Ingenting

Jag köpte ingenting ...
Usch vad svårt det ska vara att hitta en tunnare tjocktröja att rida i, ska dessutom plugga till en dans som jag ändå inte kommer kunna få bra på, gaah ..


Hööks

Sitter hemma hos Ylva, hon, jag och Johanna ska åka till hööks snart, jag skulle behöva en tjocktröja sedan får vi se om jag får med mig något mer.. ;)

Skriver såklart sen, kram!

Dog av skratt när jag såg denna ..


Godnatt

Slänger bara upp ett snabbt kvällsinlägg & hoppas på att den sega, sega hovslagaren ska bli snabb och ha fixat Blommes sko till på fredag så jag kan ha något att skriva om ;)

Dagen har för övrigt varit bra, det var kul att vara tillbaka och titta på ridskolan, och även om jag saknar hästarna och gemenskapen i ridgruppen saknar jag verkligen inte den där jobbiga känslan innan man skulle rida dressyr på en häst som var stel som en pinne, eller hoppa med en häst som bara vägrade, eller ännu värre, rida en häst man aldrig ridit förut dumdumdum-daa, haha nejmen seriöst, sånt här kunde verkligen få mig att flippa ur av stress .. ;)
Jaja, trots mina känsliga stresshormoner saknar jag en hel del med min gamla ridskola haha!

Kram på er & godnatt


På spårvagnen

Bloggar från mobilen, som vanligt nu när min dator är på lagning, för er som inte vet det har den stängt av sig lite när den har lust ;)

Har i alla fall haft orientering idag, Pernilla och jag var helt oväntat ganska bra haha! Vi tog 6/7 kontroller, men nu är jag rätt svettig och sitter därför på spårvagnen hemåt, ska duscha snabbt och sedan bär det av mot min gamma ridskola med en kompis, ska faktiskt bli riktigt spännande att åka dit!

Om jag inte skriver i stallet uppdaterar jag ikväll, kram :D


Äntligen!


Istället för bamba

Skolmaten räckte inte till oss som satt över med provet så vi fick 50 kr var till lunch och nu sitter fem hungriga tjejer på donken, haha!

Söta Johanna är nöjd med livet ;))


Morgoninlägg

Insåg igår att jag bara har en lite tunnare tjocktröja att rida i, hm hur gick det här till?
Ska i alla fall se till att införskaffa fler så fort jag får pengar och tid, någon som har några tips? ;)

Kram


Stallet

Åkte bara till stallet, mockade, och åkte hem igen, B hade nämligen tappat halva skon för tredje gången sedan jag började rida honom, har aldrig varit med om det på någon annan häst, han måste gå lite skevt haha!
Men antagligen beror det på att de har börjat vara ute hela nätterna nu och gå i sommarhagen, vilket han tycker är väldigt härligt hehe! ;)
Har föresten kommit på en lösning till videon så håll utkik imorgon! :D

Jag blir galen!

Jag har ju, som jag har skrivit flera gånger, tänkt lägga ut en video på mig och Blomme, dock fungerar det inte och jag börjar snart hoppa på datorn så om någon vet hur man gör för att öppna en mobilfilm (iphone) i windows movie maker är ni välkomna att dela med er av informationen hehe! ;)

Ska strax till stallet och rida B, har fortfarande inte bestämt mig för om det blir uteritt eller paddocken, svårt val.
Ska i alla fall ta det ganska lugnt så blir det hårdare imorgon :)


Visste ni att Blomme har extremt tjock päls vid öronen, nästan som fårull? ;)



Skola

Usch, idag var det ju molnigt och kallt, i alla fall om man bara har shorts och linne på sig ;)
Efter skolan ska jag stressplugga lite inför ett so-prov imorgon och sedan åker jag direkt till stallet och rider, kan inte bestämma mig för om jag ska rida ut eller i paddocken ... Hm


På hemväg

Denna helgen har verkligen varit fullspäckad!
I fredags kom jag ju fram vid halv nio så då var vi bara inne, tittade på en film och chillade ;)
I lördags däremot började vi dagen med att ligga på en klippa vid havet, bli extremt röda av solen hehe och bada, trots att det var väldigt kallt i vattnet..
Sedan åkte vi till en "konfirmationsfest" och åt massor, efter det badade vi ytterligare en gång innan vi tog oss till stallet och red lite dressyr på Sigrids häst Funny. :)
Idag har vi precis som igår badat och ridit, fast nu lånade jag en annan häst och så red vi ut, haha, jag kan ju säga att det gick mer än fort!

Hoppas ni har haft en bra helg ni också!
Kram


Landet

Efter en lååång tåg + ersättningsbussresa igår känns det rätt skönt att vara lite på landet, med massa hav, stora ängar och hästar ;)

Idag ska vi bada, rida och även gå och äta hos Sigrids kompis som har konfirmerat sig. :)

Jag skriver mer under dagen, kram!


Tåget

Sitter på tåget just nu, är påväg till min kompis Sigrid, det är grymt segt, har suttit här i en timme nu utan aircondition, bara en timme kvar, haha men det är det värt när man kommer fram!
Hade tänkt ta med lite papper jag kunde passa på att läsa inför so-provet på tisdag, men glömde, såklart!

Ska säkert följa med Sigrid till hennes häst och sedan blir det ridning på Mr B på måndag, funderar på en uteritt om det är lika varmt som det varit denna veckan. ;)


Taggad

Detta är en grym dag, för det första blev mina naglar super fina ;) för det andra har vi avslutat våran elevens val vecka i skolan med läsk och chips och för det tredje ska jag åka till Bohuslän ikväll!
Ska kanske även få reda på lite saker inför framtiden, men det berättar jag om ifall det blir aktuellt :D

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3511482/images/2012/pic_204010483.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3511482/images/2012/pic_204010493.jpg" class="image">


Video på g

Sa ju för någon dag sedan att jag hade försökt lägga upp en video på mig och B, försöker ännu en gång med det nu! Har laddat ner ett program som tydligen ska fungera genom att göra om mobil-formatet till ett film-format som fungerar i t.ex. movie maker, nu är det bara att hoppas att det fungerar! ;)



Kvällsinlägg

Lyckades ta mig till en sjö ändå! Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet och dessutom varmt i luften!

Håller ljust nu på att fräscha upp mina naglar, har redan haft på en nagelbandsrengöring och sitter ljust nu med stärkande olja över halva fingrarna hehe, planerar att försöka mig på en fransk manikyr senare, vi får se hur det går! ;)


Soligt

Verkar inte som att någon är sugen på att bada idag, tyvärr :( själv håller jag på att spricka för att jag så gärna vill bada hehe, menmen..
Imorgon ska jag inte rida, ska istället ta tåget till Bohuslän och min vän Sigrid och sova där till söndag, ska faktiskt bli riktigt roligt för vi ses inte lika ofta som vi gjorde förr, så jag saknar henne jättemycket!

Har även haft elevensval-vecka i skolan hela veckan, foto/film, så har bara varit ute och fotat hela dagarna, jätteskönt även det. ;)
Kram


Stan

Har just köpt mig en ny bikiniöverdel, en sådan på bilden fast vit, något jag verkligen behövde nu inför sommaren!
Jag hoppas bara på att den inte blir genomskinlig som min förra vita bikini ;)


Krångel

Har suttit och försökt öppna några filmer i Movie maker som Elvira filmade på mig och B idag, har försökt i säkert en halvtimma nu, menmen, har man en seg dator att  så har man, mitt virusprogram har ju varit lite knasigt som några säkert vet så använder mammas dator som funkar bra till det mesta, men inte att redigera filmer uppenbarligen ;(
Jag hoppas att vi ska få ordning på datorn snart men så länge får ni nöja er med bilder ;)

Även denna dagen har varit extremt varm, började därför rida i manegen där det åtminstone var skugga, red sedan några varv i paddocken och avslutade med att ta av sadeln och skritta ut barbacka på en så där mysigt svettig häst!


Framtiden

Känns av någon anledning som att alla framtidsplaner och allt rasar just nu, just som det kändes som att det gick uppåt.
Känns ofta som att precis när man fått vara glad över något och allt känns som att man svävar på små moln, så kommer något annat som gör att man sjunker igen.

Ska försöka se allt positivt, det kan ju leda till något bra också.
Hade gärna berättat vad det handlar om men känner att det är lite privat och verkligen helt oklart så det känns inte schysst mot de inblandade.

Ska i alla fall till min kompis Sigrid i helgen, ska bli skönt att rensa tankarna lite ... :)


Bild från dagen (foto: Elvira Sellgren)


Blomme -en get?

Blommes ägare kallar Blomme för "geten" ibland, jag har tänkt att det är för att han är så envis, men nu har jag börjat förstå den riktiga orsaken till det namnet ... Gör ni? ;)





Kvällsupdate

Känns av någon konstig anledning som att det är Fredag, måste hela tiden påminna mig själv om att det är skola imorgon också ;)

Även imorgon står i alla fal ridning på schemat, skulle vara grymt kul med lite hoppning för en gångs skull men det brukar vara ganska många som rider vid samma tid på tisdagar och då känns det dumt att släpa fram hinder så vi får helt enklet se hur det blir .. ;/
Elvira följer med som personligt stöd och fotograf (jag hoppas i alla fall att hon är sugen på att fota haha, annars blir det bara personligt stöd, men någon bild ska det nog bli ändå, gud vad jag babblar ...)

Nu ska jag krypa ur min badrock och i mina mysiga, mysiga mjukis-shorts från H&M, love it!



Värme

Dagen har varit extremt varm! Skönt, om man ligger på en strand, mindre skönt om man mockar haha!
Nejmen jag är faktiskt jätteglad över vädret ändå :)

Blomme skötte sig okej, han var lite stel och drog sig lite innåt i högervarvet men annars flöt det på helt okej!

Bild i repris men bloggar från mobilen så kan inte skaffa fram någon annan :(

 


Tredje gången gillt

Som rubriken säger, idag har jag bytt kläder två gånger så är alltså inne på min tredje outfit för dagen. Ska snart äta, utomhus (!), efter en hel del plugg, minigolf och glass, jag hoppas verkligen att sommaren är här för att stanna nu! :D

Kram


Min ridhistoria -långt inlägg-

Ungefär samtidigt som jag flyttade och bytte skola för att börja i ettan började jag på ridskola tillsammans med min kompis, det var nog egentligen mest hennes insiativ, eller hennes mammas, men när jag väl hade börjat ångrade jag det inte för en sekund. ;)
Till en början var jag ganska feg, jag red bara de sega hästarna och jag var inte alltid med och galopperade, men efter ett år bytte jag ridskola och hamnade då på Gunnebo ryttarförening (GRYS), jag kommer fortfarande ihåg när min ridlärare sa att hon tyckte det var roligt att jag hade börjat våga mig på de lite piggare hästarna och hur stolt jag var!

Några hästar från GRYS





Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag började rida en liten unghäst, B-ponny, som stod i ett stall ganska nära min mormor och morfar, jag kommer däremot ihåg att jag slutade för att jag tyckte det var läskigt när hon bockade så jag kan inte ha varit så gammal.

Min andra medryttarhäst som jag fick några år senare var en welsh ponny som kallades för Chessie, en hopponny som var pigg men väldigt snäll, henne red jag en gång i veckan i ett år samtidigt som jag red på Gunnebo innan hon såldes.
Det var henne jag lärde mig det mesta på, som att blöta hö och skölja ben men också början till att få hästar i form, jag har fortfarande kvar en hel bok med saker jag skulle tänka på varje vecka på tisdagen. ;)

Chessie & jag




Efter att Chessie såldes red jag kvar på GRYS en gång i veckan och började lite smått leta efter en ny medryttarhäst på internet, vilket inte var det lättaste om man säger så.
Många som annonserade mejlade med över 20 intresserade samtidigt och alla kunde ju inte komma och provrida.

Under den tiden jag endast red på ridskola var jag även med i några clearrounder, den första jag var med i ramlade jag av i en lerpöl iklädd en tomtekostym på framhoppningen men resten gick ganska bra har jag för mig.
Den enda dressyr "tävlingen" jag någonsin varit med i var också i denna vevan, det var endast min ridgrupp som tävlade mot varandra som avslutning och jag vann faktiskt med ridskolehästen Earnie.

Efter ett tag resulterade ändå mitt medryttarhäst sökande på internet i en provridning, hästen jag skulle provrida var en D-ponny som stod i ett litet stall med två boxar på landet. De hade ingen paddock men man kunde rida till en som fanns i närheten. Jag provade några gånger innan jag bestämde mig för att det inte fungerade, han var en mysig häst men han stack ofta och jag fick sitta av i farten. ;)

Hästen jag provred & jag



En tjej i min lillasysters ridgrupp hade börjat rida en ridskolehäst på en annan ridskola en gång i veckan, och där fanns en häst som hette Mario som var så seg att inte så många ville rida honom på lektion.
Vid det här laget red jag nästan bara pigga hästar i vanliga fall men bestämde mig för att ge det ett försök.
Han var väldigt seg men charmig på sitt egna sätt.
Samma morgon som jag skulle vara med i en clearround med honom för första gången fick jag reda på att en tjej hade varit där och provridit och att han skulle säljas.
Jag var ändå med och hoppade med honom, och det var sista gången jag red honom, jag hoppade två klasser, en 60 cm och en 80 cm och vi nollade båda, så vi fick ett bra slut ändå.

Mario



De flesta av hästarna jag red fick jag inte hoppa med, trots det var det hoppning jag tyckte bäst om fram tills jag började följa med min extremt duktiga kompis Sigrid på dressyrtävlingar, nu är det dressyr om något jag vill tävla i framtiden och det jag tycker är roligast, och det är nog tack vare Sigrid som jag upptäckte det! :)

Sigrid och hennes Funny Girl



Varje sommar åkte vi upp till min farfar och farmor i Jämtland, där fick jag och min lillasyster rida några shettisar hur mycket vi ville, och jag kan lova att jag var väldigt stolt efter att ha galopperat på en shettis som aldrig galopperat med en ryttare förut haha!
När jag växte ur shettisarna växte jag istället i ägarens storhäst, Queen, som var väldigt pigg och glad, en häst som jag red en hel del förra sommaren.

Jag & Queen sommaren 2011



Jag provred ytterligare några medryttarhästar till innan jag hittade Blomme, via internet, och även om jag ärligt talat inte trodde att det skulle fungera när jag mejlade så fick jag komma och provrida, jag bestämde mig för att sluta på ridskolan eftersom ägaren gärna ville att man skulle ta en privatlektion en gång i veckan, och här är vi nu.

Virus?

Jag kommer inte kunna skriva det inlägg jag hade tänkt nu eftersom min dator verkar ha fått virus?
Den har stängt av sig helt plötsligt utan anledning flera gånger denna veckan och mitt virusskydd har tydligen gått ut så det kanske är anledningen?
Jag vet inte riktigt, men jag ska i alla fall inte vara inne på den datorn tills vi fixat nytt.
Bloggar från ipaden nu men det är så jobbigt att skriva långa inlägg, hade dessutom tänkt lägga upp en hel del bilder så vi får vänta med det inlägget några dagar, om jag inte lyckas få över alla bilder till mammas dator på något sätt ..

Vi får se helt enkelt, ska försöka få upp det så snart som möjligt!

Kram


Ljungskile

Blir bara en kort update, ska strax åka mot centralen för att ta tåget vidare till Ljungskile, där min kompis bor. :)

Kommer nog hem framåt kvällen någon gång och då väntar ett inlägg om min rid-historia och mina mål. ;)

Kram


På topp

Jag är verkligen på toppen av allt just nu, är på så grymt bra humör, Blomme skötte sig faktiskt ganska bra idag och dessutom känner jag mig så grymt peppad inför framtiden, varför väntar jag lite med att berätta, tills det är 100% säkert. ;)
Ska snart äta hemmagjort pizza och imorgon tar jag och en kompis tåget till Ljungkile för att träffa en annan kompis, kan det bli bättre haha?



Tävling

Detta vill ni inte missa, utlottning av hv-polo paket här -> http://teamjumpers.se/?p=183

Var med du också! ;)


Dreki

Hela dagen har gått åt till att följa med Helen till hennes medryttarhäst & blivande foderhäst.
Det är en svart/mörkbrun islandshäst som var så söt att man smälte haha!

Stallet var förövrigt bland de finaste stallen jag någonsin sett, omgivet av stora hagar med färgglada träd och vitmålade trästaket, inne i själva stallet fanns det stora luftiga boxar med röda träväggar och guldfärgade stenhästar som satt på väggarna.
Jättefint verkligen!


Fotade en massa så jag bjuder på lite smakprov, dock började det regna så bilderna är lite disiga.

Klippa av svansen på en häst

Såg på ponnysanning att tre tjejer hade åtalats för att de klippt av svansarna på flera privathästar som även skulle iväg och tävla, (läs om det här).
Kunde inte låta bli att tänka på ägarna till hästarna, antagligen har de fått jobba för att komma dit de är och så kommer tre avundsjuka tjejer ivägen för tävlingar, det känns bara så fel.

Jag vet ju av egna erfarenheter att stall kan vara rätt fyllda av skitsnack och avundsjuka, men att gå så här långt?

Jag tror att många håller med om att det verkligen inte är okej ...
Sedan tänkte jag på de tjejer som klippte av svansarna, de måste verkligen ha känt sig utanför och nedtryckta, eller?

Många av er har säkert redan läst en massa om detta, men jag kände att jag var tvungen att ta upp det jag också, varför inte försöka glädjas med varandra istället?
Både ägarna och de som saboterade har såklart sin del i detta, men saboterarna förstör ju mest för sig själva, de kommer ju aldrig kunna visa sig i stallet utan att höra massa viskande, och som jag förstår det var det just sånt beteende de ville hämnas på ...


Hur tänker ni? Kan ni känna igen er i både de drabbade och de som klippte av svansarna?

Tisdag -dressyr

Varför skriver jag ens dressyr i rubriken? Jag rider ju alltid dressyr haha, och ja det finns en anledning och det är inte att jag är hopprädd haha, utan snarare för att B verkligen behöver ta det lugnt och bygga lite muskler innan vi tar oss an hinder, såklart har jag hoppat med honom några gånger men som sagt måste B ta det lite lugnt.

Igår skötte han sig lika bra, om inte bättre, än i måndags, skruttponny, det går verkligen framåt nu, hoppas det håller i sig!

Kram


It's too cold outside, for angels to fly

Bestämde mig efter en massa velande att åka upp till stallet lite senare istället och rida efter att lektionerna är slut, så jag kan rida inne, enligt väderleken ska det nämligen regna hela eftermiddagen ...

Jag hoppas att B sköter sig idag också, jag var så himla glad igår efter att jag hade ridit (som ni kanske märkte i mitt förra inlägg där jag mest svamlade haha).

Har inte så mycket att plugga till heller så ska bara sätta mig och slappa så länge, riktigt skönt! Imorgon har jag dessutom sovmorgon och torsdag, fredag är jag ledig, kan det bli bättre?

Hittade dessa två tjocktröjor på horsemeup.se, väldigt stilrena men snygga tycker jag! Skulle behöva en tjocktröja som jag kan ha att rida i nu i sommar de dagar de är lite kallt.


Prinsponny

Blomme skötte sig verkligen jättebra idag! Var lite trött och nere när jag kom till stallet men när jag satte mig ner på huk och borstade benen på prinsen la han sitt huvud i mitt knä och jag kan lova att det gjorde min dag hehe! Det är helt sjukt hur glad man kan bli av den här ponnyn, började till och med gråta när jag skulle berätta för mamma påvägen hem sedan hehe!

Sedan red jag och Blomme var jättelugn och ganska mjuk dessutom!
Jag red inte så länge så gjorde mest lite övergångar mellan skritt, trav och halt och i mitten lät jag honom skritta på halvlånga tyglar och meninhen var att han verkligen skulle länga ut halsen och slappna av.
Det tredelade bettet, som jag trodde skulle bli svårare att rida på, är verkligen toppen!

Kram


Gammal bild haha!


Ny design



Såhär blev det, just nu sitter vissa bilder lite knasigt eftersom jag har ändrat måtten på bloggen, bilderna är alltså "för stora", men i framtiden kommer jag ladda upp dem i en annan storlek så det kommer inte märkas då. :D

Själv är jag faktiskt nöjd, denna är lite enklare och mer inbjudande tycker jag, vad tycker ni?
Kram

Dagen

Hej!
Nu är det måndag igen och jag är lika trött som vanligt!
Kommer antagligen vara ännu tröttare imorgon för jag kommer inte kunna åka till stallet förrän sent idag och då somnar jag ju rätt sent också. :/

Skriver en utvärdering av ridpasset efteråt, kram!


Desperate housewives

Hej!
Har inte bloggat något idag för har inte haft så mycket att skriva, var först på badhus med min kompis Agnes och när vi kom hem övade vi på en dans som kommer betygsättas i idrott-ämnet, efter det gjorde jag matteläxan och nu har jag just tittat klart på ett avsnitt av Desperate housewives, är inne i nån DH-våg nu haha, tittar på det hela tiden .. o:

Imorgon ska jag rida Blomme igen och tänkte även sätta in bloggens nya design om jag får tid, så håll utkik!

Kram


Godmorgon

Har just krupit upp i soffan med frukost och datorn i knät. Ska strax titta lite på Desperate housewives och sedan ska jag träffa lite kompisar. :)
Igår fick jag även ett litet "erbjudande", jag kanske rider ytterligare en häst i sommar? Det är verkligen inte bestämt men det var mest om jag ville .. Vi får se helt enkelt.

Nu ska jag återgå till DH, kram!


Ny design på g!

Tror ni det blir bra? ;)

Duktig häst!


Red ju lektion idag för Michael! Blomme skötte sig jättebra, är så nöjd med honom nu när han lyssnar även på vanliga två-delade och tre-delade tränsbett. Det är stora framsteg faktiskt! :)

Han var väldigt lugn i skritten och traven men sedan efter galoppen tände han till lite mer haha! Det som är bra nu är att det oftast fungerar väldigt bra att göra lite skänkelvikningar som "avledande manöver".
Det gör att han bli mer lättriden eftersom han lugnar ner sig snabbare då.

Kram

Dagen

Gör mig redo för en extra lektion i SO eftersom jag och några andra missade en viktig lektion när jag var sjuk!

Efter skolan ska jag stressa hem och iväg till stallet och rida privatlektion, Maria ska följa med och fota så ni får lite bilder sen!
Kram


Ullared

Lovade ju även att lägga upp inköpen från ullared, det blev inte så mycket denna gången, ett schabrak, en piké, ridbyxor och ridstrumpor! :)




Köpte även ett mobilskal!

Ridpass -tisdag

I tisdags följde Johanna med mig till stallet och fotade när jag red! :)
Jag red Blomme, som några kanske redan vet, för första gången på ett tredelat vanligt tränsbett.
Med tanke på "omständigheterna" så tycker jag B skötte sig ganska bra! Han var som vanligt ganska mjuk och fin i skritten, i traven däremot var han lite stelare, men han var ändå lugn och tog bettet hyffsat bra!

Förvånadsvärt skötte han sig jättefint i galoppen, han brukar ofta dra sig innåt och galoppera på en jätteliten volt i vääärldens fart, men i tisdags höll han sig på spåret och lyssnade faktiskt bra på mina förhållningar hehe, skruttponnyn! (;
Kram
lite bilder från ridpasset, älskar de två sista bilderna!

Inte kunnat blogga

Hej! Jag hatar själv inlägg när andra ber om ursäkt för dålig uppdatering, jag tror att man bloggar mest för sin egen skull, de som läser skulle ju inte dö om bloggaren slutade blogga (i de flesta fall i alla fall haha!), men förlåt i ändå! ;)

Hade faktiskt tänkt slänga upp ett litet inlägg om ullared idag men när jag kom hem var det sent och jag har ytterligare ett prov imorgon så jag hann inte. :(
Nu ska jag strax krypa ner i min underbara säng och sova!
Utvärdering av fredagens ridpass och vad jag köpte på Ullared skriver jag om imorgon. Kram!


Blomme i fredags haha..


Dagens ridpass

Blomme brukar ibland jämföras med en get, han har ett lite "getigt" utseende haha!
Och idag stämde den jämförelsen in rätt bra faktiskt.
Han var jätte hård och stark i munnen och ställde sig utåt och spände sig, antagligen var det för att han inte har gått på några dagar då ägarens hund blev sjuk och låg inne på hundakuten (eller något sådant).

Imorgon ska jag tillbaka och tänkte kanske t.om. prova ett annat träns med ett annat bett, vi får se! Johanna följer med och assisterar som fotograf haha!


Blomme efter dagens ridpass


Den som sa att jag inte pluggar mycket ...


On my way

Är påväg till stallet, insåg ungefär samtidigt som min buss skulle gå att jag inte hade något att äta med mig, så jag hoppade över den bussen och gick och köpte en hamburgare, bättre än inget. Men då missade jag även bussen och fick vänta i drygt 10 minuter, insåg då ytterligare en sak, det är grymt kallt ute och jag har ett linne och en skinnjacka på mig, hm? Har även huvudvärk, fick en Alvedon av skolsköterskan men den har inte märkts av än.
Lyckad dag hittills alltså, hoppas att Blomme är på bättre humör och piggar upp mig lite. :)

Kram


Morsning

Har just gjort mig klar och redo att kasta mig in i ännu en skolvecka.
Det är underbart väder ute så det underlättar en aning :)

Hela vintern har jag åkt bil till och hem från stallet eftersom det har varit så mörkt att gå från hållplatsen till stallet, men idag räknas som vår så jag ska ta bussen direkt efter skolan och få en liten promenad på köpet. ;)

Tyvärr lyckas jag nog inte få med någon fotograf så vi får se hur det löser sig med bilder ..
Kram!


Stallet

Följde ju med min lillasyster till hennes stall och medryttarhäst idag, en unghäst som är extremt snäll och go!
Men när min lillasyster hade borstat, sadlat och tränsat och skulle leda ut hästen hade hon en upphakning på höger bak, tydligen är det ganska vanligt att unghästar får det om de har stått dagen innan. (?)

I alla fall var det ingen mening med att sitta upp på en häst som släpar benet efter sig så min lillasyster ledde bara runt hästen ett tag tills det släppte en aning och sen fick hon gå ut i hagen igen.
Därav hade jag inte heller så mycket tid att fota som jag hade trott, och "det söta" (som jag skrev om i förra inlägget) fastnade tyvärr inte på så många bilder. :(

Men jag fick två rätt kassa mobilbilder, "det söta" var alltså ett föl som var ca en vecka gammalt!



Plugga plugga plugga

Har franska prov på både måndag (muntligt) och tisdag (skriftligt), så har en hel del plugg att göra, inte kul alls. :(
Jag är inte riktigt säker på hur mycket som krävs heller, vi ska prata om en påhittad semester (!), det står att man ska kunna tala välutvecklat, men vad räknas som välutvecklat och vad räknas som någorlunda utvecklat? *Suck*

Ska i alla fall följa med till min lillasysters medryttarhäst Scilla och ta lite kort idag hade jag tänkt, har ni riktigt tur kommer även bilder på något annat riktigt sött, men vad det är får bli en överraskring! ;)
Nu ska jag tillbaka till pluggvärlden, kram!


Bilder från i torsdags




På spåret

Sitter på spårvagnen, därav rubriken haha!
Tänkte att eftersom jag antagligen inte kommer ha tid att blogga senare så får ni några inlägg direkt istället. ;)

Och eftersom ni inte kommer kunna läsa min blogg så mycket nu i eftermiddag tänkte jag passa på att länka lite bloggar jag läser! :)

1. Moonjumper.blogg.se (min klasskompis, har även gjort hennes design!)

2. Agnessan.blogg.se (en tjej jag en gång kände, jättefin blogg)

3. Tacc.blogg.se (två tjejer som har sina hästar där Blomme står, känner dom inte så bra men har fått jättemycket tips och råd av dom, tack!)

4. Ztreliin.blogg.se (tror nog alla vet vem Linn Strelin är!?)

5. Ungdressyr.blogg.se (en tjej i min kompis parallelklass, helt underbar blogg)



Det får räcka för nu är jag framme vid centralen. 
Kram

 


Hungrig

Kom just på att jag inte har ätit något sedan frukost idag .. Smart!
Om tjugo minuter ska jag dra mig mot centralstationen och möta upp en gammal kompis som jag inte har träffat på flera år, mina föräldrar ska på nån konsert ikväll så då ska hon sova här så jag slipper vara ensam haha!

Nejmen det ska faktiskt bli ganska spännande, är lite nervös, samtidigt som jag kände henne utan och innan förut har vi ju förändrats båda två såklart, så det blir nog lite konstigt .. ;)

Nu ska jag slänga i mig en macka innan jag åker, ha det bra! Kram


Engelska naglar

Har just gjort mig iordning, det tog ganska lång tid eftersom jag gjorde om mina naglar.
Igår försökte jag mig på att göra tidningsnaglar, vilket inte blev så snyggt hehe, så idag gjorde jag om dom till engelska flaggan, vilket inte heller var så lyckat haha, men det blev lite bätte så dom får sitta kvar. :)

Kram


Utvecklingskurva

Första gången jag satt på B var vi båda överallt. Jag tror inte han gick rakt fram någonting under hela passet, utan han gick på snedden, genomspänd, och visade stolt upp hans extremt stora underhalsmuskel!
Något som jag vet att jag gjorde fel var att jag inte vågade lita på honom, jag höll alltså i honom för hårt för att jag var rädd att han skulle springa ifrån mig.

Även om han inte alltid sköter sig nu heller och jag inte alltid vet hur jag ska rida honom känner jag att vi verkligen har utvecklats! Speciellt jag då som har lärt mig jättemycket.
Jag hoppas såklart att även Blomme går i rätt riktning, vilket jag faktiskt tror. (:
Jag längtar såklart jättemycket tills vi kan ta oss igenom ett vanligt dressyrprogram men vi får helt enkelt ta det i våran takt.

Klart vi har våra motgångar när det ser ut precis som förr, men jag är jättestolt över hur vi har utvecklats tillsammans!


Jämförelse, tycker ni vi har utvecklats eller inte?
Kram

Onsdag nästa vecka



Det verkar som att vi är lediga från skolan på onsdag nästa vecka, och om det stämmer så kanske det bär av mot Ullared tillsammans med Nora lee.
Isåfall ska jag passa på att köpa ett par välbehövliga nya boots till Blomme!
Nej, nu ska jag nog sätta på ett avsnitt av Desperate housewives och roa mig åt andras problem hehe.. o:

Krångligt?

Blomme är ju en c-ponny (ca 138 i mkh) och jag är 168 cm lång, så jag har länge gått och funderat på om jag väger för mycket för honom.
Sedan såg jag att en ridlärare hade skrivit en ekvation som man kan använda för att räkna ut om man är för stor för hästen man rider, så jag tänkte dela med mig av den så får vi se om ni förstår något haha! ;)

Ryttarens längd gånger sin vikt = x
Hästens mankhöjd gånger sin vikt = z

sedan delar man z (hästens höjd gånger vikt) med x (ryttarens längd gånger vikt) = talet får bli minst 4.0 om man fortfarande är lagom stor för att rida sin ponny.
Ju närmare 4.0 man är desto större är man för hästen.

Jag: 168 x 51 = 8 568
Blomme: 138 x 350 = 48 300

48 300 / 8 568 = 5.6

Nu chansade jag bara på hur mycket Blomme väger, men det verkar inte vara några problem att jag rider honom! Skönt att ha det bekräftat tycker jag, vilket tal fick ni? Är ni för stora för eran ponny eller kan ni rida den länge till? :)



Inga elaka kommentarer om min mycket vackra målning tack, haha!

Kram!

Godmorgon!

Är hemma från skolan även idag, än så länge känner jag mig helt okej men hade väldigt ont i halsen och huvudet igår så vi får se hur det känns framåt dagen.
Tyvärr blir det ingen ridning idag heller, skulle ju ha ridit privatlektion men mamma tyckte inte det var en bra idé när jag fortfarande har ont lite här och var ...
Tror och hoppas i alla fall att jag är frisk innan dagen är slut.
Kram

Har ju glömt ...

... berätta om hur jag mockade i onsdags!
Jag var helt ensam i stallet när jag kom och det fanns inte en grep i hela stallet, så eftersom jag inte hade någon att fråga om var greparna höll hus mockade jag med en halv grep, den hade alltså gått av på mitten haha!
Det var en upplevelse för både mina armar och min rygg, som tur var dök en tjej upp så småningom som visste var greparna stod så jag behövde "bara" mocka en tredjedel av boxen med ryggsmärtor. ;)
bilden är lånad härifrån!

Blossom


Bestämde mig för att lite frisk luft bara kunde göra mig friskare så tog med mig kameran ut i 20 minuter. c;
Uppenbarligen hjälpte det inte särskilt länge för huvudvärken har börjat komma tillbaka igen. Men fick i alla fall lite bilder. :)
Kram

Glad häst!

Haha älskar denna bilden, den är från i vintras när vi var ute i skogen med Elvira som fotograf!

Köpsug

För ett tag sedan kom det ju in en kollektion till Hööks som heter Go for gold, jag har aldrig riktigt orkat kolla igenom de kläderna men kände att nu när jag ändå är sjuk och måste sitta inne kan jag lika gärna passa på.
Fastnade i alla fall för pikén, perfekt nu när sommaren är påväg!
Kollade även igenom resten av pikérna på hooks.se och hittade de andra två som är på bilden här ovan. Ganska fina tycker jag, vi får se om någon av dessa hamnar i min garderob nu i sommar! :)
Kram

Tävling



Var med du också! :)

Gårdagen

Förlåt för att jag inte skrev något efter att jag varit i stallet igår men kunde inte ens stå upp, hoppas det räcker som ursäkt. Jag spydde och kunde knappt gå från vardagsrummet till min säng, så mådde inte särskillt bra om man säger så. :/
Jag började må lite smått illa när vi åt igår i skolan, så jag vet inte om det kanske hade med maten att göra eller om det bara var en tillfällighet? I alla fall försvann illamåendet nån gång mitt på dan så jag åkte till stallet ändå.
Nog med snack om det, mår faktiskt betydligt bättre nu.

Red ju ut på B igår, velade lite på om jag skulle rida både med hackamoret och barbacka eftersom han ofta blir väldigt taggad på hemväg. (Sist jag red ut barabacka stegrade han med mig)
Men efter en stund bestämde jag mig för att lita på knasponnyn men bara skritta för säkerhetens skull.

Jag skrittade ut i kanske 40 minuter, och han var ovanligt lugn de 10 första minutrarna. Sedan kände jag hur han spände sig och börjar kolla sig omkring, jag tänkte att det antagligen var för att en backe han brukar galoppera i kom bara några meter längre fram så jag bara red på. Så plötsligt tar han världens skutt åt sidan, och jag får klamra mig fast i manen för att inte glida av. När jag sedan kollar bakom mig står det två älgar bredvid vägen och där sitter jag barbacka med hackamore haha! Som tur var räckte det med att jag koncentrerade mig till 100% på att hålla mig lugn och fortsätta framåt så lugnade Blomme ner sig lika snabbt som han stressat upp sig.

Satte mig i boxen hos honom medan jag väntade på att pappa skulle komma och hämta mig och började inte må illa igen fören jag satt i bilen.

Blomme i stallgången.


Snälla Felicia tog lite bilder när jag kom tillbaka till stallet så här är en av dom.

Kram

Skolan avklarad

Hej! Idag började min skola igen efter en lång helg från fredag till idag då :)
Hade bara två lektioner och på rasten låg vi ute på balkongen och solade, älskar verkligen sommaren!

Blomme ska som sagt vaccineras idag så det är bara en kort uteritt som står på schemat, kanske barbacka? Funderar även på om jag kanske ska ta hackamoret så får han vila munnen lite, kan säkert vara skönt ibland. ;)

Kram


1 maj

Har inte haft så mycket att blogga om idag med tanke på att jag mest har åkt bil hela dagen ..
I alla fall så åkte jag & Nora lee till en sjö och badade och åt middag där, supermysigt verkligen! Älskar sommarvädret, men har bränt mig lite när vi var i Motala, tänkte inte ens tanken att använda solkräm redan nu (?!)

Lite dålig och kort update idag, men som sagt har jag inte haft så mycket att komma med haha..

RSS 2.0