Påväg hem

Sitter i bilen och lyssnar på radio. Hörde nyss att Sara & Vega tog OS silver, synd att de rev sista hindret, annars hade det blivit guld, men ändå, silver, det är grymt! Förövrigt har jag väldigt tråkigt, vi åkte runt 11 imorse men har ändå 5/6 timmar kvar innan jag är hemma *suuuuck* :( Men nu håller mobilen på att ladda ur så ska inte skriva mycket, ååååh, ännu en sak som gör denna bilresa oändligt långtråkigt ... Kram (detta skulle publiceras för ca 6 timmar sedan ...)


Fölisen

Här får ni lite bilder på shettisfölet som jag skrev att jag kanske skulle pallra mig iväg och fota. Jag fotade det igår kväll (runt tio tiden) så det var ganska mörkt ute, det är därför bilderna blev lite smått suddiga (för att få dom ljusa var jag tvungen att ha en lång slutartid och föl har ju lite spring i benen så dom står inte gärna still i samma position länge haha) men jag blev faktiskt ganska nöjd med de flesta av bilderna, speciellt den sista! ;)
 

Dumma blogg.se

Har försökt lägga upp bilderna på fölisen jättelänge men allt bara krånglar, *suck* vad trött man blir på blogg.se ibland, kan inte komma ihåg att det brukade vara såhär förut?


Bildbomb från ridlägret

Limerick, häst 23 år, ska gå i pension men var fortfarande pigg & glad, bockade en del ute haha ;)
 
Athena, ponny 8 år, detta var Anns egna häst som hon hade med sig!
 
Mr Rappcliff, som jag då hade på lägret, häst 14 år, lite seg men charmig :)
 
Unik, häst 6 år, pigg och glad häst, och väldigt snygg att titta på!
 
Detta är tre av hästarna som är med på bild, även Donnatella, häst 9 år, som går med i både dressyr och hopplaget på Ånge ridklubb kommer också vara med på bild, men hästarna gick i sto och valackhage och vi fotade aldrig i stohagen, men hon var ju med på uppvisningen och då tog min lillasyster lite bilder. :)
 
 
På bilden ovan är då Donnatella (Donna) och Sara
 
*skänkelvikning*
 
 
 

Dagens planer

Godmorgon gott folk! 
Idag ska jag på 30-års kalas hos pappas kusin med mina kusiner + våra familjer.
Det kanske inte blir jätteroligt direkt men förhoppningsvis blir det god mat, efterrrätt osv. Och eftersom kusinerna är med gör det inget om själva kalaset inte är så roligt .. ;)
Det börjar klockan 17 så innan dess ska jag väl göra något, kanske cykla upp till stallet mitt emot och fota deras föl litegrann, vi får se vad jag orkar med haha, är lite trött fortfarande efter lägret, men något händer väl i alla fall. 
 
Nu kommer det inte fler tidsinställda inlägg på ett tag, skönt eller tråkigt? Jag vet inte riktigt själv haha, för mig var det såklart skönt att veta att ni blev uppdaterade även om jag inte var inne på internet på hela dagen, men det var jobbigt att skriva alla inlägg i förväg ;) 
 
Vi åker nog hem imorgon, så från och med onsdag har jag vanlig tillgång till internet igen, puh, men ni vet ju vad som antagligen händer på torsdag (se förra inlägget) så då kanske uppdateringen inte är på topp heller.
 
Ska förresten se om jag lyckas lägga upp lite bilder från lägret snart, och sedan skickar en fotograf en CD med alla bilder hon tog på oss på lägret, men dom får ni senare för det tar nog lite tid för bilderna att komma till mig. :)
Jaja, ska ringa/smsa min kusse nu och se om hon kommer över till vårat hus snart. Kram
 
 

Taggad

Nu börjar jag verkligen tagga inför framtiden, så nu släpper jag min hemlis!
 
Någon gång i nästa vecka (antagligen torsdag) åker jag till Sjöis* och provrider, (*sjöis är alltså ett ställe med ca 60 hästar som har ridläger på somrarna och hyr ut hästarna under den perioden när de inte går ridläger.) jag kommer inte rida mycket mer än när jag red Blomme (3/4 gånger i veckan) eftersom jag ska hyra tillsammans med min lillasyster, så vi kommer ha hästen några dagar var. :)
Vi har "bokat" en häst, men funkar den inte men det finns fler som fortfarande inte hyrts ut kommer vi provrida mer än just den hästen vi bestämt i förväg. Och nej, om ingen annan än den bokade är ledig & vi inte gillar den kommer vi inte ta den, såklart. 
Vi har hittat ett stall som verkar jättefint där vi har stallplats så funkar det kommer hästen stå där, åh, tagga tagga tagga! 
 
Är också grymt taggad inför bloggandet, ny design (med bilder på en häst jag faktiskt rider), och så kommer det ju bli mycket roligare att läsa såklart, när man faktiskt kan följa utvecklingen igen. Detta kommer bli toppen! Jag kan älska mer än en häst, men ingen kommer någonsin ersätta Blomme ändå. 
 
Men måste bara understryka att det är inget bestämt, har inte skrivit ut det på bloggen innan för vill själv inte ha för höga förhoppningar & förväntningar (och även lite för att min mamma tyckte vi skulle vänta lite med glädjeropen så vi inte blev allt för besvikna om det inte funkar, men nu kände jag bara att om jag skriver ut det här eller inte spelar ingen roll, jag kommer ha samma förhoppningar ändå, så jag kommer bli lika besviken oavsett om jag håller det hemligt eller inte), men ta det med en nypa salt, saker brukar oftast inte gå som man har tänkt sig ;)
 
Men nu vet ni, förhoppningsvis kommer jag hyra häst från slutet av augusti 2012 - maj 2013!
KRAM!

Konfirmerad

Nu är konfa/ridlägret slut, det känns lite konstigt & sorgligt faktiskt men samtidigt skönt att träffa alla igen! Sitter i bilen nu påväg till Lockåsen, där vi har ett sommarhus, våra kusiner + deras föräldrar följer med också så det blir kul :) sedan är det ju jättebra väder också, vi har ju haft lite dåligt väder innan så är fortfarande sjukt blek, jaja, har i alla fall fått några konfa-presenter, hade inga som helst förväntningar verkligen, men jag fick bl.a. en väska, riktigt bra för väskan jag har haft innan till skolan och så har ett hål i tyget osv. ;) Vi hörs senare, kram


Sista tidsinställda (tidsinställt)

29 juli
Vi avslutar dessa tre veckor med en fråga till er!
Rider ni läsare? Och isåfall hur gamla var ni när ni började?

Sista gången jag red Rappen

Idag var alltså uppvisning och middag, det var riktigt roligt faktiskt att träffa all släkt och familj ;) Kändes lite konstigt efter tre veckor bara, men nu längtar jag till torsdag, vad som händer då får ni reda på om en dag eller två .. Haha :) Måste bara berätta en annan sak! Igår efter jag åkt och lämnade kameran såg jag och Sara en bäver och en bäverunge, awesome! Kram


Ridavslutningsdagen /tidsinställt

28 juli
 
När detta kommer publiceras är vi inne på ridavslutningsdagen, dvs. jag ska bara sova en natt till på prästgården och sedan är det konfirmation, och så åker jag till "våran" lilla stuga där vi brukar vara på sommaren, det är där jag brukar vara när jag rider Queen, hästen på headern som inte är B.
 
Men som ni kanske förstod, detta är det näst sista tidsinställda inlägget för den här gånge, puh, har suttit hela morgonen (det är den 6 när jag skriver detta), har skrivit samanlagt 10 inlägg idag. 
Ska bli skönt att kunna skriva snabba inlägg om hur dagen har varit osv. men jag kan inte lova att uppdateringen blir på topp, är nämligen inte hundra på om det finns täckning vid stugan, men det tror & hoppas vi på. ;)
Kram!
 

Hööks

Liksom många andra gillar jag Hööks nya kollektion, jag har inte hunnit kolla igenom allt än men det jag har sätt är faktiskt över förväntan, bl.a. älskar jag denna stickade tröjan, riktigt snygg! Har ni några andra favoriter? :)


Godkväll

Nu har den största delen av min släkt anlänt till Ytterhogdal, så var där och lämnade kameran för en stund sedan, förhoppningsvis blir det någon bra bild från uppvisningen ;) Vi red ju innan idag, och det flöt på ganska bra, han blir fortfarande lite seg ibland, och speciellt när vi rider kadrilj/spegelritt och jag måste hålla koll på en person mitt emot mig och inte bara på hästen, krångligt haha! Puss & kram - kexchoklad


Failbilder à la Blomme /tidsinställt

27 juli Fredag
*hopp å skutt*
 
*jag gillar inte att trängas vid maten*
 
* :P *
 
*Nej, jag tänker inte sakta ner* (det är inte jag på bilden)

"Hemma" igen

Nu är vi tillbaka på prästgården, efter 3-4 timmar dit & lika många timmar hem känns det så sjukt skönt att veta att man bara kan lägga sig i soffan och chilla lite ;) Vi ska tvätta lite bara men det går fort! Imorgon är det träning inför lördagens uppvisning, så det blir att rida kadrilj och hoppning, woho! Kram


Plannering /tidsinställt

26 juli
 
Torsdag (26, idag) - Rid & konfaläger
Fredag - Rid & konfaläger
Lördag - Riduppvisning
Söndag - Konfirmation

Dagens läsarfråga /tidsinställt

25 juli
Dagens läsarfråga till er är om ni ska på ridläger eller har varit på ridläger i år? Vart var ni & hur var det isåfall?

Jag är med och tävlar om en bloggdesign hos ...

... FANTASIAS.BLOGG.SE (http://fantasias.blogg.se/2012/july/utlottning-av-bloggdesign.html)


Dagen

Idag var det då hoppning, och Rappen var faktiskt riktigt arbetsvillig, fotografen dök upp denna gången och fotade lite, så jag hoppas jag får bilderna så snabbt som möjligt, vi ska nog få dom hemskickade på ett USB eller CD eller något, så det tar kanske lite tid. :/ Vi red en liten bana med fyra hinder, och första gången var jag tvungen att driva i varje steg men mot slutet släppte det och han fick mycket mer bjudning, så det var roligt! Imorgon bär det ju av mot "Valåsen" där vi sover över en natt och sedan rider vi hemåt på torsdag efter lunch, men ni kan nog inte räkna med så mycket uppdatering mer än det tidsinställda imorgon för jag tror inte jag har täckning på en öde fäbodvall mitt i skogen .. Men det kommer ett tidsinställt som vanligt! Kram & godnatt


Idoler & förebilder /tidsinställt

24 juli

Igår publicerades ju ett kort litet inlägg om drömmar och mål, och jag tänkte lite på det där med vad som gör att vi börjar drömma om saker och sätter upp mål. 
Jag tror faktiskt att det var min kompis Sigrid som gjorde att jag upptäckte att dressyr faktiskt var lite roligt, jag hade säkert upptäckt det förr eller senare ändå, men tack vare henne har jag kommit längre i dressyren än om jag hade förstått att jag gillade dressyr ett år senare, såkart. 
 
Och anledningen till att hon gjorde så att jag förstod att dressyr var kul var för att jag såg samspelet mellan henne och hennes ponny, dom är så fina tillsammans!
Jag brukade följa med på tävlingar ibland och då blev jag bara mer och mer sugen. Så jag började drömma om att en dag rida en häst så att det såg lika fint som det gjorde när hon red hennes ponny.Så måste jag välja en förebild är det nog hon, oavsett om hon sitter på hästryggen eller inte är hon världens goaste och hon peppar alltid igång mig.
 
Vad tror ni? Är förebilder lika viktiga som mål & drömmar?
 
Sigrid & hennes häst Funny

Lite ovisade bilder på min bästis

Saknar min prinsponny, get, blommse, blommeboy, gulle, finis, blomme, världens underbaraste häst med andra ord, som har lärt mig massor!


Vem är anonym?

Jag brukar få kommentarer av någon som kallar sig "anonym", förstå mig rätt, inte elaka kommentarer, men bara kommentarer, och det är såklart jätteroligt! Sedan kanske det inte alltid är samma person, men börjar bli nyfiken på vem/vilka det är som skriver, senaste kommentaren gjorde att det känns som att jag känner/har träffat personen, så om du vågar säga/smsa/kommentera, vem är du? :D


Jag saknar dig så det gör ont

Sista bilden jag tog på Blomme innan han åkte till England .. :'/


Lite dålig uppdatering

Det blir lite dålig uppdatering nu när jag är på läger och allt, men jag försöker så gott jag kan, hoppas det duger. ;) Fotografen dök aldrig upp idag, lite dålig stil tycker jag, men det hade antagligen skett något missförstånd, hoppas hon fattar att hon ska komma imorgon i alla fall! Är sjukt trött så ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll, så är jag pigg inför hoppningen. Det kan ju behövas, så mycket som man måste driva på Mr Rappcliff hehe ... Aja, kram!


23 juli /tidsinställt

Mål & drömmar har vi ju allihopa, med ridningen är ett av mina mål att förbättra min sits, och ett annat att tävla någon lägre klass i dressyr. Min dröm däremot är att få en egen häst!
Jag tror faktiskt att det är våra mål och drömmar som gör att vi fortsätter kämpa och det gör ju att vi tillslut lyckas. 
Med Blomme hade jag som mål att jag skulle kunna rida ett dressyrprogram utan att han gick något på snedden, eller stressade upp sig allt för mycket, det var lite krångligt eftersom han blir väldigt pigg efter galoppen, men vi var väldigt nära att uppnå det målet mot slutet. ;)
 
Brukar ni sätta upp tydliga mål för er ridning och har ni några drömmar som ni bara väntar på att de ska uppfyllas? 
Kram
 

Veckans planer

Måndag - dressyr på banan
Tisdag - hoppning på banan
Onsdag & torsdag - uteritt + övernattning
Fredag - träning inför uppvisningen (?)
Lördag - uppvisning + middag för föräldrarna
Söndag - konfirmation
 

Mys

Ska strax åka "hemåt" och mysa med tvn, soffan och resten av brudarna ;) Imorgon ska jag rida dressyr, och på tisdag hoppa, och båda gångerna kommer en tjej och fotar! :) En sak har jag iaf lärt mig på dessa två veckor, Rappen blir pigg efter vila, och hästarna har ju vilat i helgen, så det blir roligt! Men nu ska jag vara social igen, kram!


Länkad på ponnysanning!

Såg att jag blivit länkad på ponnysanning, skickade in det för ganska länge sedan så hade helt gett upp tanken på att det skulle komma med, det var ju lite roligt iaf :D Kram på er goingar


22 juli /tidsinställt

 
Förra året när jag var på ridläger på Östadkulle, på bilderna är det jag & Bleak som jag hade.
 
Jag skriver detta dagen innan jag åker mot årets ridläger, och när detta publiceras är jag redan inne på slutet av andra veckan. 
Jag ska såklart ta med mig kameran till ridlägret, och jag hoppas verkligen att jag får någon fin bild som jag kan visa för er efteråt, det ska bli så kul att visa vilken häst jag har ridit och skriva om hur det var!
Brukar ni ta med er kamera ni åker iväg på t.ex. ridläger och resor? Eller nöjer ni er med minnen och text? :)
Kram!

Otålig

Jag sitter och tittar på Hulken, vill egentligen bara riva upp godispåsen och hugga i haha, men ska snart äta så det känns lite onödigt. ;) Det är sjukt mysigt här, men längtar ändå efter framtiden, är så förväntansfull och otålig. Ska iaf åka till alleby när jag kommer hem och lämna Ciccis skåpsnyckel och dessutom hämta mitt schockmöhle schabrak, champagnefärgat! Älskar det schabraket så hoppas det passar på nästa häst jag ska rida. Kram


Svar på anonym kommentar

Svar: Jag köpte den på någon liten affär som sålde kläder från några olika ställen, och just denna tröjan är från vero moda, så den borde finnas där, den fanns i svart också! :)


Shopping

På helgerna åker ju som sagt vår ridlärare/fritidsledare hem och under helgen har vi Emilia (20 år) och hon skjutsade oss till Sveg, som är den största staden i närheten, det var väldigt öde jämfört med Göteborg, men om man jämför med Ytterhogdal (där lägret är) var det stort haha! ;) Köpte mest godis, men också tvål, riskakor, en present till min kompis lite random sådär (hon fyller inte år eller något sådant) och en stickad, röd tröja (som är på bilden)! Har såklart varit i stallet och pysslat också, och så fick vi bullar till efterrätt haha :D Kram


21 juli /tidsinställt

Tips: hur man gör en egen stämpel i photoshop (cs3)
 
Börja med att öppna en tom sida i photoshop (arkiv -> nytt) välj vilka mått du vill, t.ex. 600 px bred och 600 px på höjden, se till att måtten för bredden och höjden är samma så att du får ett helt fyrkantigt "papper". 
 
Jag valde att använda häst-stämpeln jag gjorde till den förra headern som exempel.
Välj en pensel, gör ett nytt lager och rita upp ditt motiv.
 
 
När du har målat klart klickar du på redigera --> definera penselförinställning, nu kommer en liten ruta upp, där kan du döpa penseln/stämpeln till vad du vill, klicka sedan på OK.
 
 
Nu finns din pensel/stämpel bland de andra penslarna!
 

Kram & godnatt

Såg att jag fått någon kommentar, vad roligt! Blir alltid lika glad när jag ser att någon har kommenterat hehe! Tyvärr hinner jag inte med att svara på dom nu, för jag har ju bara mobilen som internet och det är grymt segt! :( det har ju varit lite dålig uppdatering här idag, men har verkligen fullt upp varje dag, att jag hinner slänga in ett inlägg om dagen är ett under haha, nejmen nära på. ;) Som sagt, det är ni som gör bloggen för utan läsare tappar man ju intresset, såklart, (förstå mig rätt, jag har någonstans mellan 5-35 läsare om dagen hehe ..), men ni räcker gott och väl, kramis på er!


20 juli /tidsinställt

Tänker ni alltid på hur ni matchar hästens utrustning med dina egna kläder osv. när ni rider? Eller får det bli lite som det blir?

Snart bedtime

Snart ska jag börja göra mig iordning för natten, men först, lite update! Idag har vi ridit dressyr, jag börjar få kläm på Rappen nu, han jobbar lite bättre i form och åtminstone i traven och skritten kan jag växla tempot, även om han helst går låååångsamt! ;) Imorgon ska vi fotograferas framför kyrkan och på måndag och tisdag ska vi antagligen också bli fotade (måndag - dressyr, tisdag - hoppning) så det blir roligt! :) Godnatt på er!


19 juli /tidsinställt

Litet fototips: hur du kan fota vattendroppar på ett coolt sätt

Tänkte förklara hur man kan göra om man vill fota vattendroppar så att bilderna blir bra haha. ;)
Det finns jättemånga olika tips på sånt här och jag har provat mig fram lite, det du behöver är ...
 
- Två kartongbitar som du klär in i foliepapper eller två reflexskärmar
- En plastbunke, bäst är om den är blå eller vit
- En diskho / vattenkran
 
Så hur gör man då? Fyll bunken med vatten och ställ den i diskhon, om den inte är lika hög som diskhon, ställ någonting under så att du kan fota utan att behöva vinkla kameran neråt.
Bilder blir alltid bäst om man håller sig på samma höjd som motivet, därför ska man alltid sätta sig ner om man fotar något litet, och försöka komma upp om man fotar något stort!
 
Ställ upp kartongbitarna med folie (eller reflexskärmarna) bakom bunken, de är till för att reflektera ljuset av blixten till vattnet.
 
 
Om du har ett stativ kan det vara bra att använda sig av, men jag har fotat vatten många gånger utan så det är inte nödvändigt, det som däremot är absolut avgörande är att du använder blixt, använd alltid blixt om du ska fota vatten! Sätt på kranen så att det droppar en droppe i taget ner i bunken.
Försök ha så ljust som möjligt i rummet, nu är det bara att sätta igång och fota, fota på vattenytan precis när vattendroppen landar! :D
Prova att byta ut bunken till andra bunkar i andra färger, t.ex. röda, oranga, rosa, då byter vattnet färg och det kan bli riktigt roliga effekter!
 

 
 
 

The Simpsoooons

Som vanligt sitter vi framför tvn och slöar, man är riktigt trött efter en dag här, och idag red vi ut i 3 timmar drygt, snacka om att min rumpa är liiite öm ;) Imorgon blir det dressyr och på fredag ska vi bli fotade med hästarna framför kyrkan av någon tjej med en bra kamera i byn, jag vet inte om hon är bra fotograf eller så, men det är alltid lika roligt med bilder! :) Vi ska också ha någon "aftonbön", vad det nu är, sist fick vi sätta på oss ögonbindel och bli inledda i kyrkan två och två, haha vår präst är för go! Varje dag drar han också dagens roliga dåliga historia, en dag var han sjuk, och som ni ser på bilden nedanför ville han ändå berätta ett skämt ;) Kram


Snabbis

En ledtråd, det handlar om hästar! ;)


18 juli, andra onsdagen /tidsinställt

Ursäkta de tråkiga rubrikerna, men det är bara så att jag själv ska hålla koll på hur många tidsinställda inlägg jag har skrivit, haha, anyway! 
Funderar på att lotta ut en hel design, dvs. kodning + header, gratis såklart, om det finns intresse? Har fått flera kommentarer och synpunkter om mina designer och många som undrar om jag kan göra till dom, men vill ändå kolla hur det ligger till så att jag inte behöver lägga ner massa tid och tankar på det om ingen vill, så, är det någon som skulle vara intresserad? :) Kommentera! (nedan är lite headers och hela designer jag har gjort!)


Hemma från stallet

Haha detta börjar verkligen kännas som "hemma" nu, såklart inget slår mitt lilla rum i Göteborg men ändå, jag sitter framför tv:n och sjunger med i intro-musiken och man sprider lite kläder omkring sig osv haha! :) Igår släppte vi ut hästarna i en ny hage med massa gräs, dom var rätt glada att få komma ut efter dagens ridpass, som ni kanske ser på bilderna lite längre ner! Just det, vi hoppade ju idag, och Rappen skötte sig bra, han var väldigt lätt att hoppa med! Till skillnad från dressyren där han är lite stel, men idag släppte det faktiskt, han har tydligen tävlat LA LA så han kan ju egentligen, men smart och lat, det är han! ;) Kram


17 Juli, tisdag /tidsinställt

Hittade en lista med massa inlägg man ska göra, och nej jag ska inte börja med något sådant haha, men fastnade för nummer 17 (eller var det 16?), en bild som gör dig glad, jag valde en bild från förra sommaren som min lillasyster tog på mig, vad tycker ni? Blir ni glada eller blir ni rentav deprimerade? ;)
 
 
 

Godmorgon

Tar en liten vilopaus, ska snart ha kofalektion och sedan blir det hoppning! Woopaaa, är riktigt förväntansfull faktiskt, var så länge sedan jag hoppade ;) Kram


Påväg tillbaka ...

... till kyrkan och prästgården! Vi har varit på ett studiebesök i en grannby och ätit "kolbulle", någon som visste vad det var? ;) Det gjorde iaf inte jag! Men nu vet jag att det är lite som en tjockpannkaka man grillar över öppen eld, och det var faktiskt gott. :) Om någon timma åker vi till stallet och rider ut i skogen, och sedan ska vi även bygga fram för imorgon blir det hoppning! Här får ni en bild på ett gulligt hus i den byn vi varit i idag, sött va?


Andra måndagen på lägret /tidsinställt

Just nu är jag inne på andra veckan av ridlägret, när ett vanligt ridläger skulle ha slutat är jag alltså bara klar med en tredjedel, men vi är "lediga" på lördagar och söndagar och det är ju svårt att få för mycket häst, plus att prästen & ridläraren verkar toppen, (eftersom jag skriver detta innan jag ens har åkt vet jag inte) jag tror att vi kommer ägna dessa dagar till att smörja in hästarna i myggmedel, mocka och slappa lite haha, kanske köpa godis? ;)
 
Men att vi har två lediga dagar byter nog att jag får lite ledig bloggtid iaf, så om täckningen tillåter kommer det liveuppdatering, men det kanske ni redan har märkt av när detta publiceras? Haha, det är svårt att skriva tidsinställda inlägg såhär långt fram i tiden.. ;)
Kram sålänge!
 
 

Blommes & min betthistoria /tidsinställt

När jag började rida B gick han vanligtvis på tredelat pessoa i dressyren och tvådelat tränsbett i gymkhanan, jag läste på lite om pessoa och blev helt förskräckt, så jag provade rida på det vanliga tvådelade bettet, vilket inte fungerade alls, det slutade med att B var helt uppe i varv, superstressad, gick enbart på snedden och stack med mig på långsidorna. Detta resulterade såklart i att jag satt och slet B i munnen, frågan är om detta tvådelade bettet verkligen var bättre än Pessoat när det väl kom till hur mycket skada jag gjorde på honom.
 
"Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att ge upp." 
 
Meningar som den över gjorde alltså att jag bytte bett, och totalt fick börja om, oavsett på vilket bett jag red på var B väldigt stressad och svår att lugna ner. 
När jag en gång red en privatlektion på det tvådelade bettet blev min tränare så irriterad på hästen att jag fick rida i en timme extra, han ville att han skulle springa av sig energin, även om han nog bara stressade upp sig mer, och det är inte så konstigt eftersom jag satt på ryggen och slet i honom den stackarn. 
 
Jag bytte så småningom tillbaka till pessoat och vi började om helt från början, min tränare gjorde upp ett "mönster" jag skulle rida & värma upp efter (bromsa, ställ, rakrikta, släpp efter, bromsa, ställ osv...) och det enda jag gjorde när jag red var att koncentrera mig på att vara lugn, bromsa & släppa efter. 
 
Ni som nu har fått bilden av att jag gillade pessoat har fattat helt fel, jag gillar inte pessoa och gjorde inte det då heller. Hela tiden när jag red hade jag som mål att byta till ett snällare och snällare bett med tiden, men det funkar helt enkelt inte att bara byta, som man lätt gör eftersom så många skriver stora "hat-texter" om bettet och dess inverkan, jag drabbades väl av lite smått panik och bytte utan att tänka efter.
 
Så småningom satte jag tyglarna i den stora ringen men hade kvar sidostyckena i samma ring, det blev som ett "snällt" pessoa eller ett skarpare tränsbett, så småningom kunde jag byta till ett tredelat tränsbett utan att märka någon större skillnad.
Det var såklart jättemycket ägarens förtjänst också, speciellt i gymkhanan, när hon köpte B hade han bl.a. gått på jaktkandar, nu gick han på ett tvådelat tränsbett i gymkhanan.
Men jag är jättestolt över att jag kunde rida honom på ett vanligt tredelat tränsbett även i dressyren efter lite tålamod! :)
 
Meningen med detta inlägget är bara att förtydliga att man ska ta det lugnt och ha tålamod med förändringar, jag själv blev jättestressad av alla dessa människor hur spottade ur sig negativa kommentarer om pessoat, och hade jag bara tagit det försiktigt i början hade antagligen jag och B utvecklats ännu fortare och jag hade kunnat rida på ett snällt bett snabbare, man måste känna att man har kontroll över hästen på det skarpa bettet innan man byter till ett snällare, och jag skulle inte påstå att jag hade kontroll på pessoat över den vita skräcken när jag försökte byta bett första gången. ;)
 
 
 

Myskväll

Lediga som vi är passar vi på att äta godis och titta på film, det är riktigt mysigt, nu börjar vi verkligen känna varandra också, alla som är här också, vi cyklar runt i byn med våra cykelhjälmar på militärcyklar så typ hela byn vet vilka vi är haha! Bilder får den supersnygga frisern från stallet stå för! ;)


Nu har tröjorna kommit!

På helgerna är vi lediga, både från konfa och ridning, istället har vi åkt till stallet och promenerat med en av hästarna (en tjej har med en egen häst som måste gå varje dag), borstat, mockat, rätt ut svansar, smörjt in hästarna i myggmedel osv. Och nu när vi kom hem hade våra tröjor kommit, WIIHO! Kram

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3511482/images/2012/pic_50018545ddf2b3183a004a43.jpg" class="image">


Detta visste ni kanske inte om Blomme ...(lördag /tidsinställt)

- Hans svans är naturligt lite lockig
- Han är importerad från Danmark
- I denna artikeln är Blomme med på nästan varje bild
- B är väldigt social och tittar alltid upp ur boxen när man kommer in i stallet 
- Han är världens gulligaste häst!

Live /fredag

Haha rubrikerna blir så tråkiga nu, men aja, så kan det gå. ;) Idag red vi ut igen, Rappen skötte sig bra, han var pigg (!?) haha, det var roligt som omväxling, den ända gången jag suttit på en pigg Mr Rappcliff innan var när vi skulle hoppa över ett litet dike, då var han helt på tårna, han är tydligen lite rädd för vatten ;) Måste bara passa på att säga att maten är toppen här! Helt sjukt hur bortskämd man blir, haha, även maträtter som låter äckligt är helt underbara, helt klart höjdpunkterna på dagarna haha! 2 augusti avgörs något viktigt, någon som kan gissa vad som kommer hända med min ridning istället för att rida Peppe? Är så sjukt taggad! Kram på er!


(Fredag) tidsinställt

 
Detta inlägget publiceras även på tessiss.blogg.se, då jag skrev det som ett gästblogginlägg, men tänkte att ni kanske hade lite åsikter och tankar ni med?

 
Jag har tänkt jättemycket på det här med "18-års regeln", dvs. att man inte får tävla hästar under 148 cm i manken efter man har fyllt 18 (om de inte är ungponnys, eller du startar i storhäst-klasser). Jag förstår den delen när det handlar om att någon med 40 års erfarenhet kanske inte ska tävla mot någon med 2 års erfarenhet, oavsett hans/hennes längd. 
Men skulle man inte kunna dela in tävlingarna i avdelningar? 
Jag är inte så bra på ungponnys, och hur man får tävla dom, men jag har hört att på dessa tävlingar delas de startande in i olika avdelningar efter hur gammal hästen är. Skulle man inte kunna införa en liknande regel fast för ryttarna? 
T.ex. så kan ryttare från 0 upp till 18 tävla i en avdelning, och vuxna ryttare (18 och uppåt) tävla i en avdelning? 
 
Då kommer den andra delen in i bilden, den som förstör min plan en aning, skulle det vara för krångligt att sätta in en längd-gräns och dessutom ha "avdelningar", skulle det bli för mycket att tänka på eller skulle det helt enkelt förbättra tävlings-villkoren?  
Är man över 18 kanske man inte får tävla b-ponny när man är en viss längd, och c- och d-ponny vid en annan längd. 
 
Jag vet flera stycken ryttare som är så sjukt duktiga, som skulle kunna komma hur långt som helst inom ridsporten, men som helt enkelt är för korta för att "komma åt" större hästar på samma sätt som en kvinna/man på 170+ kan, då tävlar de ju inte på samma villkor ändå, för jag antar att det är det som 18-års regeln är till för?  
Och nej, man kan inte säga "lär dig rida, så är det inga problem med de stora hästarna", som många envisas med, till en tjej på 150, det är klart att det GÅR att rida "icke-ponnyer" även om man är kort, men ska man upp på elit-nivå förstår jag om det känns omöjligt. 
Då tycker JAG att det skulle vara värt att ha "avdelningar", så att man inte behöver stressa sina 18 år för att hinna lyckas. 
 
Vad tycker ni? Håller ni med eller tycker ni helt annorlunda?
Kram Ida

Live torsdag

Hallo! Sitter och tittar på en film just nu, idag har vi haft dressyrlektion, Rappen som jag rider är lite stel och seg haha, men det släppte så småningom, som tur var! Mina ben är ändå spagetti nu haha ;) Vår präst är sjuk idag, så vi fick bara jobba igenom något papper och sedan körde vi hänga gubben innan vi cyklade till stallet och friserade hästarna, vår ridlärare visade lite frisyrer i man och svans, sedan klippte vi hovskägg och manar, så våra hästar var riktigt snygga till lektionen hehe ;) Imorgon ska vi knoppa lite tror jag, sedan kommer vi kanske gå igenom lite annat andra dagar, typ longering och lastning, men exakt vad det blir vet jag inte. :) Kram på er!


Torsdagen /tidsinställt

Visste ni att ...
I femman gick jag & min kompis varje dag runt och lyssnade på Balladen om briggen Blu bird, jag kan fortfarande nästan hela låten utantill? :)
 
 

Onsdag /tidsinställt

Ännu ett tidsinställt, om jag nu inte kan blogga något från lägret blir det ju ändå lite dålig uppdate, 1 inlägg om dagen ungefär, om jag inte får världens ryck och skriver fler senare.
Men 1 inlägg per dag i tre veckor, det är 21 tidsinställda att skriva så man kan ändå inte säga att jag ligger på latsidan. ;)
Jag hoppas i alla fall att jag har uppdaterat er något när detta kommer upp, kanske om vilken häst jag har? Jag är rätt spänd inför det kan man lugnt säga, kolla alla hästarna här --> http://angeridklubb.se/  (dock vet jag inte om hemsidan är uppdaterad på länge).
Kram på er!

Direkt från ytterhogdal

Tänkte bara skriva så att ni vet, på alla tidsinställda inlägg står det /tidsinställt i rubriken, jag ska försöka komma ihåg att skriva när jag uppdaterar live men om jag glömmer det så kan ni alltså se i rubriken om det är tidsinställt eller inte! :) Kram Hästen jag har på lägret (Rappen) i hagen!


Bomben släpps halvvägs

Som rubriken säger (haha) ska jag komma med lite nyheter, jag kommer inte säga mycket, eftersom det inte är klart än, men jag kan säga att jag kommer INTE att rida Peppe, som det var meningen att jag skulle rida nu efter lägret & Blomme är borta! Något annat kommer hända och jag ser fram emot det! Även om jag tycker Peppe verkar vara en toppenhäst på alla sätt och vis, såg fram emot att rida honom men det kommer alltså inte bli så, men awesome blir det nog ändå! ;) Kram & godnatt


Bild! Liveupdate

Här har ni en bild på Rappen!


Blogg.se appen funkar igen!

(live) Blev grymt glad när det dök upp en liten ruta i hörnet där det stod att man bara måste uppdatera appen så funkar den, WEHOO! Har just doppat mig i den iskalla sjön! Har även ridit ut idag, riktigt mysigt! Hästen jag har är störtskön ;) Kram


Min drömhäst /tidsinställt

Alla som rider har nog någon gång haft en drömhäst? 
När jag var liten drömde jag oftast om en skimmel med lång glänsande man och stort steg, och ironiskt nog har det nästan alltid varit skimmlar jag har fastnat för. ;)
Men min "drömhäst" idag är inte så utseendebaserad, utan huvudsaken är personligheten! 
 
En häst som är perfekt i mina ögon just nu ska ha livsglädjen, glimten i ögat och vara positiv till allt. Den ska helst vara pigg och framåt att rida, men inte stark utan känslig i munnen och sidorna + att den ska vara snäll & social i stallet.
Men detta är hur hästen ska vara när jag har ridit den ett tag och fått mycket förtroende för den, när jag börjar rida en häst vill jag ha lite att jobba med, så att det inte bara blir varv efter varv i paddocken utan att ha några mål eller något att utvecklas mot. 
 
Då går vi vidare till utseendet, haha! ;)
Jag har alltid fastnat för "gulliga" hästar, oftast c-ponnyer, och oftast med den typiska ponny-looken (och då menar jag inte tjock och lång man, utan tänk tävlingsponny). En ponny som jag alltid har tyckt är väldigt gullig är Jessicas Jasmine, söt som socker! 
 

Live-update

Är på lägret nu! Fick hästen Rappcliff, en lite rund svankkryggad häst men charmig! Kan nog lära mig enkel om lite segare hästar, och det kan ju vara bra att kunna det också! ;)
Nu har vi just varit och hyrt film och äter godis, riktigt mysigt, och människorna är jättemysiga! 
Ska se på film nu, kram! :)
 

2012-07-09 17:30 /tidsinställt

De följande tre veckorna kommer jag befinna mig i Jämtland på rid & konfaläger, lägret börjar idag, men jag och de andra deltagarna kom igår.
 
Alla hästarna kommer från Ånge ridklubb (någon som vet något om de hästarna?), men vi kommer inte vara där utan vi kommer bo på en prästgård och hästarna kommer stå installade i ett stall med cykelavstånd. :)
Jag ska rida för en tjej som verkar väldigt bra när man läser om henne, bl.a. har hon fått något typ av pris för att "hon ser varje elev som sin bästa elev" har jag för mig, så det låter ju lovande!
 
Vi kommer ha konfa-läsning på förmiddagarna och på eftermiddagarna blir det ridning. :)
Jag ska försöka uppdatera så mycket som möhligt men jag har skrivit några tidsinställda för säkerhetens skull. ;)
Kram!

Framme i byn

Rubriken säger det mesta, nu är jag framme i byn där lägret kommer vara. :)
Imorgon kommer ett tidsinställt och jag borde ju kunna uppdatera något, i alla fall en snabb update på kvällarna ;)
Kram

Detta är den bästa dagen i mitt liv

Herregud, jag har verkligen tur! 
Denna dagen har varit jättebra, även om jag mest suttit still i en bil och stirrat ut på skogen haha! Och snart är jag framme på rid/konfalägret så dagen fortsätter gå åt rätt håll om man säger så ;)
Vi höres allisammans! 
 

Tips på appar

Nu när jag sitter i bilen hela dagen passar jag på att utnyttja alla spel på mobilen, så här kommer lite tips på roliga spel! ;) Och eftersom jag inte kan lägga upp bilder får ni en liten förklaring så ni hittar rätt app!
 
MADCOASTER - Jag älskar detta spelet! Man åker bergochdalbana och ska åka in i fåglar och ta mynt och extra liv, man får olika uppdrag man måste klara för att komma till nästa level, de "uppdragen" syns när man pausar spelet.
 
SUBWAY SURFERS - Man springer på tåg eller på tågbanan och blir jagad av en vakt, man ska ta mynten så man kan köpa grejer så det blir enklare att komma långt i spelet, man får poäng efter hur långt man springer, påminner om Temple run jättemycket!  
 
ISLASH - Du ska skära av bitar av en träbit utan att nudda de vassa grejerna som åker runt, ju längre man kommer, desto mer måste man skära av för att klara banan, detta är jätteroligt det med! :D
 

I'm so excited and I just can't hide it

Jag är sjukt nervös och lycklig! Nervös inför ridlägret så att hela magen håller på att hoppa ur haha! ;)
Tre veckor utan någon jag känner, hur ska detta gå? Men samtidigt, detta kommer bli så sjukt roligt! Är taggad till tusen! Och har även lite hemliga planer på G, håll utkik hehe ;)
Kram på er så hörs vi om en stund!

Weho

Är bara allmänt glad och på bra humör, imorgon bär det av mot ridlägret, wa hur blev det så snart? 
Har inte så mycket att skriva om, har åkt bil hela dagen och snart är det nog läggdags, det är en stor dag imorgon! ;)
Kram!

På vägen

Jag sitter i bilen och lyssnar på någon kändisparodi på radion, det är lite långtråkigt men ändå lite mysigt! ;)
Jag och resten av familjen sitter och pratar om hästar, jag och min lillasyster försöker övertala mina föräldrar att vi ska hyra häst, hah, lycka till, jaja, drömma kan man alltid göra, right? ;)
Kram på er goingar!

De tidsinställda inläggen...

... som kommer komma ut ett efter ett varje dag kommer innehålla lite smått och gott, här får ni en liten sneak peak så ni vet vad ni har att se fram emot! ;)
Jag kan också avslöja att det kommer ett fototips, hur man fotar vatten, och sedan kommer det
Pcks ett inlägg om hur man gör egna penslar/stämplar i photoshop!
 

Premiär för ...*trummvirvel*

Första Dagens Läsarfråga här på idaalvas.blogg.se, jag vet ju att jag har några läsare där ute, även om inte så många kommenterar, så Dagens Läsarfråga äääär ... Vågar ni kommentera detta? Jag utmanar er! :D 

Mot norr!

Ska ladda upp bild på alla hästarna var för sig i bloggarkivet så att jag kan lägga upp bild på hästen jag kommer få rida om jag lyckas blogga "live" ;)
Tyvärr funkar ju inte blogg.se appen, fortfarande, *suck*, så jag kommer inte kunna lägga upp några bilder som inte finns uppladdade redan, så inga bilder direkt från lägret förens jag kommer hem, om jag inte får tillgång till en dator där dvs. men känns gaaanska tveksamt att jag kommer sitta vid datorn haha! 
Snart åker jag iaf mot hotellet där vi ska sova inatt, och eftersom jag bara åker bil hela idag & imorgon kommer jag nog kunna uppdatera endel, om jag har täckning och jag har något att blogga om. ;)
 
Kram sålänge!
 

Godnatt!

Ska inte riktigt sova än, men nu hoppar jag in i duschen och sedan blir det att dejta kudden, gött! 
Och imorgon åker jag mot ridlägret, helt sjukt känns det, mot 3 veckors äventyr! :D

Kram & godnatt på er

Finally!

Är äntligen äntligen klar med städningen och packningen, förutom en kort paus framför tv:n har jag jobbat på hela dagen, och jag är svettig vill jag lova, ska bli riktigt skönt att hoppa in i duschen, och sedan krypa ner i rena lakan och sova ut!
Förresten, kommer ni ihåg ridbyxorna jag köpte på Hööks rean för några dagar sedan? De hade glömt ta bort den lilla platsbiten som ska funka som larm, så vi får åka förbi Hööks påvägen mot hotellet (där vi ska sova så vi slipper åka alla 10 timmar i sträck). ;) Det är lite konstigt att det inte pep när vi gick ut bara, men aja, det tar nog inte mycket av min värdefulla tid haha!

Sms

Fick ett sms från B:s ägare för någon dag sedan, hon skrev att Blommse hade kommit fram och att han hade rest bra, det hade inte varit några problem med resan. Skönt att höra! Saknar skrutten så mycket, men tror faktiskt han har det toppen i England också. :)
 
 

Packning

Packar & städar för fullt, har en lååång lista jag gjorde imorse med allt jag ska ha med mig, och eftersom det kommer några och bor i vårat hus när vi är borta måste det vara riktigt städat och snyggt i alla rum, packningen funkar, men städa, bläää, det är inte så roligt .. ;)
 
 

Klar!

Nu är jag klar med alla tidsinställda inlägg, 21 stycken tror jag det blir! 
Så glöm inte kolla in på bloggen även om jag är på läger, förhoppningsvis kan jag uppdatera från lägret också, så bloggen kommer nog inte påverkas så mycket. Det blir i alla fall MINST 1 inlägg om dagen, och alla de inläggen är som sagt klara. :)
 
På tal om något helt annat såg jag nyss en liten sneakpeak av Hööks katalogen på ponnysanning, och jag måste säga att det faktiskt såg bra ut, eller, vad tycker ni? ;)
 
 

Stress

Godmorgon! Sitter med en kopp varm choklad i handen och stresskriver tidsinställda, ligger lite efter känner jag och imorgon åker jag! ;)
Kram

Hemma efter en lång dag

Började dagen, som ni redan vet, med shopping, necessär, tjocktröja & deo inhandlades och sedan åkte jag och Sofia hem, åt, köpte fika och tog bussen till sisjön där vi badade och fikade, riktigt mysigt! Varmt i vattnet och tack vare den varma bussen var jag genomvarm och ville inget hellre än att bada när vi kom dit. ;)
 
Imorgon ska jag fika med min bästa vän någon gång på förmiddagen, har inte träffat henne på ett tag så ska bli riktigt mysigt, och nu närmar det sig ridlägret, waaaah, hur ska jag hinna skriva alla tidsinställda? Haha, konstigt nog är det faktiskt det som jag oroar mig mest för, jag vet iaf vilka hästar som ska vara med nu, ingen är ponny så de kommer kännas enorma att sitta på efter lilla Blomseboy haha! :)
 
Tror det är någon av dessa hästarna att jag kommer få rida varje dag i 3 veckor, spännande ;)

Godmorgon!

Sitter i soffan och tittar lite på hästarna som kanske är med på lägret, börjar gå upp för mig hur snart det är, ska bli sjukt kul! På lördag åker jag, yeey. :D
Idag bär det av mot Frölunda Torg med Sofia, senare idag och imorgon ska jag packa och kolla vad som behöver tvättas inför lägret och på Lördag bär det av, och någonstans här emellan ska jag skriva tidsinställda hehe. ;)
Kram sålänge!

Äntligen!

Nu är designen, trots att den gick ovanligt fort att göra så känns det verkligen som att den ÄNTLIGEN är klar, har velat ett tag mellan om jag skulle byta eller inte haha! Fick bli ett litet bildspel med bilder på mig & Blomme, och mig & Queen, eftersom jag inte har Blomme sedan han åkte till England kändes det dumt att bara ha honom på headern. :/
 
Så, vad tycker ni? :D hiss/diss?
 

Bestämt mig

Jag har bestämt mig för att fixa en ny header trots allt, den headern jag har är inte snygg, den har bara fyllt en funktion; att vara neutral, precis som den var gjord för hehe.
Men nu har jag bestämt mig för att ändå göra en header, med några bilder på mig och B och kanske någon bild på mig när jag rider en annan häst? Håll utkik! ;D

Inhandlat

Stannade till vid Hööks och shoppade lite småsaker på vägen hem, två t-shirts, ridstrumpor och sedan blev det ett par ridbyxor också när vi ändå var i farten, eftersom dom var nedsatta så passade jag på!
Nu är det bara en necessär jag behöver, måste ju få plats med en del eftersom lägret håller på i 3 veckor, och lite annat smått och gott om jag hittar det, annars är det inte hela världen, nu har jag allt det som jag verkligen behövde. ;) 
 

Tidsinställda

Puh! Har skrivit tidsinställda fram till söndagen den 15/7 nu, 7 inlägg tror jag det blir, bara 14 kvar haha! ;)

Stranden

Bilderna blev inte så bra, efter redigering blev dom okej, men inte bra. :(
Här är ett smakprov men resten kommer nog inte upp ;)
 

Snabb update!

Har varit på stranden hela förmiddagen och fram till nu, tog lite bilder men vet inte om dom blev så lyckade, ska sätta mig och kolla igenom dom nu, om någon blev bra kommer den/dom upp senare! :D

Mot stranden

Ska strax bege mig mot stranden, kameran följer med såklart! Har ni märkt att nu när jag inte rider Blomme har detta förvandlats till en fotoblogg? Men håll ut näsa vecka blir det ridläger och sedan börjar jag rida en annan häst så snart kommer bloggen bli som den ska, med en riktig grader och inlägg om våra fyrbenta vänner ;)
Kram

Havs/självporträttbilder

Jag & min lillasyster gick ner till havet och fotade lite för någon timme sedan, tyckte inte bilderna var så speciella, jag tycker alltid det är svårt att fota vid havet om det ska se snyggt ut, men efter lite redigering blev dom faktiskt bra!
Skulle ni vilja se några av bilderna antingen från idag eller igår på ängen oredigerade? De på ängen var verkligen FULA, grön/gråa och tråkiga, innan redigeringen, hehe, skulle det vara av intresse? ;D
 

Veckan som kommer ..

Måndag - Sitta här och skriva tidsinställda inlägg som kommer publiceras när jag är på rid/konfaläger!
Tisdag - Sista dagen hos mormor & morfar innan jag åker hem igen
Onsdag - Mot Göteborg och min egna säng ;)
Torsdag - Inhandla det sista inför ridlägret (dvs, det som jag inte lyckades köpa idag)
Fredag - Middag hos någon med massa klasskompisar (?)
Lördag - Åker mot rid/konfalägret
Söndag - RIDLÄGER 
 
En lugn vecka med andra ord, är grymt taggad inför lägret! :D
 

Ännu en solig dag

Idag ska jag in till Varberg och köpa in lite nödvändigheter inför ridlägret, och det jag inte hittar ska jag köpa i Göteborg sedan när jag kommer hem, men först ostkaka med jordgubbar och grädde ;)
Kram

Marknad

Denna dagen har mest gått åt till att vara på en liten marknad i närheten av mormor och morfars hus, det var små tält uppslagna och så såldes lite allt möjligt, var nära på att köpa ett bord som skulle passa bra i mitt rum under spegeln, ett vitt halvcirkel-format litet bord, men det var inte tillräckligt fint haha! ;)
Sedan har jag ätit och nu tänkte jag gå ner och fota en liten stund och sedan blire fotboll, YEAH! ;D
 

På ängen


RSS 2.0