Min sessa

Tömkörde Yackie idag, hon var jätteduktig i högervarvet, verkligen jättefin, däremot i vänstervarvet var hon lite motsträvig och kollade på annat. Är i alla fall nöjd med henne då hon valde att lyssna på mig i slutändan och gick lugnt och avslappnat i skritten.

Var jättemysigt med Elvira i stan också, är alltid lika roligt att träffa henne!

Har även fått en jättebra nyhet om lite tävlingsplaner med Yackie innan hon åker hem, ska bli skitkul, taggad till tusen, de i mitt stall vet redan men berättar mer om ett tag när allt är klart! :)


@espresso house


Planer idag

- Skola
- Fika med Elvira i stan
- Åka till stallet
- Rida
- Plugga, har matteläxa som måste bli gjord

Så ser min dag ut, kort sagt då. Ska i alla fall bli gött att träffa Elvisp och är taggad till tusen på att rida/tömköra Y. Ska kolla upp om det är lektioner idag, om det är det blir det ridning annars börjar det nog bli dax för tömkörning tror jag allt. ;)


Godnatt bloggisen

Ska krypa ner i sängen nu, åh den är så grymt inbjudande men ändå orkar jag inte förflytta mig från soffan, haha mitt klassiska problem på kvällarna yeeepp!

Denna dagen flöt förbi lite väl fort, hade gärna spenderat en hel vecka såhär, bara ta det lugnt, åka en sväng till stallet, gå på restaurang och sedan hem och slappa, helst ska man ju inte ha någon tid att passa dagen efter heller hehe. Får vänta till lovet med det schemat tror jag. ;) Ska i alla fall se till att jag somnar snart så att jag orkar pallra mig upp till skolan imorgon. Efter skolan åker jag till stan och möter upp Elvira på något café. Ska bli mysigt! Sedan ska jag en sväng förbi stallet också, plus göra klart en matteläxa. :) Skriver mer imorgon! Puss


Rocky road

Är påväg hem från stallet nu, har varit och pussat på min prinsessa! Hon ska ju vila idag. Mamma packade mat och jag mockade, snabbt ska det gå haha. Ska nu hem och byta om och sedan ska vi iväg på italiensk restaurang och fira pappsen.

Hur har eran dag varit? /I


"Godmorgon"

Den hårknuten tog mig en evighet att göra haha! Jag har ju som ni vet ganska kort/tunt hår, men denna lyckades jag extra bra med. ;)
 
Godmorgon bloggen! Idag är min pappas födelsedag (grattis pappa!), så gick upp ganska tidigt med presenter osv. I alla fall kände jag mig inte helt frisk så stannade hemma idag, kollade igenom schemat och det är inget speciellt som jag missar, känner mig mycket bättre nu så går till skolan imorgon om allt rullar på som det ska. ;) Ska antagligen på restaurang ikväll och har en sak till att fixa till el padre, men mer om det ikväll. Hoppas ni får en bra dag, kram. 
 

Gymnastik och annat skoj

Jag och en kompis i stallet hoppade alltså studs idag, var fyra eller fem hinder på rad, glömde räkna haha! ;) I alla fall var Y jätteduktig, hon var precis som senast jag red jättepositiv och jättemjuk i kroppen till en början, när hon sedan insåg att det stod hinder framme och att hon skulle få hoppa över dom var hon lite svårare att samla, men satsade på att hoppa igenom henne och avslutade passet med nästan en halvtimmes skritt och nervarvning. Hon hoppade allt utan problem och jag tror hon tyckte det var riktigt kul! ;)

Hon ska ju vila imorgon på pappas födelsedag så då är ju avskrittningen extra viktig. Stretchade henne också och sedan sprang jag till bussen.


Snabb update

Blir varken dressyr eller tömkörning, utan en tjej skulle tydligen hoppa lite studs så jag tänker absolut haka på! Hinner ju oftast inte hoppa eftersom det bara är vissa tider man får hoppa i manegen och jag måste ju hinna med bussen hem! Man får ta varje chans som kommer alltså. ;) Hörs sen!


Jag har faktiskt inte bestämt mig

Började en halvtimma tidigare imorse med mitt första nationella prov för nian, i svenska, och jag vet inte om det gick bra eller dåligt, vissa delar gick bättre, vissa sämre. Aja, helt okej i alla fall. ;)

Har två lektioner kvar nu och ska sedan åka direkt till stallet. Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med Yacksan men tömkörning eller dressyr, gärna med bommar framme om manegen är tom på folk. Så ser mina dagsplaner ut. What about yours?


Hästen före allt

Var på tävlingsmötet idag och åh vill verkligen tävla Bohuscupen i lag för min klubb, bästa klubben på länge och stämningen är så go! Älskar alla lagmedlemar!

Efter mötet gick jag in och pussade lite på min prinsessa, mockade en halv box och sedan fixade mamma resten, lyx. ;) Hade ju tänkt tömköra men klockan gick så fort att jag övervägde att låta Y vila helt, men nja. Eftersom hon gick hårt igår och det är kallt ute känns det som att hon kanske skulle stelna fast och ha jobbig träningsvärk. Så jag lät henne bara springa av sig på lina i 20 minuter. Hon var ganska stel.. Men hon lyssnar väldigt bra på rösten nu i alla fall!

Anyway, det gjorde att jag kom hem när jag helst hade velat ligga i sängen (har mitt första nationella imorgon), så nu sitter jag och pluggar franska glosor och hoppas att min hjärna är pigg imorgon, trots lite för lite sömn. ;) Hur var eran eftermiddag?


Gästat i Linnéstan

Har varit hemma hos Minna i Linné i några timmar nu och bara snackat och ätit grapefrukt haha, riktigt girltalk. Nu ska jag just kliva på en överfull spårvagn hem. Ska försöka hinna med att byta om och sedan åker jag och mamma på tävlingsmötet i stallet. Vill ju gärna vara med i Bohuscupen i dressyr på Yackie men har lite tekniska problem som måste lösas först så vi får se hur det blir med det. ;)

Efter mötet ska jag antagligen tömköra Y en stund, hon ska nog få vila på onsdag istället för idag eftersom pappi fyller år på onsdag!


Ännu en vecka

Måndag - Tävlingsmöte i stallet, Y vilar
Tisdag - Stallet, tömkörning/dressyr
Onsdag - Stallet, dressyr/uteritt , PAPPA FYLLER ÅR!
Torsdag - Träffa Elvira
Fredag - Slappa/träffa kompisar
Lördag - Ridning, förhoppningsvis lektion för Sofia
Söndag - Inga planer än

Ska försöka få in lite markarbete och bomarbete också! ;)


Ridning är en farlig sport

För bara någon dag sedan ramlade en tjej av en häst i mitt stall. Hon låg i paddocken i 10/15 minuter innan någon hittade henne och fick åka ambulans akut när hon väl hittades. Hade hon legat där i 15 minuter till är det inte säkert att hon hade varit i livet nu, vilket får mig att inse hur farlig ridsporten faktiskt är.

Jag tror att man måste ta chanser, våga utmana sig själv och hästen, men det ska inte betyda att säkerheten blir sämre. Man är alltid väldigt noga med täcken, benskydd, paddar osv, allt för hästens säkerhet, men för att hästen ska vara i säkerhet måste du också vara det. Om du rider med fladdrande kläder och fastnar är det inte bara ditt problem, utan hästen kan också göra sig illa och alla andra som rider samtidigt som dig är också i riskzonen. Ramlar du av finns ju risken att andra hästar också stressar upp sig. Aja, ni fattar principen right? Regel nummer ett är ju att rida med hjälm. Den tar inte lång tid att sätta på sig men kan ändå göra skillnad mellan liv och död. ;) Det är en jävligt farlig sport vi håller på med och älskar, och det är värt det no doubt, men om du vaknar upp på ett sjukhus och får reda på att du för alltid kommer ha hjärnfel och aldrig mer kommer kunna sätta dig på en häst, jag vet inte hur ni känner men jag hade i alla fall ångrat att jag inte satte på mig den där hjälmen. ;)

Håller ni med?


Ridning och jobb

Var alltså i stallet redan klockan sju imorse och jobbade. Har sedan dess fodrat tre gånger, släppt ut hästar, mockat, packat mat och tagit in hästarna igen. Det är ju ca 30 hästar så det tar sin lilla tid.

Sedan har jag även klämt in ridning och lunch, red dressyr i manegen och Y var hur duktig som helst. Tror aldrig jag har ridit ett såhär bra pass på henne, wow! I början var hon duktig i skritten men lite motsträvig i galoppen och traven, hon var också lite smått tittig och det var ett hörn som var väldigt farligt. Ni har väl hört om de hästätande manegehörnen? ;) I alla fall släppte hon igenom rätt fort och hon var väldigt artbetsvillig, kunde samla galoppen till max och i slutet var hon såååå fin i traven, jättedjup i formen, som jag vill ha henne, och kunde hålla den längre stunder än i vanliga fall. Provade även att flytta henne lite i sidled i galopp, bara ett/två steg då och då för att få henne extra uppmärksam för mina hjälper, gjorde sedan samma sak i traven och ja, det var en fin ponny jag satt på idag, minst sagt! Man kände verkligen ryggen och det är ju aldrig fel. :)


Lunchbreak


Lördagskvällen ...

... spenderas framför iPaden i sängen, kom hem från Nikita för ungefär två timmar sedan och har bara ätit och slappat sedan dess. Imorgon börjar jag klockan 07:00 i stallet och ska jobba till 17:00, med några timmars paus i mitten när jag hinner rida Yacksan. Så det är min helg. Hur är det med er?


Kärlek

My best friend and I.


Badminton

Har nyss kommit hem till Nikita efter att ha spenderat en timma på fjäderborgen. Blev faktiskt riktigt svettig och andfådd av badmintonen haha, faktiskt oväntat. Insåg också hur mycket jag behöver börja träna, så denna kvällen ska spenderas på Donjas rullband framför tv:n med fruktsallad. Jag och nikita ska köra intervaller, en kvart var. Uppdaterar mer senare ikväll. Har lite bilder från dagen som ska komma upp här sedan också. :)
 
Nikita på badmintonbanan. ;)

Träning

Ska snart göra mig iordning för att åka och spela badminton, skulle egentligen ut och springa med Nikita men det är så kallt ute att vi satsar på något annat haha, men badminton är bra träning det med! ;) Donja ska följa med som coach aka domare haha!

Senare ska Nora iväg till stallet och rida Yackie, tror dom skulle åka dit rätt sent och ställa fram lite upphöjda bommar osv. Lite gymnastik för Y helt enkelt.

Hur ser era planer för dagen ut? :)


Fail

Packade mat och mockade och sedan tog jag en promenad med Yacksan och kameran i kylan. Var riktigt mysigt, Yackie var jätteglad att få komma ut lite så hon gick och taktade med spetsade öron, men hade ändå fokus på mig, så det var faktiskt väldigt mysigt. Sedan stannade jag och satte kameran på en höbal och tog lite bilder, dock orkade jag inte gå fram till kameran och kolla på bilderna emellanåt så jag blev liiiiite snopen när jag såg att man nästan bara såg Yackies mule på de flesta bilderna haha, gjorde ett försök att ta nya men då ville inte kameran mer, aja, bryr mig inte så mycket, mest tråkigt för er haha! Men här får ni bilderna från dagen anyway, enjoy lol.
 

Love, love, love!

Blev helt förälskad i denna jackan jag hittade i Hööks nya katalog (som finns att läsa på deras hemsida).CRW carmel jacket är namnet på denna skönhet och jag hoppas verkligen att denna kommer hänga i min garderob i framtiden. Gillar faktiskt förvånansvärt mycket av det nya utbudet, vad tycker ni? Hiss eller diss?


Sista skoldagen denna veckan

Känns så skönt att det äntligen är fredag! Hade ju egentligen tänkt ta en fika med Elvira i stan och sedan skulle jag åka till stallet och Yackie skulle få vila, men jag slutar klockan två, och Elvira slutar klockan fyra, så vi avbokade det haha. ;) Istället åker jag direkt till stallet efter skolan, mockar, fixar mat och går en kort fotopromenad med Y, kommer bilder ikväll med andra ord. ;)Är nog hemma 17/18 någon gång och då ska jag träffa två kompisar. Så ser min dag ut, händer något speciellt för er idag? :)


Godkväll

Nu har Johanna just åkt hem som var här hela eftermiddagen, vi kollade på en film som heter The Prestige, rekommenderar den verkligen till dom som gillar invecklade filmer. ;) Aja, men nu; The OC. Ville bara slänga in en snabb update. Ha de!


Mot teatern ;)


Imorgon är det fredag

Godmorgon! Vaknade tidigt men kom upp ur sängen sent, är trött idag med andra ord, men ska inte göra något speciellt så det är lugnt. Vi ska på teater med skolan och i eftermiddag har jag inga planer, ska följa min lillasyster till hennes gymnastikträning och sedan ska jag hem och slappa, titta på OC och pretty little liars. Imorgon ska jag träffa min kompis på en fika och sedan åker jag till stallet och mockar bara, min lillasyster rider Y idag, och imorgon får hon vila. :)


Seg ponny (!?)

Var en så fin dag idag, väldigt kallt bara, men jättesoligt!

Bestämde mig ju för att tömköra Yackie eftersom hon var lite stel igår, trodde också att hon skulle ha en massa energi eftersom det var så kallt men där tog jag fel. Idag var Y seg (!!) i början av passet, haha vem har ersatt min häst? I alla fall kom hon igång lite så småningom och gick som en klocka. Hon gjorde ett stort bakutsprång när jag pressade henne och försökte "gröpa ur" hennes innersida bara, men å andra sidan var det bara ett denna gången, tidigare har det varit ett i varje galoppfattning höhö. ;)

Hur har eran dag varit? Jag ska i alla fall hem och äta tacos nu, mums! ;D


Min kamerautrustning

Jag fick min systemkamera för tre år sedan, i trettonårspresent. Det är en Nikon D3000, en såklallad nybörjarkamera, det betyder att den har speciella inbyggda guider om man är lite osäker i början, vilket passade mig utmärkt när jag fick den! ;) Numera använder jag dock endast manuella inställningar.
 
Till min kamera har jag tre olika objektiv. Ett som hörde till kameran med 18-55 mm zoom och någon normalstor bländare, ett bra objektiv faktiskt, funkar i krig haha! Sedan har jag alltså två till, ett teleobjektiv med 80-300 mm zoom och med bländare ner till 4, det andra är ett objektiv utan zoom (ligger alltid på 50 mm tror jag), men med en bländare som kan gå ner till bländartal 1.8, så det objektivet är toppen när man vill fota i mörka miljöer och om man vill ha mycket oskärpa och bokeh i bakgrunden. Haha är det någon som fattar något av det jag skriver? ;) Sedan har jag även ett stativ, en fjärrutlösare och en reflexskärm, that's it. :)
 
 
Visste ni förresten att jag drev en fotoblogg tillsammans med en kompis innan jag startade denna bloggen? 

Planer

Idag står tömkörning på schemat, Yackie var så grymt stel igår så jag tror att lite tömkörning skulle vara bra för henne, hon brukar alltid bli mycket mjukare på töm än när man rider. Får hoppas att hon är snäll idag bara och inte börjar trixa och testa mig som hon gjort förut. :)

Annars är detta en lugn skoldag, slutar vid halv tre och har inga jobbiga ämnen, gött! ;)


Instagram

Fick en fråga om jag har instagram, och visst har jag det! Idaalva heter jag där, feel free to follow! ;) Har ni instagram? 
 

Det kan inte alltid gå bra

Red nyss ett dressyrpass på Yackie i en överfull manege, inte kul. Yackie var dessutom väldigt stel i både bogar, bakben och nacke, ingen bra kombination alls. ;)

Well, det kan inte gå bra varje gång eller vad säger ni? Hon fick ett extra täcke på sig nu för jag misstänker att stelheten berodde lite på kylan. ;) Om någon har tips på några övningar för att få bogarna på plats så är dom väldigt varmt välkomna haha! Y har bogar som helst inte sitter där dom ska. ;) I övrigt var det mysigt att sitta på Yacksans rygg, hon är ju alltid väldigt söt min sessa!


Events

Längtar som sjuttoooon efter sommaren, men har planerat en massa annat först så jag kommer inte bli uttråkad. När 2013 är slut kommer jag att titta tillbaka på året med ett stort leende! ;)

- Grönt kort kurs
- Första programridningen på min fina Y
- Bohuscupen
- Fyller hela 16 år
- Bohuscupen storhäst final i dressyr på min klubb, då ska jag och kameran stå på första parkett ;)
-SOMMAR
- Går ut grundskolan, stort!
- Grekland (!!!)

Ska ju även lämna tillbaka Yackie, men det vill jag helst inte tänka på än. Jag tänker njuta av tiden jag har med henne istället, har trots allt inte ens haft henne hälften av tiden än. :) Har ni något ni längtar extra mycket efter? :D

Jag, denise, ann, sara, maria, anns ponny Athena och hästarna från Ånge ridklubb i somras!


Det ena ledde till det andra och ...

... jag åker till stallet ikväll istället, woppa! Haha, nejmen mamma skjutsar mig till stallet istället så nu behöver jag inte spendera en massa tid på en buss utan tänkte lägga tiden på att övertala min lillasyster att åka med till stallet och ta lite kort, vi får se hur det går. ;) Men allvarligt, har inte många bilder när jag rider Y (förutom i skogen) eftersom det bara är jag själv som tar bilderna och jag dessutom brukar vara i stallet själv.

Såg förresten att jag blivit länkad på ponnysanning.se, kul! Tyckte att statistiken var på topp ;)


Prinsessa i kylan


Andra dagen på veckan

Tisdag idag och min dag ser ut precis som vilken annan tisdag som helst, buss, skola, buss, stallet, buss, hem. ;) Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med Yackie idag heller, antingen ridning eller tömkörning men jag tror det blir ridning, dressyr. Hon vilade ju igår så antagligen är hon lite på hugget och då sitter jag hellre på henne än att ha henne på töm. :)


Jag älskar födelsedagar


Homemade quotes about horses


Grattis!

Grattis min underbara syster på din B-daaaay! Hoppas din dag blir bäst av alla. ;D


Inga planer?

Satt och funderade på vad jag skulle göra på söndag imorse när jag skrev hur veckan ser ut, och kom fram till att jag inte hade några som helst planer, men kom på nu att jag faktiskt har planer. Ska ju jobba i stallet på söndag, hur kunde jag glömma bort det? ;)

Ska bli skönt att ha det gjort, fick dubbel betalning sist eftersom jag hade två jobbdagar inbokade men var sjuk en av dom så då jobbade jag bara en gång fast jag fick betalt för två. Hatar att stå i skuld till andra, inte för att det inte är roligt att göra saker för andra, bara för att jag hatar att ha det hängande över mig. ;) Så det blir gött att vara kvitt sen! Yep, I guess that's it. Hur har eran dag varit? :)


Veckan

Måndag - Lillasysters födelsedag, fira henne!
Tisdag - Rida Yackie, dressyrpass eller tömkörning i manegen
Onsdag - Rida Yackie, uteritt eller dressyr
Torsdag - Plugga/träffa kompisar(?)
Fredag - Stallet eller slappa
Lördag - Ridning (kanske lektion?)
Söndag - Inga planer

Har bytt schema på måndagar och då passade det bättre för mig att rida på onsdagar, så Yackie har fått byta vilodag till måndagar. ;)


Söndag

Spenderade alltså dagen i stan med Nora lee, vi gick i affärer och lunchade på Jensen's Bøfhus, hehe standard. ;) Lyckades i alla fall köpa present till min syster och inhandlade även något nytt till mig själv. Efter stan åkte vi hem till Nora och kollade på film och åt mango som vi doppade i chokladfondue. Har alltså varit en mysig dag! Bjuder på några bilder. ;)
 

Svar på tal

 
Tack Prillis! ;) Har fått den frågan några gånger nu faktiskt så tänkte passa på att svara på den. Jag köpte mina stövlar på Hööks för typ ett år sedan tror jag. Tyvärr hittar jag dom inte på deras hemsida längre så antagligen säljs det inte längre. :/ Hoppas i alla fall ni fick svar på eran fråga!

Detta var den ända bilden jag hade på dem hehe ...

ATM


Morgoninlägg

Godmorgon bloggen! Har nyss gått upp ur sängen hehe och ska snart göra mig iordning för stan med Nora. Min syster Nora *confusing* tar Yackie idag, hon ska vara med på en hopplektion för Lina som både jag och hon har ridit för förut. :)

Ska i alla fall försöka inhandla en present till min syster som fyller år imorgon, så vad jag köper kommer nog inte upp här på bloggen, då kan ju hon se det. ;) Det får bli privat alltså .. Ska ta med kameran för vädret är ju fint idag också, så det kanske kommer upp någon bild här efteråt, inget hästrelaterat men whatevs haha ;) Vi hörs, kraaam


Stooora förändringar

Såhär stora förändringar var det längesedan jag gjorde på bloggen. Brukar ju byta header med jämna mellanrum men på senaste tiden har alla varit väldigt lika varandra och bakgrunden har varit densamma bara i lite olika färger och nyanser. Tyckte i alla fall att bloggen var väldigt deprimerande, mörk, grå och tråkig, så jag bestämde mig för att satsa på något mer "gulligt" som passar till Yackies grimma dessutom.
 
Well, detta blev resultatet. Är själv väldigt nöjd! Hiss/diss? 

Lördagskväll


Jag, Nike & Amie på uteritt

Red ju ut idag, var ute i ca två timmar tror jag och det var jättemysigt. Har varit en väldigt kall dag här i Göteborg idag (mellan -10 och -12, något sånt) så först trodde jag allvarligt att jag skulle frysa ihjäl, men väl uppe på hästen och ute i skogen så frös jag faktiskt inte så mycket, så det var skönt i alla fall. Efter en bit fick Amie migrän och mådde inte så bra så det var jättetråkigt, men i övrigt så hade både jag och Yackie kul. Y var jättemjuk och fin och kundle samla traven, till och med på hemväg (!!!), så var stolt över min sessa. ;)
 
När vi kom tillbaka till stallet sprang Nike in och hämtade min kamera och knäppte lite bilder på mig och Yackie, så bilderna här ↓ är tagna av Nike! :D
 

Olagligt söt

Har tidigare uteslutit fotografering inne i stallet/boxen eftersom jag trodde det var för mörkt, men icke sa nicke, det var jättebra ljus när jag testade idag. Var tvungen att backa bak Yackie och sedan vara snabb för hon fattade inte poängen med att stå någon meter ifrån maten när man kan stå precis vid maten? ;) I alla fall är detta lätt några av mina favoritbilder, usch och fy vad söt hon är! Håller ni inte med? Fina Y! 
 

Perfekt dag!

Är en så fin dag här i Göteborg idag, jättesoligt och helt blå himmel! Vad som gör vädret extra uppskattat är att jag, Amie och Nike ska rida ut, så då är man ju lite beroende av vädret. :)

Blir skjutsad ut till stallet och tar sedan bussen hem där mormor och morfar väntar, min mamma och pappa ska på femtioårsfest så då behövs ju barnvakt haha ;) (min minsta syster är bara nio och jag orkar inte vara barnvakt höhö). Så en rätt skön dag idag i alla fall. Har fått med mig kameran till stallet så ska försöka ta någon fin hagbild på Yackie, bilderna på bloggen behöver uppdateras! Hör sen, kram


Clinic

Var ju, som ni säkert har förstått, clinic i stallet idag för Mattias Jansson, som själv rider på hög nivå i dressyr. Det var flera grupper som red för honom i omgångar, de började med några ponnysar och tillslut var det stallets finaste dressyrhästar. Det var precis som en vanlig lektion (med två ekipage åt gången) bara att Mattias hade en mikrofon på sig och att läktaren var smockfull av klubbmedlemar. Var riktigt roligt att kolla på! Tyvärr missade jag när min kompis red bara, men det verkar ha gått toppen för henne!

Bilderna är på Therese (stallägaren) och Julia som har sin häst uppstallad på Gunnesby, grymma ryttare båda två! Gillar faktiskt att det finns så många duktiga i stallet, som tävlar på hög nivå osv. Ingen är dryg eller överlägsen för det utan alla är schyssta och verkligen toppen för mig som förebilder om man får säga det själv haha! ;)


Uteritt på Yackie

Red alltså ut idag! Mer berättar jag på videon. För er som inte hört mig prata förut, lät jag som ni trodde? Och ser Yackies öron ut som ni trodde haha? ;)


Nu kör vi :)




Snart helg

Äntligen slutet på skolveckan, som ska spenderas i stallet, hade tänkt rida men kommer inte till stallet förens fem minuter innan manegen är bokad, så antingen får jag rida en kortis ut eller i paddocken, eller så får hon helt enkelt vila.

Anledningen till att manegen är bokad är i alla fall för att det ska vara en clinic för Mattias Jansson, från kvart i fyra till någon gång runt åtta, så den hade jag planer på att kolla på, älskar clinics och han verkar dessutom vara väldigt duktig! Så det blir roligt. Vi hörs lite senare! Kram

På bilden: Mattias Jansson och Don Dorn.


Klockan halv tio

Nu börjar det bli kväll och denna dagen har varit lugn men mysig! Åkte direkt till ett café med två kompisar efter skolan och fikade, fick en kass varm choklad som smakade bajs, men däremot fick jag en jätteglad hallonpaj, så det går jämnt upp antar jag. ;)

Efter cafét plockade mamma upp mig med bilen så åkte vi till en fotoaffär och tog ett kort som ska sitta på mitt ID-kort sedan, jag åkte vidare och mötte upp pappa och så beställde jag både ett kontokort och ett ID-kort som jag hoppas kommer snart. Tog spårvagnen hem, fixade mat och nu ha jag legat och slappat i sängen en stund framför PLL och The OC. Ska nog göra mig i ordning för sängen snart nu i alla fall, kan nog behöva sova mer i natt än resten av kvällarna denna veckan. ;) Hörs imorgon!


3 bra saker med idag

... Jag är påväg för att äntligen fixa mitt bankkort, har varit utan tillräckligt nu ;)

... Har nyss tagit en fika med mina kompisar, och fika kan man ju inte få för mycket av, inte kompisar heller för den delen haha!

... Det var bara en fråga på SO provet idag ;D


Torsdag -en dag närmare fredag

Idag ska Nora rida (tror jag?) och jag ska hem och slappa, hade planer på att gå på stan och shoppa lite men jag ångrade mig, ska antagligen hem och träffa någon kompis en stund, eller så gör jag en kopp te och slappar framför de nya PLL avsnittet som kom igår. ;) Hur ser era planer för dagen ut?

Läste förresten på pownieskvaller.webrider.se att någon skickat in ett mejl och bett om hjälp för att hennes häst var rädd för röda täcken, gula gick bra, haha, hur sjukt? Undrar om det verkligen hade med färgen på täcket att göra eller något annat? Vad tror ni? ;)


Byta häst

Blev ridning i manegen idag, kom till stallet lite senare än i vanliga fall så fick skynda mig med att göra iordning Y för ridningen i manegen.

Började värma upp som vanligt, Yackie var pigg men inte pigg och stark som hon är ibland, men man märkte ändå att hon vilade igår. I traven var hon stel till en början, hon går ner i någon mellanform, hon böjer huvudet men inte nacken och hoppas att det räcker haha, i galoppen där emot räckte det med att jag höll om och hade jämn kontakt med munnen så gick allt finfint, hon höll inte på att konstra med bogarna och hon lyssnade bra. Sedan blev det så att jag och Amie (http://Amies.blogg.se">Amies.blogg.se) bytte häst, hon hyrde nämligen Yackie 2010/2011 så jag kan tänka mig att hon har saknat henne, hur skulle man kunna undgå det? ;)

I alla fall fick jag sitta upp på hennes häst Bess och ja, det gick ju som det gjorde. Brukar alltid börja med att bara känna igenom så hästen lyssnar på det enklaste när jag sitter på en ny häst, ledande tygeltag, skänklar, rösten. Bess hade en förmåga att slingra sin hals åt alla håll och hennes bogar var nästan svårare att hålla koll på än Yackies, dessutom gick hon rakt in i väggen och sparkade bakut flera gånger haha, inte mig emot, det är roligt, men kanske inte det snyggaste att titta på, men aja, det var första gången jag satt på henne, vad ska man förvänta sig? (; I alla fall förtjänar Amie all cred för det är ingen lätt häst hon har som hon ändå klarar av hur bra som helst! Sedan passar man ju för olika hästar såklart, men jag hade aldrig gissat på att hon var såpass svårriden just för att det ser väldigt enkelt ut när Amie rider henne. :)

Blev ett långt inlägg, den (om någon) som orkade läsa allt kan få ett diplom hemskickat, kommentera eran adress, haha skoja, men gör det ni! ;)


Som Paulina

Tänkte skriva ett inlägg om tre bra saker som hänt idag, bara för att man alltid tänker mer positivt än negativt och kan behöva peppa sig själv litegrann, kanske kommer ett sådant inlägg då och då, ni borde också prova, när ni känner er nere kan ni anteckna i mobilen eller något, för det händer alltid något positivt under en dag. ;) Här kommer det!

... Jag känner mig klar med plugget inför provet imorgon och kan släppa skolan just nu.

... Jag har underbara vänner som alltid får mig att skratta.

... Yackie står och väntar på mig i stallet och jag har en känsla av att det kommer gå toppen idag!

Idén kommer i alla fall från Paulina, paulina.webrider.se, började följa hennes blogg för länge sedan eftersom hon hade ridit på min gamla ridskola, och än har jag inte tröttnat på att läsa hennes blogg dagligen haha. Nejmen, hon bloggar bra på alla sätt och vis, hon är alltid positiv, hon är grymt duktig och erfaren och dessutom verkar hon vara väldigt öppen och schysst. Tycker ni ska klicka er in på hennes blogg!

Positiva bloggar är något som det verkligen finns brist på annars, man klagar på allt och inget som egentligen inte ens är viktigt. Så go Paulina och go alla andra glada bloggare där ute!


Mitten på veckan

Onsdag, Yackies vilodag i vanliga fall, men eftersom hon vilade igår så borde hon röra på sig idag, så hon inte stelnar fast. ;) Har ju ett prov imorgon men det känns som att jag har koll på det mesta så jag kanske kan ta mig till stallet i alla fall och tömköra eller rida en kortis, hästen ska ju trots allt komma först.

Hade också tänkt åka till My One och införskaffa ett par paddar och benlindor idag men för det första glömde jag pengar och för det andra vet jag inte om det är nödvändigt just nu ändå, haha så med andra ord blir det inga lindor inhandlade idag. ;) Brukar ni linda era hästar? Varför isåfall?


Dagens fråga

Hur ser eran drömhäst ut?


15/1 2013

Idag har jag tagit ledigt från stallet och ska plugga, har prov på torsdag i SO och har inte börjat plugga än då det är väl dax, suck. Yackie får alltså vila och en snäll tjej i stallet ska mocka i Yacksans box, så mockar jag åt hennes häst en annan dag. Alltid skönt att få en dag off. :) Har inte mer att skriva just nu, puss.


Min dressyrponny

Visste ni att det är en fin dressyrponny som jag har hittat? Det visste inte jag i alla fall höhö. I alla fall tror jag hon kan bli en fin dressyrponny, med lite jobb. ;) Hon slänger liksom in dressyriga ögonblick då och då för att göra mamma (mig) glad, haha kallar ni också er själva för mamma när ni pratar med era hästar? Töntigt värre egentligen men men .. ;)

Det blev i alla fall tömkörning idag, Emelie hade fullt upp så hon hann inte hjälpa mig, men bestämde mig i alla fall för att tömköra, med backup planen att om hon började konstra skulle jag bara longera henne så hon fick springa av sig i alla fall. Men min plan B behövdes inte, Yackie skötte sig fin fint, hon är fortfarande lite stel och lång i vänstervarvet, däremot i högervarvet släpper hon snabbare nu och speciellt i galoppen visar hon upp de där dressyrsidorna som annars gömmer sig rätt bra. ;) I alla fall var det riktigt roligt, i galoppen märks det jättestor förändring mot när hon kom, speciellt i högervarvet! Hon galopperade samlat, bakbenen jobbade som sjutton och så var hon rund som en köttbulle, i alla fall stundvis, men det är så roligt att se. Dock behöver hon fortfarande stärka sig, när hon börjar bli lite trött byter hon ut galoppfattningarna mot bakutsprång eller slängtrav hehe. Hon har även sina stunder när jag undrar om hon är mest häst eller kamel. ;) Go är hon i alla fall! Hur har eran dag varit?


Ännu en ny vecka

Måndag idag igen då, och ännu en stalldag. Ska förhoppningsvis tömköra idag, om Emelie har tid att hjälpa mig, annars får det bli ridning, Yackie var så sjukt kaxig sist jag tömkörde, hon hade nog insett att jag inte kommer åt henne lika bra där nerifrån marken och hon har ju inget emot att utnyttja det. ;) Så jag behöver lite hjälp att få styr på henne, är ju själv ganska ny med tömmarna så då blir det svårt när hästen får för sig att stanna och kicka haha. Aja, jag hoppas på att Emelie kan hjälpa mig. Annars har hon sagt att hon kan göra det en annan dag, så vi får se. See y'all! :)


Min fina


Manegen

Blev ridning i manegen idag, så tror inte det kommer några bilder sedan, blir så lätt suddigt så jag sket i att be Tova fota.

I alla fall var Yackie fin, inte jättefin, men sitt vanliga jag typ, positiv men testar gränserna så fort hon får chansen. Avslutade passet med att rida Lätt C:1 programmet och det gick faktiskt bättre än väntat, även om vi har myyyyyycket att jobba på, men speciellt galopperna fungerar bra nu, så det är ju skönt. Om jag ska vara med i Bohuscupen måste jag nog öva lite till i alla fall ;) (även om det just nu lutar mot att jag inte ska det). Kika in igen lite senare. Kram


Söndag morgon

Har nyss vaknat och sitter fortfarande i sängen under täcket hehe. Var hemma hos Nikita tillsammans med Donja igår och kom hem runt halv tolv, somnade desto senare. ;) Aja, gött att sova ut lite nu på morgonen i alla fall.

Idag ska Yackie ridas utav mig, och Tova, min släkting/kompis som ska komma hit, vi kommer lite senare till stallet idag än vad jag gjorde igår så jag tror inte vi hinner med uteritt, även om jag gärna hade ridit ut idag också. Tycker verkligen att det är den bästa träningen, klättring i backar är bra för Yackies rygg och på våra fina ridvägar finns det inget du kan göra i manegen som du inte kan göra där, jag vet till och med folk som brukar träna galoppombyten i en sväng där haha! Well, vi får se, annars blir det dressyr i manegen eller paddocken. Jag är lite trött på manegen, tycker att Yackie går bättre utomhus, så jag hoppas att det går att rida i paddocken. Vad tycker ni, manege eller paddock?

Jag hoppas att Tova kan tänka sig att fota lite i alla fall, crossed fingers, så får ni bilder senare. ;) Kram


Uteritt med Amrit

Red alltså ut idag, som ni kanske kunde lista ut efter att ha läst tittat på förra inlägget! Amrit, min kompis från Gunnebo (ridskolan där jag red innan Yackie & Blomme), följde med och så red vi halva vägen var. Var riktigt mysigt!
 
Yackie var på topp idag, jättepigg och glad, hon är ju alltid pigg, men hon kändes extra glad och positiv, vilket alltid är roligt såklart. ;) På vägen bort från stallet red Amrit, och Yackie envisades med att stanna och försöka vända, så gör hon alltid när man rider ut utan en annan häst, och när det dessutom är en ny ryttare på ryggen så är hon inte snäll haha, hon testar och ger sig inte i första taget. Så jag fick leda fram henne då och då haha, dumsöta häst, men när man kom en bit längre bort från stallet blev det bättre och då tävlade jag (som sprang i snön) mot Amrit och Yackie (som tog i för kung och fosterland), och även om jag fick försprång vann Yackie, förvånade? I alla fall så bytte vi efter ett tag och Amrit fick gå och jag rida. Jag satt upp när vi skulle vända hemåt och så fort man vänder så blir Yackie hur pigg som helst och slänger med huvudet så fort man tar i henne, när jag skulle trava blev det galopp och så gjorde hon ett försök att dra tyglarna ur händerna på mig, men som tur är lyssnar hon alltid när man tar tag i henne, även om hon är lite lagom upprörd över att hon inte får bestämma farten. ;) 
 
Mot slutet släppte i alla fall Y superbra, bjöd framåt och höll formen utan att jag behövde vara på henne. Jaja, alltså var hon väldigt rolig att rida idag. Glömde jag säga att kameran följde med ut? Det gjorde den i alla fall, här kommer bilderna! :)
 

Hur min dag har spenderats -ledtråd


Hemma hos Nikita


Träna?

Idag blir en slappfredag, utan ridning och utan en massa planer, riktigt skönt ska det bli. Ska träffa två kompisar någon gång på eftermiddagen och kvällen, men innan det ska jag försöka gå en sväng på stan, vi får se om jag orkar bara, men ingen lång tur, utan ska kolla om jag hittar några löpband till en billig peng som får plats i mitt rum, orkar nämligen inte ta mig ut och springa så ofta så jag kom på att all den tid jag spenderar i sängen framför the OC kan jag ju spendera på löpbandet framför the OC, smart huh? ;)

Om någon känner till något märke på löpband får ni gärna tipsa mig! Kram


Khakigrön/beige

Satt och kollade igenom en massa olika kollektioner från Eskadron och fastnade direkt för deras kollektion från vintern 2007/2008, är nämligen helt såld på khakigrön, grönbeige och annan diskret skogsgrön utrustning, skulle mer än gärna ha ett schabrak och lindor i den färgen, tror det skulle vara fint på Yackie dessutom. Som de schabraken på bilden som lutar mellan grönt och gult, hur fint? Diskret men ändå en udda färg. Stor hiss alltså, eller vad tycker ni?

Skulle verkligen inte tacka nej till något i denna kollektionen om jag ska vara ärlig, synd att den är såpass gammal för den finns nog inte att köpa längre. ;)


Relaxing

Nyss krupit ner i sängen med ipaden som är i full gång med att visa mina vänner från the OC, Seth, Marissa, Ryan, Summer, ska se ett eller två avsnitt till och sedan kolla upp när det var PLL började igen, de har haft en paus men plötsligt började massa människor skriva om serien igen så förhoppningsvis är den igång igen.

Isåfall ska jag umgås med Aria, Hanna, Emily, Spencer och resten av PLL gänget, dom måste sakna mig en massa höhö! ;) Kollar ni på några serier?

Vi hörs lite senare, okay?


A day with no plans

Som rubriken säger, har inga planer för dagen än, och det ska faktiskt bli lite skönt, inte stressa runt en massa utan bara ta det lugnt. Ska i för sig gå iväg till en fotoaffär med några bilder jag vill att de skriver ut till mig och kanske ska jag också passa på att ta en ny passbild när jag ändå är där. Resten av dagen är i alla fall tom, Nora (min lillasyster) ska ta Yackie idag, har ingen aning om vad hon ska göra men skulle gissa på dressyr. Har inte så mycket mer att säga just nu, men om ni inte har gjort det, läs inlägget under! ;) Tjao


Nu utmanar jag er ...

... På att skriva hur ni tror att Yackie är! Jag tror faktiskt att de flesta av mina kompisar som suttit upp på henne inte mötts av de dom trodde väntade, att hon inte riktigt är som man tror, men nu är det upp till bevis. Alla skriver sina tankar! Vad ger jag er för bild av henne i bloggen?
- Seg/pigg/het?
- Mjuk? Stel?
- Lätt med formen? Svår med formen?
- Arbetsvillig?
- Lugn/stissig?

Ja, ni fattar. Hur upplever ni Yackie och tror ni att ni hade gillat henne? :)


Visste ni att ...

... Yackie även har hetat Greaty (vet dock inte hur dom stavade det)? 
... Y hatar när man sätter på och av täcken till och med mer än när man sadlar?
... Jag funderar på att vara med i Bohuscupen i dressyr med Yackie iår?
... Yacksan är extremt pigg in från hagen och leds oftast med kedja?
 
Fyra saker om Y som ni kanske visste eller inte visste. ;) Något nytt? 
 

Vila

Idag är det både min och Yackies vilodag, Yackies ska spenderas i hagen och boxen med massa mat, min ska spenderas med Nora Lee och hennes berömda vaniljlatte, låter det bra? ;) Hur ser eran dag ut?

Y vilar ju nästan alltid på onsdagar, haha ni börjar lära er det nu va? I alla fall har hon gått rätt hårt så hon förtjänar verkligen en ledig dag nu! Brukar era hästar vila ofta? För att hästen ska kunna bygga muskler behövs ju både ridning och vila, i en bra kombination, och det skiljer sig väl lite från häst till häst hur mycket vila de behöver, en äldre häst som Yackie behöver ju lite mer, eller i alla fall flera lugna dagar. :) See you later alligator! ;)


Vad brinner vi för?

Min mamma frågade mig igår vad i mitt liv som gör mig gladast, och det första som dök upp i mitt huvud var såklart hästar och stallet. Jag älskar verkligen hästar, som alla andra hästmänniskor. Det är faktiskt så, för alla som håller på med hästar så tillför det så mycket glädje verkligen, man har alltid något att göra, det finns alltid någon att prata med och det finns alltid någon som skiter i hur du ser ut eller vilka märken du har på dig, hästen. Vi hästmänniskor har alltså världens bästa hobby!

Jag har aldrig haft en egen häst, jag menar, Yackie är ju som min egna nu, och jag är grymt tacksam över att jag har Y nu, men jag längtar verkligen efter att ha en egen häst, en häst som ingen kan ta ifrån mig och en häst som man har all tid i världen på sig att lära känna. Det är som ett mål och en dröm för mig. Jag saknar den känslan, och ni skulle bara veta hur glad jag blir varje gång jag tänker på att Yackie faktiskt är min under dessa tio månader, jag är lyckligt lottad! Ändå är jag inne på hästnet varje kväll och letar efter D-ponnys tillsalu, haha känner ni igen er kanske? Jag älskar att drömma mig bort bland alla annonser, något som jag vet att mååånga andra hästägare/hästintresserade gör, men visst är det underbart? Man önskar man kunde köpa dem allihopa. ;) Well, om det är något jag har lärt mig så är det att man aldrig ska ge upp drömmar som återkommer, en vacker dag kommer jag ha en egen häst, kanske en pensionerad gammal Yackie? Eller en fd gymkhana ponny som börjar på B och slutar på "lomme"? Haha, seriöst, inget är omöjligt.

Har ni några stora drömmar ni längtar efter att uppfylla?


Ja, jag älskar Seth Cohen

Allergic-gif-reaction-seth-cohen-the-oc-favim.com-371336_large

Hm?

Mocka eller borsta leriga ben höhö? ;)


Första skoldagen 2013

Sitter inne i ett klassrum och väntar på att lektionen (helst inte) ska dra igång. Det var ett tag sedan sist men här i Sverige har vi ju skolplikt så jag får stå ut lite till.

Efter skolan åker jag i alla fall iväg till stallet, dressyr i manegen står på schemat för det var faktiskt ganska länge sedan nu för Yacksan, eller i alla fall fyra dagar sedan, så idag ska hon få jobba ordentligt! Tänkte öva på ökningar och minskningar, att få henne eftergiven i både sidorna och att hon ska bli lättare i munnen. Det ska nog gå bra.;) Vi hörs igen lite senare!


Vad tycker ni?

Kort vs lång man?


Sista jullovsdagen

Imorgon är det skola. Gött, eller inte. Nej, är verkligen inte taggad och skulle lätt tacka ja till ytterligare några veckors ledighet, men plikten kallar haha. ;) Börjar ju min sista termin av nian nu, sista året i grundskolan, och sista året med skolplikt, så jag har ju egentligen inte långt kvar, ingen idé att deppa ihop för att det börjar, istället kan man vara glad för att det snart slutar igen heh. På tal om sommaren så har vi nyss bokat en resa till Grekland, lääääängtar! 
 
Idag är det i alla fall tantgymkhana i stallet och mamma brukar ju vara med på Yackie då och då och idag fick bli en sådan dag. Det är lite senare ikväll men jag följer i alla fall med till stallet, vi har kvällsfodringen och det går ju lite fortare om man inte är ensam. Det är ju trots allt över 30 hästar som ska utfodras ... Har ni några planer för dagen? Jag har bestämt mig för att göra en riktig slappdag utav denna måndagen, för det är sådant som inte hinns med på vardagarna när skolan är igång! 
 

The OC

Har krupit ner framför Ipaden i sängen och tittar på "the OC", åh vad jag älskar den serien! Blir mer och mer kär i Seth för varje gång, det kanske inte säger er någonting, men om ni inte har sett det redan, gör det!

Har haft en toppendag idag, träffade Helen runt ett och åkte till stallet med henne efter typ en halvtimma. Hon hade med sin kamera och fotade mig när jag red, vet inte hur bilderna blev, hon ska skicka dom senare ikväll, men ridpasset gick i alla fall super! Yackie hade fokus på mig och speciellt fin var hon i slutet! Hur har eran dag varit? :)


Yackie & Ida galopperar

Kort film på mig och Yackie från idag, 6/1 2013, första filmen på mig när jag rider Y förutom en hoppfilm jag publicerade för länge sedan, om jag inte minns helt fel. Enjoy! ;)


Omväxling

Nu när julen faktiskt är över och jag vill blicka framåt mot varmare tider så kände jag att det var dax för ett designbyte. Bara byta header och färger, den röda färgen gjorde bloggen allt för julig. ;) Hade egentligen tänkt vänta tills jag hade bättre bilder men väderleksrapporten svek mig, såg inte ut att bli några fina dagar framöver så ni får helt enkelt nöja er med dessa bilderna tills jag lyckas ge mig ut på en ordentlig photoshoot! 
 
Temat blev blått, mest för att Y och jag hade blåa kläder på oss på bilden till höger på headern, man får ju anpassa sig hehe. Om ni inte ser någon förändring, tryck F5 / uppdatera sidan. Vad tycker ni? :D

Clear round/ klubbmästerskap/ julklappshoppning

Ja, som rubriken säger var jag med på en clear round idag på mitt stall, man köpte julklapp istället för startavgift och i kalendern stod det klubbmästerskap, så jag vet inte riktigt vad det var för något jag deltog i egentligen. ;) Fick förresten ett paket som innehöll en rosa grimma, perfekt till Yacksan och hon såg supersöt ut i den!
 
Eftersom våran manege inte är superstor fick det bli sju hinder, ett plank, några oxrar och några räcken. Kom bra in på första och Yackie sög mot hindret. Tryckte henne över andra, som hon hade vägrat på när vi hoppade fram, kom över planket som var nummer tre och kom bra in på nummer fyra, en oxer, som hon hoppade utan problem, sedan skulle man passera utgången/ingången till manegen, och Y tittar alltid till där, idag var inget undantag så det blev en ganska snäv sväng in mot femman, men lyckades rätta till henne i anridningen, men tydligen hamnade hon i obalans eller något för det blev ett tvärstopp och jag hoppade fram framför sadeln. ;) Wellwell, det var bara komma igen och då fick jag över henne direkt. Sedan vägrade hon även på nästsista hindret, nummer 6, vet inte varför, tyckte att jag drev på och höll i henne fram till hindret men Y gör ju lite som hon vill höhö, kom på hindret igen och då hoppade hon utan problem, sista hindret flög hon över som ingenting. Alltså, två vägringar, åtta fel. 
 
Faktum är att jag är inte missnöjd, de två hinder hon vägrade på var båda räcken och hon har lite svårt med galoppsprången ibland, alltså, kommer hon lite kort mot ett hinder är hon inte den som parerar och lägger in ett extra steg, utan då stannar hon hellre, samtidigt som hon är svår att reglera för mig eftersom hon blir ganska stark och dragig när hinder dyker upp. Aja, som sagt, är inte missnöjd, hon lyssnade på mig och det var inte så att hon vägrade flera gånger på samma hinder, dessutom var detta den tredje gången jag hoppar med henne, så lite förståelse får man väl ha. ;) Annars är det oftast min syster som hopptränar. 
 
Ingen rosett blev det alltså men Yackie var lite extra snygg! Hon hade sitt mörkblå eskadron schabrak, tvådelat pannband och så knoppade vi henne också, mest för skojs skull, haha, tar alltid alla chansen att göra hästen lite extra fin, det är så grymt roligt! ;) Eller vad tycker ni?
 
Bjuder på sista bilden ;)

Nöjd Yackie efter hoppningen



Nu kör vi

Har just putsat klart mina ridstövlar, Yackies sadel och träns putsade jag i förrgår och schabraket vi ska använda är tvättat och hänger på tork på våningen under mig. Känner mig redo för "tävlingen" (klubbmästerskap/clear round, vad man nu väljer att kalla det) imorgon. Jag litar på Yackie och jag tror det kommer gå toppen, for sure!
 
Ska göra en stadig runda och framför allt, ha kul! Både jag och Y ska tycka det är kul, det är målet, helst inga vägringar men om det blir en och jag får över henne sedan kommer jag vara nöjd, så länge hon väljer att lyssna på mig i slutändan kommer det nog kännas bra för jag har faktiskt inte hoppat henne många gånger, bommar och liggande sockerbitar, jo visst, men hinder, nä, inte många gånger hittills. Jag hoppas bara på att hon är uppmärksam på mig, att hon kommer bli pigg och stark vet jag redan, det är sådan hon är när hinder kommer fram, och det är helt okej om hon ändå har fokus på mig, right? Att hon drar på betyder att hon vill, och att det är roligt. ;)
 
Mina stövlar får stå för bilden, före och efter putsning. Älskar att putsa utrustningen men får det gjort allt för sällan om jag ska vara ärlig, när jag köpte mina ridstövlar bestämde jag att jag skulle försöka putsa av dom efter varje ridpass, haha det gick ju som det gjorde. Brukar ni putsa eran utrustning ofta? 
 

Blomme & Ida, 4/1 2013

Elvira var ju med och agerade fotograf, hon själv sa att det inte blev bra bilder men jag tyckte det blev jättefina bilder! Det var väl lite svårt inne i manegen men ni får bilder från innan och efter ridningen. Visst är han underbart söt? Speciellt favoritöronen. ;)
 

Underbar som få

Red ju alltså Blomme, min gamla medryttarhäst, idag och det var så roligt att träffa honom igen! Han var den vanliga gamla Blomme, den hästen han alltid är i mina ögon, och han tittade glatt på mig när jag ropade på honom i hagen med dom små björnöronen spetsade, världens goaste! Sedan red jag ju också och han skötte sig bra tycker jag, Blomme är ju Blomme, han har lite svårt för det där med att stå still och ta det lugnt, speciellt i galoppen är det väldigt svårt att samla sig höhö.

Efter en liten stund var det någon som kom på att hon ville träna gymkhana i ridhuset, så hon ställde fram slalompinnar, och då taggade B till haha, det var redan ganska många inne i ridhuset så det blev ganska mycket skritt, men det har ju ingen dött av. ;)

Var i alla fall väldigt roligt att träffa Blomme, hade nästan glömt hur fin han var! Kram ;)


Blomme

Idag ska jag få åka och rida Blomme igen! För er som har missat det var han min medryttarhäst innan jag fick Yackie. :) Ska bli sjukt roligt att träffa honom igen och få rida honom igen, ska bli spännande att se om han är väldigt het och på tårna och om jag glömt bort hur man gör när man sitter på den lille haha, han var ju lite speciell Blommseboy. Saknar honom i alla fall fortfarande så är jättetaggad på att träffa honom! Vad jag ska göra vet jag inte än, har inte kollat upp om manegen är ledig, men det får bli antingen manege och dressyr eller uteritt. :) Elvira följer med som mentalt stöd haha, och kanske fotograf (?) om jag orkar ta med kameran. Vi får se, känns i alla fall kul att träffa henne igen också. Vi hörs senare!


Hello there



Sen kväll

Hade egentligen tänkt ta en helt ledig dag idag och bara sitta hemma och slappa i soffan, men gick ut och träffade Veronica vid tre tiden tror jag och sedan åkte jag med mamma och Nora till myone och gick runt och tittade på grejerna där, det blev inget köpt för min del men min syster köpte lite grejer i alla fall. Nu sitter jag återigen i bilen, och denna gången påväg mot stallet, känner mig rätt trött och sliten men det är inte jag som ska rida så jag överlever nog en stalltur. ;) Vi får se, om jag inte skriver något senare kanske jag är död, hejdå så länge!


Sammanfattning av 2012 /del5

September
 
I september hände inte jättemycket. Bloggen fyllde ett halvår och mycket nya grejer köptes in till Yackie, hon behövde ett varmare täcke, en ny grimma, fler grimskaft, nytt träns osv. Hade även bloggens första frågestund och Yacksan fick byta hage från gräs till grus. Sedan kom ju också min kusin hit och red Yackie, vilket gav mig massa ny motivation, Emma är så duktig och det är alltid uppiggande att se att hästen KAN. ;) Kommer också ihåg att jag klippte Yackies man för första gången, och resultatet blev riktigt bra, numera har jag glömt hur jag gjorde haha!
 
 
Hade Yackie ute i en liten fålla jämt när jag borstade. Åh vad jag längtar tills man kan stå där och borsta igen, nu för tiden är det både kallt och mörkt. ;) Som ni märker hände inga stordåd precis, allt rullade på som vanligt och jag försökte lära känna Yackie.
 
 
Oktober
 
Även denna månaden var en månad utan att jättemycket hände. Jag longerade Yackie för första gången, vilket jag även filmade och postade på bloggen, jag började leta innetäcke och jag gjorde en design till Therese. Halloween passerade och stallet fick en ny spolspilta.
 
 
Jag var även i Köpenhamn med familjen över en helg och under tiden tog Johanna hand och Yacksan. I Köpenhamn besökte vi bland annat det kungliga slottet och träffade de vita danska slottshästarna. Oj vad fina dom var! Vi var även på ett litet hästmuseum i slottet och bl.a. fick man se en massa gamla sadlar från olika länder och olika tidpunkter, faktiskt ganska spännande. ;) 
Postade också ett inlägg med bilder på Yackie då och nu, nu började man på riktigt märka skillnad på hennes hull och muskler. Red också min första dressyrlektion i samband med idrottslyftet som min klubb är delaktig i, alltså en gratis lektion, och Yackie var väldigt pigg och på. 
 
Fick även ny header gjord av mig själv, och denna headern är den finaste genom bloggens historia tycker jag personligen. 
 

Torsdag morgon

Klockan är halv ett och jag sitter fortfarande i pyjamas haha, men ska inte göra så mycket idag så jag antar att det är okej. Nora (min lillasyster) ska rida ikväll, antagligen hoppa några skutt, och jag har inte planerat så mycket mer än att jag ska skriva fortsättningen på sammanfattningen av 2012 här på bloggen. Skulle gärna ta mig till Hööks också, så jag kan byta det där schabraket jag har skrivit om innan, men jag vet inte om någon är sugen på att skjutsa mig, suck. Hade varit roligt att ha det nya schabraket på lördag, då är det ju nämligen "Klubbmästerskap" i mitt stall och jag och Yackie ska vara med. Vi ska ju hoppa lågt, det är ju trots allt första gången vi tävlar, men börjar bli lite nervös faktiskt! Aja, som sagt, det är inga höga höjder och vi gör det endast för skojs skull så vi har inget att förlora egentligen. ;) Brukar ni tävla mycket? Vissa rider ju bara för tävlingarna, men jag är inte så tävlingsintresserad om jag ska vara ärlig, men hade gärna ställt upp i fler ändå, speciellt dressyrtävlingar.
 

Mål fram till sommaren 2013

Tycker ofta det är lättast att utvecklas om man har något mål att jobba mot, gärna små delmål så man blir nöjd ofta och inte stressar för att "hinna" uppfylla de större målen, då brukar man oftast inte lyckas. Så nu tänkte jag sätta upp lite mål för den del av 2013 som jag har Yackie!
- Kunna rida ett dressyrprogram med Y i form under (nästan) hela tiden.
- Kunna öka traven men hålla formen.
- Hoppa 60/70 cm utan att Y tvekar. Hon ska snarare suga mot hindrerna.
- Förstå mig på Yackie bättre, inte bli sur när hon beter sig konstigt utan iaktta och köra på.

Har ni några mål med er ridning 2013?


Uteritt? Yesbox

Lyckades hitta en massa människor som ville rida ut tillslut haha, eller tre andra i alla fall! Vi red en väldigt fin och backig runda så Yackie har fått jobba ordentligt med sina rygg och rumpmuskler nu, brabra! Weeell, Y skötte sig bra. Hon blev väldigt pigg och lite stark stundtals, speciellt på hemväg haha. Hon gjorde något konstigt luftsprång och trippade på tå i traven, som blev galopp, på hemvägen, hon blir lite svår att hålla när hon har bestämt sig för att hon ska springa fort men det gick bra, jag lyckades samla henne även om det var en samling som gjorde att hon studsade och trippade rakt upp samtidigt som hon kämpade på för att få springa, fattar ni vad jag menar? I alla fall tror jag hon tyckte det var väldigt roligt att få vara ute och springa i skogen igen, nästan lika roligt som jag tyckte det var höhö! ;) Kram


Läsarfrågsa

Barbacka vs sadel?


The sun is back

Idag är vädret i Göteborg så fint! Alldeles soligt och väldigt vackert. Har nyss varit och vinkat av Sigrid på tåget och står nu och väntar på bussen mot stallet. Tänkte rida ut, men hittills har jag inte hittat någon som kan så jag får se om det blir en lite kortare tur själv istället. Yackie är fortfarande inte helt hundra när man rider ut själv, lite tittig och sugen på att vända hem, så jag får ta det lugnt isåfall. Är i alla fall för trött för ett hårt ridpass. Hur ser eran dag ut?


Konstig?

Blev tömkörning, men lyckades inte tömköra mycket alls. Yackie studsade runt och trippade på tårna och hela tiden gick hon och tittade utåt, bort från mig, samtidigt som hon kom närmare och närmare mig i mitten. Har ingen aning om vad det var med henne, i alla fall kände jag att jag inte fick någon kontakt med henne. Efter en stund tog jag av allt och longerade henne istället så hon fick springa av sig lite. Inget lyckat pass med andra ord. Har som sagt ingen aning om varför hon betedde sig som hon gjorde heller, men en teori är att hon är rädd för fyrverkerier, det var nämligen någon som höll på med raketer en bit bort så man hörde smällarna, så kanske var hon väldigt stissig och nervig hela natten och har inte riktigt hunnit lugna ner sig än. Hoppas i alla fall hon är söm vanligt nästa gång. Kram ;)


1/1 2013

Nu sitter jag på tåget påväg hem från landet, det blev över en timma försenat eftersom någon tydligen blivit påkörd av ett tåg i centrala Göteborg. Usch, men hen hade klarat sig tror jag, det är det enda jag har hört hittills. I alla fall så gjorde det att vi blir senare till stallet än jag trott. Från början var planen uteritt, Sigrid är ju fortfarande här så vi tänkte att det kunde vara mysigt, men nu är det ju redan mörkt. Vi är dessutom väldigt kalla efter en timmas väntan utomhus på en tågstation så vi åker hem och värmer oss och åker till stallet ikväll istället. Det får bli tömkörning idag också, det är ju toppen för Yackie och är lite snabbare och smidigare än att rida. Hur har eran första dag på 2013 varit? Kram


RSS 2.0