Mycket! ;)
Förhoppningsvis kommer jag äga i alla fall ett schabrak i den färgkombinationen inom kort, det finns ju massa pengar i spargrisen som bara väntar på att bli använda hehe!


Schockmöhle dynamic

Var inne på chevalridsport.se och kollade runt lite på alla nyheter, och wow vad mycket snyggt!
Har ju redan sett på diverse bloggar att många gillar schockmöhles nya kollektion, och man kan ju inte annat än instämma, inte bara schabraken var snygga utan täckena, huvorna, lindorna osv. ;)
Men allra snyggast är schabraken, skulle inte tacka nej till ett av dom!


Onsdag

Det var som jag trodde, det fanns ingen täckning där vi sov och min mobil laddade ur så kunde inte uppdatera så mycket igår, men ni fick i alla fall NÅGRA inlägg under dagen. :)

Idag då åker vi mot Skåne, Österlen.
Förhoppningsvis blir det fint väder så vi kan njuta av sandstränderna, ska försöka ta med mig kameran så mycket som möjligt så ni kan få lite bilder sedan. :D

Förresten, bara 4 dagar tills Yackie kommer! Nedräkningen är i full gång ;)
Kram


I småland

Min kusin som är 19 nu har haft häst sedan hon var 7 eller något, så hon har samlat på sig en hel del hästgrejer genom åren, och några av dom fick vi idag, jag tror det var ett vintertäcke, ett svettäcke, ett fleecetäcke, en lädergrimma och några schabrak!
Vårat skåp kommer inte alls vara tomt som jag trodde från början, vi har faktiskt ganska mycket grejer nu :D
Kram


Varför använder jag blogg.se?



Så var Yackie

Det som är så konstigt är att jag har typ glömt bort hur Yackie var att rida, jag kommer ihåg lite grejer JAG tyckte om henne men inte hur hon egentligen kändes att sitta på.
Tänkte ändå försöka rada upp lite punkter om hur hon var, eller snarare hur jag minns henne, så ni får en bild av henne. :)
- Pigg, speciellt efter galoppen
- Ganska stark och hård i munnen
- Snäll och cool i stallet
- Rätt stel
- Positiv, tänkte framåt
- Mjuk att sitta på i alla gångarter
- Stort steg
- Har varit hopponny
- Påminde om en förminskad storhäst

Har eran bild av Yackie förändrats eller var det ungefär såhär ni tänkte er henne?
Kram


Today

Idag åker jag då till Småland, största delen av mammas släkt bor där, ska bl.a. träffa min kusin och min moster.
Sedan åker vi ut till ett hus på landet där vi sover till imorgon, kan inte lova jättebra uppdatering senare ikväll för jag har ingen aning om det finns täckning där vi ska sova... :)
Ska i alla fall försöka uppdatera så mycket jag kan under dagen, kram!


Dagens outfit

Idag har jag på mig min nya tröja, rätt snygg ändå? Ni får tycka vad ni vill men jag gillar den skarpt. :)
Kram


Ska gå och lägga mig

Som rubriken säger, dax för mig att krypa ner i sängen, ska upp typ åtta imorgon så det är lika bra. 
Vi hörs då, kram

Pretty Little Liars

Har länge varit serielös, såg ju klart på alla säsonger av Desperate Housewives för något halvår sedan och efter det orkade jag inte ta upp någon av de gamla serierna igen. Såg några säsonger av Gossip Girl och första säsongen av Pretty Little Liars, men blev faktiskt lite besviken på PLL, har läst 5 av böckerna och dom är SÅ MYCKET BÄTTRE! (även om dom är lite tjatiga ...)
 
I alla fall så är det ju nu när vädret är som det är som man blir så sugen på att krypa upp i sängen och titta på något spännande, så ska snart sätta på Pretty Little Liars, första avsnittet av säsong 2 och leta reda på något ätbart.
Kram på er :)
 
 
 

Vad jag köpte

Stresskriver för ska egentligen äta efterrätt och det vill man ju inte missa, mohaha. ;)
I alla fall var jag ju på stan, köpte inte så mycket men ett par jeans och ett linne blev det, riktigt bra för det behövdes verkligen. Båda grejerna är från Bikbok, dom hade massa erbjudanden och reor så passade på!
 

På stan



Längtar

Åh jag längtar så mycket tills Yackie kommer så det gör ont i magen! 
Vilken hästblogg jag än kikar in på så hittar jag alltid något som gör att jag längtar ännu mer.
Jag längtar efter att se bilen med transporten på släp svänga in på stallplanen, jag längtar efter att släppa ut henne i den nya hagen, att göra fint i hennes box, att fota henne, att veta att ingen annan kommer känna henne bättre än oss, att mysa med henne, att lära sig hennes knappar, att lösa alla problem och motgångar, att göra snyggt i skåpet, att sitta på henne för andra gången.
 
Är sjukt taggad med andra ord. Har kollat över lite vad som kommer behövas tillsammmans med min lillasyster, idag snurrade jag ihop de två grimskaft vi hade hemma, jag fick ju massa grejer av Sigrid, min kusin skulle kolla om hon hade något från hennes ponnytider hon ville ge bort och när vi vet exakt vad vi har återstår ju den roligaste förberedelsen, köpa de vi behöver till VÅRAN (nästan) ponny. 
 
Bilder från provridningen

Planer för veckan


 
Måndag - Idag, jag ska åka till stan med två kompisar och shoppa lite ;)
Tisdag - Jag åker till småland & träffar lite släkt på mammas sida
Onsdag - Åker mot Skåne
Tordag - Är i Skåne
Fredag - Åker hemmåt (ev. stannar vi på ullared på vägen hem)
Lördag - Köper spån + fixar iordning allt i stallet 
Söndag - Yackie kommer

Ridskolor

Ni fick bestämma rubriken (det kan ni fortfarande göra, kolla inlägget under) och jag valde att börja skriva om ridskolor, något som många diskuterar just nu, personen som kom med idén var anonym så kan inte länka henne men tack för rubriken! ;)


Ridskolor blir i regel hyllade av de som går där och trakasserade av de som alltid har haft egen häst. Och det faller sig ju ganska naturligt, de som går på ridskola hade antagligen inte kunnat rida om ridskolan inte fanns, medan de med egen häst påpekar nackdelarna som att hästarna får stå ut med mycket slit i munnen och bankande i sidorna.
 
Jag förstår och tycker det är synd att ridskolehästarna aldrig får lära känna en ryttare, det är inte så konstigt att många hästar blir sura och osäkra eftersom de inte får någon kontakt med en speciell ryttare. 
Därför tycker jag att man ska byta ut ridskolehästarna med jämna mellanrum, så att ingen häst måste stå där hela sitt liv om den inte stormtrivs. 
Men jag tycker ridskolor är en bra grej, utan ridskola hade jag antagligen inte kunnat rida alls vid det här laget, och många börjar faktiskt rida på just ridskolor. Utan dom hade ridsporten verkligen inte varit så stor som den är idag. 
 
Visst, ridskolehästar måste stå ut med små barn som rycker och bankar på dom, någon dag i veckan, men de får också ridas av duktiga elever som är mjuka och följsamma.
Om en privatryttare köper en häst och sitter och bankar och drar i den finns det ingen annan som kommer nästa dag och rider hästen på ett schysst sätt, utan då måste hästen stå ut med detta varje dag!
Det finns inget som säger att en privatryttare rider bättre egentligen, men eftersom de antagligen rider mer regelbundet borde de bli bättre i längden. 
Ingen föds som proffs, utan oavsett om man får en egen ponny direkt eller börjar på ridskola kommer den ponnyn behöva stå ut med många fel, så det är inget argument för att ridskolor skulle vara sämre.
 
Som jag skrev innan, jag gillar ridskolor eftersom de gör det möjligt för många fler att umgås med hästar, men jag tycker att man ska vara noga med att byta ut de hästar som inte trivs. 
 
Håller ni med eller tycker ni annorlunda? 
Kram
 
 

Hakar på trenden

"SÄTT RUBRIKEN"
Jag fick idén av Agnes (agnessan.blogg.se) som i sin tur hämtade inspiration från matildaholmstrom.se & warnmarks.se !

"Sätt rubriken" är alltså en lek där ni kommenterar en rubrik t.ex. "ridskolor" och så ska jag skriva ett inlägg som handlar om ridskolor och vad jag tycker om dom osv.
Jättesmidigt för jag får lite hjälp och idéer om vad jag kan blogga om och ni får välja vad ni vill veta mina tankar och åsikter om. SÅ VAD VÄNTAR NI PÅ? KÖÖÖÖÖR!!


Next in?

Något jag skulle vilja köpa till Yackie är damasker, riktigt snyggt, om du frågar mig, smart och smidigt. 
Jag är inget stort fan av att linda, eller jag tycker det är grymt snyggt men krångligt och tidskrävande, vill man ändå ha något som skydd på benen och som dessutom är lika snyggt är ju damasker ett bra alternativ.
 
Det är så sjukt kul att titta runt bland alla grejer folk köper till sina hästar, sedan kommer jag såklart inte köpa allt det jag tycker är smart och snyggt, nejnej, det gör jag mest för att det är roligt, och man lär sig ju lite av det, läsa vad folk tycker om ditt och datt menar jag. Att titta skadar ju ingen, right? ;)
 
 

Trött

Är trött, arg, ledsen, sur, på jag vet inte vad ... 
Hela denna dagen har bestått av bråk, bråk, klagomål och mer bråk. Orkar inte! 
Åkte och badade en sväng mitt på dagen men förutom den timmen så skulle jag helst bara glömma bort hela denna dagen. 
Helst skulle jag bara vilja krypa ihop i ett hörn och stänga av en stund, tror faktiskt jag ska göra det, sätta på en serie eller något.
Är riktigt trött, antagligen är det därför jag inte orkar med några förväntningar just nu, orkar inte ens anstränga mig. Har inte sovit jättebra de senaste dagarna, Sigges säng var jätteskön och så men det blev ljust i hennes rum jättetidigt på morgonen och jag är väldigt ljuskänslig så jag vaknar, somnar, vaknar, somnar osv.
Jaja, ska inte gnälla mer nu, men tänkte bara så ni vet varför om det blir lite tomt här ikväll. 
Kram
 
Jag & Yackie på bilden. Bara 7 dagar kvar tills hon kommer nu, det är något jag längtar efter!
 

Min utsikt


Sigrid & Funny Girl

Här är de flesta av bilderna jag tog på Sigrid och Funny igår när hon red på ängen. Jag blev faktiskt ganska nöjd med mitt fotojobb och jag tror Sigge var nöjd med passet, fint såg det ut i alla fall! :)


Utrustning

Något jag har tänkt mycket på nu när vi ska hyra Yackie är utrustningen, det är ganska mycket grejer som behövs och när man aldrig har haft egen häst är det svårt att veta vad som är bäst, för det finns väldigt mycket att välja mellan.
 
Ett exempel är schabrak, som det finns hur många märken, färger och former av som helst. Hur ska man veta vilka man ska välja? Visst, lite kunskap har man ju, och man vet ju vilka man tycker är snygga, men många är snordyra och det är inte värt att köpa så dyra grejer till en häst man ska ha i lite mindre än ett år, när det finns billigare varianter. Det är i alla fall min åsikt.
Man kan faktiskt matcha ihop billiga men riktigt snygga outfits osv. det har jag sett bevis på.
Men då kommer man till kvalitén. Jag tror att de flesta Hööks schabraken har ganska bra kvalité, och då hör ändå de till den lite billigare skaran, jag tror faktiskt också att Ullared har bra kvalité på sina schabrak, för ridbyxorna som jag har köpt där har hållt utmärkt. Men jag kanske är naiv? 
 
En annan sak är täcken, hur svårt är inte det för mig som inte är van vid att behöva köpa täcken? Jag vet ju knappt vad som är ett varmt täcke och vad som är ett kallt, liksom, hallå är 300 gr varmt eller kallt på vintern? 
Jag tror att vi kommer försöka köpa hellre ett för varmt än för kallt eftersom Yackie är gammal och därmed fryser lättare, men det gäller ju att veta vad som är ett varmt täcke först. Men det är såklart enkelt att googla fram, och jag menar inte att jag har NOLL koll, utan mer att det är svårt att bestämma vad man ska köpa, för man vill ju att hästen ska ha det bäst. ;)
Sedan, min erfarenhet av täcken är att de helt enkelt inte går att få ett 100% hållbart täcke, hästar leker och springer runt i hagen så att en reva dyker upp borde inte höra till ovanligheterna.
 
Sedan är det bett, jag antar att det bara är att mäta bettet Yackie har och köpa ett i samma storlek? Om det passar dvs. ;) För vi tänkte byta till någon tredelad variant, hon går på pessoa nu. 
 
Såhär är det såklart för alla som köper/hyr sin första häst, på ridskola lär man sig rida men inte så mycket mer, på medryttarhäst däremot har jag skaffat mig mer erfarenhet runt omkring. Men jag har tur, för det finns många erfarna på stallet som jag kan fråga och jag vill verkligen göra det bästa för hästen. Men ni får gärna ge mig tips om ni vill det, kram!
 

Tråkig dag

Skriver ett snabbt inlägg bara.
Idag ska jag bara åka hem och sedan skicka bilderna till Sigrid, inte så spännande dag alltså. ;)
Men nu ska jag gå upp, kram.


Fotografering

Nu är fotograferingen avklarad, Funny såg så grymt fin ut! Sigge red ute på en äng så hon blev lite taggad stundtals men hon lugnade ner sig snabbt igen. Den hästen är verkligen WOW i ökad trav, wow, haha ;)
Jag fick även rida lite på Sigrids lillasysters foderponny Shadow, han var en riktig piggelin haha, red inte så länge så orkar inte skriva en lång utvärdering. ;)

Ni får bilderna jag tog imorgon, när jag kan lägga över dom på en dator, jag bloggar från mobilen hela tiden nu nämligen, men ni kan få ett smakprov nu i alla fall. :)
Kram


Vad jag fick av Sigrid

Igår fick jag ju två schabrak, ländtäcke + sadelöverdrag av Sigrid, och idag fick jag ytterligare några saker, närmare bestämt ett mörkrosa fleecetäcke och två schabrak till. Superbra verkligen!
Här får ni bild på allt, kramar.


Det här är en båtlåt



Ut med båten

Ska strax ut med Sigrids båt, vi ska åka till någon fin strand och ha picknick, myyyysigt! Efter åker vi till stallet och imorgon åker jag hem till Göteborg igen.
Vi hörs, kram


Vaken

Blev nyss väckt av min mamma eftersom alla andra redan var vakna, morgonpigg familj? Tell me about it!
Idag bär det av mot stallet, var där igår också och borstade och pysslade lite, men idag ska jag försöka bli proffsfotograf och Sigrid Gran Prix ryttare haha, vi kommer nog lyckas ;)

Ska förresten lägga upp bild på grejerna jag fick av Sigrid igår lite senare idag efter önskemål. Kram!

Sebbe får stå för bilden ...


Svar på kommentarer

1. Absolut! Kan lägga upp det imorgon, men kan avslöja att ländtäcket är grått med dödskallar på, ett likadant som en gång Chessie (min första riktiga medryttarhäst) fick av mig.

2. Sadel, träns och grimma ingår, vilket är väldigt tur för en sadel är ju dyrt och att då köpa en sadel man bara kan använda 10 månader är ju lite synd. :)


Dagen

Tjena, har just gått från middagen och ska snart krypa ihop framför tvn tror jag. Denna dagen har jag faktiskt mest åkt tåg och snackat om allt och inget med Sigrid, ändå riktigt mysigt! ;)
Har även fått två schabrak, sadelöverdrag och ett ländtäcke av Sigrid, riktigt schysst, är ju jätteskönt om man inte behöver köpa allt på en gång utan har lite från början, så tack så jättemycket!
Har tyvärr inga fina bilder eller så från idag men imorgon ska vi fota så då kanske det kommer upp, vi hörs då! Kram


På tåget mot Sigrid

Sitter på tåget med Sigrid påväg hem till henne, kameran är med och vi har planer på att jag ska fota Sigge med hennes häst Funny imorgon!
Känner mig också ganska nyttig idag, som snacks på tåget har jag nötter, äpple och Ramlösa och ikväll har vi planer på frukt och film, mys!
Kram


Fredag

Godmorgon allihopa! Idag åker jag till Sigrid, men först ska jag och min syster skriva en lista om allt vi kommer behöva köpa till Yackie, listan skulle kunna göras lång men vi ska bara skriva upp det mest nödvändiga och det vi behöver inom snarast framtid, alltså saker som vi hundra procent säkert kommer behöva.
Jaja, ska äta klart min frukost nu, kram. :)


Vad som gör en blogg läsvärd

 
Jag, precis som många andra bloggare, funderar mycket på vad som gör att en blogg blir bra, med anda ord vad som gör att folk vill läsa och fler stannar på bloggen. 
Några punkter har jag kommit fram till själv, men vill gärna ha eran hjälp, så, vad tycker ni är viktigt? Här får ni min lista.
1. Mycket uppdatering -en blogg som kanske egentligen är bra men inte uppdaterar så ofta tröttnar jag lätt på och då slutar man klicka in på bloggen tillslut.
2. Snygga bilder och mycket bilder -jag kollar ofta på rubriken och bilderna innan jag börjar läsa ett inlägg, och har man snygga bilder blir man mer lockad som läsare, men det är lättare sagt än gjort för den som bloggar. ;)
3. Intressanta inlägg -detta är väl a & o för att en blogg ska vara bra, men då menar jag inte bara långa åsiktsinlägg utan ett "varierat utbud" haha! 

Shopping

Sitter på spårvagnen hem från stan nu, köpte två tröjor + mjukisar och har ändå bara gjort slut på 180 kr, älskar rea! ;D

Tänkte även åka och ta ett kvällsdopp med Nora (Lee, Lee, Lee, Lee).
Vi hörs senare! :)


Klar

Efter två och en halv timmas jobb har jag fått ont i händerna och fin/barnsliga hörlurar, puh skönt att vara klar haha, med andra ord, inte värt det, och inget jag tipsar om. ;)
Men nu ska jag göra mig iordning för shopping, kram.


Planer

Jag har länge funderat lite på att beställa ett skal från caseapp men har inte kunnat bestämma mig för vad jag vill ha på det, min första tanke var såklart BLOMME men när jag tänker efter kanske det känns dumt när jag inte längre rider honom men har min "egna" Yackie. 
 
I alla fall, när jag satt och gjorde "Blomme-kollaget" igår kom jag på att jag nog vill ha ett kollage som skal, och då kan jag ju göra ett kollage med helt blandade bilder, (jag, jag & blomme, jag & yackie, blomme, yackie, naturbilder osv.). 
Så, så får det bli, om jag köper ett sånt skal blir det antagligen med ett kollage på. Funderar också på om man kanske kan ändra färgerna i alla foton lite, så att alla har en rosa nyans i sig, skulle nog vara snyggt. 
Målade en snabb skiss i photoshop! 

Vad jag håller på med just nu

LÄNK

Morsning

Godmorgon :D
Vaknade för typ en halvtimma sedan och har ännu inte gjort någonting, förutom att hjälpa min lillasyster sätta på vårat gamla Itoy på tv:n...
 
Idag ska jag förövrigt till stan (eller frölunda) med min kära vän Nora Lee, och alla andra säger bara Nora, men min lillasyster heter också Nora så Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee...
I alla fall så kan jag behöva lite shopping, finns en hel del saker jag behöver nu så hoppas jag hittar något i alla fall.
 
Sedan ikväll kommer Sigrid hit och sover här, men hon och Anna ska på Way out west först så hon kommer nog hit ganska sent. ;)
Ja, då vet ni hur min dag ser ut, hur ser eran ut? 
 

Blomme kollage

Satt och pysslade lite med ett "Blomme-kollage" förut, funderar på att göra ett med ännu fler bilder så småningom och skriva ut å sätta upp på väggen, skulle vara roligt att ha tycker jag. :)
Vad tycker ni? Snyggt?


Coola eller för mycket?

 
Fick syn på dessa benskydd när jag klickade runt lite bland olika hemsidor, och jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om dom ...
Svårmatchade? JA
Men annars tror jag faktiskt de faller mig rätt bra i smaken. Jag skulle dock aldrig köpa ett par benskydd som ser ut såhär (de kostar 299 kr), eftersom de är såpass svåra att matcha. Vad tycker ni? ;)

Fotosug

Även om det bara var, hm ... två dagar sedan (?) jag var och fotade Maria så har jag redan fått världens fotosug, skulle egentligen ha åkt och fotat Johanna och co. idag, men vi trodde det skulle regna så det ställde vi in (typiskt va att det blev strålande sol haha). 
Har i alla fall planerat att första veckan med Yackie ska jag fota hur mycket som helst, eftersom jag ändå inte kommer rida då kommer jag ha massa tid till att fota medan jag är i stallet.
 
Börjar snart bli klar med designen till skogensgard.blogg.se också, nu väntar jag bara på allas presentationer sedan får även ni se den. :D
 

Liten Yackie-plan

Jag har bara träffat Yackie en gång så jag vet inte så mycket om henne än, och därför vet jag ju inte riktigt vad vi kommer behöva jobba med, men vissa saker tror jag, även om jag bara träffat henne en gång, kommer behövas/funka, detta är bara småsaker som man kanske tänker på med de flesta hästarna, men större mål är som sagt svåra att sätta upp när man träffat hästen en gång.

1. Första veckan ska vi inte rida henne någonting, japp ni läste rätt haha, nejmen eftersom hon är lite gammal har hon lättare att tappa hullet och utan hull - inga muskler, Yackie är ingen häst som blir tjock (det sa de som hyr ut henne), och därför ska vi låta henne gå på grönbete, första veckan utan att vi motionerar henne något så hon får vila upp sig efter lägerveckorna och förhoppningsvis lägga på sig lite, och såklart komma till rätta i den nya miljön. Vi kommer förstås åka till stallet ändå, gå på lite promenader med henne, borsta och pyssla. Inte minst, fota. ;)
 
2. Varierad träning. Ja, det är ju ganska självklart egentligen.
 
3. Mycket mat. Detta står redan lite i ettan, men Yackie blir tydligen inte tjock, därför ska vi ge henne riktigt ordentligt med mat, hellre att hon går upp mycket i vikt än att hon går ner i vikt, hon är redan smal. Stallägaren har sagt att om vi vill så kan hon hjälpa oss sätta ihop en foderstat.
 
4. Kärlek. Haha det låter ju så fult och symboliskt när man säger det, men allvarligt, en av mina planer är faktiskt bara att ha roligt, lära känna hästen, hitta varandras knappar och göra det bästa av varje situation. 
 

Yackie

Jag hoppas ni inte har glömt bort att jag var och provred eventuella hyrhästar för någon vecka sedan? Haha, nejdå det kan ni inte ha glömt så mycket som jag tjatar. ;)
I alla fall skrev vi på kontraktet igår! Yackie från Ranchen kommer till oss den 19 augusti och stannar till juni 2013, detta är helt sjukt! :D
 
Yackie kommer jag alltså att dela med min lillasyster och vi kommer ha henne på ett stall på hisingen.
Hon är gammal, 22 år, men hon var riktigt pigg och fräsch att rida, lite stel och hård i munnen - ja, men inget som inte går att jobba med.
Det som var negativt var att hon hade en väldigt omusklad rygg, vi kommer behöva rida henne med snodd tills vi hittar knapparna för vi vill inte riskera att det blir ännu värre, men så får det vara, ingen häst är perfekt, precis som ingen människa är perfekt.
 
 
Hade jag fått gissa på en ålder när jag satt på henne hade jag nog gissat på 8, haha, för hon var en riktig piggelin. ;)
Däremot när man pysslade med henne syntes det på henne att hon inte var i sina unga år, men vem bryr sig om hon ser gammal ut eller inte? Hon var dessutom snäll och go i stallet, detta kommer med andra ord bli riktigt bra! 
 
Bilden är fotad av Elvira (baraelviras.blogg.se) hoppas det var okej att jag lånade bilden!

Ingen mer Roffe i OS

Usch vad tråkigt att Casall har fått en trampskada av något slag. Blev faktiskt jätteledsen för jag var riktigt förväntansfull, jag trodde och tror fortfarande att Rolf-Göran Bengtsson hade kunnat ta hem segern. 
Såhär stod det i denna artikeln:

"Hur har Rolf-Göran tagit det?
– Vi misstänkte det här redan under laghoppningen, Casall halkade till då, men det är klart att han är besviken. De har ju haft en sådan fin säsong bakom sig och så slutar det så här, säger Söderstrand.

Två svenska ekipage kommer till start klockan 13.00, Jens Fredricson med Lunatic och Henrik von Eckermann med Coupe de Couer."


Så med andra ord får vi hålla tummarna för Jens Fredricson och Henrik von Eckermann nu!

 

Kram


Onsdag morgon

Godmorgon! 
Det blev ju lite halvbra uppdatering igår, tre inlägg lyckades jag knåpa ihop men dom var inte läsvärda direkt och de två första publicerades nästan samtidigt. 
Men idag kommer uppdateringen vara på topp, hoppas jag haha, nejmen jag ska inte göra jättemycket idag, jag ska antagligen träffa lite kompisar en stund senare men inte än, så den borde kunna ligga på topp! ;)
 
Något som även ska göras idag är att jag ska fixa headern till den där designen jag har hållt på med ett tag, den som jag gör till några kompisar, sedan ska jag väl kolla över hela designen och se om något behöver ändras men det mesta är faktiskt klart nu, jag länkar såklart så ni får se den när den är färdig och insatt. :)
Kram
 

Inte okej ...


Gammal film

 


Dagens planer

Idag har jag redan hunnit med att gräla med min mamma, om inget ungefär, och snart ska jag även hinna med att ta mig till min kompis Elvira. 
Vad vi ska göra vet jag inte riktigt men något hittar vi nog på, det är ju lite tråkigt att det är så fult väder, men regnkläder finns ju av en anledning haha! ;)
 
Och imorgon ska jag antingen till mina kompisars stall och fota dom (har ni märkt att jag har blivit värsta fotografen haha? Åker runt och fotar överallt), eller så ska jag vara med en kompis som kommer hit från Bohuslän, men jag vet inte hur det blir med det, men det får både ni och jag reda på imorgon! :D
Vi hörs, kram
 
 
 

Tävling hos dressyrmupparna.se

     --->  HÄÄÄÄÄR <--- har ni denna tävlingen! Hoppas såklart att jag vinner, kommer ju behöva lite grejer till hyrhästen och eftersom jag inte har så mycket på lager är det mycket som måste inhandlas, bl.a. då ett regntäcke som jag skulle vilja vinna i denna tävlingen, var med ni också! :D

*Suck*

Ja, något gick väldigt snett när ni bestämde er för att göra om blogg.se!


Nu behöver jag eran hjälp!

Sitter just nu och läser igenom kontraktet till hyrhästen (ja, vi har bestämt oss, wihooo), i alla fall så ingår inte så mycket utrustning, sadel, träns & grimma är väl det som ingår ungefär, med andra ord kommer vi behöva lite nya schabrak. Jag är väldigt förtjust i Schockmöhle-schabraken själv, älskar att dom är så "hårt" stoppade + att dom är väldigt snygga, men jag kan ju inte bara ha Schockmöhle-schabrak haha. 
Så min fråga till er är om ni har några speciella schabrak ni gillar & varför? Tipsa helst inte bara om fina märken, utan bra och snygga vardagsschabrak som inte är allt för dyra. ;) 
 

Några bilder från dagen

Orkade inte redigera alla bilder nu så lägger bara upp tre stycken från dagen, den understa är fina fina Taara, den i mitten är Sebbe (som jag red idag) och den högst upp är Maria med Peppe och Andy. :)
 

Smakprov

Vi tog lite bilder i hagen efter att vi hade ridit, här är en av dom, ska försöka få upp resten på bloggen senare ikväll :)


Tiden drog iväg

Hallå där! :) Förlåt för den dåliga uppdateringen idag, var i stallet mycket längre än jag tänkt, gick hemifrån vid 12 i morse och nu sitter jag på bussen hem igen, men det har varit riktigt mysigt och då åker man ju inte gärna hem haha! Fick låna en annan ponny i stallet och eftersom vädret var kasst hade jag nog inte fotat så mycket ändå, som det var tänkt från början att jag skulle göra ... Men som sagt, red en liten ponny idag, det var riktigt kul att vara uppe i sadeln igen! Red mest runt på volterna och fyrkantsspåret och kände lite på honom, det är alltid svårt att veta vad man ska göra första gången man sitter på en ny häst, man vet liksom inte vad man behöver jobba med, men kul var det! :D Ett riktigt charmtroll, ägaren har dragit en riktig vinstlott haha! ;)


Tur med vädret var det ja ...


Dagens planer

Godmorgon! Idag ska jag alltså till alleby och fota Maria och Peppe. Jag ska även kolla om någon är hemma i Ciccis hus (hon hyr ut det medan hon är i England), om någon är det får jag mitt schabrak igen, det passade ju ändå inte på Blomme men jag tror det kommer passa på hyrhästen! :) Vi hörs senare, kram


Sov sött

 
Gjorde några liknande bilder till min kompis, dock blev dom inte så bra, ska göra fler imorgon efter jag har fotat henne tänkte jag. :)
Men visst är han söt, Blommispluttis!?
Saknar honom fortfarande så mycket, men jag tänker inte lika mycket på honom längre om jag ska vara ärlig, på ett sätt är det tråkigt, men på ett sätt skönt, det gör ont att sakna någon heeela tiden, men jag tänker fortfarande på honom och jag älskar honom lika mycket fortfarande.
Världens finaste PUNKT.
 

Chillingbilling in the sun


Snart ...

... ska jag sätta mig på ett cafe med min underbara vän, G-Ö-T-T stavas det. ;D
Jag har ju inte gjort så mycket idag, och det är jättefint väder ute så kände att något måste jag ju hitta på. 
Såg just att Sverige tog guld i segling, inte för att jag är så insatt i segling då men det går faktiskt bra för Sverige i OS, svenskarna är ju riktigt duktiga på sport. :o
 
Imorgon ska jag fota min kompis Maria när hon rider, ska fota både lite "modellbilder" i någon fin miljö och på själva ridpasset var det tänkt så bilderna kommer nog upp på bloggen sedan. Håll tummarna för att det är lika fint väder ute då, hade varit gött om det inte regnade i alla fall ;) 

Fotosession

Jag och min lillasyster var ute och fotade lite i skogen, men inga bilder blev så bra (på mig, min lillasyster blev jättebra), så när jag kom hem ställde jag upp stativet och självutlösaren och fotade lite till, fast inomhus. Och bilderna blev faktiskt coola, jag ställde kameran med linsen i skugga och så ställde jag mig framför (= jag blir belyst). Jag gjorde bilderna svartvita, här har ni några av dom. :D
 
 
 

ROOFFEE

Hur grym kan man vara? Fick ett stort leende på läpparna när jag nyss kollade på Rolf-Göran Bengtsson när han hoppade, han är så mjuk, allt ser så enkelt ut & han och hästen är verkligen ett. Jag själv blir jättetaggad på att bli så duktig när jag ser honom rida. Dock kanske inte hoppa så höga höjder osv. Men bli så mjuk och följsam, och bli ett med hästen, det vill jag också kunna, så duktig vill jag bli.
Sedan om jag gör avancerade rörelser eller hoppar höga höjder skiter jag i, personligen alltså, huvudsaken är att känslan är bra både för mig och hästen och att båda är nöjda. 
Men WOW, ryttarna man ser på hoppningen i tv:n nu i OS-tider hoppar både högt och är ett med hästen, speciellt då sveriges Roffe! :D
Bild härifrån

Godmorgon

Nu är det söndag, med andra ord dröjer det bara en dag tills jag i alla fall ska åka till stallet och träffa & fota lite hästar.
Jag sitter och tittar på "Nu blåser vi sverige", så sjukt roligt! Är det bara jag som älskar sånna program?
 
Har suttit och kollat lite på weheartit, letar inspiration till alla bilder jag kommer ta på hyrhästen, har blivit jättetaggad igen, weho detta kommer bli kuuul! 
 
Tumblr_m7k1srgwf21qjaem1o1_500_large
Tumblr_m33e7jnyep1rtpajho1_500_largeTumblr_m82vuopkxq1r772wko1_500_largeTumblr_m83fnwed8n1qjaem1o1_1280_largeTumblr_m7trs1xpdj1r3gvsbo1_1280_large552136_336310689792048_1176964619_n_largeTumblr_m7u4wgt3ii1r8823vo1_500_largeTumblr_m87genqzvu1qig1eoo1_500_large

Crazy

Tror inte jag har visat er bilden förut (?) vet att jag la upp den på instagram (@idaalva) men här är den nog ovisad fram till NU! Så här gjorde då några människor på gatan i Luxemburg istället för att bara dra fram dragspelet och spela på det gamla hederliga sättet, men jag gissar på att dom fick in betydligt mer pengar på detta än om de hade spelat, det stod massa publik runt omkring hela tiden! Och de satt i denna positionen i 20 minuter ungefär ... Heelt crazy, böckerna upp och ner i bokhyllan liksom, hur kan dom?!


Att glädjas med varandra

Något som många har svårt för i ridning och på tävling är att glädjas åt varandra, speciellt om man själv har lyckats mindre bra. Detta tycker jag är fel, fel & fel. Hallå? Nästa gång kanske det går bra för dig. Alla har ju hört "den gyllene regeln", så som du vill att andra ska behandla dig ska du behandla dem. Och jag tror att du hade tyckt det var roligt om någon sa grattis och var glad för din skull, eller? Jag har haft jättetur med detta det senaste året, människorna som jag har varit med i stallet har stöttat mig jättemycket och jag har faktiskt försökt stötta dom på samma sätt, för det stärker människor, du behöver bara säga några få ord och din kompis kan somna med ett leende på läpparna, svårare än så är det inte. Men trots att jag har haft tur just i stallet så märker jag av det ändå, man blir så lätt avundsjuk och istället för att då glädjas med sin kompis försöker man göra kompisar avundsjuk tillbaka, usch och fy säger jag bara! Detta måste vi förändra, från och med nu ska alla stötta varandra, är ni med?


Tömköra

Jag har hört att tömköra ska vara väldigt svårt, men bra för att bygga upp muskler. 
Så nu frågar jag er som har/brukar tömköra, är det svårt?
Finns det en risk att det gör större skada än nytta?
Är det bra till omusklade hästar och vad för muskler brukar byggas upp av det isåfall? 
 
Jag blir jätteglad för svar oavsett om det är svar på alla frågor eller bara ett tveksamt svar på en av dom. 
Kram
 
Bilden är lånad härifrån

Jens Fredricson

Såg just Jens Fredricson nolla på tvn, kulkul :) Har ni märkt att jag älskar OS? Det är nästan lika bra som Göteborgs horse show haha! Älskar att se alla fina hästarna och alla duktiga ryttare, det ser så enkelt ut, och så är ekipagen så snyggt stylade hehe ... ;) Har ingen speciell favorit bland ekipagen men hejar såklart på Roffe, vem gör inte det haha? Har ni någon speciell ni håller tunmarna lite extra för?


Everything's gonna be alright


Godmorgon

Godmorgon! 
Jag har just ätit jättegod frukost, jag tog smoothie istället för yoghurt och så hällde jag lite flingor på, mums säger jag bara. ;)
Jag har lovat mina kompisar att göra en design till deras blogg, jag började igår men tänkte fortsätta nu, det är faktiskt riktigt roligt. 
 
Ska bara slänga in ett TACK till E för att hon orkar bry sig också. 
Kram goingar 

Dator + OS + te = toppen

Har det riktigt mysigt, ligger i sängen med en kopp te och tittar på dressyren från tidigare idag, hann aldrig se klart förut men nu hade jag tid så då satte jag på det igen, och det är så sjukt mysig känsla över OS, blir taggad i hela kroppen haha! 
Kram
 

Utlottning av grimma :D

 Jag är med och tävlar om en valfri grimma från hööks UNDER 100kr hos NATHALIE
Perfekt utlottning nu till hyrhästen, och såklart är det en discogrimma (<-- länk till grimman) jag vill ha, så sjukt gulliga! Den ska vara i storlek cob, och den ska vara rosa blå, wiiiho.
Nu är det bara att hålla tummarna för att jag vinner haha. ;)
 

Mys framför tv:n


Visste ni att ...

... jag har jättelätt att fastna för små ponnyer? (Bl.a. Blomme, lalalalala)
 
... jag alltid är jättenervös innan jag ska hoppa (t.ex. på lektion) och sedan när jag väl hoppar vill jag bara hoppa mer, mer & mer haha?
 
... jag ÄLSKAR att fota ekorrar, dom är så sjukt söta!? :D 
 
... mina naglar växer JÄTTEfort, men mitt hår växer jättelångsamt? 
 
... jag tycker det är skitkul att mocka för att det blir så fint efteråt? 
 

OS i dressyr

Ska sätta mig och kolla på dressyren, och äta lite glass, det borde göra mig på bra humör haha! ;)
Tänkte även slänga in en dagens läsarfråga!
Har ni något i eran "häst-garderob" som ni gillar extra mycket? Isåfall, vad? Nu vill jag veta :D 

Sommar


Ledsen

Känner mig ganska nere just nu för det känns som att det kommer bli omöjligt att lösa, när jag fick reda på att jag kunde få hyra häst var jag uppe bland molnen, har aldrig varit så glad, och nu känns allting jättesvårt.
Jag tror att det skulle vara kul att ha Yackie, försöka bygga upp henne igen, ha det som ett projekt. 
Men hon är 22 år, går det att muskla upp en så gammal rygg som numera inte har en enda muskel, ryggraden står upp och nedanför går det inåt. 
FML nu ska jag vara deprimerad en stund kram

Provridningen igår

Förlåt för att jag inte skrev något igår men jag spydde när jag kom hem och gick bara och la mig. 

 
Okej, igår åkte jag mot Sjöis vid elva (efter att ha sovit typ INGENTING, så nervös var jag), när vi kom dit var det massa ridläger människor där osv. 
Vi hade flera hästar vi kunde tänka oss, Erk, Tiara & Parma. Så jag var ganska säker på att någon skulle funka. Men tidigare i veckan hade någon bestämt sig för att hyra Erk och Parma var halt, alltså återstod Tiara, som förresten hade bokat i förväg. Vi fick även provrida Alkmene men hon var alldeles för liten för mig.
 
Tiara var riktigt seg, hon är fyra år (född 2008) och hon var redan segare än någon häst jag har ridit. Däremot var hon riktigt söt och charmig i stallet och väldigt mjuk i munnen, men som sagt väldigt långsam och hon tog inte skänkeln.
Men jag kände ändå att det gick bättre ju längre jag red, hon började mjukna mer och mer och hon kom igång lite grann då och då. 
Däremot min lillasyster gillade henne inte alls, och jag förstår henne, jag tror att det skulle gå att lära sig rida en så seg häst men om det är roligt vet jag inte riktigt. 
Vi har sagt att vi ska höra av oss senare, för jag tror att det skulle kunna bli bättre, men om min lillasyster inte gillar henne är det ju inte roligt, för detta kommer ju betyda att vi lägger mer tid och pengar på just den hästen.
 
Sedan åkte vi direkt från Sjöis vidare till Ranchens ridklubb som hade ett provridningstillfälle klockan 5. På vägen dit fick jag verkligen jätteont i magen och trodde inte jag skulle kunna rida, men när vi var framme var det helt borta, dock kom det tillbaka hemma igen och då spydde jag också.
 
Där provred vi i alla fall Yackie. Yackie är 22 år men hon var riktigt pigg och glad. Väldigt snäll i stallet, och hennes trav var hur mjuk som helst dessutom. 
Det som gör att vi tvekar även på henne var att hennes rygg var sjukt omusklad, hon som var där och visade henne för oss sa att man var tvungen att rida henne i form hela tiden så att ryggen musklades upp igen, det jag känner är att hon är 22 år, kanske blir det svårt att muskla upp henne då? Och kanske får hon ryggproblem? 
 
Okej, jag tror ni fattar, jag har ingen aning om hur vi kommer göra, hyr vi Yackie tar vi en risk men hon var rolig att rida. Hyr vi Tiara har vi ett stoooooort projekt framför oss som jag inte vet om min lillasyster överhuvudtaget vill vara med på? Jag vet knappt om jag vill det själv.
Vet ni någon häst som söker fodervärd får ni gärna säga till! Jag hade inte tänkt ge upp drömmen om att få hyra häst så lätt ... ;) Detta kommer lösa sig.
 
Yackie (bild tagen från Ranchens hemsida)
 
 
Jag & Tiara igår

Bakgrundsbild på datorn

Tidsinställt (jag är och provrider)
 
Ni som har följt bloggen ett tag har säkert märkt att jag gillar att sitta och redigera och pyssla i photoshop. :D
För några år sedan började min kompis göra bakgrundsbilder i photoshop till sin dator och jag tyckte det var en rolig grej så jag började med det jag också, och nu brukar jag börja på en ny när jag har tråkigt haha, just nu har jag en bakgrund till datorn som ser ut som ett rum, men jag har haft många olika sedan jag började.
Har ni något ni brukar pyssla med när ni får tråkigt? Annars fick ni ett litet tips här ;)
 


Påväg


Mina starka & svaga sidor

Alla ryttare har ju sina starka och svaga sidor inom ridningen, och jag tror att en viktig sak är att veta om sina brister för att kunna bli bättre. 
Därför brukar jag ofta titta igenom bilder/filmer och leta både positiva saker och negativa saker. 
 
Något jag måste jobba med är min sits, jag är nöjd med mitt överliv, jag är rak i ryggen, men jag måste få bak min skänkel lite mer, jag tycker det är svårt att dra bak skänkeln en aning men ändå ha trampet i stigbygeln, men det är något jag måste träna på helt enkelt. 
Ytterligare en sak är mina händer, jag får lätt små "prinsesshänder", dvs. jag har baksidan av handen överst och alla fingrar vinklade neråt som en liten nypa, haha, inte så bra förklaring kanske, men detta håller faktiskt på att bli bättre! 
Sedan lyckas jag alltid få glappande tyglar, när jag var mindre förstod jag inte meningen av "mjuk hand" och längde helt enkelt på tygeln istället för att bara vara mjuk och följsam, och detta kommer fortfarande tillbaka ibland, men även det jobbar jag på och märker skillnad. 
 
Nu skrev jag ju bara negativa saker, men man ska inte snöa in sig för mycket på det dåliga heller, utan försöka tänka både på det positiva och det negativa, annars börjar nog självförtroendet svacka och det är ju inte bra det heller. 
 
Har ni något ni alltid försöker tänka på? Några svaga sidor, eller har ni kanske något ni är supernöjda över? 

Godnatt!

Godnatt, nu går jag snart och lägger mig så jag är pigg imorgon, ska bli riktigt spännande minst sagt. :D
Imorgon berättar jag vilka hästar jag provred, vilken det blir (om någon), hur de var osv. 
Min kamera följer med också så förhoppningsvis får ni lite bilder, kommer bli kul att kunna jämföra provridningen med hur det ser ut om några månader. 
Men som sagt, ska sova så jag är pigg imorgon, kram!
 
Synd att stolpen hamnade mitt i ansiktet på Rappen hehe .. 

Minnen!

Jag satt och kollade igenom typ alla mina bilder på datorn och hittade en bild på mig i en vattenpöl, jag kommer ihåg när jag och min kompis Sofia var ute och fotade dom här bilderna och jag tyckte dom var GRYMMA! 
Haha, visst är dom udda men jag vet inte om jag ska säga något mer än så haha ..
 
I alla fall så känner jag att jag börjar komma igång lite med bloggningen igen, skönt även om det kanske inte är så roliga inlägg, det är lite svårt nu när jag inte rider någon häst, men jag ska försöka komma på några fler hästiga inlägg imorgon, men imorgon vet jag som sagt inte hur det blir eftersom vi ska iväg och provrida ... Men har gjort ett tidsinställt till er för säkerhetens skull, det kommer publiceras 15.00 om jag minns rätt. :D
 

caseapp.se

Tycker hemsidan caseapp.se är riktigt cool, man kan alltså göra egna iphone 4 skal av sina egna bilder, riktigt najs! Tänkte börja med ett och se hur mycket det kostar, skulle inte ha något emot att ha egenfotade bilder på mobilen men blir det för dyrt kanske det ändå inte är värt det? 
 
Taggar till tusen inför imorgon ... GAAH

Home sweet home

Nu är jag hemma efter att ha varit och kollat på stallet. :)
Och jag är minst sagt nöjd, det är stort men ändå känns det mysigt (det står drygt 30 hästar där, uppdelade på tre olika stall), de har manege, paddock, fikarum, toalett, skrittmaskin (!!!) osv. 
Och så det viktigaste, att människorna faktiskt verkade riktigt snälla och trevliga.
Förresten hade hon som hade stallet en 15årig dotter som red grymt bra! Jag såg bara skymtar men WOOOOW, haha, men även hon verkade schysst, ärligt talat så verkade alla vi pratade med snälla. :D
 
Så jag är bara positivt inställd till det stallet, jag hoppas att det blir bra när vi väl har flyttat hästen dit, det tror jag nog, man måste ju såklart ge det lite tid men annars går det ju alltid att byta stall, om något skulle bli heltokigt. ;) Det hänger nog mest på att man kommer överrens med människorna, och sånt är ju alltid svårt att veta iförväg, men själva stallet verkade riktigt bra, det är också bra upplagt, mycket ingår så åker man bort någon dag eller två klarar sig hästen fint ändå, awesome! 
Kramis
 
 

Dagens planer

Idag händer en hel del!
För det första ska jag åka och kolla på stallet där vi har stallplats, spännande! Trodde det skulle bli på lördag men det gick bra idag, och jag vill gärna se det så fort som möjligt, så today it is! *tummen upp*
Sedan ska jag även träffa min kompis Donja, har inte träffat henne på länge så saknar henne jättemycket nu, så även det får en tumme upp.
 
Börjar känna mig lite smått förkyld också, antagligen är det min allergi som förvärrar förkylningen och förkylningen som förvärrar min allergi, är i alla fall lite snuvig, hostig och så kommer allergin (gräspollen) och gör att ögonen rinner, usch och fy, är antagligen lite trötthet med i bilden också, efter tre veckor på ridläger hade det varit konstigt om jag var i topskick. Jag brukar iaf inte bli ordentligt sjuk så det går nog över snart. ;)
Kram
 

Inspiration

Nu längtar jag verkligen inför att renovera upp denna bloggen, även om designen inte är så gammal så är det som att den skriker "GAMMAL" och bara står och dammar, jag rider ingen av hästarna på headern och färgkombinationen, ja, vad ska man säga? Men det känns onödigt att byta design innan jag har bilder på en häst jag rider, så just nu klickar jag bara runt och letar inspiration!


Något som jag tycker är fräckt är Jessicas design, men innan lägret någon gång försökte jag göra en design med den färgkombinationen (röd, blå, vit) och om jag ska vara ärlig såg det riktigt fult ut, men Jessica har lyckats riktigt bra. ;) (med andra ord, detta är inget jag kan göra på ett snyggt sätt just nu)

Jag brukar också kika in på Carolines blogg, hon gör übersnygga designer, helt sjukt hur snygga dom är, men det är omöjligt att hämta inspiration från henne, för hennes designer är såpass unika att om man tar inspiration av henne ser det ut som att man försökt kopiera hennes design, och det gillar jag verkligen inte, alla har sin personliga touch och den ska man låta vara personlig för just den personen, inte försöka kopiera. (med andra ord, detta är ingen person jag kan hämta inspiration från heller)
 
 
Sedan finns ju Linn, woooopppa, hennes designer är grymma, men även dom är väldigt egna och som jag skrev över tycker jag inte det är okej att "kopiera" designer, det jag är ute efter är mer färgkombinationer och hur inläggen är upplagda (stor rubrik, liten text osv.), och jag skulle inte ens kunna komma i närheten även om jag försökte haha. 
 

 
Jag tror ni har fattat att jag har NOLL inspiration, och ja, alla hämtar inspiration, Jessica, Carro, Linn, de också! Och det behöver inte vara inspiration från en annan blogg, en gång gjorde jag en design som var helt inspirerad av en schampooflaska som jag tyckte var snygg haha. 
 
Om ni har några idéer får ni gärna hjälpa mig, hur tycker ni bloggen ska se ut? (Stor/liten/fyrkantig/rektangulär header? Rubriker skrivna i caps lock? Färgtema? osv.)
 
Jag funderar lite på marinblå eller brun/beige ...
KRAM
 
 

Fin dag

Vaknade för kanske en timma sedan, och när jag kollade ut genom fönstret var det första jag tänkte "en perfekt rid-dag", inte för varmt, inte för kallt, men så kommer man till delen rida, på vem?
Haha, usch, längtar verkligen till imorgon, då åker vi till Sjöis och provrider främst den hästen vi har bokat men sedan är det en till häst som verkar jättebra så gillar vi inte den första provar vi den också. SPÄNNANDE!!
Kan känna hur fjärilarna kryper fram i magen på mig, haha! 
Men ska sätta mig och läsa igenom hur kontraktet ser ut för hyrhästar från sjöis, kram!
 

RSS 2.0