Tack för detta året, nu taggar vi nästa



Tömkörning 29/12


Påväg mot landet

Nu sitter jag, Nora, andra Nora, Sigrid och Anna på tåget mot landet där vi ska fira nyår. Ska bli jättemysigt!

Yackie får vila idag, det är lika bra, med alla raketer och smällare kommer hon nog ha fullt upp att titta och lyssna på andra grejer. Jag hoppas att hon inte tycker det är jätteläskigt med raketerna, vissa hästar blir ju alldeles mörbultade och uppe i varv, men hon har ju varit med ett tag så förhoppningsvis vet hon att det inte är något som är farligt. Imorgon ska jag rida, eller vi får se om det blir ridning men jag ska i alla fall till stallet. Kommer vara jättetrött så funderar på att tömköra igen, det är ju bara bra för henne och skönt för mig. Har förresten satt ihop ett tidsinställt med några bilder från när jag tömkörde i lördags som ska publiceras vid fyra idag. Vi hörs senare, kram!


Hoppning

Sigrid var med i stallet, efter en lång slappdag. Planen var ju att vi skulle åka in till stan och fika men vi slutade upp på en sushi-restaurang, så vi köpte med oss sushi hem och kröp ner i sofforna. Det var inte så trevligt väder här så vi bestämde oss för att ta stallet framåt kvällen. I alla fall var det helt tomt i stallet, så jag värmde upp som vanligt och sedan ställde vi fram lite sockerbitar och släpade fram bommar. Yackie var i alla fall väldigt stel i början, inte som vanligt men det släppte ganska snabbt så förmodligen var det träningsverk efter tömkörningen igår, hon är ju trots allt inte van vid att bli tömkörd så det är ju inget konstigt. När det släppte blev hon väldigt fin och hon lyssnade bra, sedan kom ju hinder fram och då skulle jag nog inte påstå att hon lyssnade bra haha! Hon blir ju lite överkokad i hjärnan så fort hinder finns i närheten, men allt gick bra. Hon går ju ändå att kontrollera och hon vägrade bara en gång, och det var helt mitt fel. Det var första hoppet och med en ganska lång anridning så jag hade inte riktigt koll på avståndet. ;) Sedan fick Sigge sitta upp och känna på en överkokad Yackie haha, det gick jättebra och jag tror båda tyckte det var kul. Vi la även fram lite bommar/upphöjda bommar så Y fick lyfta på sina små ben. Nu har hon fått ordentlig träning, så det blir vila imorgon. ;)
 

Dagens läsarfråga

Årets favoritjulklapp?


Godmorgon

Näst sista dagen av 2012 är det idag. Oj vad fort det gick haha, nej men seriöst, vart tog tiden vägen? Idag ska jag och Sigrid ner på stan och fika och ikväll följer hon med till stallet och hjälper mig med Yackie. Det ska bli roligt. Hon har ju ridit Y en gång förut och då gick det jättebra så det ska nog gå bra nu med. ;)

Mamma lyckades inte byta schabraket igår heller så måste ta mig till Hööks någon dag och fixa det, har inte bestämt mig för om jag vill ha ett helt annat istället eller detta men bara någon storlek större, hm, tåls att tänka på. Hörs senare! Kram


Tömkört

Som jag skev tidigare så stod tömkörning på schemat. Tömkörningsgjorden passade som tur var och det funkade bra att använda två longerlinor istället för tömmar. Det gick faktiskt bättre idag än det gjort innan, första gången handlade det mest om att inte trassla in mig i tömmarna, andra gången om att komma ihåg allt jag lärt mig, men nu kunde jag faktiskt hålla i tömmarna utan att de plötsligt låg på marken haha, och då kunde jag ju koncentrera mig på formen och tempot som Yackie hade. Så det gick bra! Yackie gick ganska stadigt i form och gjorde några bocksprång i galoppfattningarna haha. Det blir så mycket enklare eftersom hon är så uppmärksam på röstkommandon så det är riktigt skönt! Brukar ni träna era hästar i att lyssna på rösten eller tycker ni kanske inte det är lika viktigt som andra hjälper? För mig har det i alla fall hjälpt jättemycket även i ridningen! Yackie var ganska trött på slutet så tror att hon fick anstränga sig ganska mycket, vilket är bra, hon behöver sådana pass då och då. Ryggmusklerna ska nog synas bättre snart! ;)

Anledningen till den sena uppdateringen är att Sigrid kom till stallet och följde sedan med hem, hon ska sova här till tisdag, så jag hade inte tid att skriva tidigare. :) Mamma fotade lite under passet så dom bilderna kanske kommer upp här så småningom (bilden här nedanför är en av dom, hann inte lägga över bilderna på datorn så tog kort på kameran, se det som ett smakprov). Kram!


Packie, Yackie, Wackie, Swackie


Nu kör vi

Snart nytt år och även om det egentligen bara är ett av alla år så känns det riktigt skönt, ser fram emot 2013!

Åter till 2012. ;) Även idag bär det av till stallet. Mamma och pappa ska åka till stan och byta ett schabrak jag fick till en storlek större och även köpa ny tvättmaskin så jag åker väl någon gång när de kommer hem. Tänkte inviga tömkörningsgjorden, alltså så hade jag tänkt tömköra idag. Ska tömköra på en volt tänkte jag eftersom det inte är lika ansträngande för mig nu i sjukdagar haha! På kursen jag var på kände jag att jag började få lite koll på allt i alla fall, men vi får se om minnet sviker mig idag, aja det hoppas vi inte på. ;) Ska ni hitta på något roligt?


Sammanfattning av 2012 /del4

Juli
Juli var en månad som spenderades i Ytterhogdal, eftersom jag var på tre veckors rid & konfirmationsläger där tillsammans med tre andra tjejer. Hela starten på juli blev grym eftersom det var i bilen påvägen upp mot Jämtland och lägret som jag och min syster lyckades övetala mamma och pappa om att vi skulle få hyra häst. Jag hade räknat ihop alla kostnader och jämförde hur mycket dyrare det skulle bli och öste fördelar över dom, tydligen tillräckligt många fördelar, och ändå är det tusen gånger bättre än jag kunde föreställa mig att hyra häst! 
 
 
I alla fall, dagarna på lägret strömmade förbi och jag lärde känna de andra bättre och bättre. Det var verkligen en livsupplevelse och jag rekommenderar alla som har chansen att ta den! Vi red ut, hoppade, red dressyr, kadrilj och bäst av allt var en långritt med övernattning på en fäbodvall. Bloggen fortsatte uppdateras tack vare de tidsinställda inläggen jag förberett, minst ett inlägg och dagen, puh vad trött jag var på dom där tidsinställda när jag satt och skrev dom men oj vad skönt det var att slippa ha dåligt samvete för att bloggen stod tom! Ett av de tidsinställda handlade om bett och hur Blomme fungerade på de olika betten jag hade ridit honom på (läs det här).
 
Jag & min lägerhäst Rappen som kommer från Ånge ridklubb.
 
Precis i slutet av juli tog ju även Vega och Sara OS-silver och det var min granne som kommenterade ritten i radio haha!
 
 
 
Augusti
 
Redan 2 augusti bar det av mot Sjöis för att provrida. Vi hade spanat in speciellt en häst, som visserligen var ung, men såg fin ut på bilderna, beskrivningen och filmerna. Det visade sig i alla fall inte vara hästen vi letade efter, den var oerhört seg, och jag var så ledsen. För en kort stund trodde jag nog att det inte skulle bli någon hyrhäst trots allt. I alla fall hade mamma hört att det var ett provridningstillfälle på Ranchens ridläger / Mölndals ridklubb samma dag men några timmar senare så hon ringde och det visade sig att de hade ett gammalt fuxsto som inte var uthyrt. 
 
Jag & hästen vi provred på Sjöis
 
 
Det gamla fuxstoet visade sig vara Yackie och det som gjorde att jag tvekade var att jag inte visste om vi skulle klara av att muskla upp hennes rygg, och så var jag även orolig att hon skulle förbli väldigt hård och stark i munnen (haha vart tog det problemet vägen?), men hela min familj blev mer och mer förtjusta i tanken på att hyra Yackie och tillslut var det bestämt. Den 7 augusti skrev vi på kontraktet.
 
Det var även i samband med att Y kom in i bilden som jag började bli lite intresserad av att tömköra, hade ju aldrig gjort det, men hade läst om det och tyckte det verkade nyttigt både för häst och människa.
 
 
I Augusti passade jag även på att fota mycket i det fina vädret. Var bl.a. med Sigrid och fotade henne & hennes häst Funny Girl och var även med Maria och fotade henne tillsammans med hästarna i hagen. Fick även rida en liten gymkhana ponny som heter Sebbe för första gången, och oj vad roligt det var! Är fortfarande lika tacksam för det. :)
 
Sigrid och Funny
 
Hakade också på tränden "sätt rubriken" som nyss börjar bli vanligt i bloggvärlden och skrev några åsiktsinlägg. Eftersökte även smeknamn från er läsare till Yackie och kommer ihåg att förslaget "Räkan" dök upp haha! Det passar henne rätt bra. ;) Var även i Skåne och besökte några kompisar. Tillslut kom den stora dagen, den 19 augusti när Prinsessan Y kom hem. 
 

Koll på allt och inget

Var väldigt stissig, virrig, upp och ner och överallt idag, och nej jag pratar inte om Yackie, nu pratar jag om mig haha! Tror att jag, efter en så lång paus från allt, inte riktigt hade fattat att det var dax att komma in i rutinerna igen. I alla fall så var planen att vi skulle fota på ängen och sedan rida i manegen, allt var fixat och klart, Yackie hade på sig sina BR skydd och ett schabrak som matchade min jacka, men, SÅKLART, hade jag glömt minneskortet i datorn hemma. Alltså kunde vi inte ta en enda bild, gaaaah, irriterande! Pappa tog med sig simkortet när han kom och hämtade mig så tog några bilder på Y i manegen men då hade vi just ridit klart, aja, det var inte så mycket att göra åt helt enkelt. :/ Själva ridpasset gick bra med tanke på att jag fortfarande är lite svag i kroppen, Y var ganska sammarbetsvillig och pigg som vanligt! Jag och Elvira red halva tiden var, vilket var så skönt för mig för jag märkte verkligen hur lite jag orkar. Usch, jag gillar inte att känna mig svag.. ;) Hur har eran dag varit?


Sunny weather

Det är ganska fint väder här i Göteborg idag och såklart var min första tanke rida ute och fota! Så nu sitter jag på bussen med kameran i knät påväg mot stallet för att möta upp Elvira och för att äntligen, äntligen träffa min pålle, har inte träffat Yackie på fem dagar, det är nog rekord! Senast var i lördags när jag red lektion för Sofia, så nu börjar det kännas att det var ett tag sedan. Förhoppningsvis kan vi rida ute på en äng en stund innan det blir mörkt så vi kan få lite fina bilder. Vill verkligen passa på för man vet aldrig när det blir fint väder nästa gång. ;) Skriver mer lite senare! Kram goingar.


Sammanfattning av 2012 /del3

Maj
Jag började fota mer regelbundet igen och gick ut i skogen själv med stativet och självutlösaren flera gånger. Första maj tog jag även årets första dopp i sjön tillsammans med en kompis. Nu hade jag även börjat lita på knas Blomme lite mer så jag red ut med hackamore barbacka, och självklart stötte jag på två älgar haha! 
 
 
Började märka skillnad på Blomme, då och nu, och kunde se en tydlig utvecklingskurva som gjorde mig ännu mer motiverad! Det var även nu i April som jag fick mitt första "erbjudande" om en annan häst som jag kunde få rida, eftersom att jag visste att B skulle åka bort till sommaren, dock var jag och provred och det visade sig att vi inte passade så bra ihop. ;) 
 
 
 
Juni
Det var först nu som allt mitt arbete med Blomme började ge resultat. Han blev finare för varje gång och jag kommer verkligen ihåg första gången jag kunde sitta ner i traven utan att han sköt iväg haha! Skrev ett långt inlägg om hela mitt ryttarliv (läs det inlägget HÄR), tror att det berodde på att jag insåg att B snart skulle åka och jag såg inte fram emot att sluta rida honom.
 
 
I juni tog jag även min första hopplektion med B, planen var att jag skulle vara med på en pay and jump redan dagen efter men jag var tvungen att säga stopp, eftersom jag knappt hoppat med honom och det dessutom skulle vara ute på en gräsbana. Vilket var tur eftersom det spöregnade den dagen så nästan alla starter var strukna.Denna månaden fick jag också sommarlov, och bara några dagar tidigare, när jag skulle uppdatera min mobil, försvann alla mina bilder, kontakter och anteckningar från telefonen. Det var mer som hände i Juni, bl.a. fotade jag en gymkhanatävling ute för första gången, jag & Maria fotade i sommarhagen och den 28 åkte B mot England.

AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Nu kommer några av bilderna från fotograferingen upp! Alltså invigningen av det nya objektivet, som heter precis samma sak som rubriken på detta inlägget. Är i alla fall supernöjd med objektivet. Det blir så fint skärpedjup! Det kommer verkligen användas flitigt vill jag lova och även om det inte har så mycket zoom så kan man alltid zooma i efterhand på datorn, right? Längtar efter att ha med det till stallet och fota Yacksan, så fort jag blir frisk nog att åka till stallet så ska kameran med haha, så nu har ni något att se fram emot precis som jag! Well, well, vad tycker ni om bilderna? :)
 

Äntligen

Efter att ha legat inomhus utan att ha satt min fot utanför huset i mer än fem minuter på fem dagar kände jag att det var dax att komma ut lite. Så jag ringde min kompis och så gick vi ut i skogen och fotade hennes hund en stund. Var superkul att träffa henne och känner mig inte sjukare nu än innan jag gick ut så det ser jag som ett bra tecken! Skulle ju egentligen ha jobbat idag men var tvungen att ställa in eftersom man verkligen jobbar hela dagar, mellan 07:00 och 17:00 om jag inte minns fel, och det är väl inte det bästa för mig just nu. Så ytterligare en slappdag idag alltså, och fortfarande inget stall, suck! Bilderna på vovven kommer i alla fall upp här inom kort! Kram

 

Hunden (Lissie) jag fotade från senaste gången hon agerade fotomodell framför min kamera. ;) 


Mys

Har verkligen jätteont i halsen fortfarande, när ska jag bli frisk? Jag kommer ju missa hela jullovet! Jag som hade en massa planer, fota, rida Blomme, ta med massa kompisar till Y, rida ut, putsa grejer, tömköra osv. Well, well, det kan inte alltid gå enligt planerna, right?

Sitter i alla fall i soffan med dipp, grönsaker och naturchips och tittar på resor med resten av familjen. Längtar jättemycket till sommaren, planen just nu är att vi ska till Grekland, Spanien eller Italien och matcha så vi är där samtidigt som Sigrid och hennes familj sommaren 2013. Själv hoppas och röstar jag för Grekland, har aldrig varit där och det verkar så himla fint! Fick lite försmak för det där blå/vita landskapen blandat med berg när vi hyrde ett hus i Provence för två år sedan, och det är så vackert! Någon av er som har varit i Grekland, och var isåfall? Öarna ska ju vara väldigt fina ... Ska fortsätta drömma en stund och sedan sa klart på en film jag började på. Kram!


Sammanfattning av 2012 /del2

Mars
Första vårmånaden och äntligen kunde man rida ute i paddocken. Jag kommer inte ihåg så mycket av denna månaden faktiskt. Jag började umgås mer med Elvira igen och hon följde med till stallet och fotade då och då. Kommer även ihåg att Blomme tappade två skor på en dag så jag fick promenera med honom istället för att rida i en vecka haha! 
 
Jag, Elvira & Blomme på uteritt.
 
April
Min födelsedag ägde rum i början av månaden. Det blev mer och mer vår för varje dag, och jag bytte bett på B för första gången. Provade rida på det tjocka tvådelade istället för pessoat som jag använt tidigare. Var väldigt förvånad efter första lektionen på det tvådelade bettet, han lyssnade inte sämre än vanligt och jag märkte ingen större skillnad på hur han reagerade på de två betten. Efter det red jag helst inte på pessoat igen men bytte däremot ett tag senare till ett tredelat som han funkade super på! 
 
Första gången utan pessoat.

Sovmorgon

Tog en ordentlig sovmorgon idag och klev inte upp ur sängen först vid tolv hehe. Jag brukar vanligtvis gå upp ganska så tidigt, känns ju tråkigt att sova bort hela dagarna, men med tanke på att jag varit sjuk i flera dagar nu så behöver jag all sömn jag kan få. Har ju ändå inte så mycket jag kan göra om dagarna nu. Y ska förmodligen vila idag, jag är så sugen på att åka med till stallet i alla fall, well well, vi får se hur jag mår senare. Hur ser eran dag ut? Kram


Thoughts


Sammanfattning av 2012 /del1

Tänkte skriva några inlägg som tillsammans sammanfattar vad som har hänt under 2012 i mitt liv, tänkte ta två månader per inlägg, och dom kommer postas här lite då och då så håll utkik. Här kommer del 1 som består av de två första månaderna. Enjoy!

Januari
Jag började rida Blomme precis i slutet av 2011, så här var han fortfarande ny för mig. Januari var min andra termin av åttan och jag red B tre gånger i veckan. I januri 2012 slutade jag även på min ridskola för att istället ta privatlektioner på Blomme för Michael, som hjälpte mig och Blomme hur mycket som helst med att utvecklas tillsammans!
 
Jag & Blomme i början av året
 

Februari
I Februari hade jag och Blomme kommit lite längre. Jag kunde nu hålla honom i form i lite längre stunder och jag kommer ihåg att jag tänkte på B nästan jämt. Jag började även lära känna lite folk i stallet som gjorde det ännu roligare att vistas där.
 
Göteborg horse show i februari var extra stort för mig, eftersom jag nu kände några av dem som skulle delta i gymkhanan. Jag var rätt stolt om jag ska vara ärlig haha, försökte mig även på att fotografera men det gick inte lika bra i gymkhanan som i de andra grenarna, jag antog att det berodde på att gymkhana gick såpass fort. ;) Kommer även ihåg att Patrik Kittel vann dressyren, och jag som älskar ärovarv har hur många bilder på Patrik som helst liggande i mappar här och var efter det.
 

"This or that", videoblogg

 

Julklappar

Har nyss öppnat julklappar och är väldigt nöjd och glad. Fick bl.a. en tömkörningsgjord så nu kör vi på riktigt! Ska försöka tömköra så snart som möjligt, innan jag glömmer helt bort hur man gör haha. Fick även ett nytt objektiv med bättre bländare, vilket innebär att det kommer bli bättre bilder inne i maneger och andra mörka platser, så det är jag supernöjd med! Tror inte ni är jätteintresserade av allt vad jag fick så jag orkar inte dra upp allting, men om ni vill dela med er av era presenter så vet ni var kommentarsfältet finns! Kram :)


Sista luckan!

Önskar er alla en riktigt god jul! Hoppas att ni är friska och krya till skillnad från mig. Tänkte att vi skulle dra igång en This or That, alltså är det bara för er att skriva i kommentarsfältet, ex. Hoppning/dressyr så kommer svaren i ett inlägg inom kort! Hade egentligen tänkt göra något extra speciellt i denna luckan eftersom det är julafton och allt, men som jag skrev är jag inte riktigt frisk, så jag orkar helt enkelt inte. Är ledsen för det, men hoppas det är okej! Som sagt, HOPPAS NI FÅR EN BRA JUL!

God jul önskar Thea & Yackie



Jul i stugan


Anmäld

Nu är jag och Yackie anmälda till våran första clear round på 60 cm. Jag är ju inte riktigt en hoppmänniska, eller jo, jag tycker ju det är väldigt kul, men jag är ingen höjdhoppare så vi kör på safe till en början. ;) Ska i alla fall bli väldigt roligt, är taggad till tusen även om det inte ens är en tävling, ser fram emot att göra ytterligare en sak med min sessa! Brukar ni tävla? :)

Jag och Yacksan hoppar!


Lucka 23

LÄNK

Vila

Godmorgon! Jag ligger hemma i soffan och känner mig lite småsjuk, har ont i halsen och känner mig allmänt svag i kroppen och sådär. Inte så bra, dagen innan julafton och allt, men ska utnyttja denna dagen som vilodag så hoppas jag på att vara frisk som en nötkärna imorgon.

Nu på morgonen har Nora varit i stallet och hoppat, har ingen aning om hur det gick för hon är inte hemma än men jag tror det gick bra, Yackie är duktig på att hoppa och tycker dessutom det är väldigt roligt. Många hästar taggar ju till lite vid hoppning, hur blir era hästar när man ställer fram hinder?


Vem sa att julkänslan inte var på topp?



Dan före dan före dopparedan

Som rubriken säger, nu är det verkligen inte långt till jul! Julkänslan är inte på topp men den är i alla fall inte helt borta, lite snö och sol så kommer den vara tillbaka haha. Red ju lektion för Sofia idag, och det gick helt okej, lektionerna blev lite försenade så det blev en ganska lång framridning och jag var trött och utmattad i hela kroppen efter att hela lektionen var slut. Vi jobbade på en sexkantig volt och ute på spåret, övade på att minska och öka volten och få med hennes bogar och yttersida eftersom hon gärna slänger iväg dom lite och snedbelastar sig. Y blev lite trött men, speciellt på slutet, gick det toppen och både i traven och galoppen kändes hon ganska eftergiven mot slutet. Så det var gött!


Lucka 22


Dagens

Det blev uteritt uteskritt, vägarna kunde lika gärna ha varit skridskobanor och när vi skulle över ett litet dike blev en av hästarna lite tossig och gjorde ett luftsprång över diket, efter det halkade den en massa och det visade sig att den tappat två broddar i språnget. Så det blev endast skritt, men det är mysigt det med! När vi kom tillbaka till stallet red jag en kort stund i manegen, travade och galopperade bara av henne så att hon fick röra på sig lite mer, vill ju inte att hon ska vara allt för på tårna imorgon på lektionen. ;)

Lucka 21


Första jullovsdagen

Nu är det den 21 december och världen har inte gått under! Jag var faktiskt lite rädd om jag ska vara ärlig. ;) Idag ska jag i alla fall inviga jullovet med en uteritt tillsammans med Johanna och Josefin. Ska bli riktigt kul, förhoppningsvis både för Yackie och mig, men det tror jag. :) Imorgon ska jag rida min andra privatlektion för Sofia så det känns bra att Yackie fått vara ute i skogen idag, så kör vi hårdträning imorgon. Tycker det är mycket roligare att rida mycket varierat, både för att Y blir på bättre humör då och för att jag blir på bättre humör då haha! :)


Café och skolavslutning

Har varit på café men alla underbara vänner i klassen och fikat. Tanken var egentligen att vi skulle på jul på Liseberg sedan men så blev det inte så nu är jag påväg hem.

Ikväll har vi kvällsfodringen och min lillasyster ska rida, får se om jag följer med. Är ganska trött. Känns i alla fall väldigt skönt att veta att jag har lov nu och att betygen ligger i väskan, nu behöver man inte oroa sig över dom på ett tag igen. Att släppa pressen litegrann är jätteskönt och har planer på att göra detta lovet så bra som möjligt. Ska umgås med roliga människor som får mig på bra humör och så ska jag vila upp mig ordentligt inför nästa termin. Har ni några planer för lovet? :)


Lucka 20


Ohästig dag

Idag ska min minsta lillasyster Thea rida, 9 år är hon och hon har fått en dag i veckan när Y ska vara "hennes". Så idag tror jag dom hade planer på att skritta ute på skogsvägarna en bit och sedan vända och skritta tillbaka. Rätt perfekt för Yacksan då hon får komma ut i skogen men ändå ta det lite lugnt. Även jag ska ta det lugnt, ska ut och köpa lite julklappar nu och sedan slappa framför tv:n.

Skolan idag var bara en timma och det enda vi gjorde var att städa inför avslutningen imorgon. Hur har eran dag sett ut? Längtar ni lika mycket efter jullov som jag gör?


Lucka 19

LÄNK

Njuter av slappveckan



Longering

Blev longering idag och Yackie skötte sig bra. Blev bara lite motionering för henne, lite tempoväxlingar och övergångar. Y var pigg och gjorde två rejäla bocksprång i galoppen haha, men lyssnade ändå på mig när jag försökte bromsa och öka, eller hon lyssnade i alla fall mestadels höhö. ;) Inte så mycket att skriva om egentligen, en vanlig "avrastning". Brukar ni låta era hästar springa runt på lina om ni inte har orken att rida? Yackie var faktiskt übersöt idag också och en riktig kelgris, haha, precis som människor har nog hästar ändå dagar när dom ser extra bra ut. Eller vad tror ni?

Min sessa ..


Tisdag

Började innan nio imorse och slutade igen vid halv tolv. Hade planer på att åka till stallet direkt och skritta ut en kort runda själv innan det blev mörkt. Men fick väldigt ont i magen och bestämde mig för att åka hem någon timma och vila först, så nu sitter jag på bussen och är snart framme i stallet. Är fortfarande inte säker på vad jag ska göra. Antingen longering eller ett kort ridpass. Det beror på hur fullt det är i manegen. :) Förhoppnigvis är det tomt så jag kan longera. Har ni några planer för dagen?

Jag och några kompisar on ice!


Lucka 18


Mycket skritt och galopp

Hade tänkt att Yackie skulle få gå lugnt idag eftersom jag tog föregivet att hon skulle vara stel efter gårdagens vila, men icke sa nicke. Hon var faktiskt väldigt mjuk så jag bestämde mig för att köra lite hårdare med henne. Glömde dock bort att ta av ländtäcket så hade lite dåligt samvete när jag insåg att Yacksan var ovanligt svettig. Hade i alla fall tänkt att jag inte skulle rida så länge, men när jag satt av och skulle skritta henne en kort stund för hand också så kom Amie in så jag promenerade runt i manegen med Y hack i häl och pratade med Amie. Slutade med 40 minuters avskrittning, sammanlagt 80 minuters ridning inkluderat fram och avskrittning. Hähä, jag är inte så bra på att stressa och i och med att jag var i stallet så tidigt hade jag ändå gott om tid. Tror i alla fall att det var bra för Yackie. Långa skrittpass ska ju vara bra för muskulationen och hästen gör sig ju också av med slaggprodukter när man skrittar av, som annars gör att hästen blir stel efter passet. Får se om det blir lugnt imorgon istället eftersom hon fick gå hårdare idag, har inte bestämt mig för vad jag ska göra än. :)


Sjuttonde luckan


Sista veckan innan julafton

MÅNDAG - Idag, ridning och kort skoldag.
TISDAG - Skridskor med skolan & ridning.
ONSDAG - Träffa någon kompis(?)
TORSDAG - Julavslutning & jul på Liseberg med några kompisar.
FREDAG - Njuta av jullovets första dag (& stallet?)
LÖRDAG - Ridning.
SÖNDAG - 4 advent!


Lovely monday

Fick sluta innan lunch så jag, Donja, Sofia, Pernilla, Nora, Henob och Viktor gick och åt kinamat på en restaurang i stan. Så nu har jag ätit och sitter på spårvagnen som ska ta mig till bussen som ska ta mig till stallet. Har inga speciella planer för ridningen förutom att jag ska försöka rida innan alla andra gör det. Vi får se hur Yackie är och så får jag lägga upp passet när jag känt lite på henne. Hon ska i alla fall inte behöva gå stenhårt, det får bli imorgon istället. Vi hörs lite senare! Kram


Slask och plusgrader

Nu åker jag hem igen från släkten och Småland. Här är det rätt mycket snö men till och med här är det plusgrader, i Göteborg är det ännu varmare och antagligen ingen snö kvar alls, kul. Väderprognosen ser inte positiv ut heller. Regn på julafton och plusgrader fram till torsdag, men, men, vi vet ju alla att just vädret inte alltid blir som man trott.

I alla fall så red Elvira igår och det verkade ha gått bra så det var skönt att höra. Idag har Yackie fått vila och om det var bra eller inte får vi se imorgon, är hon väldigt stel ska jag bara försöka få igång henne så att jag kan rida med ordentligt på tisdag. :) Hur veckan ser ut kommer upp här imorgon men har inga storslagna planer än så länge. Kram


Sextonde


Varför?

Fick frågan varför jag inte brukar lägga upp outfitbilder, och jag tänkte passa på att svara på det nu. För det första tänker jag inte så mycket på hästens "outfit" när jag bara ska rida ett vanligt träningspass, jag använder det som är varmt och rent, och för det andra har jag inget behov av att visa upp min utrustning varje dag. Även om det är kul då och då. I alla fall la jag ju upp en bild på Yackies outfit igår, det berodde på att jag tänkte visa mitt hemmagjorda skrittäcke. Hur är det med er, tänker ni alltid kring hästens outfit även om det inte är tävling/träning? :)


2012/12/15


Jag har världens bästa vänner!



Mot Småland

Har hoppat in i bilen och åker nu mot min moster, mormor, morfar och mina kusiner. Ska bli jättemysigt, vi ska ju fira jul hemma med Yacksan så denna helgen blir lite julfirande med släkten i förväg. Julbak, julklappsleken och middag.

Elvira var snäll och kunde rida Yackie idag, känns jättebra för jag vet att hon är noggrann och rider bra! Sedan ska Yackie få vila imorgon, ganska välförtjänt vila eftersom hon gått rätt hårt denna veckan och bara vilat en dag. Däremot kan hon bli väldigt stel efter vila men jag hoppas att hon är okej på måndag ändå. :) På tal om nästa vecka får jag förresten jullov då, ska bli jätteskönt och ska försöka komma ut till stallet och fota! Vi hörs igen senare, kram.

Igår kväll...


Dagens outfit

Här ser ni bilder på täcket jag sydde som idag matchades med mina vita jacsonskydd, blått eskadron schabrak och på mig min rosa hv polo tjocktröja med Sotenäsjackan jag fick av Sigge för något år sedan. :)


Hästen går först

Fick sluta nästan en halvtimma innan jag brukar sluta så det var gött. Våra lärare har satt våra betyg nu och det är ju ingen idé att börja på nya arbetsområden såhär i sista veckan så nu framöver har vi lite schemabrytande dagar, och jag klagar inte haha.

Dagen har varit jättebra faktiskt, med undantag för att jag har väldigt ont i magen och har haft i några timmar. Funderade en kort stund på att åka hem innan stallet och se om det gick över men hästen får komma i första hand, har bestämt att det ska gå över och saker och ting brukar ju alltid gå som man tänkt sig, eller? ;) Idag ska ju även mitt hemmagjorda skrittäcke invigas och det vill man ju inte missa!

Var i alla fall jätteskön stämning i skolan och sista lektionen var jättechill. Har fått reda på alla betyg nu tror jag och det är så sjukt skönt att slippa tänka mer på dom i år. Glöm nu inte hålla ögonen öppna inför Star rider kollektionen! Tyra förtjänar en massa cred. :) Kram


Lucka 14


Redan över

Oj, denna dagen har gått fort. Lucia är redan över, bara ett år kvar till nästa med andra ord. Var ju först i skolan, våra betyg sattes igår så idag har våra lärare mest låtit oss kolla på en film eller diskutera betygen. Senare åkte jag med Agnes till stan och jag lyckades inhandla julklappar till båda mina systrar och dessutom ett par boyfriendjeans till mig själv. En lyckad dag med andra ord! Vi höra imorgon. Kram


13 december


Torsdag

Torsdag idag och mitten på veckan. Idag ska jag gå i stan med Agnes och hoppas på att hitta ett par jeans och även resten av alla julklappar. Skulle vara skönt att ha det klart så man inte måste åka till stan två dagar innan julafton, som det brukar bli haha. :) Nora ska rida Yackie och jag har ingen aning om vad dom har tänkt göra, tror det blir dressyr. Yackie kan nog vara lite stel eftersom hon inte gick igår. Hur ser eran dag ut? :)


Suck!

Har just insett att min externa hårddisk inte fungerar, den går inte att koppla in till datorn. Det hemskaste är att det är där jag förvarar ALLA mina bilder, alla foton från dag 0 till nu med min systemis. Hoppas på att lämna in den inom kort och att det går att fixa.


Idag har jag förövrigt sytt klart mitt skrittäcke till Yackie. Har ju endast ett ländtäcke till henne so far så det kändes som en bra grej att börja på i slöjden. Sagt och gjort. Nu ligger det klara täcket här hemma i min fåtölj och bara väntar på att invigas av mig på fredag, Ska bli roligt att se om det passar, speciellt eftersom vi ringde till Hööks och frågade om måtten haha. ;) Det är i alla fall riktigt mysig fleece med ett vattenavstötande tyg på ovansidan. Kan verkligen tipsa om att sy ett eget om ni får tid och lust någon gång, inte särskillt svårt men lite mer tidskrävande än jag trodde från början. 
 
Idag är Yackies vilodag och snälla Amie har lovat att kratsa bort hennes snöstyltor åt mig så jag slipper åka till stallet. (Man kan köpa till mockning inkl. matfixning på mitt stall). Imorgon ska min lillasyster rida och på fredag ska somsagt jag rida. I helgen åker vi ju bort så då ska någon annan rida henne i alla fall på lördag. :) 
 
Har inte så många bilder att välja mellan eftersom den externa hårddisken inte funkar ...
 

13:00 och lucka 12 släpps


Once upon a lifetime



Bomarbete

Var klar i stallet för en halvtimme sedan ungefär och har sedan dess städat i skåpet och suttit i cafet och kollar på ett extremt fint ekipage som står här, jag vill också bli så duktig en dag! Galoppombyten i vartannat steg, galoppiruetter och jättefina samlingar. Aja, nog om detta ekipaget. Red ju som sagt idag, Yackie fick ju gå lugnt igår så idag blev det ett hårdare pass. La fram bommar och började med att trava över dom och sedan längde vi till galoppavstånd. Yackie skötte sig jättebra. Lyssnade bra redan innan jag började rida över bommarna och var lyhörd. Jag låter henne gå på rätt mycket framåt, försöker att inte bromsa henne hela tiden eftersom bjudningen är en bra sak. Hon behöver bakbensaktiviteten så jag försöker att samla ihop hennes nacke men att hon fortfarande har samma energi, därför gör det inget om det går lite i övertempo än så länge, hellre det än för långsamt. Dock blev hon väldigt pigg efter galoppbommarna haha, i galoppen kunde hon samla sig fint men när man försökte bryta av var hon inte sugen på att samarbeta haha! Kul var det i alla fall. :) Kram

Längtar tills man kan rida ute på vardagarna igen ...


Lucka 11


Något nytt?

- Jag bloggar nästan alltid från mobilen, och det händer att autocorrect rättar mig utan att jag märker det, ett exempel var att jag skulle skriva "back on track" som rubrik, istället blev det "back on trava", jag kan sedan inte ändra det innan jag är inne på en dator och då har jag oftast glömt bort.

- Nästan alla blir förvånade när jag nämner Yackies ålder, eftersom hon är så pigg och fräsch.

- Jag älskar att rida men hela fleecetäcken över hästen så att man sitter på fleecen!

- När jag blir äldre skulle jag vilja bo på en gård och köpa Blomme och Yackie och låta dom bo hos mig livet ut.

- Efter ett hårt ridpass och när Yackie har ansträngt sig syns alltid hennes blogådror. Då ser hon extra vacker ut tycker jag! ;)


Ännu en dag i snön

Kommer ju till stallet lagom till det blir mörkt eftersom jag åker efter skolan, och då är alla alternativ körda förutom manegen. Jag gillar att variera mellan, paddock, manege och uteritt, men numera blir bara uteritterna på helgerna och i paddocken har jag inte ridit på jättelänge! Tänkte i alla fall börja variera mellan ridning och tömkörning(& dubbellongering). Önskar mig en tömkörningsgjord i julklapp och om jag inte får någon så har jag planer på att köpa en, tycker det var riktigt roligt att tömköra och dessutom bara bra för hästar med svag rygg, och som ni alla vet har ju Y inte mycket muskler. :) Brukar ni tömköra era hästar?


Min pålle

Red i ca 40 minuter, varav 20 minuter bestod av fram och avskrittning. Yackie skötte sig jättebra. Bestämde mig ju bara för att jogga runt henne lite så att hon inte skulle bli allt för stel efter igår. Galopperade ungefär ett varv i både vänster och höger varv och i höger varv -wow! Vad är det för ponny jag har egentligen? Hon visar det kanske inte alltid men hon kan. Man kände verkligen ryggen och hon var precis så djup och rund som jag vill ha henne. Efter det gav jag henne långa tyglar som belöning och travade av henne lite.

Satte ju förresten upp en ett runt knäckebröd i taket i Yacksans box igår och hon hade inte ens märkt att det hängde där haha! Så jag fick leda fram henne till den och då var den lite svåräten tyckte hon eftersom den var rund, men jag fick mig ett gott skratt haha! :) Ni ser ju ungefär hur det såg ut på bilden här nedanför. Kram och godnatt!


Veckans

MÅNDAG/ Idag, lugn ridning och skola
TISDAG/ Börjar tre timmar (inräknaf lunchen) senare än i vanliga fall, sedan är det stallet, vad jag ska göra beror på hur Y verkar idag.
ONSDAG/ Skola & våra betyg sätts
TORSDAG/ Inga planer förutom skolan
FREDAG/ Skola, kanske stallet och annars träffa någon kompis.
LÖRDAG/ Åker till mina kusiner i Småland och firar "förjul".
SÖNDAG/ Är i Småland + åker hem igen.


Nu funkar det igen

Blogg.se appen verkar vara igång igen, skönt då är inte uppdateringen helt körd i alla fall! ;)

Idag ska Yackie få gå lugnt, tänkte bara jogga runt henne i en djup form och låta henne stretcha och sträcka ut lite efter gårdagen när hon gick rätt hårt. Måndagar brukar annars kännas rätt hetsiga men det är en ganska lugn dag idag alltså. Skolan är också lugn, våra betyg sätts ju på onsdag så vi har inga läxor eller prov vad jag vet. Man känner verkligen att terminen snart är slut och det är sååå skönt! Kram


Sugen på ny bakgrund till bloggen? Lucka 10!

LÄNK TILL BAKGRUNDEN!

The day of the day

Idag har varit en hel dag i stallet och Yackie har fått mycket motion. Kom till stallet 11/11:30 någon gång. Började med att mocka och fixa medan mamma gjorde maten och min lillasyster tog in Y. Sedan red Nora (min syster) ut tillsammans med två andra tjejer i stallet och under tiden julpyntade jag och tre andra vid våra boxar. När Nora kom tillbaka gjorde jag iordning Yackie och bäddade in henne i varma täcken innan det var dax för tömkörningskurs vid 14:00. Så den gick jag på, först lite teori, sedan visade läraren lite på en van häst och sist fick vi prova tömköra våra egna hästar i manegen. Så Yackie fick gå lite hårdare vilket kompenserades med ett extra kilo hö haha. Jag är nog den ända som blir överlycklig dom dagar min häst ser tjock ut. ;)
 
Gick i alla fall toppen att tömköra idag, sist tyckte jag det var väldigt svårt men idag funkade det betydligt bättre. Skulle vara kul att tömköra henne en gång i veckan eller något framöver, det är ju bara bra för hennes rygg och dessutom roligt och nyttigt att se henne från marken för mig. Så har lagt till tömkörnings gjord på önskelistan nu! 
Hur har eran dag varit? Kram
 
Yackie i sitt juliga fleecetäcke i en julfin box.

Blogg.se är trots allt blogg.se

Kanske inte den bästa domänen i världen, men det finns ju många fördelar med blogg.se också. Däremot deras app har inga fördelar alls. INGA. Det är ju bra att det finns en app och så, men gud vad den krånglar. För ett tag sedan så brukade den ladda jättelänge, alltså att den hakade upp sig, men nu går det inte ens logga in. Klickar man upp appen så blir det svart och sedan stängs den ner. Det är uppenbarligen inte bara på min mobil eftersom jag har provat både med telefonen och ipaden.Det är också därför det inte varit någon vidare uppdatering idag, jag kan faktiskt skylla det på blogg.se utan att ljuga för det är säkert att ni hade fått i alla fall ett till inlägg om inte appen krånglat. Hur ska det bli imorgon? Ska ju till skolan tidigt och sedan direkt till stallet, brukar alltid blogga på spårvagnen till skolan, på bussen till stallet och påväg hem från stallet men det blir ju svårt nu. ;/ Vi får se helt enkelt. Hoppas att appen fixas till snart så jag kan använda den! Kram
 

Dags för lucka 9


Uteritt i snön

Red ju som sagt ut med Nike och hennes dressyrponny Amigo. Var supermysigt. Tror att jag och Yackie hade lika roligt båda två, hoppas att även Nike och Amigo njöt. Det var verkligen underbart väder ute, lite väl kallt kanske, men sol och snö är verkligen en jättebra kombination! Yackie pinnade på och hon var superkänslig och inte heller för pigg och på som hon kan bli ute. Dock var hon lite smått tittig och gick helst Amigo haha. En 22 årig tant som fortfarnade tycker stenar är läskiga. ;) Blev i alla fall några härliga sträckor med lite fart! Vi försökte öka traven så mycket som möjligt utan att det skulle bli galopp, och det är ju faktiskt Yackies starka sida haha, jaja, jag tjatar om det rätt ofta men HERREGUD vilken trav hon har när hon ökar steget, haha, får glädjerus varje gång. :D Sedan är hon ju ändå inte svår att fatta galopp på så det är ju bra! 
 
Men nu ska jag fortsätta på luckorna till julkalendern, har inte gjort klart alla än. :) Kram
 

Åttonde luckan


Blogg.se appen funkar inte ...

... så räkna med lite sämre uppdatering än igår! :(
På schemat: uteritt med Nike och Amigo! 
 

Oups!

Glömde ju skriva min mejladdress i lucka 7, så ni som vill vara med i tävlingen, här är den -> [email protected] :)

Sent ute

Tog mig nästan två timmar att komma till stallet idag. Något stopp i centrala Göteborg ledde till att typ alla spårvagnar och bussar var försenade. Kul, kul. Men nu är jag i alla fall i stallet, Yackie har nyss kommit in och står och tuggar på sitt hö medan jag äter (bloggar höhö). Har inga planer alls för dagens ridpass än, blir dressyr men funderar på att lägga fram några bommar om det inte är helt fullt i manegen. Vi får se helt enkelt. :)


Nummer 7


Önskelista 2012

Vad önskar ni er i julklapp? Här kommer några tillägg på min, hittar ni något ni gillar?

På bilden: Mountain horse tjocktröja, pannband (vill ha pannband som är böjda på mitten, så snyggt!) och ett hackamore, vill även ha två nosludd att sätta på hackamoret. Någon förresten som brukar rida med hackamore? :)


Glenn Gordon kör på Sverigetema

Hiss eller diss?


7 september 18 minus

Var nyss inne och kollade vädret, ska till stallet idag och vill frysa så lite som möjligt så jag hoppades på lite varmare än igår, men tyvärr, -18 visade min mobil i alla fall och det räknas inte som lite varmare. Efter skolan ska jag alltså till stallet och rida, Yackie var duktig men stel igår så jag är taggad! Vi hörs kram


Mot stallet

Tanterna har gymkhana idag och mamma brukar ju vara med på det med Yacksan! Dock var dom inte riktigt säkra på om det blir något för det var inte jättemånga som kunde, så jag är med som reservryttare om det är inställt haha! ;) Påvägen stannar vi till på naturnära och inhandlar broddar. På tal om ny utrustning har jag idag med mig ett nytt fleecetäcke och ett mörkblått eskadron schabrak som vi fick till stallet. Alltid kul med nya saker! :)


Lucka nummer 6


Broddar och is

Flera hästar har halkat runt i stallet och vi vill inte riskera att Yackie sträcker sig eller liknande så det börjar bli dax att införskaffa broddar och boots. Våra hästar kommer gå med broddar även i hagarna. Det enda negativa med det är ju om hästarna börjar sparkas osv. Men Yackie går ju bara med sin bästavän Athena, och dom skulle aldrig göra mer än lägga öronen bakåt då och då mot varandra. ;) Så annars är jag positiv till att hon ska ha dom i hagen också, hon är ju trots allt rätt gammal och har större risk att sträcka sig. Har era hästar broddar i hagen?


Som vilken onsdag som helst

Yes. En vanlig onsdag idag, skola, slöjd, plugg, träffat en kompis, middag och plugg igen. Ska egentligen hålla på med den sista punkten just nu men slutade upp framför tv:n och inne på ett spel på ipaden haha, men känner mig rätt säker på provet så det är lugnt. Hoppas bara att den känslan stämmer imorgon. ;)

Yackie fick vila idag och mamma var där och pysslade med henne nu på eftermiddagen. På tal om stallet, snart dags att köpa broddar och boots. Börjar bli rätt halt bara att gå från stallet till manegen.

På bilden ser ni skrittäcket jag håller på med i slöjden. :)


Femte luckan


Onsdag

Dagens planer består bara av skola och plugg, och om jag hinner ska jag även på öppet hus på drottning blankas gymnasieskola. Skolan idag då är ganska lugn. Sista lektionen är slöjd och jag håller på med ett skrittäcke till Yackie så det ska bli rätt kul. Men nu; lektion! Kram


Back on trava

Dagens pass gav mig massor med hopp inför framtiden. Har känt då och då att Yackie och jag inte klickar i ridningen, från marken är hon underbar men från ryggen har jag inte alltid förstått mig på henne. Det har dock gått i vågor, bra pass blandat med dåliga, så är det för alla. I alla fall så var dagens pass ett bra! Värmde upp i både skritt och trav en bra stund, eftersom det var så kallt ute ville jag vara extra noga med att hon hade kommit igång innan jag började kräva något. Som sagt, kallt är lika med stelt, men det släppte ganska fort så det kändes toppen. Mot slutet blev hon riktigt djup och rund i formen och hon höll den formen ovanligt länge!

I mitten av ridpasset blev hon lite springig och jag blev lite små irriterad, men lyckades sitta tillbaka och ta det lugnt och då fick jag henne tillbaka till den rätta formen och bjudningen. DET gav mig hopp, om jag bara lägger in små övningar och håller mig lugn så kommer vi tillbaka dit vi vill. Kändes toppen! :)


Lucka 4


Förseningar och snökaos

Det snöar för fullt här idag, på gott och ont haha. Det får gärna snöa på nätterna så att det är vitt och fint ute på dagen däremot gillar jag inte att vara ute och gå i snöväder, och det är inte bara jag som strejkar, spårvagnarna går lite då och då om man har tur och en hållplats vi brukar passera hade dragits in, så spårvagnen åkte åt ett annat håll och sedan fick vi vänta i 10 minuter på bussen. Man får försöka se det positivt. Vem vill inte ha snö på jul, right? ;)

Efter skolan åker jag till stallet och tar med mig min lillasyster. Hoppas på mindre snö då. Kram


Kass uppdatering

Två inlägg har ni i alla fall fått idag, varav en var en bild och en ett tidsinställt höhö, men ni som läser detta har ju överlevt så det gör ju inget. ;) Har verkligen inte haft tid att uppdatera om det räcker som ursäkt? Fullt upp hela dagen eftersom vi hade en teater-dag från klockan 09:00 till klockan 19:00. I mitten av dagen fick vi en timma ledigt och då gick vi till en pizzeria och åt, men annars var det full rulle hela tiden. Vi gjorde ett manus, la in musik, filmer och bestämde ordningen på allt. Dagen avslutades sedan med uppvisning för föräldrarna och nu har jag just landat hemma i soffan. Var i alla fall en riktigt rolig dag och vi var på Backa-teatern och fick hjälp med ljud och ljus av deras egna tekniker. Hur har eran dag varit? Kram
 

Tredje luckan


Äntligen riktig snö!



Kärlek



I stallet

Nu har min lillasyster nyss börjat rida fram och jag har just börjat tina upp. 9 minusgrader har vi här just nu och efter att ha varit ute och fotat på en äng och tätt därefter stått ute och mockat hagen trodde jag allvarligt talat att tårna hade ramlat av, som tur var hade jag fel. ;) Har i alla fall fått en hel del fina bilder, så lite av mödan var det väl värt haha! Dom kommer nog upp här på bloggen ikväll så håll utkik. Mer om allt när jag är hemma! Kram


Lucka 2

Vi tar det steg för steg. Detta är ingen svårt och alla kan med hjälp av instruktionerna få in snön på bloggen. :)
1. Gå in i kodmallar
2. Kopiera koden i rutan här nedanför och klistra in den i kodmallen över raden där det står </head> (ganska högt upp i kodmallen). 
 
 
3. Svårare än så är det inte, klicka på förhandsgranska och ser det bra ut klickar du bara på spara och voila, klart! 

Första advent

Redan första advent och bara tre advent till innan julafton. Verkar som att alla tycker det är tråkigt med kyla och vinter men jag är faktiskt jätteglad, har riktig julkänsla och längtar efter snön som verkar finnas överallt förutom här. Vi har i alla fall fått lite frost. ;)

Idag ska min lillasyster vara med på hopplektion och innan det ska vi gå ut på ängen och fota Yacksan tillsammans med oss själva. Så ytterligare några nya bilder till bloggen förhoppningsvis! Det är ju lika fint väder idag som det var igår, så det är lika bra att passa på! Hur ser eran första advents dag ut? Kram


Jultema

Har blivit mer och mer trött på den gamla designen för varje dag, så nu tog jag tag i det och fixade iordning en ny med tema jul och vinter. Headern är förhoppningsvis tillfällig, hoppas på några bilder på mig och Yackie tillsammans i snö inom en snar framtid och då byter jag header igen, men resten av designen är här för att stanna ett tag. Så, vad tycker ni? Får den en hiss eller diss? 
 

Vinterponny


Uteritt i kylan

Har varit ute och ridit med Amie och Elin i det kalla vädret. Från att vara två plusgrader till -6 ute på bara någon dag, en snabb omställning, vattnet hade till och med frusit i hagarna och plötsligt behövs det varmaste vintertäcket. Det märks att det är december. ;)

Var i alla fall en mysig uteritt, vi red i nästan två timmar och Yacksan var på hugget, speciellt på hemväg haha! Red en helt ny väg och vi vände när vi insåg att vi passerat x antal jägarna och jakthundar, då kändes det lite småläskigt. Även om vi säkert inte var i riskzonen eftersom vi red på en väg i dagsljus omgiven av öppna ängar haha, men, men man kan aldrig vara nog försiktig right? ;)


Första luckan


Hello december

Inviger december på bästa möjliga sätt, uteritt och riktigt fint och soligt frostväder, gillas skarpt! Sitter redan i bilen påväg till stallet och har dragit med mig kameran eftersom vädret var så fint. Tror tyvärr inte det blir så många bilder, för jag har ingen med mig till stallet och det är svårt att hålla i hästen och fota samtidigt haha! Men någon bild på Yackie i hagen borde väl kunna dyka upp här ikväll. ;)

Men vad är väl en decemberdag utan julkalendern? Var uppe så jag hann kolla på julkalendern som började kvart i nio (för en timma sedan), och som det greveholmfan jag faktiskt är så blev jag ändå väldigt positivt överraskad! Gillar att de inte försökt göra om den gamla utan gör en fortsättning. Jaja, det kanske är lite töntigt men jag älskar fortfarande att kolla på julkalendrarna på vintermornar. Haha håller ni med? Kram! :)


RSS 2.0