Planer ändras

Hade ju tänkt rida en halvtimma i manegen bara så att Y skulle få röra lite på sig, men när jag stod och packade mat till Yackie så frågade Hanna om jag skulle följa med henne och Jossan på en kort uteritt så jag hakade på.

Vi tog det väldigt lugnt, men på en raksträcka släppte vi dom och oj vad kul Yackie tyckte att det var, det är ingen långsam häst jag har haha! ;) Red henne på det nya bettet och märkte ingen större skillnad mot det gamla. Hon blir ju alltid pigg och lite dragig när man rider ut, inte minst på hemväg. Imorgon är jag i alla fall stalledig, ska vara med Nora Lee, gå på stan och sedan kanske åka och träna någonstans. Mer om det imorgon! Kram

Bohuscupen laget 2013


Thursday

Sitter nu på bussen påväg mot Tre hästar, ska köpa ett nytt bett och ridstrumpor, har ni tänkt på hur snabbt ridstrumpor går sönder haha? Efter det åker jag vidare mot stallet, Yackie ska släppas med en annan häst i en av gräshagarna. Äntligen ska hon få komma ur sin grushage! Om Y och den andra hästen funkar tillsammans alltså, men det hoppas vi på!

Sedan ska jag rida också, ett lugnt pass idag, hon ska bara joggas i låg form på fyrkanten (vi får se hur det blir med låg form, när man rider på fyrkantsspåret brukar hon ofta bli högre i formen, men låg form är målet) och få stretcha ut lite.

Förresten, älskar vårvädret! Blir på så mycket bättre humör än när det är kallt och grått, håller ni med? ;)


Rörliga ringar på bettet

Provade alltså ett liknande bett mot det jag rider med vanligtvis på Yackie idag, skillnaden var att detta hade rörliga ringar och mitt andra har fasta ringar. Är inte säker på skillnaderna förutom att hästar som lätt får skav i mungiporna kanske passar bättre på ett med fasta ringar, och att man kan bli lite starkare på ett med fasta ringar om det behövs. Någon som har bättre koll? I alla fall var det bettet jag testade idag lite smalare och även lite mindre, och eftersom jag länge tyckt att Yackies bett ser lite för stort ut så ville jag prova ett mindre.

I alla fall funkade hon super på det. Vet inte om det baaara var bettet förtjänst eller om hon var på bra humör, humörhästar ni vet ;) Haha, nej men hon var som vanligt stelare i vänster men blev väldigt fin i höger, och jag blev sjukt trött. Kunde rida mycket med benen och sitsen och hon blev inte stark eller dragig. Ska antagligen införskaffa ett liknande bett inom kort. :)

Vad rider ni era hästar på för bett?


Grönt kort -check!

Igår fick jag reda på att jag klarat av även de teoretiska grönt kort provet, så nu har jag alltså officiellt grönt kort!

Kursen var faktiskt ganska rolig, de praktiska delarna speciellt då, och jag blev väldigt taggad på att åka ut och tävla. Inte för resultaten för jag vet redan att jag och Yackie inte kommer vinna, det kommer inte vara mitt mål heller, men det är mer allt runt omkring. Roligast kommer det bli att vi är ett lag, och även alla förberedelser. Blev faktiskt mer motiverad till alla grejer runt omkring hästar, även om jag inte precis hade brist på motivation innan haha! Tävlar ni mycket? Är det typ för att vinna eller av någon annan anledning?


Hälften av veckan avklarad

Idag blir det då ridning på min kompis bett, ska öva på ökningar och minskningar, att hon inte går emot handen och göra mycket galoppfattningar. Även rida på mittvolten eftersom Yackie gärna trycker sig lite inåt när hon inte har stöd av en vägg. Så det ska vi jobba på. Någon som har tips på övningar?

Hörs senare!


Uteritt i vårsolen

Låter rubriken tala för sig. Blev ingen ridning i manegen och provade inte heller bettet, utan imorgon trimmar vi i manegen. Var i alla fall riktigt mysigt med uteritt i skogen tillsammans med Amie och Bess. Blir så sjukt glad att det faktiskt var soligt och när vi kom tillbaka vid 18 var det fortfarande inte mörkt, wiho vi går mot bättre tider!

Y verkade i alla fall uppskatta lite ridning utomhus!


Haha ja vad säger man?


Tisdag

Denna dagen händer lite mer än igår, ska till stallet och rida Yackie. Hade planer på dressyr i manegen men det är så fint väder ute och har riktiga vårkänslor så vi får se hur det blir, kanske blir uteritt. ;) Har i alla fall fått låna ett bett av en kompis som jag ska testa på Yackie om det blir dressyr, ett tredelat precis som det jag har, skillnaden är att detta inte har fasta ringar och är en storlek mindre än bettet jag använder just nu.

Vad händer hos er idag?


Vad väljer du?

Brun vs svart utrustning? (Sadel, träns, hjälm, väst, stövlar)


Programridning för Sylvia 24/2

Här kommer lite bilder från programridningen (LC:1) som jag red igår. Hur det gick har jag ju redan skrivit. Kan ju tillägga att det jag fick poäng för var min sits, men att jag måste våga inverka mer på henne även på tävling/programridning. Sedan sa Sylvia även att hon vet att vi kan bättre och att om jag märker att hon spänner sig mer när man är inne på banan ska jag fokusera på vägarna och hörnpasseringarna. Aja,  vad tycker ni om bilderna? Dom är tagna av Nike Allen som har en jättesöt ponny i mitt stall!
 

Back to school

Känns som att det var väldigt längesedan jag åkte till skolan nu, först hade vi lov och sedan prao, men nu är det alltså tillbaka till vardagen som gäller. ;)

Har en ganska lugn skoldag tror jag, börjar vid nio och slutar vid tre, ska sedan hem och vid sju ska jag göra mitt teoretiska grönt kort prov på Bulycke. Medan jag gör det åker mamma och mockar och fixar med Yackie. Ja, så ser min dag ut. Har ni några planer för dagen?


Innan tävling

 Ställde upp Yackie i spolspiltan och gjorde iordning henne inför "tävlingen" där, knoppade, pussade och putsade på henne helt enkelt. Hon var väldigt söt! Till en början var det väldigt läskigt att stå inne i spolspiltan (den är lite avskild från resten av stallet), och Y är väldigt nyfiken och vill ha koll på allt och alla som går förbi utanför. Lyckades i alla fall fånga henne på bild, visst är hon så söt?! 
 

Guldponny

Bestämde mig redan innan programridningen att inte ha för höga krav. Bara att fokusera på vägen och ha mjuka följsamma händer.

På framridningen gick hon lite mot min hand och var extra pigg, men mot slutet blev hon jättefin. Sedan så fort jag satte mig ner i traven blev hon väldigt stark och på. Vilket höll i sig på banan. Så hon var ganska motsträvig och stark, ville helst springa på snabbare osv. men jag är inte missnöjd. Hon skötte sig och jag hade inte högre förväntningar på henne, det är trots allt första gången vi gör detta tillsammans. I längden tror jag att detta blir super och Packsie är ju alltid världens finaste! (Bilder kommer)


Upp till bevis

Nu ska vi se om det där med att en bra frukost ger en bättre insats. Detta har jag ätit till frukost ↓

Lååååånga dagar

Som ni (antagligen) har märkt har uppdateringen varit K-A-S-S det senaste. Har inte en massa ursäkter till er men har haft fullt upp helt enkelt. Fattar dock inte att jag glömda av bloggen helt igår? Tror allvarligt att det var första (möjligtvis andra) gången jag inte bloggade alls på en dag sedan jag startade upp Idaalvas.blogg.se! Förbättring väntas, redan imorgon hoppas vi på. Det är en ganska upptagen dag det med. Vet inte om jag berättat det så detaljerat, men i morgon är det en programridning i mitt stall. Ska rida LC:1, som förberedelse inför Bohuscupen är väl tanken. Jag är faktiskt inte alls nervös, men det ska bli grymt roligt. Massa bilder kommer komma upp här imorgon kväll eller nästa vecka (måste även plugga inför det teoretiska grönt kort provet imorgon eftersom jag ska göra det på måndag, så vi får se hur mycket tid jag får över). Nu vet ni i alla fall hur det ligger till. Önska mig lycka till? Hörs senare! ;)


"Godmorgon" lördag

Denna dagen kort och gott ...
... Sjunga för mamma (hon fyller år idag, grattis mamma!)
... Åka till Bulycke ridklubb
... Gå grönt kort kurs + göra det praktiska proven (från klockan 09:00 - 17/18:00 någon gång)
... Restaurang med familjen/fira mamma
... Förbereda mig inför morgondagens programridning


I admit that ...

... Jag kan inte somna på kvällen om jag inte kollar igenom min telefon först (instagram och facebook typ).

... Jag äääääälskar små ponnys (kolla bara på Blomme, min gamla medryttarponny), fastnar alltid för C-ponnysar!

... Jag har varit väldigt mycket utomlands i mitt liv eftersom min pappa och mamma båda har bott i Luxemburg och träffat kompisar från olika länder. England, Frankrike, Portugal, Tunisien, Tyskland, är bara några av dom länder jag varit i.

... Ben & Jerry är mina två pojkvänner. Speciellt gillar jag Cookie dough, klassikern! Köper det lite väl ofta nu för tiden höhö ;)

... Om jag ska rangordna serier jag sett skulle detta vara ordningen (bäst först), 1. The OC, 2. Desperate housewives, 3. Revenge/Gossip girl, 4. Pretty little liars, alla är dock bra och jag rekommenderar allihop!


Hemma i min säng

Är hemma efter en ganska lång dag på praoen. Det var ganska lugnt idag också, hade grymt roligt och hittade en ny favorithäst som heter George, djungel-george, den ni!

Skippade hästaffärer eftersom det blev lite tajt med tid, så hamnade där jag hör hemma istället, i sängen framför ... (ja, resten kan ni). Har lovat att gå och hämta mig lillasyster på hennes gymnastik om en dryg timma men annars händer inget mer speciellt idag. Hur har eran dag varit?


Stressmorgon

Låg kvar och drog mig lite för länge i sängen imorse och det resulterade i stress, stress och en missad spårvagn. Dock fick jag skjuts av snälla pappa några hållplatser så jag hann med min buss, tack! Känner i alla fall att huvudverken börjar komma krypande igen nu, baaah, sista jag behöver, men den försvinner säkert snart igen, håll tummar och tår!

Har inga planer förutom praoen so far, tänkte kanske åka förbi en hästaffär och köpa lindor och paddar, men har inte riktigt bestämt mig för hur det blir med det än. En sak vet jag i alla fall och det är att jag uppdaterar mer senare! Kram


Avslutar denna dagen ...

... som jag påbörjade den, i sängen framför ipaden, Revenge, med mat och vatten, haha, mums! Känner mig mycket bättre nu i alla fall, har inget dunkande huvud, näsan rinner inte och jag klarade en hel kurs idag utan att snyta mig, back on traaaaack! Vi hörs ju imorgon igen, men då ska jag till i alla fall till praoen och ha en vanlig veckodag! Kram


Hm?

Färgglatt/stilrent på tävling?


Förkyld

Stannar hemma från praoen idag. Mår inte bra, är förkyld, hostar, snorar och har ont i halsen. Ska dock försöka ta mig iväg till grönt kort kursen senare på eftermiddagen ändå, är dumt att missa det då kurserna inte dyker upp allt för ofta. Har alltså inte mycket planer för idag mer än att bli frisk och lära mig något nytt på kursen. Hur ser eran dag ut?


In love


Andra dagen på bulycke

Som rubriken säger, andra dagen på praon idag. Skillnaden mot igår är att idag ska jag inte hem när jag slutat, utan ska stanna kvar på ridskolan och gå en grönt kort kurs, har aldrig blivit av innan men nu ska jag alltså skaffa mig grönt kort, lite efter alla andra men vem bryr sig haha. Kursen håller på fram till 21:00 både idag och imorgon så jag kan inte lova er den bästa uppdateringen då, klart det kommer inlägg men kanske inte de mest läsvärda. Hörs senare!


Hon kan när hon vill

Red ett dressyrpass på Y i manegen idag. Hade egentligen tänkt tömköra med blev så sjukt ridsugen haha!

I alla fall var hon jätteduktig! Stolt över min prinsessa. Var på henne mycket, så fort hon stretade emot la jag en liten volt eller flyttade henne lite i sidled, en kombination (liten volt plus flytta ut rumpan) fungerade super för att få bogarna på plats också! Red också, för första gången, med ett dressyspö på Yackie, hon blev pigg och lite små stark bara jag fick spöt i handen, men man kände skillnad på hennes steg och jag behövde inte använda det mer än ett litet pet på rumpan när hon släppte bakkärran. Hon har nämligen kommit på hur man böjer på nacken men slipper använda rygg och bakben lika mycket, speciellt i galoppen, så numera har jag henne i en ganska öppen form framtill i galoppen men fokuserar på att få med bakbenen istället, vill att hon hittar tillbaka till en rund galopp och tänker börja bakifrån.

Speciellt fin var hon precis på slutet när jag travade av henne, då var det bara jag, Y och ett ekipage till kvar i manegen. Fick henne avslappnad och hon gick inte emot min hand. Duktig tjej!


Lite ovisade bilder

I will miss you, I wish you put yourself in my suitcase 

Första praodagen

Nu har jag slutat efter en första praodag på en ridskola inte så långt hemifrån. Fick sluta tidigare så tänkte hinna med en buss en timma tidigare än jag tänkt men visade sig att bussarna endast gick 9 gånger på en dag, och inte 15:33, typiskt! I alla fall åker jag hem nu och så åker jag till stallet med mamma senare så jag inte behöver sitta här i regnet i en timma höhö.

Var i alla fall mysigt på praon, praoar tillsammans med Johanna vilket gjorde det extra roligt såklart. ;) Det var inte så jobbigt heller, och så slutade vi som sagt tidigare än jag trott! Go dag med andra ord. Hörs senare igen!


Sida dagen på lovet ...

... har spenderats mestadels hemma hos Nikita tillsammans med Donja. Vi gick och köpte grädde och gjorde varm choklad, men det har ni ju redan sett bevis på (förra inlägget). Kom hem för en stund sedan och inviger nu en ny serie i väntan på ponnyakuten, revenge heter den, rekommenderar den serien! Lite hemsk på sätt och vis men inte läskig eller så. Väldigt bra hittills. :)

Nora (syster) var i stallet tidigare och red Y, hade tydligen gått bra och en vuxen tjej från stallet hade agerat tränare, vilket hade varit super för Nora och Yackie. Så det var ju roligt!

Vi hörs snart som vanligt!


@Nikita


Läsarfrågan

Vad definierar en bra blogg, för dig?


Min lördag

- Stan med Pappa √
- Lunch på subway √
- Stallet /ändrade planer och promenad med Y pga vädret √
- Promenix med Donja och Nikita
- Hem till Donja
- Melodifestivalen, mat, skratt

Kort och gott. Hur ser/såg eran dag ut?


Måste våga tro och hoppas på oss

En riktigt klassiker för mig är att jag vill något till 100% men inte tror att jag kommer klara av det, inte vågar hoppas för att jag är rädd för att misslyckas. Känner ni igen er? Vissa har ju den där inbyggda självkänslan, men för mig är inte modet att våga ta risker en självklarhet. Trots det tror jag på att man måste våga chansa för att lyckas, så jag utmanar mig själv varje dag. När det kommer till ridning och hästar påverkar det mig mycket. För det är klart att, om man inte lägger så stor vikt vid vad man KAN förlora, så kan man fokusera mer på vad man kan tjäna på det. Det säger ju sig självt.

 

 

Det jag ville komma till är i alla fall att jag måste våga hoppas och tro på mig och Yackie som ett team. Vi är inget SM-ekipage, långt ifrån, men jag måste sluta underskatta oss och sluta bry mig om hur andra hästar ser ut, går och placerar sig. För det spelar ingen roll, det viktiga är sambandet mellan mig och Y, men även om jag har allt detta i mitt huvud så finns det en gnagande känsla av att vi inte är tillräckligt bra. 

 

Jag kan erkänna det redan nu, jag är livrädd för Bohuscupen 2013, inte för att svika mitt lag eller något sådant, mitt lag består endast av goa personer som inte dömer och som ser mig rida ofta, så det är inte det jag är rädd för. Snarare, så är jag rädd för att andra, som inte vet hur det brukar se ut, eller hur Y är att rida, kommer döma mig och se ner på oss som ekipage. Ändå är jag 100% säker på att jag vill vara med, det ska bli sjukt kul och jag hoppas att denna känslan är över till dess. Yackie är världens finaste och jag vill verkligen visa upp hennes bästa sida, problemet är att jag inte blir taggad och tänker "nu ska vi vara bäst", utan tänker istället "nu kommer de på läktaren tro att Y inte kan, att jag inte kan, om det går dåligt". Jag tror helt enkelt inte att vi kan vinna, att vi skulle kunna se bäst ut inne på banan eller att vi har samma möjligheter som alla andra. Visst, att inse sina misstag och fel är ett första steg mot att återgälda dom, men jag måste snart börja inse mina framgångar och medgångar.

 


Är det någon som kämpar med samma sak?


Skogstur

Idag ska jag och Yacksan ge oss ut i skogen, antingen ska jag tömköra eller så får Y stå ut med mig på ryggen. Ska i alla fall utnyttja alla våra backar och klättra en massa, prova backa när vägen bara lutar lite och hålla henne i skritt i de brantare backarna så att hon verkligen får jobba med ryggen, sedan är det stretching som gäller och imorgon tror jag att hon ska vila eller ta det lugnt åtminstone.

Behöver verkligen få Y mer på bakbenen i ridningen, förut gick det bra i galoppen främst men Y är väldigt enveten och när hon insåg att det var jobbigt lärde hon sig att böja på nacken men släppa bakbenen, i traven gör hon tvärtom haha. Tror dock inte att en massa traggel i ridhuset kommer ge bäst resultat utan vill ge henne lite utrymme och göra olika saker, det viktigaste är att hon ska tycka det är roligt. Har också letat reda på en massa bra nya övningar som jag ska börja använda mig av. :) Hörs sen!


På spårvagnen -update

Sitter på spårvagnen, påväg mot stan där jag ska möta upp Tova och sedan gå på bio, ska se filmen "Ego". Har hittills bara hört bra om den och de flesta jag känner har sett den, så det blir spännande. ;) Resten av dagen har spenderats i soffan med mina systrar, jag och min minsta syster kollade på "Resan till Melonia", åååh flashbacks, gillade den filmen jättemycket när jag var liten! Ha en bra fredag, kram


Resten av bilderna, som jag lovade

Här kommer resten av bilderna från i måndags, när Donja och Nikita följde med mig till stallet. Alla bilderna är tagna av Nikita! Visst är Yackie fööör söt!? :D
 

Dagens fråga

Tror du, ärligt, att du kommer fortsätta rida hela ditt liv? (Om du rider)


Dagens outfit

Jag
Fleecetröja - Kingsland
Ridbyxor - Ullared
Dunväst - Jacson
Stövlar - Hööks (kommer inte ihåg märket)
 
Yackie
Skydd - Jacson
Boots - ?
Schabrak (som inte syns haha) - Schockemöhle, färgen champagne
Fleecetäcke - VSRK, har fått det av min kusin haha
 
Bytte dag med min syster så det blev ridning idag, Y var svår men inte motvillig, gick helt okej. :D Såhär skuttade vi runt i alla fall.

Failbiler à la Yackie

Hoppas ni får er ett gott skratt! Yackie är extremt rolig att fota, just eftersom hon ena sekunden grimaserar och ser jätterolig ut, och nästa sekund poserar som jag-vet-inte-vem-men-någon-som-är-fin-på-bild-i-alla-fall. Elvira Lagerström Dyrssen (<-- länk till hennes blogg) fotograferade ju alla hästar från Ranchens ridklubb, och såhär skrev hon efter att ha fotat Yackie "Yackie var en sådan där häst som var helt omöjlig att fota. Hon tvärvägrade att ta fram sina öron och hade verkligen ingen lust att stå framför kameran", och ja, vissa dagar stämmer den beskrivningen perfekt, andra dagar undrar man om det verkligen var Yackie som var sån haha! ;)

Alla ♡ dag

Godmorgon! Alla hjärtans dag idag, om ni har lyckats undgå det haha! Har ganska lite planer, ska utnyttja lovet till fullo och göra I-N-G-E-N-T-I-N-G en stund, sedan, senare ikväll ska jag hem till min kompis och äta middag. Kanske åker till gymmet om dagen blir långtråkig, det får vi se. Nora (syster) rider Yackie tror jag, jag är väldigt ridsugen men det är hennes dag. :) Hur ser era alla hjärtans dag planer ut?


Haha!

 
 
Dessa två bilder som jag satt ihop här ovan fotade Nikita på mig och Yacksan på en uteritt. Tycker det är ganska roligt att Y ser precis likadan ut på båda bilderna, för det är verkligen den klassika Yackie-looken. Ni kanske inte ser så mycket av den här på bloggen för Yackie gör sig alltid väldigt bra på bild tycker jag! Men ska lägga upp fler bilder som verkligen avspeglar hur hon ser ut i stallgången osv. Skulle det uppskattas? :) Knasponny är vad hon är!

Zindy & Johanna 13/2


Thaimat och bildredigering

Har just slagit mig ner i soffan med thaimat och photoshop. Ska redigera bilderna på Johanna och Zindy nu, så dom kommer upp här inom kort! Om en stund åker jag till Yackie och pysslar. Hon ska som sagt vila idag, men jag saknar henne så jag ska åka och pussa på henne, min prinsessa. Nu fick ni lite kort uppdatering i alla fall, hörs senare!
 

Bildbomber på G

Har just satt mig på bussen mot Johannas stall. Ska följa med henne på hennes hoppträning och fota! Har ju varit med henne i stallet förut hos hennes ponny Moje men nu har hennes familj nyss köpt en storhäst också, Zindy, så det ska bli roligt att träffa den hästen! :)

Förövrigt kommer resten av bilderna på mig som Nikita tog i måndags upp här om några dagar som ett tidsinställt, och bilderna på Johanna och Zindy lär väl dyka upp här redan ikväll. Så ni har mycket bilder att hålla utkik efter nu!

Yackie vilar idag, hon har gått ganska hårt det senaste så känner att hon behöver en liten paus idag. Hörs senare!


Hur hela min dag sett ut

Förlåt för dålig bloggning, men har endast legat i sängen och kollar på OC och pretty little liars, plus ätit glass. Stannade hemma från stallet också, började känna mig lite sjuk, ont i huvudet och lite smått illamående, tror i alla fall att det är för att jag är trött så ska gå och lägga mig tidigt ikväll. :) Hur har eran dag varit? Lite mer spännande än min?


Vila

Idag ska jag verkligen ta det lugnt, har no plans so far, förutom stallet och ridning ikväll (ska kvällsfodra också). Ska spendera en timma till framför OC och sedan ska jag lägga upp mer bilder från igår, blev några kvar som aldrig kom upp här. Ja, har ganska lite att säga om dagen alltså, håll utkik efter bilderna! Kram


Pictures by Nikita 11/2

ÄLSKAR de två sista bilderna, världens bästa häst, älskar henne mer än allt annat. :)

Breakfast


Ny vecka

Godmorgon! Har just börjat vakna till och ligger fortfarande i min säng haha. Ska i alla fall snart pallra mig upp och äta american pancakes (mums) och sedan ta med mig både Donja och Nikita till stallet, Nikita har ju egna hästar men Donja är lite mer ovan så det ska bli skitkul haha! :D

Blir förmodligen uteritt, om vädret tillåter, känns bäst för Y också eftersom hon gått i manegen ganska många dagar i rad nu, det blir ju inte kul för någon. :) Kameran ska också med så förhoppningsvis dyker bilder upp här ikväll. Hörs senare! Kram


Ovisad bild


Söndag morgon

Goodmorning sunshines! Gick nyss upp ur sängen haha, älskar sovmorgnar! Idag rider min lillasyster Yackie och jag ska först och främst äta frukost, sedan ska jag och mamma kolla igenom lite licensgrejer osv, eftersom jag och Yackie ska tävla i lag tillsammans med några andra ponnyryttare för Gunnesby i Bohuscupen, dressyr. Taggad!! Efter några timmar ska jag även gå över till Nikita med Donja, inga mer planer har jag för idag än så länge. Hoppas ni får en bra andra dag på lovet ni också (om ni nu har lov). Kram 
 
En bild mamma knäppte igår när jag travade av Yacksan.

Sofiaträning

Blev lite dålig update idag, sorry för det, men det hade inte varit rolig uppdatering ändå, har varit på ganska dåligt humör och vill inte att bloggen ska fyllas av klagomål och tråkigheter. ;) Sitter i alla fall hemma hos Nikita nu, framför hennes dator och bloggar haha, med musik i högtalarna, gött mos! Blev genast lite gladare när jag kom hit, Donja & Nikita får mig alltid glad. Goa vänner? Check!
 
Red i alla fall lektion för Sofia imorse, klockan 12.00 närmare bestämt. När jag tog in Y var hon ensam inne i stallet, puppan, hon var helt stissig, hon gnäggade och hennes puls gick verkligen hur fort som helst, man kunde se hur pulsen rörde sig framme vid bogarna, annars brukar man bara se hennes puls längre bak, där magen möter bakbenet ungefär. Stod och pratade med henne lite innan jag gick ner i manegen. Där var det en annan häst också så hon lugnade sig då. Yackie var lite trött under passet, antagligen på grund av träningsverk från igår då hon verkligen gick hårt då, men hon skötte sig ändå tycker jag! Puppan, hon stället alltid upp, även om hon helst ställer upp på sina egna villkor. ;) Sofia sa i alla fall att jag ska jobba mycket med att få bogarna på plats, och med en mjuk hand men bestämd sits tillrättavisa henne om hon försöker komma undan. Sedan sa hon även att min bästa sida i ridningen är att jag har väldigt mjuk hand, men att det även är min sämsta egenskap, haha, för jag måste våga ta i henne vid rätt tillfällen. Visste dock det sedan innan, har i alla fall hellre för mjuk hand än för stark/hård, men målet är såklart lagom.
 
Ska iväg till Ylva på någonslags födelsedagsmiddag nu. Hörs sedan!

Hårt pass

Red lite längre än i vanliga fall. Yackie var stel som en pinne till en början så jag bestämde mig för att inte sluta före hon lossnat någorlunda i båda varven. Började med övertydliga ledande tygeltag och volter i olika storlekar i alla gångarter. Körde på tills hon kändes mjukare i kroppen och travade då på fyrkanten, flyttade henne i sicksack på spåret, två "skänkelviknings-steg" åt höger, två ut på spåret igen, flytta in, flytta ut osv. Den övningen gav verkligen resultat!

Tror att Y tyckte det var rätt jobbigt för hon var väldigt svettig efteråt, så lät henne torka upp med ett fleecetäcke och borstade av henne efteråt. Var i alla fall roligt. ;)


Looov

Nu dröjer det två veckor (lov, prao) innan jag sätter min fot i skolans lokaler igen! Hur skönt är inte det? Ska inte åka bort så jag ska passa på att göra sånt jag inte hinner med annars. Typ som ...
... Rida ut!
... Fota i dagsljus
... Följa med Johanna som fotograf på en hoppträning
... Gymma
... Soooovaaa
... Titta på OC (som om jag inte hinner det annars haha)
... Träffa en massa vänner
... Gå i stan
... Gå på kalas hos Ylva

Mer kommer jag inte på at the moment, har ni också lov nu? Vad ska ni hitta på isåfall?


Sista nationella i svenska


Läsarfrågsa

Vilken färg föredrar du på hästar?


God dag

Rubriken på det första inlägget om dagen brukar vanligtvis vara "Godmorgon" men kände att det var lite sent för den rubriken nu hehe, förlåt för det. ;)

I alla fall har jag ganska mycket planer för idag, men lugna planer haha, ska till stan efter skolan och köpa en present till en kompis som snart fyller år, och efter det ska jag hem och plugga inför ett nationellt prov som vi ska ha imorgon, sista delprovet i svenska. Efter det ska jag och Nikita till gymmet en stund och träna, ska bli såå skööööönt! Vi hörs om en stund, okaj?


Utvärdering hackamore

Fick alltså låna en kompis hackamore idag och testa att rida Yackie på, ville prova innan jag bestämde om jag ska köpa ett eller inte.

I alla fall började det väldigt bra i skritten, blev förvånad över att hon sökte sig mycket neråt osv. Men det varade inte så länge utan hon kom snabbt på att det är enklare att gå med en rak hals och nosen i vädret haha! Jag visste heller inte riktigt hur jag skulle få henne till att jobba lika bra som på det tredelade bettet. Eftersom ledande tygeltag inte fungerar så bra på hack blev det svårt att lägga in små volter som avledande manöver och också svårt att få henne rak i skänkelvikningar då hon gärna böjer sig en del. Gick i alla fall helt okej mot slutet och jag är inte missnöjd med passet. Det var varken mitt eller Yackies fel att det gick som det gjorde utan vårat samspel blev helt enkelt lite otydligt haha! ;)

Vad för bett rider ni era hästar på?


Shoppat

Slutade senare än i vanliga fall idag så missade den vanliga bussen till stallet, så jag tog bussen till Tre hästar (en ridsportaffär i Kungälv) och passade på att köpa en ny grep plus ett nosludd. Den gamla grepen gick sönder när mamma försökte mocka en frusen hage haha, så nu står jag på busshållplatsen och väntar på bussen med en stor grep i handen, den ni! ;)

Ska i alla fall få låna ett hackamore av Amie idag (tack Amie) och testa på Yackie, vill se hur hon funkar på det då jag gärna varierar mig lite, så hennes mun får vila då och då, men innan jag köper ett vill jag prova hur hon känns på det, vissa hästar kan ju bli lite framtunga osv. :) Utvärdering får ni ikväll!

 


Mitt på veckan

Är påväg till skolan atm, har lite schemabrytande dag eftersom vi ska ha vårat andra nationella delprov i svenska idag, läsförståelse. Weho, nej men det borde inte vara så svårt, brukar inte ha svårt för sånt. ;)

Sedan ska ju pållen ridas också, Y ska få ett dressyrpass idag med, ska se om gårdagens pass gav resultat och om hon kan bli lika fin som igår, men efter lite kortare tid av passet. Om det funkar och hon är lugn ska jag träna galoppfattningar så att hon får med sig bakkärran.

Vi hörs lite senare igen!


Finaste jag vet

Yackie var jätteduktig idag. Red dressyr i manegen och till en början var hon vääldigt pigg (läs vääääääääääldigt haha), jag var ensam inne i manegen så jag tror att det var en anledning. Sedan vilade hon ju igår så det är ju en annan anledning. ;)

Hon lugnade i alla fall ner sig när en annan häst kom in i manegen! Jobbade med övergångar, att hålla bogarna på plats och lite sidvärtsrörelser bara för att få henne lösgjord och uppmärksam. Funkade super även om hon fortfarande kämpar emot en del. ;) Kunde sitta ner i traven mot slutet och hon sökte sig neråt, i vanliga fall brukar hon spänna sig mer när jag sitter ner än när jag rider lätt. Helheten var i alla fall bra, fick vara på henne lite, och jag tror faktiskt att jag och Y är påväg framåt nu, känns som att det bara går bättre och bättre. Alltid en go känsla, right? ;)


Så mycket jag vill ha

 
Har bestämt mig för att spara ihop pengar till en ny dator, den jag använder nu är en hp Pavilion som jag är nöjd med, men fläktarna krånglar + att jag delar den med min syster. I alla fall så är det just när jag bestämt mig för att inte slösa pengar på annat och spara till en dator som en massa wanties dyker upp. Ååååååh! Bl.a. är jag helt kär i en massa grejer från Gina tricots Grand Prix kollektion 2013, speciellt den quiltade vårjackan i beige! Klicka på bilden så kommer ni till kollektionen. Hittar ni något ni gillar? ;)

Dagens

Vad gör eran häst/medryttarhäst/favorithäst till den bästa?


Andra dagen på veckan

Har just gjort mig iordning för skola och ska strax gå och borsta tänderna osv. men först tänkte jag blogga lite. ;)

Idag åker jag till stallet direkt efter skolan, kommer dit tjugo i fyra, tar in Yackie, och sedan är det dressyr som gäller. Ska träna en massa på skänkelvikningar och att sitta ner i traven, försöka få henne lösgjord som alltid. Tänkte avsluta med att rida L:C programmet en gång och se hur det går, mer planer har jag inte gjort so far.

Imorgon är det i alla fall onsdag, sedan är det bara torsdag och fredag kvar innan lovet, gööött!


På bådas villkor

Många hästmänniskor är stolta över att visa upp hur fin en häst har blivit på en vecka, då och nu, jag själv hade varit grymt stolt om jag kunde göra stora förändringar på en häst på en vecka, men det kan inte jag, kalla det omväg, den långa vägen, onödig väg, det får ta den tid det tar och det viktigaste är att man inte stressar med en förbättring, med lite tålamod kan du förhoppningsvis göra större skillnad i det långa loppet.
Jag & Yackie i slutet av sommaren 2012, när hon kom till mig.

En person jag ser upp till en massa är Paulina från Paulina.webrider.se, hon är så sjukt duktig, mjuk och mån om hästen och hon känns som en person som tar hänsyn till hästens svagheter.
 
I en utbildningsfilm jag såg på mitt ridläger i somras fick man lära sig lite om exteriör och olika typer av hästar. Något berättarrösten pratade om var att alla hästar inte har samma möjligheter för att lyckas, så när man ska köpa häst ska man alltid kolla på hästens exteriör och möjlighet att lyckas i vad-man-nu-vill-ha-den-till. Han pratade också om att man måste tänka sig för, och inte pressa en häst och tro att alla hästar kan prestera på samma nivå, det är precis som för oss människor, alla kan inte bli bäst i friidrott liksom. Skynda långsamt, bygg upp hästen steg för steg och se till att inte pressa hästen för hårt, både för att förhindra skador och för att hästen ska fortsätta tycka det är roligt.
 
 
Jag uppmanar er att, nästa gång du kollar på ett annat ekipage och önskar att din häst gick lika fint, jämför hästarnas möjligheter. Le brett och var stolt över dig själv ändå. Det andra ekipaget kanske har jobbat ihop sig i flera år, men det kan också vara så att hästen är byggd i uppförsbacke, med en rundad nacke från början, eller att den har extra långa ben och därför kan sväva över hindren, om din häst inte har samma förmåner betyder det ju att du är grym om du kan få din häst till att jobba i samma avslappnade form. Alla hästar kräver inte sina ryttare lika mycket, och en sak är säkert, alla kräver sina ryttare på olika sätt. Vissa hästar kan ju i för sig vara byggda för den ridning man strävar efter, men har ett mer svårhanterligt psyke än en annan häst. Så innan du totalt deppar ihop över hur fint någon annan svävar fram på tävlingsbanan, intala dig själv att du är grym som kämpar på under dina förhållanden. Förr eller senare kommer du nå ditt mål och när du väl lyckas på den där felbyggda ponnyn eller hästen med ett psyke som varierar från dag till dag, då kommer du vara glad att du inte satt på ponnyn alla kan rida, för då är du unik med att klara av just din häst på den nivån. Grattis i förskott!
 
Själv är jag mest stolt över hur mycket gladare Y känns idag mot när hon kom, hon har mycket mer liv i ögonen, hennes päls är glansigare än glansigast och hon är ständigt nyfiken och på nya äventyr!

I stan med två kompisar


The week

Måndag - Inga planer so far, kanske stan en stund
Tisdag - Ridning, dressyr -taaggaaad
Onsdag - Ridning/tömkörning
Torsdag - Inga planer här heller, kanske ska träna?
Fredag - Prov och inlämning, kanske stallet annars träffa kompisar
Lördag - Ridning, har inte bestämt vad för ridning än
Söndag - Träna/träffa kompisar

Hur ser eran vecka ut? Har ni något speciellt att se fram emot? :D


Gymmat

Kom just hem från gymmet, var så skönt att träna. Blir alltid så glad efteråt och med högsta volym i lurarna känner man sig oslagbar på rullbandet haha!

Nu sitter jag framför "Kontoret" på tv och äter scones och dricker te, ska snart in i duschen och sedan tänkte jag avsluta dagen som jag började den, framför "The OC". ;) Klassiker!

Här kommer bilderna från dagen.


Fotopromenad

Har varit ute med Nora Lee, kameran och hennes hundar på en promenad, blev inte jättebra bilder men helt okej haha. Lägger upp någon här senare!

Just nu sitter jag i alla fall i hennes soffa med filtar uppdragna till näsan och kollar på film, "10 things I hate about you" heter den, med bl.a. Heath Ledger, looooveeee! Ska kanske med Nora Lee och gymma om en stund också, vi får se men hade känts bra efteråt i alla fall. Hörs senare!


Söndag morgon

Godmorgon sunshines! Vaknade alldeles nyss och har just varit nere och gjort mig lite frukost som ska ätas upp framför the OC.

Planerna för dagen är 0, ska verkligen inte göra någonting och åh vad skönt det ska bli haha! Kan verkligen längta efter dagar som idag när dagen blir vad man gör den till, inget förbestämt. ;) Kanske träffar någon kompis senare på dagen, vi får se. Nora ska i alla fall ta Y idag, vad hon ska göra vet jag inte för hon har inte vaknat än höhö. Vad händer hos er idag då?


Tagga Melodifestivalen


Bilder från idag

Den sista bilden är fotad utav mig, resten är fotade utan min pappa! Enjoy! :D

Sunny weater and a photographer

Red ut på Yacksan och pappa gick med bredvid, med kameran i högsta hugg haha! Ni får ett smakprov längst ner i inlägget, resten av bilderna kommer upp lite senare!
 
Y skötte sig bra, hon var dock lite motsträvig på bortåt vägen och lite seg (inte helt ovanligt när hon är ensam och påväg ifrån stallet), men på hemväg gick det av bara farten, HERREGUD haha! Hon är ingen seg ponny när hon bestämmer sig för att hon vill hem. ;) Pappa hängde på så gott han kunde! Efter stallet åkte jag och pappa och satte oss vid en ruin och drack te och åt macka och nu har jag nyss landat hemma, med mat, créme broulé (stavas det så haha) och Minna som nyss kom hit hon också. Ska tagga upp inför en kväll framför Melodifestivalen 2013. Är inget fan av det programet egentligen, men vad gör man haha. Ska ni också kolla kanske? :)
 

Jag älskar redan denna dagen

Bättre bloggning utlovades ju idag så jag börjar redan nu med ett "dagens planer inlägg". Vädret är ju P-E-R-F-E-K-T för en uteritt så det är nog så det blir, antagligen själv eftersom ponnyryttarna i stallet hade andra planer och jag har inget emot att rida själv. Eller snarare, jag är ju inte själv, jag har ju Yackie! Blir så grymt glad av vädret och känner mig verkligen på topp!

Efter stallet ska jag hem och duscha och fixa iordning mig och sedan framåt kvällen kommer Minna hit och så ska vi hitta på något, slappa framför tv:n och beställa hem mat typ. ;)

Kan förresten passa på att säga att kameran följer med ut till stallet, håll utkik efter bilder!


Himla mysig kväll

Har varit med en massa kompisar hela kvällen, sååå mysigt! Började med poker (haha har en kompis som verkligen tycker det är sjukt kul och ville lära oss andra), slutade med värsta deeptalk om allt och inget, men var så skönt att få ur sig allt, man måste ju snacka med någon då och då, även om man inte har det jättetufft i livet så har man ju alltid något som tynger lite.

Go kväll i alla fall! Imorgon hoppas jag på uteritt, ska se hur det blir, har inte frågat någon om hen vill följa med eller så, och vet inte om mamma orkar promenera med, vi får se (som vanligt haha, känner att jag skriver det typ varje dag). Som sagt, bättre uppdatering väntar imorgon! Kram


Bloggen är inte alltid ...

... prio 1 som ni kanske märkt under dagen. Är ledsen för det men tar nya tag imorgon!

Denna fredagen har först spenderats i skolan och sedan i stan med Nora lee, i hopp om att hitta lite nytt till garderoben, men nä, hittade inget och orkade inte leta vidare längre nu. ;) Min syster Nora rider Yackie idag, och jag ska över till några kompisar om en stund, wiie! Hoppas ni haft en bra fredag!


RSS 2.0