Grattis Johanna!

Bara några minuter efter att jag lagt upp påminnelsen lyckas Johanna lista ut alla fem fel. 
Besök hennes blogg här ---> http://skogensgard.blogg.se/  som hon delar med några andra tjejer. En blogg som jag följer varje dag och som jag dessutom gjort designen till! 
 
De 5 felen var alltså:
- En häst på min ena strumpa fattas
- Ena tygeln är borta
- Ena stigbygeln är borta
- En grästuva fattas
- Den vita lampan på bilen är borta
 

Påminnelse

 
Fortfarande har ingen lyckats hitta alla 5 felen som jag skrev om i detta inlägget. Utmanar er alla igen. 
Reglerna kan ni; hitta skillnader mellan första bilden och andra bilden och kommentera de 5 skillnaderna i kommentarsfältet!
Ledtråd: Två av felen är i bakgrunden, två på Yackie och ett på mig.
Lycka till!

11:30

Vaknade halv tolv, jättegött! Känner mig väldigt utvilad, och det var länge sedan!
Idag är min lillasyster och rider, hoppning, (erkänn att det är gaaanska orättvist att hon får fint väder när hon ändå ska hoppa, och jag får jättedåligt väder de tre senaste gångerna jag har velat rida ut).
Idag har jag inga planer än, förutom att plugga, uääääsch!
Men vi hörs ju som vanligt, kram


Hösten -mysig eller mindre mysig

Nu när hösten kommer krypandes är det jättemånga som skriver milslånga inlägg och klagar. Tänkte bara jämföra lite fördelar och nackdelar, ni får gärna säga emot/hålla med om ni vill det.

Det bästa med hösten enligt mig är de soliga dagarna, som är lite små kalla på ett mysigt sätt. Och när solen speglas i alla färgglada löv. Perfekt för foto! Speciellt i stallet ;)
Nackdelen är ju såklart att det regnar så väldans mycket, en jobbig period för dom som inte har tillgång till ridhus med andra ord! Blir pölar i hagarna, många hästar går med lera upp till knäna (just den punkten slipper vi tack vare grushagarna), mugg, mindre uteritter osv.
Men vill man se det positivt kan man ju tänka på att när man fotar blir bilderna (oftast) bättre när det har regnat, just för att färgerna blir starkare. Så regnet har sina positiva sidor också.
Gillar dessutom att vara INNE i stallet när man hör hur det smattrar på taket och hur hästarna står och tuggar, det är faktiskt bland de mysigaste som finns! Samma sak på vintern när det är riktigt kallt och man kommer in i stallet och möts av stallukten, hur underbart är inte det?

Aja, det viktiga är att man gör det bästa av det som är just nu, tycker jag personligen. Det är därför jag försöker hitta det positiva.
Men vad tycker ni? Håller ni med om att hösten i stallet kan vara mysigt eller gillar ni det inte alls? Vill veta!
Kram


Schockemöhle champagne

Äntligen hade jag vägarna förbi alleby så mamma och jag svängde in och hämtade mitt schockemöhle schabrak jag köpte förra året på mässan under Göteborg horse show.
Ska bli jätteroligt att prova det på Yackie, det var ju alldeles för stort på Blomme så tror det kommer passa perfekt på Yacksan. 
Har ju flera andra ridkläder i samma färg, det ända som har fattats har varit schabraket haha. Så nu har jag något att använda om jag vill vara välmatchad. ;)
 
Mixade lite med en bild i photoshop så att man kan se ungefär hur det kommer se ut, vad tycker ni? 
Personligen älskar jag detta schabraket, det är verkligen to die for! 
 
 

På ängen


Dressyr it is

Var riktigt sugen på en uteritt när jag åkte till stallet imorse, men vädret svek mig, min lillasyster ska hoppa imorgon, och jag var alldeles för lat för att ta fram bommar, så det blev ett "vanligt" dressyrpass. 
 
Värmde upp på samma sett som igår, framskrittning från marken, kollade av att hon stannade när jag stannade, gick när jag gick osv. sedan satt jag upp och skrittade lite mer på långa tyglar. Gjorde sedan precis som igår skänkelvikningar, t.ex. på den öppna delen av volten eller längst med långsidan. 
Började sedan trava och jobbade med samma saker och Yackie var superfin! Är alltid jätteglad efter jag har ridit henne, och det som kändes extra bra idag var att jag inte behövde bråka med henne över huvudtaget, utan hon travade/galopperade/skrittade på precis som hon skulle. Prinsessponny! Finast var hon i galoppen, lyckades samla ihop henne (som hon inte alltid orkar), så kändes jättebra.
 
Sedan fick även en tjej som jobbar i stallet rida lite innan jag satt upp och skrittade av utomhus. :) 
 
Bilden är kass, men det går inte att fota bättre bilder i manegen tyvärr!
 

Läsarfrågan

Tycker ni det är viktigt att stallet man har sin häst på ska vara i en fin miljö, fina ridvägar osv? Eller är det bara en liten bonus?
 

Dressyrpass

Red ett lösgörande dressyrpass med mycket skänkelvikningar och försök till öppna och sluta haha, gick helt okej men vi har lite att jobba på. ;)
Yackie skötte sig super, var lite på och taktade lite efter en stund men det var egentligen JAG som förstörde genom att inte ha tillräckligt med tålamod. ;)

Gick i alla fall ännu bättre än igår och stundtals fick jag lite "wow-känsla".
Sammanfattning: lika fin ponny som alltid!
Kram


Fredag äntligen

Känns som att det är onsdag så varje gång jag kommer på att det är fredag blir jag överlycklig haha!
Ska bli riktigt skönt att ha helg sedan som alltid på fredagar.

Men först ska jag till Yackie och rida! Blir antagligen dressyr idag också, annars uteritt om inte vädret är kasst. :)

Men jag skriver mer om en stund, kram


Dagens

Ursäkta den lite halvdana uppdateringen idag.
Fick stressa ihjäl mig i efter ridningen för att hinna med bussen som jag sitter på nu... Har en känsla av att jag glömt något men hoppas att den känslan inte stämmer ;)

Ridningen idag gick BRA, inte bäst, men bra, Y blev lite stum i yttersidan, speciellt i höger varv, så fick gå in på en liten volt och böja igenom henne, funkade bättre då men hon blir fortfarande lite väl pigg och dragig när hon är på sånt humör som hon var på idag.
Men stundtals släppte hon jättefint.

Tror inte jag hinner lägga upp bilderna idag, men dom är väldigt suddiga så ni missar inte jättemycket, tänkte ändå försöka få upp dom imorgon. :)
Vi hörs, kram



På bussen

Vad härligt att skriva den rubriken haha! Skönt att vara påväg någonstans och inte bara ligga hemma ;)

Är alltså påväg till stallet, bussen är sen (usch) så jag hoppas verkligen att vi hinner med nästa, annars är det 50 minuter man får vänta, INTE SÅ KUL!
Tror dock vi hinner för brukar komma ganska långt innan nästa buss. :)

Dressyr är planerna idag!
Skriver mer senare kram


Godmorgon!

Känns som en evighet sedan jag satt på spårvagnen till skolan sist haha, och ännu mer länge sedan jag var i stallet och idag ska jag både till skolan och stallet. Weho!
Maria följer med till stallet och det gör även kameran, jag hoppas vi får lite fint väder så vi kan fota någon bild ute men det är tveksamt så räkna inte med allt för bra bilder, blir så svårt inne i manegen. :/ aja, bättre det än inget?!

Kraam


Svaren på frågestunden

Vad roligt att lite fler ställde frågor än sist. Hoppas ni får dom svar ni hade tänkt er, det är bara fråga igen annars. Kram


1. Är ny läsare så du kanske har skrivit om detta innan men jag undrade bara om du hade tänkt tävla något med yackie?
Svar: Jag vill, absolut, isåfall i dressyr. Vi får se om vi kommer dit bara. Hellre att man jobbar på hemma än att man stressar ut på tävlingsbanorna. :) Sedan har vi ingen bil med dragkrok och ingen transport så det blir lite omständigt.
 
2. Vad är det sämsta? (eller det som är mindre bra..) 
Svar: Antar att du menar med Yackie? Det sämsta är att hon är så omusklad över ryggen att hon inte riktigt orkar bära sig själv än.

3. Styrkor och svagheter med din ridning? 
Svar: Hm... Jag behöver jobba på mitt skänkeläge, skänkeln ska bak. En styrka kan vara att jag är bra på att behålla lugnet om hästen stressar upp sig.
 
4. Vad ska du göra efter ni har lämnat tillbaka Yackie? Ska ni hyra en ny häst eller ska du skaffa medryttarhäst igen? 
Svar: Som det ser ut nu blir det att gå tillbaka till medryttarhäst. Jag hoppas att det kommer finnas någon häst på Alleby (där Blomme stod) eller Gunnesby (där vi står nu), för jag orkar inte leta runt på massa hemsidor igen. ;)
 
5. Vad är det bästa med Yackie? 
Svar: Att hon är så positiv och har livsglädjen. 
 
6. Hur länge ska du hyra Yackie? 
Svar: 10 månader. I början av Juni 2013 ska vi lämna tillbaka henne.

7. Är hon pigg eller lite åt det latare hållet? 
Svar: Helt klart pigg! Lat finns inte på kartan haha. Sålänge du själv är lugn är hon en såndär "lagom" häst, som är lagomt pigg, lagomt stark och med lagom bjudning, men blir du stark eller stressad kan hon bli väldigt på, springing och hård i munnen. Sedan är hon en humörhäst så det är lite olika beroende på hennes humör. ;)
 
8. I hur många år har du ridit? 
Svar: Tror det är någonstans mellan 8 och 9 år nu? 

9. Hur många medryttar/hyrhästar har du haft innan Yackie? 
Svar: Mååååånga haha. 6 stycken tror jag. Men har varit och provridit eller mejlat med fler. :)
 
10. Vad är dina mål med Yackie? ;)
Svar: Har flera, bl.a. att hon ska gå upp i vikt & bygga muskler. Med ridningen är det att hon ska hitta till formen automatiskt, kunna länga traven och gå att ta tillbaka direkt utan att hon blir stark eller dragig och tycka det är roligt när vi är där. 
Försöker sätta upp små delmål varje ridpass faktiskt så att man har något att jobba mot just det passet. :)
 
11. Har du några mål i ridningen? 
Svar: Jag skulle gärna vilja tävla lite dressyr, helst på ponny. Vet inte om det kommer gå i uppfyllelse under ponnyåren, men någon gång i livet skulle jag vilja vara ute och tävla mer än jag gör nu.
 
12. Vill/ska du tävla något med Yackie? 
Svar: Läs fråga 1 :D
 
13. Vilken är din favorit färg? 
Svar: Oj, haha, i stallet gillar jag beige/brun både på hästen och mig. Till vardags måste jag nog säga rosa haha, inte för att jag har så mycket rosa kläder. ;)

11. (This or That) 
Fanta/cola 
Blå outfit/röd outfit 
Dressyrsadel/ hoppsadel 
Blomme/ Yackie - omöjligt att välja!
Blåa ögon / bruna ögon
Osminkad/ sminkad - om jag inte ska ut, är alltid lika underbart att slippa tvätta bort smink på kvällen!
Mjukis/jeans - inte mjukis i skolan
 


Med eller utan vantar?

Satt och kollade igenom lite bilder från göteborgs horse show och insåg att bl.a. Roffe red utan ridvantar. Så jag googlade på bilder och hittade jättemånga bilder när han rider utan vantar. 
Jag ser det som en självklarhet att använda ridvantar, kolla igenom bilderna när jag rider här på bloggen, jag kan lova att det inte finns någon när jag rider "barhänt". ;) Anledningen är att jag får väldigt mycket skav, antar att jag har tunn hud mellan fingrarna eller något.
Tycker också att vantarna gör så att man får bättre grepp och gilder inte lika mycket.
 
Har alltid tagit förgivet att kända ryttare rider med så mycket utrustning som möjligt (det är det jag har upplevt hittills) och därför trodde jag faktiskt att ALLA rider med ridvantar, vilket inte rikitigt stämde alltså. ;) Det kanske finns någon fördel? Man kanske blir mjukare i handen utan eller något? Jag har ingen aning ...
 
Hur är det för er? Föredrar ni vantar eller inte vantar?

 
 

Biltema

Vi funderar lite på att införskaffa ett vintertäcke från biltema, ett brunt med blåa detaljer och som inte är för dyrt. Har varit på biltema och kollat på deras sortiment och tycker faktiskt mycket var snyggt och nästan allt är i samma färgkombination.
Vi har två vintertäcken men har bara provat det ena (det andra fick vi av min kusin), i alla fall är det vi har lila med halvhals, supergulligt! Men vi hade tänkt använde vintertäcke som innetäcke också, då kan man sätta på ett torrt täcke på kvällen, så står hästen med det under natten och släpps sedan ut med det på. Eftersom det är kallstall och extra kostnader tillkommer känns det onödigt att köpa ettinnetäcke.
 
Det enda jag undrar över är om ni har någon aning om kvalitén på biltemas produkter? Är det någon av er som har något hästrelaterat därifrån eller känner någon som har? Skulle vara roligt att veta. :)
 
 

Hipp hipp hurra

Idag är ingen vanlig dag för idag fyller bloggen 6 månader HURRA HURRA HURRA!
 

Onsdag och jag är fortfarande sjuk

Är hemma idag med. Mår ganska bra på dagen nu men det är bara det att jag vaknar flera gånger på natten av att jag hostar, och oftast kan jag inte somna om för att jag hostar för mycket helt enkelt. 
Hellre att det är tvärt om faktiskt (hosta på dagen, sova på natten) för nu måste jag ändå vara hemma från skolan eftersom jag är så trött och därmed får ont i huvudet, om jag fick sova ordentligt hade jag antagligen frisknat till snabbare. Just därför har vi varit hos vårdcentralen idag och fått en medicin jag ska ta innan jag går och lägger mig ikväll, så nu är det bara hålla tummarna för att den funkar.
 
Hoppas i alla fall på ridning imorgon, om jag får sova inatt och mår bra på morgonen går jag nog till skolan och sedan rider. :) Hade nämligen planerat med en kompis att hon skulle följa med mig till stallet på torsdag, och vill ju inte behöva ställa in haha. ;) Nejmen, vi får se helt enkelt. Annars blir det i alla fall ridning på fredag eller lördag. :)
 
KRAAAM
 

Riktig vinter

Usch vilket väder det har varit här hemma idag. En bra sjukdag till skillnad från igår med andra ord. ;) 
Nej men seriöst, när der bara regnar och det blir vattenpölar överallt är BARA mysigt när man sitter inne, och vill sitta inne. Om man har några som helst planer är det hopplöst. 
 
Därför har jag börjat längta jättemycket till riktig vinter nu, när det är kallt men inte blött och man kan fota hur fina bilder som helst på hästarna som busar i snön! 
Tycker faktiskt det kan vara ganska mysigt med vinter i stallet. (Säger jag nu, kommer säkert klaga igen när vintern har hållit på ett tag hähä) 
 
Vad tycker ni? Har ni någon favoritårstid i stallet och varför? :D
 

Putssvamp

Hittade denna svampen (se bilden) på hööks hemsida, hur smart är det inte egentligen att ha en sånhär svamp till putsning? Jag antar att man lägger lädret i "inbucktningen" (eller vad man ska kalla det) och sedan drar man bara.
Skitsmidigt och svampen kostar bara 12 kr. HÄR finns den alltså.
 
Förutom att det blir smidigare att putsa blir det ju också enklare att veta vilken som är vilken svamp, så finns det inte en chans att man blandar ihop en "avsvampnings-svamp" med en putssvamp. 
 
Skulle ni tycka det var värt att köpa en sådan eller tycker ni att man lika gärna kan ha en vanlig? 
 
När vi ändå är inne på svampar och putsningsmedel kan jag ju passa på att tipsa om spray-lädertvål, även det är supersmidigt och man putsar betydligt oftare, då mår lädret bättre, blir snyggare osv. :D
Kram
 
 

Finn 5 fel

Ni kan reglerna tror jag? Den som först hittar fem fel i bilden (alltså skillnader mellan bilden högst upp och den längst ner) och kommenterar det här nedanför vinner en länkning. Lycka till! 
 

Brist på liv

Mår inte bättre idag kan jag lova utan snarare lite sämre, men det brukar vara så på morgonen och så blir man bättre och bättre under dagen. 
 
Idag hade jag planer på att rida ett svettigt dressyrpass, men istället får Yacksan vila. Mamma ska åka upp nu mitt på dagen antagligen och fixa allt så om jag mår okej så kanske jag packar på mig tusentals lager kläder och åker med. Jag hoppas på det, trots att jag inte hade orkat med skolan idag är det sååååå långtråkigt att bara sitta hemma och kolla på film. 
Dessutom har jag ju lovat er lite kort på stallet! 
Ska försöka leta lite inspiration till inlägg så att ni har något mer intressant än mitt gnäll att läsa här på bloggen. ;)
 
Passar på att påminna om frågestunden! Tack också för dom frågor jag fått. :D
 

Hosti posti

Ligger i min säng och ska sova men det går inte, hostan blir typ värre ju närmre jag är att somna! Blir ingen skola imorgon heller, hoppas på att kunna komma på onsdag men det tror jag nog.
Betyder alltså ingen ridning imorgon, men får ta det på torsdag.
Ska fortsätta hosta och försöka sova nu, kram godingar!


Film nr 2

Jag har verkligen brist på liv, men mår inte riktigt bra så har inte så mycket att göra. Får se om jag ska gå till skolan imorgon eller inte, har i alla fall ingen feber men hostar fortfarande och har ont i huvudet ... SUCK
Aja, har i alla fall skickat med kameran till stallet så att min lillasyster kan ta lite nya bilder till er. :)
Kram


The Lucky One

Förlåt för lite kass uppdatering sedan imorse, men har kollat på film och degat så har inte haft något att skriva, hähä. ;)
Filmen jag såg heter precis som rubriken, The Lucky One. 
 
Har även börjar lite smått på en ny design, har inte kommit långt alls på grund av bildbrist, men nu vet ni i alla fall att när jag fått lite bra bilder på mig och Yackie kommer designen bytas ut. Håller ni med om att denna har blivit lite tråkig i längden?
 
Glöm nu inte frågestunden! Kram
 

Photoshoot sugen

Sitter och kollar på massa bloggar och SHIT vad sugen jag blir på att ta med mig kameran, stativet, självutlösaren och åka till stallet. 
Har sånt sug efter bilder just nu, känner att bilderna på bloggen inte varit några direkta nyheter på länge ...
Om jag är frisk i eftermiddag kanske jag kan åka med till stallet senare? Min lillasyster ska ändå inte rida länge så man kanske hinner med en photoshoot på ängen?
Haha, jag är hopplös. Ska satsa på att bli frisk nu, kraaam
 
Bild från tiden med Blomson, gulle ponny!

Dax för frågestund

Ni har inte frågat så mycket på tidigare frågestunder, men sedan ploppar det in en del frågor efter hand, så tänkte dra igång en frågestund!
En chans för er att lära känna bloggen, mig & Yackie lite bättre, så fråga på en massa nu, ni vet var kommentarsfältet finns! :D
 

Godmorgon

Sitter i min säng och äter frukost. Är hemma idag för hostan blir inte bättre och halsontet blir snarare värre... 
Men någon i stallet sa att man kan äta en sked honung, så i värsta fall haha!
 
Skulle egentligen ha ridit idag, en lugn tur i skogen eller något, för Yackie har gått hårt hela helgen. Men min lillasyster fick ta över så får vi se om jag kanske kan ta henne på onsdag istället? Ska prata med mamma/min syster senare. :) Hade också tänkt ta lite kort från stallet och lägga upp eftersom flera skulle tycka det var roligt, men får helt enkelt göra det nästa gång. 
 
Fortsätt tipsa om innetäcken i inlägget här nedanför! (Eller om ni har något begagnat täcke ni vill sälja?)
Kram
 
 

Tipsa mig!

Nu behöver jag hjäääälp! Det börjar bli kallt ute, vårat stall är ett kallstall, Yackie är rakad och har inte mycket fett på kroppen. Än så länge räcker det med ett fleecetäcke på under natten men snart kommer det behövas ett lite varmare täcke på nätterna. 
Därför undrar jag om ni har några tips på prisvärda innetäcken eller ställen där man kan köpa? Vad använder ni för något? 
Blir jätteglad om ni kommenterar och ger mig något tips, kram
 
Bild lånad härifrån

Hage?

Fick en fråga från någon anonym om vad för hage Yackie går i, eftersom jag har skrivit att hon bytt från gräshagen osv.
I alla fall, Yackie går i en grusad hage med en häst till (hennes bästa vän), bredvid massa andra hästar & grushagar.

Tycker det är väldigt smidigt faktiskt, såklart det är jättebra om det finns gräs i hagen som hästen kan stå och tugga på, men det blir så väldans lerigt så man riskerar både mugg, och i Yackies fall då, att strålrötan blir värre.
Sedan på sommaren när det inte är lerigt tycker jag det är en självklarhet att hästen går i gräshage om den är frisk osv. :)
Hoppas du fick svar på din fråga, förlåt att jag inte har hunnit svara innan.
Kram


På café

Sitter och äter lunch ute på stan nu, senare ska vi till stallet och kolla när min lillasyster hopptränar med en annan tjej i stallet. Ska bli roligt att träffa den hopptränaren eftersom hon inte tog så mycket för en lektion men verkar väldigt bra.
Det är gratis fika i stallet dessutom så det ser jag fram emot. ;)
Någonstans här emellan ska jag försöka uppdatera er, så vi hörs ju! Kram


Dressyrövning

Yackie är ju, som ni redan vet, en ganska stel häst i bogarna och sidorna. Och för att mjuka upp henne är det mycket volter & serpentiner som gäller. Något annat som är nyttigt för henne är att länga och minska traven, galoppen och skritten, hon har ett tempo som hon helst håller genom hela passet. 
Tycker därför detta är superbra övningar som lösgör hästen, och som man får jobba med att kunna minska och öka traven.
 
Övning36.jpgÖvning22.jpg
A.T betyder alltså arbetstrav och Ö.T ökad trav. S.V betyder skänkelvikning.
 
Jag brukar börja med den första av dessa övningar och sedan lägga in skänkelvikningar efter hand. Att göra mindre serpentiner som på bild nr 2 är jättebra för den stela hästen eftersom den måste överböja sig en aning.
Yackie tycker det är sjukt kul att länga traven men är destu svårare att samla ihop efter en ökning, och så är det ju många hästar som är, därför är volterna i serpentinerna på bild 1 superbra! Hästen kan inte springa på i samma tempo och ställningen hjälper till att lösgöra.
Kan verkligen tipsa om de övningarna, prova och skriv gärna vad ni tycker här nedanför sedan! ;) (Vill ni ha fler tips på övningar kan ni kolla in här ---> http://dressyr.ifokus.se/articles/4d712eb4b9cb46221d044d9a-dressyrovningar-forsta-delen, det är därifrån bilderna ovan är tagna.
Kram

Yackie packie wackie

En bild i varje gångart, 1. skritt, 2. trav, 3. galopp
 
Här är de bästa & minst suddiga bilderna från idag. Har ju redan skrivit om hur det gick, tänkte att det kanske skulle vara kul att se bild också, så ni själva får avgöra vad ni tycker. ;) Här ser ni ju också det nya tränset kom jag på! Vad tycker ni? Hiss eller diss?
 
Ska klä på mig (sitter i morgonrocken hähä) och sedan bär det av mot restaurang med familjen + min kusin och moster. 
Vi hade planer på att bowla, gå på bio eller äta ute, det sist nämnda blir av, resten skiter vi i, alla är trötta så istället hyr vi film och köper godis, lika mysigt det haha ... :)
Snart kommer ett inlägg med ett övningstips som jag hittade på en blogg, kram

Brobygge


Spola till slutet om ni bara vill se bron rasa haha! Sammanlagt tog den 6,9 kilo, mest av alla i klassen ;)


Ridit

Försökte lägga upp filmen på bron igår men uppenbarligen fungerade det inte, suuuuuuck!
Har nyss varit i stallet och idag red både jag och min kusin, först Emma, sedan jag.
Vi red en halvtimma var ungefär och det gick faktiskt riktigt bra. Kan ju vara för att Emma är en väldigt duktig ryttare och då var ju Yackie redan genomriden, men är ändå väldigt nöjd med dagens pass. Hon var väldigt fin och djup i formen (som jag vill ha henne) och hon höll formen i alla gångarter!
Sedan var hon lite väl på ibland och försökte springa ifrån arbetet men som sagt, duktig pånni som alltid!

Min lillasyster fotade några få bilder under passet men dom blev väldigt suddiga, manege ljus ni vet ;)


Ipad - check

Äntligen har vi fått tillbaka våra iPads, som vi alltså får från skolan!
Kom ihåg koden som tur var haha, och bakgrundsbilden var Blommse, fina fina skrutt! Saknar honom en hel del ...
Men nu: möta moster & kusin, kram


Snart är den mosad

Nu ska vi testa broarna! Håll tummarna för min, kommer upp film sedan ;)


Finally Friday!

Gick upp på morgonen och kände mig riktigt sjuk, hade mer ont i halsen än igår och hostade en hel del ...
Men bestämde mig för att ändå gå till skolan, var så mycket som skulle hända idag i skolan, vi ska få våra iPads, testa spagetti broar, lämna in engelska uppsats & gå igenom en so-läxa, en dag som man missar mycket om man är hemma på med andra ord!
Ska till stan direkt efter skolan och möta upp min moster och kusin, sedan åker vi mot stallet.
Jag ska inte rida idag, men imorgon äntligen! Längtar ihjäl mig efter världens finaste ponny som vanligt! Kommer i alla fall få träffa henne idag, och tänkte ta med kameran så jag kan uppdatera med lite nya bilder fram över :)
Kramis

Vår spagettibro!


Ont i halsen

Sitter i sängen med en kopp te och musik i öronen, sjukt mysigt! Om ändå inte te koppen bara berodde på att min hals gör stora protester just nu :/
Gillar att vara hes (ja du läste rätt), tycker det låter snyggt faktiskt och det brukar ju inte göra ont precis, men när man knappt kan svälja, som jag knappt kan nu, då är det inte det minsta roligt ...

Måste förresten berätta! Yackie fick gå ut med sin bästavän i hagen idag, ett annat gammel-sto som har förälskat sig i Yacksan. ;)
Så fick jag i alla fall höra att när dom hade lagt ut hö hade de lagt det i två högar, och istället för att stå och äta på varsin hade båda hästarna ätit upp den ena samtidigt och traskade sedan iväg till nästa hög för att äta den också sida vid sida. Hur gulliga kan dom bli egentligen?
Är så himla glad att Yacksan fick sig en bra kompis i stallet, finns inget finare än djur som är så nära vänner med varandra.

Men nu ska jag dricka upp mitt te, kraaaam


Låååång skoldag

 
Kom just innanför dörren och just nu känner jag bara en sak: äntligen hemma! 
Jag och några andra stannade kvar och gjorde klart ett grupparbete som ska bedömas imorgon, en spagettibro + en bro analys/rapport, inte det roligaste att komma hem från skolan halv sex när man slutade kvart över två ... 
Och nu är det bara att återgå till plugg, för har två texter som båda bedöms som ska renskrivas till imorgon, ska dessutom svara på en so-fråga som jag har i läxa till imorgon den med, wiiuuhoo! Eller inte ... 
Vi hörs kram
 
 
 

Uppdaterad app!

Såg att man kunde uppdatera blogg.se appen nu! Vi får hoppas att denna uppdateringen är bättre än den förra, har varit många tillfällen när inlägget försvinner, inte laddas upp, bilden syns inte osv. Men som sagt, håller tummarna för denna uppdateringen nu! Är så tråkigt när allt krånglar ...


Morgon igen

Nu är det torsdag morgon och jag mår inte så bra, jag har ont i halsen och hostar en del ...
Men tänkte släpa mig till skolan ändå!
Ska ändå inte göra något efter skolan (förutom en massa plugg) så får slappa då, längtar redan haha ;)
Imorgon kommer min kusin & min moster, då vill jag verkligen inte vara sjuk för det ska bli jätteroligt verkligen!
Men det löser sig nog, puss


Planer för veckan

Har helt glömt bort att lägga upp denna veckans planer så jag gör det nu, från och med idag!
ONSDAG (idag) - skoljoggen + fika med Elvis
TORSDAG - Plugga (!!) har en hel del läxor som ska göras till fredag *suck*
FREDAG - Min kusin & moster kommer hit, är taggad till tusen ;)
LÖRDAG & SÖNDAG - Kusinen och moster följer med till stallet, ridning står på schemat (i alla fall lördag)!

Kram


Skoljoggen

Började klockan halv elva idag eftersom vi hade skoljoggen, med utklädnadstema!
Min klass hade typ tema 80-talet så alla var så fina och färgglada. ;)

Hade också bestämt att jag ska fika med min kompis på stan men hon slutar inte förens halv fyra så är påväg hem nu för att byta om och åka in till stan igen!
Tror inte jag ska shoppa, men ska iaf ta mig en välförtjänt fika :)
Kram

Jag & Ylva som 80-tals brudar ;)


Mysdag

Åkte som vanligt direkt till stallet efter skolan och gjorde i ordning Yackie.
Bestämde mig för att rida ut en sväng i skritt + lite trav eftersom hon gick hårt igår! Och det var det mysigaste på länge. Precis när jag kom ut började solen skina och Yackie (som ju har världens finaste hårräm) glänste som guld! Hon gick med öronen spetsade hela tiden, och jag tror hon njöt lika mycket som jag gjorde.
Fina, fina ponny!

Älskar att variera med så lugna pass och bara mysa. Kram godngar


Ute med min favorit




Läsarfråga


Skulle ni vara intresserade av att jag lägger upp lite kort på hur det ser ut på stallet? Eller är det inte intressant?
 

Tisdag morgon

Godmorgon på er! 
Sitter och försöker förstå mig på hur windows live moviemaker fungerar, vill spara en film så att man kan kolla på den utan att öppna movie maker. För idag har vi ju musik och tänkte visa den där musikvideon jag har snackat om. Om jag lyckas spara den alltså, spårvagnen går om en kvart ... 
 
Idag är det ridnig precis som igår, och ska jag vara ärlig har jag ingen aning över huvudtaget vad jag ska göra. Eftersom jag red hårt igår kanske jag borde ta det lite lugnt idag? 
Jag kommer nog på något under dagen. ;) 
Men nu måste jag borsta tänderna, kram
 



Sov sött

Godnatt! Idag har helt klart varit en bra dag, riktigt skönt faktiskt ;)
Men nu är det dax att sova, måste upp lite tidigare än jag hade behövt annars imorgon för orkade inte duscha ikväll så tar det imorgon hähä ...
Vi hörs kram


12 timmar senare

Stämmer det verkligen att det var 12 timmar sedan jag uppdaterade sist? Från halv åtta till halv åtta, borde vara 12 eller?
Jaja, uppdateringen idag har varit K. A. S. S! Inte okej :/
Jag har haft flera tillfällen att skriva men hallå, hur intresserade är ni av "nu har jag matte kram" och "nu har jag no, puss", oj vilken variation, haha, ni fattar.

Har i alla fall ridit idag, som många andra dagar, och idag blev det (som jag nämnde i ett tidigare inlägg) ett riktigt "hårt" (eller vad man nu ska kalla det) pass, vilket syntes efteråt för jag tror aldrig Yackiepackie varit så svettig sen hon kom till oss.
Och det var inte konstigt så duktigt som hon jobbade på! Lillan, hon är verkligen världens finaste. :)

Om ni vill veta lite mer om idag kan jag ju säga att jag hade en kort skoldag (14.15 slutade jag), älskar sånna dagar! Och vi har många sådana i år så det är toppen!
En annan grej jag kan avslöja är att jag är jättehungrig (ni antecknar va?) haha, nejmen seriöst, har levt på en macka & loka sedan lunchen, men men ...

Har tyvärr inga nya bilder att bjuda på, blir ju svårt när man är själv i stallet, men jag hoppas på att någon vill följa med någon dag snart så jag kan få lite nya! Kramar


07:13

Som varje måndag går spårvagnen hemifrån 07:13 och första lektionen äääääär IDROTT! Weho

Efter skolan bär det av mot stallet, där Yacksan står och väntar.
Idag blir det invigning av det nya tränset och ett ordentligt dressyrpass, hon har gått ganska lugnt nu ett tag och lagt på sig lite, och nu när hon är i bättre hull (förstå mig rätt, hon ska fortfarande bli tjockare) så är det muskler som ska byggas upp också!

Nora & Yackie på ängen igår haha!


Nytt bord!

Eftersom min mormor och morfar har sålt sitt hus på landet (n) så fick jag ett litet bord dom ändå inte skulle ha någon användning för, perfekt i mitt rum att ha mitt yankee candle på, så just nu ser mitt rum supermysigt ut, och så luktar det jättegott av vanilj!

Älskar att planera hur mitt rum ska se ut! Dock är jag lite dålig på att göra det till verklighet hehe ;)
Godnatt goingar


Duktig som vanligt

Nora (min syster) red först ut med några som skulle rida/leda sina hästar en kortis, under tiden mockade och fixade jag maten. Sedan höll jag en kort lektion i manegen och både Yackie och Nora var superduktiga!
Vi provade tränset efter passet och det passade, imorgon ska jag inviga det hade jag tänkt. ;)

För övrigt har vi bestämt att Yackie får gå i grushage ett tag nu framöver, för hennes strålrötas skull, man ska ju försöka hålla det så torrt som möjligt och det är svårt i en lerig hage, grus blir ju inte blött på samma sätt.

Kram


Inhandlat

Stannade ju till vid Hööks och tränset jag la upp bild på är nu vårat + en svart marginal för uteritt och hoppning.
Nu får vi bara hoppas att kvalitén och storleken är bra på tränset, recensionerna om tränset är lite varierade.
Men ärligt talat var detta det snyggaste om man vill ha ett allroundträns i Yackies storlek, det är iaf min åsikt. Och tillräckligt billigt för att mitt presentkort skulle ha råd! ;)

Pannbandet räknar jag dock med att behöva byta ut, lite synd ...


Planer för dagen

Sitter och kollar på reprisen av körslaget, inte för att jag är något fan av det programmet, men det bara blev så haha!
Vi ska packa in det sista i bilen, även äta lunch och sedan åker vi mot Hööks.
Förhoppningsvis får vi med oss ett träns hem som min lillasyster kan inviga idag, skulle gärna vara med och fota lite, vi får se om jag hinner bara, har lite franska läxa som ska göras ...
Vi får se vad klockan är när dom åker till stallet helt enkelt. :)
Jag skriver direkt efter Hööks, kram


Nytt träns på g

 
Hinner inte skriva mycket, men idag ska vi iaf stanna till vid Hööks på vägen hem och då kommer antagligen detta tränset bli mitt! Jättesnyggt tycker jag, håller ni med? :)

Läsarfråga

Har lite halvdålig teckning här ute på landet och så gör jag inte så mycket så har helt enkelt inte så lätt att uppdatera ...
Men tänkta i alla fall skriva ihop en liten läsarfråga till er!

Dagens läsarfråga är vad ni prioriterar högst, ridhus eller ridvägar?


Insläpp och utsläpp Yackie

Hör ni att hon gnäggar till mig? Blev alldeles rörd haha! :')


Världens finaste häst

Hämtade in Yackie som stod i en grushage idag (för hennes strålrötas skull), borstade sedan medan mamma mockade och red ut en sväng.
Yackie var lite tveksam på ditvägen, det blåste väldigt mycket och hon ville helst inte gå när mamma hamnade bakom haha! Men så fort man vände och började rida tillbaka blev hon som åt kapplöpningshäst. ;)
Travade även idag på en raksträcka och det är helt sjukt vilken trav hon har!! Hon var nog Briar i sitt förra liv :D
Någondag ska jag be någon filma så ni får se!

Håller i alla fall på att ladda upp en film till er just nu, det är när jag hämtar henne och sedan när jag leder tillbaka henne ut i hagen. Kram


Bilköer och sol

Idag är det jättefint väder här i Göteborg och jag sitter i bilen påväg till stallet. Vi hade tänkt vara där tidig men det hade hänt en olycka och dom hade inte lyckats leda om vägen så vi är ute och snurrar efter en alternativ väg just nu.

Så ska alltså till stallet, ska rida ett kort lugnt pass (Y vaccinerades ju i torsdags och ska ridas lite lugnt några dagar) och i eftermiddag ska jag åka till mormor och morfars hus på landet, ett hus som dom nyss har sålt efter att ha ägt det i 22 år, så det blir antagligen sista gången där innan dom nya ägarna flyttar in...

Denna bilden är så härlig! En av de bilder som Elvira tog på oss sist hon var med! Kram


Ban

Var ju med min kompis hos hennes ponny Ban och fotade en del, så tänkte dela med mig av bilderna till er, visst är han underbart gullig? :D
Kram
 








Njuter av fredagen



Yackie i ett nötskal

Yackie är en sådan häst som gärna har öronen rakt ut haha! Och ska jag vara ärlig tycker jag det är riktigt charmigt nu för tiden ... Hon har ganska stora öron och att hon gör så att de pekar rakt ut är väldigt karaktäriskt. ;)
Det som är negativt bara är att hon kan bli svårfotad ibland haha, oftast inte när man sitter på, för då är hon alltid igång och lite små "tittig", men från marken är hon lugn och from som ett lamm så då är hon inte lika nyfiken.
 
Såhär skrev Elvira Lagerström Dyrssen efter hon hade varit och fotat hästarna på Ranchen: "Yackie var en sådan där häst som var helt omöjlig att fota. Hon tvärvägrade att ta fram sina öron och hade verkligen ingen lust att stå framför kameran. Vissa av hästarna var totalt omöjliga"
 
Riktigt så svårfotad brukar hon inte vara, men när Elvira var där och fotade stog dom ute på en äng så då hade Yackie antagligen mer fokus på gräset runt omkring henne än kameran haha ...
 
Har era hästar/favorithästar/medryttarhästar något som är typiskt för just den hästen?
 



Storm

Vädret idag är verkligen så dåligt ett väder kan bli, det spöregnar och blåser jättemycket, tydligen ska det bli storm senare också ... Mysigt värre!

Hästarna blir i alla fall inte utsläppta idag (ja så illa är det), utan dom får stå inne och tugga på massa hö, och jag tror faktiskt dom trivs bättre med det än att stå ute och huttra i geggan. ;)
Jag ska inte till stallet idag utan idag får hon en halv vilodag, Thea (min minsta syster) ska rida lite om det inte är fullt i manegen, men det blir inte så hårt.

Jag själv ska till stan och shoppa hörlurar, kommer ni ihåg att jag ägnade 2 timmar till att sätta på pärlor på mina? Dom hörlurarna har jag slarvat bort nu, smidig som man är hähä.
Hoppas vädret är bättre där ni är, kram


Detta är inte okej

Uppdateringen idag = hemsk, tror jag har lyckas knåpa ihop ett inlägg, alltså inte okej, vad hände med mina i genomsnitt 5? 
Jag ber verkligen om ursäkt och ska försöka göra det mycket bättre imorgon!
 
Idag har jag i alla fall varit med min kompis hos hennes häst, fick även rida lite, var jättemysigt! Och nu på kvällen var jag hemma hos henne och kollade på film, Snow White and the Huntsman, som faktiskt var en bra film, hon hade även bakat brownies som jag slängde i mig haha. ;)
 
Imorgon tänkte jag lägga upp en bildbomb med bilder från dagen, på pållen och min kompis, ska bara kolla med henne att jag får först. 
Så imorgon väntar roligare och bättre uppdatering, kramar!
 

Den finaste jag har

Är så sjukt glad att jag hyrde just Yackie och ingen annan. Det finns ingen finare häst. Det är helt sjukt att jag kan  älska att rida henne så mycket, trots att hon är stel, jag brukar tycka det är jobbigt med sånna hästar, men inte med Yackie, hon är världens finaste. :)
I stallet är hon ärlig, kittlas det är hon sur, men så fort man borstar mer bestämt försvinner kittlandet och hon blir världens snällaste. Hon är en sån häst som "säger" vad hon tycker. Blir alltid lika lycklig när hon kommer och kollar om man har godis till henne, finns inget sötare.
Hon är alltid pigg och det känns som att hon alltid försöker. 
 
Elvira tog lite bilder på henne igår, visst är hon fin i sin nya pannlugg? Hon ser ut som en liten hopponny haha!
 



Orkar inte skriva så mycket

Ska hoppa in i duschen, middagen väntar på undervåningen och jag är bara allmänt trött.
Det var iaf jättemysigt i stallet, Yackie var duktig & söt som vanligt haha!
Bilder kommer imorgon, kram


Tidsfördriv

Sitter på bussen nu, är ca en halvtimma tills jag ska möta upp Elvira och sedan åker vi mot stallet.

Tänkte i alla fall fråga er om ni har några tips på tidsfördriv på bussen/spårvagnen? Åker ju så ofta buss till stallet så kan behöva lite tips. ;)
På denna lilla bussresan hittills har jag lagt in olika symboler på varje kontakt, känner mig väldigt påhittig haha! Bl.a. en tjej i min klass vars efternamn slutar på "ström" fick två fiskar haha!
Men som sagt, kom med tips! Kram


Godmorgon gott folk!

Godmorgon!
Hur mår ni?
Jag är faktiskt på topp idag, trots att jag knappt sov inatt haha!

Idag ska jag direkt till stallet efter skolan, både kameran och Elvira följer med så det blir jättemysigt! Har inte bestämt mig för vad jag ska göra än men något blir det. :)
Sedan imorgon har jag ju studiedag, ska bli SÅÅÅ skönt, mest underbart blir det ikväll när man inte måste sova utan kan sitta uppe lite ;)

Yackie blev ju skodd igår, och hovslagaren upptäckte att hon har lite strålröta på höger bak, inte bra (!!), men det hade inte blivit något farligt än så vi ska bara rengöra det med grönsåpa och diskborste och se om det blir bättre.
Vi tänkte även passa på att fråga veterinären som kommer och vaccinerar lillan imorgon!
Kraaaam


Prinsessan Ida

Var ute och fotade bilder på mig själv förut, och på mig hade jag en lockig guld/brun peruk haha! (fråga inte varför)
Fick mig i alla fall ett gott skratt när en liten tjej på kanske 6 år gick förbi och sa till sin mamma att jag såg ut som en prinsessa! Och när jag gick in i min trädgård för att slippa att dom kollade på mig ropade flickan "MAMMA! Prinsessan försvann, hon försvann på bara en sekund!", då höll jag på att dö av skratt haha, åh herregud!

Så, vad föredrar ni? Riktiga Ida eller prinsess-Ida? ;) kram


Fergus

http://www.jeanabernethy.com/fergus-8.html <--- här hittar ni dessa super gulliga serier som är målade av konstnären Jeana Bernethy. Tycker dom var lite småroliga faktiskt! Vad tycker ni? :)


Let the nois run through your head

Har en liten rast från musiken just nu. Vi håller på med att man ska välja en låt som ger någon känsla & göra en musikvideo till.
Jag har bestämt låt och gjort lite planer för videon, men jag tror jag har gjort det lite väl avancerat för mig haha ... I värsta fall får jag helt enkelt korta av det lite eller ha lite upprepningar, och det är inte så farligt. :)

Idag är det ingen ridning, Yackie ska skos om ungefär två timmar och då åker mamma dit och passar på att mocka, fixa mat osv. Sedan får hon gå in skorna litegrann själv under dagen så åker jag och rider imorgon. :)
Men nu börjar lektionen igen, kramar


Uteritt

Det blev en uteritt idag, som jag skrev förut.
Yackie skötte sig precis som hon skulle, pigg och glad men lyssnade bra!
På en raksträcka på hemväg skulle vi trava och Yackie längde steget hur mycket som helst! Har suttit på henne i ökad trav men detta var helt sjukt verkligen, haha! Underbara ponny!

Ska snart gå och lägga mig faktiskt, är väldigt trött. En hungrig Yackie får stå för bilden ... ;)
Kram


Tur i oturen

Blev så sjukt trött, arg och ledsen på mig själv förut när jag glömde gå av där jag skulle för att byta till bussen som går till stallet. SÅKLART var det jättelångt till nästa hållplats, SÅKLART var jag tvungen att gå tillbaka till rätt hållplats, SÅKLART gick jag nästan vilse, SÅKLART missade jag bussen med 2 minuter och SÅKLART är det nästan en timma mellan bussarna!!!!!
Blev inte lite sur på mig själv kan jag lova. ;)

Men som tur var kunde hon som jag ska rida ut med vänta en timma och dessutom fick jag gjort lite av min SO läxa till fredag, man får försöka se det positivt. ;)
Kraaaam


Äckligt

Är exakt sånt väder ute som jag INTE hade hoppats på, regn med andra ord ...
Jag hoppas verkligen att det slutar annars blir det nog ingen uteritt som jag hoppats på, då får det bli något lugnt/kort pass i manegen. Men hoppas fortfarande på att regnet slutar innan dess, är riktigt taggad på uteritt haha ;)

Har ni några tips på enkla övningar man kan göra om hästen ska gå lite lugnt? Kram


Veckan som kommer

MÅNDAG - Skola, uteritt på Yackie
TISDAG - Skola, Yackie skos
ONSDAG - Skola, ridning (vad för ridning har jag inte bestämt än)
TORSDAG - Studiedag, ska följa med min kompis till hennes häst
FREDAG - Skola, no plans
LÖRDAG/SÖNDAG - Antagligen till mormor & morfar, annars; träffa Siri & Elvira


Måndag

Måndag igen och jag måste åka hemifrån nu, vid hemska 13 över åtta, uuuusch, ryser bara vid tanken ...

Men slutar kvart över två och då åker jag direkt till stallet och gör iordning Yackie för en uteritt med en av de andra d-ponnyerna! Tror hon kommer tycka det är skönt och riktigt roligt med lite omväxling, hon älskar uteritter och går alltid med öronen spetsade framåt!

Ska försöka ge er lite bättre uppdatering idag än några av dagarna i förra veckan, det tråkiga är att det bara blir mobilinlägg om jag inte hinner skriva tidsinställda ... Aja kramis


Inte hästrelaterat men ...

... hur bra får man bli? Seriöst nu, 14 år och grym! (från x-factor som sänds just nu på tv4)
 


Vinter?

Usch denna dagen var verkligen som en väckarklocka för mig, jag hade på mig min dunväst (!!!) från Jacson och ändå frös jag en aning när jag inte sprang runt och bossade över lillasyster (som det för övrigt gick jättebra för!). ;) 
 
I alla fall, börjar inse att det är höst nu, och den tanken är verkligen HEMSK. Snart kommer väl snön krypande (eller snarare geggan, om man bor där jag bor), broddar kommer behöva inhandlas, vintertäcken & stalltäcke lika så. 
Personligen tycker jag det är en mysig känsla över att sätta på ett ländtäcke innan man rider och "bädda om" hästen innan natten. Men när man själv står och huttrar, fryser fötterna av sig och måste bylta på sig lager efter lager av varma kläder, då är det inte lika roligt. 
 
Vad tycker ni? Gillar ni vintern eller sommaren bäst & varför? :D
 

Toppad och fin

Äntligen lyckades jag få fram saxen och toppa man och pannlugg, och Yackie blev helt klart finast i klassen! Den blev inte direkt kort, och det var inte poängen heller, men lyckades göra den hyfsat rak i alla fall!
Håller ni med eller? :)
Kram


Bytte slappdagen mot något roligare

Som rubriken säger så ändrades planerna för dagen en aning!
Kände att jag ville göra något så åker med min mamma och syster och är lite ridlärare ... ;)
Kameran är såklart med så ni kanske får lite bilder senare när jag är hemma igen.
Ha det bra, kram


Redigering

Satte ihop en liten före & efter bild av en bild Elvira tog på Yackie igår. Älskar personligen denna bilden, den är så sjukt härlig, Yackies utstrålning hade inte kunnat bli bättre! 
Blir verkligen stolt i hela hjärtat när jag kollar på den, vad är det för vacker ponny vi har hittat egentligen? 
 
I alla fall tyckte vi båda (jag & Elvira) att staketet var lite i vägen och förstörde bilden, så jag gjorde ett försök att redigera bort båda linorna och passade även på att förbättra ljuset i bilden en aning.
Vilken gillar ni bäst? Före eller efter bilden? :D
Kram
 




Smalisen

Som ni vet är ju Yackie riktigt tunn över ryggen och magen, och varje dag kollar jag och hoppas att hon ska ha blivit tjockare. 
Nu har vi haft henne i 3 veckor om jag inte har räknat helt fel (oh herregud är det inte längre?!) och jag vet inte om jag inbillar mig eller om hon faktiskt har gått upp lite i vikt, inga stora mängder, men det känns faktiskt som att revbenen syns mindre än dom gjorde när vi fick henne. 
För några dagar sedan upptäckte jag också att sadelgjorden inte går att spänna lika mycket, och det pekar ju mot det faktum att hon har en större mage! 
 
Vi ger henne krafft som ska vara bra för både gamla och smala hästar, och hon äter upp på nolltid.
Däremot höet går lite från dag till dag, det är aldrig så att hon inte äter något, utan hon har alltid matlust till en början, men vissa dagar lämnar hon lite hö och andra dagar inget alls.
Nu har vi nyss börjat ge henne lucern dessutom. Så jag hoppas på en stor viktökning haha, hellre att hon är tjock (så att man kan få henne att bygga muskler) än att hon är tanig.
 
Yackie i hagen på en av de första dagarna.


 

Bildbomb - gårdagens ridpass

Alla bilder är från igår och är tagna av Elvira Sellgren

Bilderna är på g


Söndagen den 9:onde

Idag har jag faktiskt inga planer över huvudtaget. Lite tråkigt kanske men samtidigt väldigt skönt, man kan behöva en sån dag då och då. :)
 
Har dock lite planer för bloggen, bland annat ska lite bilder från igår komma upp här, tänkte även försöka komma på massa intressanta inlägg och ge er riktigt bra uppdatering idag, vi får hoppas att den planen uppfylls right?! :)
Har ni några inläggsförslag så vet ni ju att ni mer än gärna får kommentera dom här nedanför! Jag kan behöva lite tips... ;)
 
Kram på er
 


 
 

Rebecca och Fiona


100% konstigt

Att skor som ser ut precis som jodphurs blev populärt att använda tycker jag är en aning konstigt, men många gånger väldigt snyggt! PÅ ANDRA, jag känner mig själv lite "nerklädd" i sånna skor samtidigt som jag tycker det kan vara sjukt snyggt på andra personer...

Men det är inte jodphurs jag hade tänkt skriva om, utan något som jag såg på ponnysanning, mer eller mindre RIDSTÖVLAR som höstakor, waaaaah, fattar verkligen inte grejen med detta! Hatar att gå runt i ridstövlar då dom är gjorde för att stötta benet/foten rätt när man sitter i sadeln.
När man däremot går runt i dom blir ju stödet fel och man kan knappt gå haha, så sköna skor att använda till vardags är det INTE enligt mig!
Och snygga? Hallå eller, såklart det är snyggt när man rider men det är stor skillnad på ryttarmode och vardagsmode, tycker i alla fall jag, (ni får protestera).

Vad tycker ni? Hiss eller diss?


Ridningen

Förlåt för dagens uppdatering, usch den är inte godkänd idag ...
Men men har verkligen varit i stallet HELA dagen, åkte kvart i tolv i morse och nu sitter jag i bilen hem.
Elvira var ju med mig i stallet idag så har lite nya bilder!
Förövrigt skötte sig Yackie jättebra idag, hon var dock väldigt stel. När jag började skritta fram funderade jag på om hon kanske var halt eftersom hon gick lite kortare med ena bakbenet, men travade runt lite på långa tyglar och lät en tjej titta på henne och det var ren stelhet som släppte efter en liten stund. :)

Ska förresten iväg och titta på Rebecca och Fiona lite senare ikväll, träffar jag någon av er där? ;)
Kram


Bra start på dagen

Börjar dagen med en croissant, macka och chai latte! Mums ;)


Nora & Kalli



Dagens planer

Idag är det ingen ridning, min minsta lillasyster (9) ska rida, men imorgon är det min tur!

I alla fall, idag ska jag åka med två kompisar till Lerum där den ena av dom bor, hon har även två hästar så vi ska kanske dit och kika lite på dom... ;)
Sedan blir det nog myskväll med film eller promenad haha, vi får se.
Men nu, lektion, har varit väldigt mycket kaos idag i skolan så alla lektioner blev lite sena ... Men som sagt, nu: lektion! Kram


SÅ GULLIGT

 
HAHA min kompis skickade dessa bilderna till mig. När vi var små samlade hon på teckningar målade av mig, och hon hade hittat alla dom, dessa var två av dom, har ingen aning om hur gammal jag var när jag målade dessa tyvärr, hade varit roligt att veta! Men det var i alla fall några år sedan ...
 
Bilden till vänster ser ni kanske vad det föreställer? En mullehäst! 
Och bilden till höger är (som det står på bilden) Chokolat, en mangafigur i en mangabok.
Har aldrig gillat manga så där hemskt mycket men kompisen som samlade på bilderna övertalade mig att läsa någon och jag fastnade totalt haha! Så typiskt när man bestämt sig för att man inte gillar manga, att sedan behöva erkänna att det faktiskt var bra. ;) Nejdå, huvudpersonen var i alla fall en tjej som hette Chokolat.
 
Kanske ska ta och måla en ny teckning och ge bort till henne snart, dax för lite förnying, inte sant? ;)

I love it!

Åh! Jag har sagt det förut jag vet, men hur mycket kan man gilla ett märke? Inte nog med att (vad säger man?) konsistensen (?) är helt underbar, dom sitter bra under sadeln och att kvalitén är på topp, Schockmöhle schabrak är snygga dessutom! 
Dessa schabrak är verkligen to die for!
Kommer inte köpa något just nu men tänkte försöka gå på mässan när det är GBG horse show och se om jag kan hitta något till extrapris (som jag faktiskt gjorde förra året), man kan ju ha tur! ;)
Kram

Halv åtta hos mig

Sitter och kollar på Halv åtta hos mig och äter middag.
Två kompisar var nyss här och kollade på film men dom gick för fem minuter sedan eller något. :)

Men åter till Halv åtta hos mig, min före detta granne är med! Haha blev väldigt förvånad när han dök upp i rutan!
Har ni någon kompis som varit med i tv? Eller har ni kanske själva varit det?
Vill veta så berätta nu! Kram


Två timmar

Nu sitter jag på bussen hem, slutade egentligen kvart över två men har suttit kvar i skolan i två timmar extra och gjort klart en massa grejer som vi ska redovisa i grupp tillsammans imorgon.
Hade ändå inget att göra idag och då kändes (faktiskt) matte som en helt okej tidsfördriv, även om jag gärna krupit om framför Pretty Little Liars haha!

Så nu får vi bara hoppas att det lönar sig och att allt är rätt. ;)
Kramar


Snart fredag

Som vanligt på torsdagar går hela dagen ut på att längta efter fredagen haha!

Idag händer inte mycket, ska antagligen stanna kvar en stund i skolan och göra klart ett grupparbete i matte som måste vara klart imorgon, sedan ska jag göra en läxa och kanske träffa några kompisar en sväng.
Tänkte också passa på att säga förlåt till er för uppdateringen hittills idag, men ibland hinner man inte helt enkelt, från och med nu ska jag i alla fall skriva lite inlägg haha! :)
Kram


Carolien

Red alltså en storhäst idag som heter Carolien, ett femårigt sto som står på alleby, och hon var hur snäll som helst! Pigg och glad men uppmärksam på minska vink, så det var verkligen superroligt. Kändes väldigt ovant att rida lätt SÅ långsamt haha ...

Imorgon och på fredag är jag hästledig, sedan på lördag ska jag rida + ha kvällsfodringen, min kompis ska följa med, ska bli jätteroligt att visa henne allt, eftersom hon är den som varit med mig mest hos Blomme.

Jag & Carolien idag


Ännu en grej att lägga till på oturslistan

Råkade nyss dra sönder mina nyaste jeans, hur lyckas man? Inget stort hål men ändå!
Inbillar jag mig eller är detta VERKLIGEN min otursdag? Tror ni på sånna dagar?
Kram


Changed planes

Som jag skrev förut ska jag inte rida gymkhanaponnyn Sebbe idag, som jag sa i måndags, det blev ändrade planer, men ska ändå rida!
Hästen jag ska rida heter Carolien och ägs av samma tjej som äger Sebbe, det är ingen ponny utan en storhäst som är hur söt som helst! Så mycket mer vet jag inte, tror den är ganska ung (?). Ägaren sa i alla fall att hon var hur snäll som helst och inte så stressad som Blomme och Sebbe var. Så det ska bli jätteroligt!

Förövrigt har jag haft en riktig otursdag idag; glömde matsäck till stallet, hade en vattenflaska i väskan som hade läckt ut överallt, fick ett litet brännsår (brände mig på en limpistol på NO) & glömde min halsduk i skolan ...
Men får se det positivt, jag har i alla fall inte tappat bort ridgrejerna, brännsåret är inte stort, och halsduken kan jag hämta imorgon (om jag kommer ihåg).

Men nu börjar snart slöjden, kramis


Onsdag

Jag är inte säker på hur det blir med allt denna dagen, antagligen kommer jag rida, men det är osäkert än så länge och det blir inte på Sebbe som jag hade trott, hans medryttare skulle börja på honom idag. :)
Men ska i alla fall till alleby med Maria, så mycket vet jag haha!
Jag skriver så fort jag vet något, kram


Äntligen hemma

Äntligen middag ...


Idag

Blev manegen, det var så blåsigt och det kom små regnskurar hela tiden så blev inte lika taggad på uteritt. ;)

La fram bommar som jag dock knappt använde haha, avstånden blev lite knasiga och orkade inte gå av och fixa till det lat som man är ...
Men angående skänkelvikningarna höll jag mitt löfte, några i skritt och några i trav, hon dansade väl inte precis fram men det gick bättre än jag trodde det skulle göra.

Jag fokuserade inte så mycket på formen, utan försökte få henne att lyssna på mig och bara behöva använda små hjälper, gjorde många halter (först bara med hjälp av rösten, lyssnade hon inte tog jag lite i tyglarna, lyssnade hon inte då heller tog jag lite till osv) och så småningom kom formen automatiskt! Hon börjar redan söka sig mer neråt automatiskt så det är ju ett gott tecken. :)

Började på långa tyglar i traven och kortade upp dom efter hand, jag upplevde faktiskt att hon blev lugnare då. Hon brukar nämligen bli lite "på" när man börjar korta upp tyglarna, alltså att hon börjar takta lite osv. Det gjorde hon idag också i början, men mot slutet släppte det helt.

Gjorde ganska mycket galopparbete, började med att samla ihop henne och det funkade utmärkt, hon är betydligt lättare att komma åt i galoppen än i traven ...
Så småningom längde jag på tyglarna och försökte få henne att hålla en samlad galopp trots att jag inte höll i henne, eftersom att jag har hört att samlad galopp på låga tyglar ska vara bra om man vill att hästen ska bygga muskler. Även det funkade jättebra, tack vare övningarna i början var hon väldigt uppmärksam på mig och det räckte med att jag använda rösten så lugnade hon sig. :)

Nu fick ni ett sånt där långt virrigt "dagens ridpass" inlägg som antagligen ingen läser. Men red lite annorlunda idag mot i vanliga fall så ville bara dra igenom passet. Kram



Världens skitigaste häst!?

Blomme var, som jag säkert har sagt förut, världens mest renliga häst när det gällde var han bajsade, allt i ett hörn!
Och Yackie är, som jag vet att jag har klagat på förut, världens mest icke renliga häst haha!
Hon bajsar och kissar överallt, det ligger verkligen alltid utspritt över hela boxen.

Hur är era hästar? Renliga eller icke renliga? Eller går det kanske i vågor?


Dålig stil

Tänkte skriva ett inlägg om hur vi i stallen behandlar varandra, och jag vet att det är ett uttjatat ämne, men just nu har det hänt något som fick mig att vilja skriva detta.
I mitt stall är vi faktiskt utan så gott som det mesta som jag kommer nämna här nedanför, antagligen för att det är så stor spridning på ålder, erfarenhet och vilken gren man specialiserar sig på.
Men eftersom jag inte har någon egen häst har jag flyttat runt mycket och jag VET hur det kan vara.

Jag vet människor som byter stall på grund av sånna här saker, alltså att man snackar skit om varandra, dömmer varandra och varandras hästar.
Det är så tråkigt!
Vi är alla i stallet av en anledning: vi älskar hästar, alltså har alla i stallet ett gemensamt intresse, vi är mer lika än olika varandra.
Alla har brister så skit i andras och fokusera på att förbättra dina egna.
Var bara tvungen att få ur mig detta, alla borde vara snälla mot varandra, se till att inte göra någon annan osäker. Kram


Dagens läsarfråga

Vad väljer du? Hingst, sto eller valack?


Morgon igen

Ännu en skol & stalldag, börjar vid nio och slutar kvart över två, så en helt okej skoldag!
Sedan åker jag direkt till stallet och pysslar med Yackie! Har ingen aning om vad jag ska göra idag med henne, vill rida ut men det beror på om någon vill följa med ...
Annars blir det dressyr, bommar och mycket skänkelvikningar (som hon verkligen måste träna på).
Någon dag ska jag hoppa lite med henne också, nästa vecka kanske? Vi får se. Kram

Fortfarande svårt att inte sakna prinsen


I paddocken

Det blev ridning i paddocken, ingen skulle rida ut (som jag känner än i alla fall) så det blev dressyr!
Yackie skötte sig toppen, i skritten och galoppen var hon stundtals som en dröm, hur fin som helst! Och så småning om släppte hon även i traven, efter många volter, serpentiner och övergångar.
Travade av henne på långa tyglar och skrittade fram och av för hand, stannade ofta för att se om hon var uppmärksam på mig, och yes, det var hon, duktig pålle alltså! :)
Kram


Yackie redo för ridpass



Glömt att berätta

Har helt glömt bort att berätta att vi FICK en sadel helt gratis på städdagen, en svart dressyrsadel som hade stått och dammat ett tag. ;)
Vi har provat den en gång och vi vet att den inte sitter helknasigt, men jag ska se om någon i stallet kan mycket om sadlar och kan säga vad hon tror, men om den passar har vi ju väldigt tur!

Skolan idag var faktisk rolig, vi hade inte direkt några jobbiga lektioner och jag har helt klart vaknat på rätt sida haha ;)
Jag vet inte om det blir dressyr eller uteritt på Yackie idag, det beror på om någon annan ska rida ut, men det får ni reda på senare! Kram


Veckans planering

Vi börjar mycket tidigare än vanligt idag, så min spårvagn gick 07:13, inte okej!
Så kommer det vara varje måndag nu, menmen, inte så mycket att göra åt.
I alla fall tänkte jag lägga upp hur min vecka ser ut!

MÅNDAG - Skola, ridning på Yackie
TISDAG - Samma som måndag
ONSDAG - Skola, sedan ska jag följa med min konpis till stallet och rida Sebbe, kommer ni ihåg honom? En liten c-ponny jag red en gång för ett tag sedan!
TORSDAG - Skola
FREDAG - Skola

Sedan i helgen ska jag kanske till mormor och morfar, annars är det ridning på lördag och slappa på söndag skulle jag tro. :)

Sebbe på bilden!


Korta av manen?

I hyreskontraktet till Yackie står det att man inte får klippa manen så den blir kortare än 1 dm, alltså 10 cm, och kortare än så vill jag ändå inte ha den, men det är snart dags att toppa lillan lite, hon börjar bli långhårig och stråna är väldigt ojämna.
Även pannluggen behöver fräschas upp lite, vet inte om det står någon minimum längd i kontraktet men ska kolla upp det, tycker ändå att korta pannluggar ser lite knasigt ut, gillar dom bäst när dom är långa, så som sagt, bara toppning för att få den jämnare. :)
Och jag får alltid en känsla av att halsen ser maffigare ut med en kortare man, att det framhäver halsen mer på ett positivt sätt. 
Vad föredrar ni? Kort eller lång man?
 
Fixade denna bilden i photoshop, men det blir svårt att klippa SÅ rakt haha ... 



Nytt träns?

Funderar lite på att använda mitt presentkort på hööks till ett nytt träns till Yackie, ett svart. Just nu har hon ett brunt träns och en svart sadel och när jag ändå vill använda mitt presentkort är det kanske en kul grej att få välja ut själv? 
 
Jag kan en del om träns, men inte tillräckligt, jag skulle gärna vilja veta t.ex. vad ni använder för nosgrimmor?
Har hört att remont ska vara väldigt snällt så det kanske är något man ska satsa på? (Har även hört att man inte får använda remont på dressyrtävling, är det sant?) 
Annars finns ju achen och pullar, förutom att snoken på achen hindrar hästen från att gapa osv. vet jag inte så mycket om de tränsen, har alltid fått lära mig att pullar har en starkare inverkan än en helt vanlig nosgrimma, beror det på att trycket hamnar högre upp eller på något helt annat? 
Skulle vara guld värt om ni visste något ni har lust att dela med er av, alla som tipsar/säger sin åsikt kommer bli länkade i ett eget inlägg!
 
Kram
 
Bilder lånade från hööks hemsida



Läsarfrågan

Vad är snyggast, brunt eller svart läder?

Hoppning

Min lillasyster åkte till stallet tidigt så hon kunde hoppa innan lektionerna drog igång (det var massa privatlektioner från och med halv tio), och Yackie hade skött sig utmärkt som jag förstod det. 
Hon hade vägrat en gång men min lillasyster sa att det var helt hennes fel. Sedan hade även Yackie stannat upp lite då och då, eftersom hingsten på stallet nyss har flyttat till en box närmare våran och går i en hage bredvid paddocken så var det inte så konstigt, hon tyckte väl han var lite jobbig eller något, jag vet inte för jag var ju inte med. Men jag har ju sett honom i hagen förut, han står inte stilla en sekund utan han travar runt runt runt om och om igen och gnäggar lite då och då. Det ser ut som att man har grävt ner på kanterna i hagen eftersom han har sprungit så mycket där. 
I alla fall hade resten flytit på bra, hon hade varit pigg men inte allt för stark som jag förstod det. Tyvärr hade ingen fotat/filmat men det kommer en annan gång. :)
 



Fota

Dom flesta som läser denna bloggen har nog vetat ett tag att jag är intresserad av foto, och ni som inte visste det vet det nu. 
I början av mitt fotointresse fotade jag allt möjligt; blommor, mat, mig själv, hundar osv. Men numera fotar jag nästan bara i stallet.
Älskar att fota hästar, dom är alltid in action så man kan få till riktigt härliga bilder bara genom att fixa lite inställningar och trycka på en knapp, smidigt alltså! :D 
 


Det som är roligast är såklart (om man frågar mig) att fota hästar med lite spring i benen, då händer det lite mer och istället för att ha tusen "här-står-hästen-och-betar bilder" får man lite variation. ;)
Bl.a. älskar jag att vara i Jämtland på somrarna (som vi alltid är, eftersom vi har ett hus där), eftersom vi bor granne med ett shettisstuteri, hur bra fotomodeller som helst! 
Bilden ovanför är därifrån, den är tagen i somras på deras supersociala föl. :D
 
Har ni något fotointresse? Och isåfall vad gillar ni mest att fota? Hästar precis som mig eller något helt annat kanske?




Mys



Statusuppdatering

Godmorgon! Eller det är inte någon särskilt god morgon för mig i alla fall, vaknade några timmar förtidigt av att mina småsystrar bråkade så högljudt dom ville, då blir man lite sur faktiskt. 
Men nu är jag på gott humör igen haha!
 
Idag ska min lillasyster rida Yackie, hoppning tror jag står på schemat, men det beror på lite ... Vi får se helt enkelt!
Har ju inte hoppat sedan hon kom, travat över bommar och sånt har vi gjort men aldrig skuttat över något litet hinder. Så det skulle nog vara kul för både Yackie och min syster, även om det inte blir några högre höjder. Mer om det efter hon har ridit, kram
 
Jag älskar denna bilden, ni ser ju själva, hon går inte i form men herregud vad söt hon är!!


 

När dom andra ska sova

 
Min familj är en väldigt kvällstrött familj, om man bortser från mig (och pappa) som alltid varit väldigt kvällspigga. I alla fall är resten av min familj påväg att gå och lägga sig nu, och då tänkte jag passa på att titta på min favorirtserie, ni vet vilken eller? Rätt! Pretty Little Liars såklart. ;) 
Vet att jag har skrivit det förut, men måste tipsa om denna serien, kan vara lite dålig innan man kommer in i den, men när man väl är fast, då är man verkligen FAST haha, logiskt huh? 
Godnatt gosingar

Yackies kompis

I förrgår kom en ny häst som fick boxen bredvis Yackies. I boxen har dom inte verkat gilla varandra särskillt mycket, ungefär en gång var tionde minut gör dom om detta; dom luktar på varandra genom gallret, drar öronen bakåt och sedan piper båda högt. 
Dom släpptes även ut i samma hage igår eller om det var i förrgår, och idag när jag skulle hämta in Yackie var dom oskiljbara! 
Den nya hästen, (jag kan kalla henne A), stod och betade bredvid Yackie när jag hämtade henne, och när vi började gå genom hagen skyndade sig A att komma efter mig och Yackie till grinden, och när min lillasyster skulle hålla A en bit ifrån drog hon sig loss och kom efter i full galopp. 
Sedan så fort jag & Yackie var utanför hagen började A väva fram och tillbaka vid grinden och slutade aldrig gnägga, så vi fick ta med henne in också.
 
Själv tycker jag det är roligt att Yackie har hittat en kompis! Båda är dom gamla tanter, Yackie 22 och A 25, så dom är ett fint litet par. ;)
 
Har era hästar/medryttarhästar/favorithästar någon bästakompis i stallet? :)
 



Har ni sett ...

... den lilla förändringen här på bloggen? 
Har nämligen bytt header! Kände att det var dags att ha en header med bilder där Yackie faktiskt ser ut som Yackie, på den förra headern (som bara bestod av en bild) såg hon inte ut som sig själv haha. ;)
 
Är själv nöjd, stilren som mina designer brukar vara, men det viktiga är ju vad ni tycker!
Ger ni den en hiss eller diss? Snyggare eller fulare än den förra? Vill veta nuuuuu! :D
 
(Vill ni se flera designer av mig? Klicka HÄR så kommer ni till rätt kategori)
 



Lördagens ridpass

Red alltså idag efter städdagen, och Yackie skötte sig hur bra som helst! 
Visst, vi har lång väg kvar att gå innan vi lär oss anpassa oss efter varandra men det går framåt med stormsteg. Så himla roligt! 
Behövde bara använda rösten och varvat med mjuka tygeltag och hon lyssnade hur bra som helst, blev inte för snabb någon gång under hela passet. Kunde samla ihop henne på nolltid efter galoppen och lyckades hålla ett bra tempo rakt igenom. 
Red mycket på böjda spår; volter & serpentiner, red även lite snett igenom och ökade traven för att få henne att länga steget men ändå snabbt samla ihop sig igen efteråt, och det gick som det skulle! 
Duktig ponny alltså! Snart har vi haft henne i 2 veckor förresten. :D
 





Hemmåt

Nu sitter jag i bilen igen efter en lång dag! Har först och främst städat i en massa timmar, ätit, fikat och ridit. :)
Vi städade uppe på logen, där det stod en massa extra skåp och dynboxar huller om buller, man kunde bokstavligen talat inte inte ta sig fram över huvud taget, de som hade vintertäcken och liknande där hade fått det svår att hitta dom i vinter om vi inte röjt upp lite.
Vi började med att lasta ner alla grejer, en del skulle slängas, andra skulle bara stå där nere så länge så man kom fram och kunde sopa på logen osv.
Någon gång i mitten av allt arbete brakade lite av golvet igenom så man såg rakt ner i en box, så vi gjorde typ ett nytt golv av något som liknande lastpallar över allt där golvet var dåligt.
Sedan skulle allt upp igen och så var vi klara lagom till gofika haha, bullar och läsk/kaffe!
Sedan tog jag in Yackie, lät henne äta, borstade och red. En lång dag som sagt. ;)
Skriver mer om ridpasset när jag kommer hem, kram


Städdag

Sitter i bilen nu påväg mot stallet. Idag är det nämligen städdag, tror det är en hel del som ska fixas, snygga till i sadelkammaren, måla lite väggar, sopa, och städa helt enkelt. :)
Det började egentligen redan vid tio men det hade inte vi fattat så vi blir lite sena, men det gjorde inget som tur var. Sedan håller det på ända till 17, och då ska jag antagligen rida!
Det blir alltså ingen toppen uppdatering idag om ni inte vill ha ett "nu har jag städat här och här hejdå" efter varje avklarat städområde, och det tvekar jag på ...
Kram goingar


RSS 2.0