Halloweeeeen

Orkade inte lägga över bilderna på datorn /läs orkade inte sätta på datorn/ så jag tog kort på kameran höhö, känner mig smart! ;) Happy halloween allisammans!


Önskeinlägg: hur mockar jag?

Blev själv väldigt förvånad när frågan dök upp för några veckor sedan haha. Hade själv aldrig fått för mig att någon skulle vilja läsa hur jag mockar, men nu kom ju frågan så då tänkte jag passa på att besvara den!

Jag är väldigt noggrann när jag mockar. Jag älskar att kolla in i boxen efteråt när allt ligger platt och fint hehe ...
Jag brukar alltid börja med att ta bort stora bajshögar och sedan går jag igenom hela boxen från början till slut. Det rena spånet kastar jag upp på kanterna, och om man råkar kasta med lite bajs brukar det rulla ner så det är faktiskt smidigt. Ja, mer märkvärdigt är det inte ;)

Hur mockar ni?


Trött var ordet!

Är påväg hem från stallet nu, har gjort allt förutom att rida haha. Det är mysigt det med! ;) Även om Yackie säkert inte haft något emot att ridas eller longeras, hennes energi var på topp och när jag skulle stanna henne påväg in från hagen småstegrade hon haha, jag vet att jag har sagt det förut men är hon verkligen 22 år?

Har även fått en fråga om hur jag mockar (haha) så tänkte svara på den i ett eget inlägg som kommer upp snart. :) kram


Vilodag

Som (oftast) varje onsdag har Yackie vilodag idag. Men är påväg till stallet för att mocka och pyssla med henne just nu. Har även med kameran! Nu kommer ni få massa nya bilder istället för samma gamla om och om igen. Elvis fotade igår och har bara lagt ut två av dom + att jag tänkte fota idag. Ska bara redigera dom och lägga över på mobilen så att ni slipper de gamla hehe. :)

Senare idag ska jag halloween pyssla med lillasyster, blir kul speciellt eftersom det mesta är ätbart ;)
Imorgon kommer Sigrid och Yackie ska skos, så då får vi se vad hovis säger om strålrötan!
Hörs senare, kram


Gossip girl

Nu när jag sett alla avsnitt och säsonger som hittills kommit av Pretty Little Liars tog jag upp mitt Gossip girl tittande igen, men har kommit på att det är en massa saker som jag glömt bort, t.ex. varför blev alla sura på Vanessa? Är på säsong fyra så orkar ju inte precis titta om allt haha... Vilka problem jag har alltså! 
 
Ska i alla fall försöka sova nu, fastnade framför GG och klockan tickade iväg fortare än vanligt. Hörs imorgon!
 

Here we go again


Sessan

 
Vackra häst! Kan fortfarande inte fatta att vi hade sådan tur och hittade just Yackie. Fin som få och genomsnäll verkligen.
 
Bilderna är från idag, och nej, hon står inte helt lös vid en äng och med öronen spetsade av sig självt haha. Sååå fotogenisk är hon verkligen inte, och speciellt inte så lydig, skulle jag släppa henne lös på en äng hade hon kutat iväg som en galning, no doubt. Jag har fått redigera bort mig som står och studdsar för att få henne att kolla framåt höhö. Men visst blev bilderna fina? Det är Elvira Sellgren som är mästerfotografen, dock med mina kamera inställningar, som inte var så bra. Fick höja ison jättemycket eftersom det var ganska mörkt ute, därav att de blev så korniga. Var också därför jag valde att göra dem svartvita, då passar "kornet" bättre in. :) 
 
Hiss eller diss till fotona? Kram

Äntligen häst

Började med att rida ut en sväng som framskrittning och red sedan i manegen. Yackie var väldigt mjuk i halsen men stel i sidorna så försökte lösgöra med lite volter och skänkelvikningar, funkade okej. Var i alla fall roligt som vanligt!

Elvis och jag turades om att fota och att hålla hästen innan jag red, så har en hel del bilder som ska redigeras och raderas haha. ;) Dom kommer upp här på bloggen efter att jag tagit mig en dusch. Hörs då! Kram


Sol, stall och kamera

Håller på att göra mig iordning för att åka till stallet tillsammans med min favoritfotograf Elvis(p)! Har inte bestämt mig för vad jag ska göra idag, på ett sätt skulle det vara roligt att rida ut, jag menar, solen skiner ju! Men känns faktiskt lite taskigt mot Elvira som ska gå med hela vägen haha, jag vet själv hur jobbigt jag brukar tycka det är. ;) 
 
Är i alla fall jätteglad över det fina vädret, äntligen lite sol! Igår var det ju nästan storm här ... Ska bli kul att rida igen, även om det bara varit en helgs uppehåll. Ska även mocka hagar, fylla på vatten i hagarna. tömma skottkärran vid skrittmaskinen och lägga in hö hos hästen i boxen bredvid. Dessutom har jag planer på att fota Yackie i höstssolen. Så jag har lite att stå i. Därför hinner jag inte skriva mer just nu, kram på er!
 

Mot Götet

Är nu i Sverige och mobilbloggar från tåget. Kommer vara hemma runt elva någon gång och då går jag nog och lägger mig ganska direkt, är väldigt trött, speciellt eftersom jag spenderade 3 timmar av natten att ligga vaken och tro att det var en inbrottstjuv i lägenheten haha! Vilket såklart inte stämde ...

Tydligen har det varit skitväder i Göteborg idag och Yackie hade blivit blöt igenom täckena så Johanna hade fått torka henne med handdukar, tur att hon var där och kunde pyssla med henne! Längtar jättemycket efter knasponnyn nu, min fina ponny!

Hörs imorgon eller senare ikväll, kram


Detta visste du ...

... kanske inte om Yackie.
- Hon är mer svårriden än de flesta tror. ALLA som har suttit upp på henne har blivit lite förvånade haha!
- Hon är väldigt känslig i pälsen och HATAR när man lägger på täcken.
- Hon har inga vita tecken över huvudtaget förutom en liten vit rand på ena bakbenet
- Hennes svans är naturligt lite lockig i kanterna
- Hon är ganska tittig, speciellt kalla dagar
 
Något nytt eller visste ni allt redan?

Min lillasyster och Yackie på bilden

This week

Måndag - Idag, Köpenhamn först och sedan åka hem.
Tisdag - Rida Yackie
Onsdag - Stallet (vet inte säkert om jag ska rida eller inte)
Torsdag - Yackie skos, Sigrid kommer till Göteborg
Fredag -  Sigrid & jag åker till stallet och rider
Lördag - Yackie ridning
Söndag - SM i Gymkhana på GFRK, ska dit och hjälpa till med Blomson


Måndag morgon

Sitter i pyjamasen och tittar på Animal Planet med datorn i knät. Idag är sista dagen här och den ska fyllas med shopping, shopping och shopping haha. (; Har inte köpt något än, mest för att jag helst vill ha skor men det är så sjukt svårt att hitta! Vill inte ha primeboots eller johnny bulls. Funderar lite på uggs? Aja, tips är varmt välkomna!
 
Ska bli skönt att komma hem, speciellt längtar jag efter Yackiepackie, men bara att sova i sin egen säng känns väldigt lockande nu! Tåget går vid sju ikväll så är väl framme i Göteborg vid 23 eller något. Vi hörs så fort jag är hemma. Kram
 
 

Dagen

Har idag varit runt i hela Köpenhamn. I stan & ströget, i Christiania, i Köpenhamns slott och också i de kungliga stallarna och hälsat på de supersnygga hästarna som stod där inne! Alla var skimmlar med konvext huvud, var i alla fall riktigt roligt att gå runt där inne.
Imorgon blir det shopping igen och på kvällen åker jag hemåt, så vi hörs då! Kram


Läsarfrågan!

 
Om ni fick välja att köpa/hyra/rida en av hästarna jag har ridit det senaste, Blomme eller Yackie, vem skulle det bli?

Hur fungerar era stall?

Jag har tänkt mycket på hur olika stall fungerar och vad som passar bäst för olika hästar och ryttare. När vi letade stall till Yackie var huvudsaken att det fanns bussförbindelser och godkända hagar och boxar. Att vi hittade ett stall med så många extra plus var bara tur, mamma la ut en annons och vi fick svar från stallet där vi står nu.
 
Okej, detta skulle inte handla om hur vi hittade till Gunnesby. Utan mer om hur vi människor anpassar stallen efter våra önskemål. På mitt stall finns möjlighet till att ta flera "stallediga" dagar och personalen gör allt jobb, som t.ex. mocka, fixa mat, byta täcken osv osv. Sedan, oavsett om man är i stallet eller inte, släpps hästarna in och ut från hagen och blir fodrade vid fasta tider. Jag tycker personligen det är superbra att inte behöva åka upp till stallet för att släppa ut Yackie i hagen, det hade inte funkat för mig i längdenMen när det blir så att man själv bara åker upp och rider och har andra som gör stalljobbet, som om man vore Malin Bayard eller Jan Brink liksom, då tycker jag det har gått lite överstyr. Håller ni med? Det fina med att ha häst är ju att göra ALLT med den och lära känna den från grunden, det är i alla fall min åsikt.
 
Syftar inte på någon speciell utan det var bara en fundering. Vad tycker ni?
 

Utomlands

Sitter just nu inne i lägenheten vi hyr och skriver till er. Har nyss gjort mig iordning efter en lugn PLL morgon (hähä). Jag vet att bloggningen inte är på topp, men internet här krånglar lite. Det finns WiFi som hör till lägenheten men det fungerar bara då och då och ska jag gå in på internet någon annanstans kostar det ju en massa. Så nu vet ni i alla fall anledningen!
 
Johanna hade ridit Yackie igår och allt hade gått bra så det var ju skönt att höra. Börjar redan längta efter Yacksan haha, men men ... Har det väldigt bra, lägenheten är hur fin som helst och solen skiner. :) Men hittade inga kläder igår på stan, tänkte kolla upp om det kanske finns någon motsvarighet till hööks här, är alltid roligt att gå i sånna affärer. ;)
Men nu ska jag och familjen ut på stan och fika, ska försöka skriva mer senare. Kram
 

Bloggdesigner

Får ofta frågor om jag gör bloggdesigner på beställning och speciellt om det är gratis. Och ja, NÄR JAG HAR LUST OCH TID händer det att jag gör bloggdesigner gratis till alla möjliga bloggare.

Just nu har jag flera stycken jag ska göra så nu tar jag inte emot fler, men om ni skulle vilja ha en kan ni ju alltid skriva en kommentar så får vi se. (:

Exempel finns bl.a. på http://skogensgard.blogg.se/">http://skogensgard.blogg.se/ & http://dressageroyals.blogg.se/">http://dressageroyals.blogg.se/
Om ni vill kolla efter fler exempel kan ni klicka er in på kategorin bloggdesigner!

Hoppas ni som frågade fick svar. Kram


Danmark

Sitter på spårvagnen påväg till tåget som ska ta mig och min familj till Danmark.
Gick upp riktigt tidigt (halv sex) men kom upp först efter 20 minuter så fick stressa litegrann.

Har skickat iväg ett långt sms till Johanna som ska rida Yackie och förklarat allt haha, hon har nog bra koll egentligen men aja, lika bra att hon har facit om hon blir osäker. (:

Förslag på inlägg, nu när jag inte kommer rida i helgen, är väldigt välkommet! Kram


LOV IT IS!

Åh vad skönt med lov! Ska göra massa roliga saker, njuta av att sova ut på morgonen, sitta uppe på kvällen och kolla på serier osv osv. ;D

Börjar ju redan imorgon med att åka till Köpenhamn, kommer hem måndag kväll och på tisdag får jag träffa min h(b)ästis igen.
Sedan kommer antagligen Sigrid hit och sover över någon gång mitt i veckan och så ska jag och Ylva ta deeptalk powerwalks. Gött jaoooo

Har ni några planer för lovet?


Longerad galning

Longerade bara Yackie idag eftersom vi skulle hem och packa och fixa inför Danmark imorgon.

Och förresten, vem sa att hon var 22? Idag var hon i alla fall en unghäst haha!
Till en början bara pigg och travade med sina snygga travarsteg, dock lyssnade hon inte så bra på när jag försökte bromsa, framåt däremot reagerade hon på direkt.
I vänstervarvet var hon konstigt nog väldigt fin haha, brukar vara tvärt om (fin i höger och svår i vänster).

Fick mig i alla fall ett gott skratt när hon fiser jättehögt och flyger iväg i full galopp livrädd för sin egna fis haha, knasponny!


Maskerad, english speaking day och prov

Idag har varit en fullspäckad dag, allt som står i rubriken har hänt.
Vi skulle vara utklädda och jag var häxa, bilder kommer kanske upp senare. :)
Nu sitter jag på café och firar höstlovet, sedan ska jag hem och ikväll åker jag till stallet för att longera Yackie. :)
Men vi hörs senare, kram


Hi I just met you

Idag var "niornas dag"/gymnasiedagarna här i Göteborg. Så hela förmiddagen spenderades på ett gymnasium, fick vara med lite på olika lektioner för att se hur dom jobbar och sedan blev man runtvisad i skolan. Till sist fick vi även bulle haha så en rätt skön förmiddag.
Åkte sedan tillbaka till min nuvarande skola och hade två lektioner.

Idag ska Yackie få en vilodag, hon har ju det en gång i veckan, så ingen ridning idag, däremot massa plugg inför ett so-prov imorgon...

Hur har eran dag varit?


Skillnad?

Passade ju på att ställa upp Y framför kameran igår när Johanna ändå var med. Så, här kan ni se skillnaden på Yackie då och nu. Hon är fortfarande omusklad men jag tycker hullet är på god väg nu, speciellt syns det vid virveln mellan bakbenet och magen (har den något namn?). Förut hängde skinnet där men nu finns det fett som fyller ut. Är så grymt glad att hon äter och är pigg och glad, världens finaste är vad hon är!
 

Dåligt från min sida

Såg att uppdateringen idag har varit K-A-S-S. Ber jättemycket om ursäkt för det, men det har stått still i hjärnan, och ni vet ju vad dom säger; hellre ett läsvärt inlägg än 20 som inte handlar om något haha! Första gången jag går efter den regeln, eller vad tycker ni? Kan dock försvara uppdateringen med att jag gjorde ett halvhjärtat försök, men när appen på mobilen inte ville så orkade jag inte försöka igen. 
 
Har i alla fall varit allmänt trött idag, eller i alla fall senare på eftermiddagen. Sov inte så mycket i natt och har varit nervös inför ett muntligt engelskaprov jag hade idag. Men nu laddar jag upp för ett PLL avsnitt som stängdes av mitt i för några dagar sedan, och en kopp te. Ska också lägga upp en bild från när Yackie kom, och en från igår här på bloggen! Lite före och efter haha. ;)

Kram
 

Johanna & Yackie

Johanna red Yackie idag (som jag skrev förut) och jag höll lektion för henne.

Yackie var ungefär som hon brukar och Johanna skötte det jättebra. (:
Har ju dessutom visat allt som ska göras, det är en del haha, tror jag får skriva en lapp eller något för det hade jag själv behövt... ;)

Blir inget långt inlägg eftersom jag sitter på spårvagnen hem och sms bloggar. Kram


Tisdag den 23

Idag ska jag ju till stallet, men det är inte jag som ska rida, utan det är Johanna. Men jag ska hjälpa henne hitta knapparna och ha lektion för henne.
Det är ju hon som ska rida Yackie i helgen när jag ska till Köpenhamn så ska också visa allt i stallet osv.

Men jag skriver mer senare! Kram


Kliande vinterpäls

Har era hästar vinterpäls på vintern eller är dom rakade?

Jag tycker att det är lättare med en häst som är rakad eftersom den inte blir lika svettig och jag vill ju slippa hålla på med vatten och svampa av när det är kallt ute.
I alla fall så var det inte om man ska raka hästen eller inte jag ville ta upp ... Utan jag tänkte egentligen bara fråga lite om vinterpälsen!

Yackie har blivit lite tjurig på sista tiden och jag tror att det är för att hon håller på att sätta vinterpäls. Har hört att fuxar är lite känsligare i pälsen än andra hästar och Yackie är ju så fux en häst kan bli haha. :)
Undrade i alla fall om ni har några tips på vad man kan tänka på? Inte för hårda/mjuka borstar? Kommer inte på några fler alternativ men tips skulle vara super i alla fall. Kram


Dressyrpass måndag

Red alltså dressyr i manegen!
Yackie var lite trött tror jag och inte så pigg som hon brukar vara, men det gjorde inte jättemycket. Hon var ändå samarbetsvillig och stundtals gick hon riktigt djupt och avslappnat (vill ha henne så djup i formen som möjligt).

Är alltså väldigt nöjd med passet och kände att jag fick igenom vad jag ville och att Yackie lyssnade. Kulkul! :)
Kram


Veckan

Måndag - Ridning/dressyr & skola
Tisdag - Ridning/Johanna följer med & skola
Onsdag - Lillasyster rider Yackie, jag har skola & plugg
Torsdag - Yackie vilar, jag ska på gymnasiedag
Fredag - Ridning + packning inför Danmark
Lördag till måndag - jag är i Köpenhamn/Johanna (skogensgard.blogg.se) tar hand om Yackie


På inköpslistan

Något vi ska införskaffa till Yackie är ytterligare ett innetäcke (300 gram) och ett till ofodrat regntäcke, det är så dumt när hon har stått ute i spöregn och så har man inget annat regntäcke som ska på dagen efter. Även om stallet har "torkrum" och så är det inte alltid täcket hinner torka. 
 
Innetäcke har vi inte kollat på något speciellt än, tänkte försöka leta reda på hästaffären second saddle som tydligen ska ligga i närheten av min skola någon dag, men tips är varmt välkomna! ;)
Regntäcke däremot funderar vi på ett blå/brunt från biltema, dock har vi inte bestämt oss riktigt. Vill inte köpa t.ex. bucas eftersom jag vill att täcket ska ha bogväck, men andra tips på regntäcken är också varmt välkomna haha!
 
Vad använder ni för märken till era hästar?
 

Plugg på G

Igår kväll firade jag min kompis födelsedag med tårta haha, därav ingen bloggning på kvällen, jättemysig kväll men jag var väldigt trött bara efter den långa stalldagen och lektionen ...

Men nu sitter jag i alla fall på spårvagnen påväg mot ett café i stan där jag ska träffa min kompis Agnes och plugga. ;)
Nora (lillasyster) ska rida Yackie.
Skriver mer senare! Kram


Gratis privatlektion

Nu är lektionen avklarad.
Red alltså för Jenny Keller, tror hon var c-tränare i dressyr men hon hade främst tävlat fältritt och det var det hon var mest inriktad på tror jag.

Jag tycker personligen att hon var väldigt pedagogisk, hon förklarade allt och hon hade bra övningar.
Men hon, jag och Yackie passade ändå inte jättebra ihop. Hon hade lite andra värderingar än vad jag har, hon var lite mer bestämd och att man skulle "bråka" lite med hästen, medan jag vill vara lugn och mjuk.
Jag ska inte säga att hon var dålig, hennes ridstil passar kanske bra hos en annan häst, men Yackie blev bara mer stressad och jag kände inte att hon släppte eller blev samarbetsvillig.

Har ni någon speciell ridstil? Mjuk/bestämd/hård/lugn/stressad?


Mental träning

Ni som läst dagens schema vet att just nu har den mentala träningen avslutats och den första gruppen har börjat bygga fram.
Jenny Keller verkar superbra (läs mer på jennykeller.se), den mentala träningslektionen var faktiskt intressant och det ska bli superroligt att rida för henne!
Dock är jag ensam i dressyrgruppen tydligen haha ;) de flesta valde hoppningen eftersom det inte är hoppträningar lika ofta som dressyrträningar här, men jag tänkte ju att eftersom jag hopptränade förra veckan ville jag få hjälp med dressyren nu.
I alla fall så har den andra tjejen som skulle rida dressyr blivit väldigt förkyld och kan inte rida, synd för henne såklart, men lyxigt för mig som får privatlektion! ;)
Nu ska jag mocka..
Kran


Uppe med tuppen

Rubriken stämmer väl inte riktigt egentligen, men att gå upp åtta (som jag gjorde idag) på en lördag är ganska tidigt ändå.
Schemat för dagen ser ut såhär:

10:00 - mentalträning kurs
11:00 - fika
11:30 - grupp 2 (hoppning) bygger fram
12:00 - grupp 1 (hoppning) rider
13:00 - grupp 2 (hoppning) rider
14:00 - grupp 1 (hoppning) bygger av

(Under denna tiden gör jag iordning Yackie, mockar, fixar mat osv osv)

14:15 - grupp 3 rider dressyr (jag)
15:15 - slut

Och det bästa av allt - både den mentala träningen och lektionerna är gratis för de under 26, eftersom min klubb fått pengar för sin ungdomsverksamhet.
Jag valde att vara med på dressyren eftersom jag red hopplektion förra veckan och kan behöva lite hjälp med dressyren. :)
Vi hörs! Kram


Friday night

Som rubriken säger, fredag kväll, gött ändå. Men ska upp väldigt tidigt imorgon och bege mig mot stallet för fullspäckat schema!
Skriver mer om det schemat imorgon ...

Ska i alla fall träna för Jenny Keller, någon som tränat för henne någon gång? Är hon bra?


Slappdag

Har avklarat ett matteprov (som inte gick bra, suck) och x antal lektioner och nu åker jag mot stan för att träffa Minna ;)
Ska kanske hem till henne senare också och äta tårta för hon har fyllt år, men det är inte säkert.
Vi får väl se.
Thea (minsta lillasyster) ska rida Yackie, och hon rider ju inte hårt (skritt och lite trav) så det blir lite halv vilodag för henne. :)
Kram


Läsarfråga

Beskriv er drömhäst!


Pluggdag

Idag har jag inte gjort någonting förutom degat i soffan och pluggat inför matteprovet imorgon.
Och nu är jag påväg hem till Ylva för att plugga mer höhö.
Min lillasyster är fortfarande i stallet så vet inte hur det har gått men det har säkert gått super!
Vi hörs igen sen, kram


Blomme -en häst på miljonen

Red ju, som ni vet, Blomme idag!
Var helt sjukt att träffa honom igen, för det första hade han krympt haha! Skruttponny, han var ju nästan shettis, nejmen blev faktiskt förvånad över att han var SÅ liten ...
Men samma gamla Blomme annars, världens goaste! Hans sadel och träns hade inte kommit än så jag fick låna från ridskolan hähä, men det funkade bra ändå, problemet var bara att jag inte hade någon martingal, vilket hade behövts.

Skrev ju att det var gamla vanliga Blomme, fast mindre, kan bara förtydliga att han var inte som han var när han åkte. När jag åkte var han en fin ponny, han kunde gå lugnt (men ändå med bjudning), nu fattade han galopp när man skulle trava, han var utåtställd med nacken bakåtböjd stora delar av passet och allmänt stressad.
Min fina vän, han ska inte behöva vara så stressad, det gjorde mig faktiskt ledsen.

Ska se om jag kan lägga upp en gammal video här (har postat den här förr) så man kan jämföra, har dock inga bilder/filmer från idag.

Förutom att det var tråkigt att vara tillbaka på ruta 1 i ridning så var det hur mysigt som helst att träffa prinsen. Älskar honom fortfarande!
Kram


Mot Blomme



Taggad

Idag är första gången på, hmm haha, håller inte räkningen, men första gången på länge som jag ska rida Blomme!
Är superglad och längtar jättemycket efter att träffa honom, skruttponny!
Det enda problemet är egentligen att de tydligen håller på att byta underlag i manege och paddock så då måste man rida ut eller på en kort runda runt gräspaddocken som jag brukade skritta av på förut.
Men det löser sig nog på något sätt, om inte får det helt enkelt bli ett skrittpass och mycket mys i stallet. ;)
Kram


Öppet hus och fika

Var först på stan med två kompisar och letade efter byxor, dock lyckades jag inte hitta några *suck*, det är ju fel storlekar på alla som är snygga! :(
Mötte sedan upp Elvira och så satte vi oss på ett café och åt, innan vi gick mot en gymnasieskola som hade öppet hus, hade en mer positiv inställning innan jag var där ... Uääääh, hur ska man kunna välja?

Yackie har fått vila idag istället för imorgon (vanligtvis är onsdagar hennes vilodag) och imorgon ska min lillasyster rida för då ska jag ju till BLOMME! Älskade ponny!
Mer om det imorgon haha, kram


Toppendag

Gjorde iordning en ovanligt surpuppig Yackie, antagligen en blandning av kliande vinterpäls som försöker komma fram och att hon ville ha sin mat ifred hehe.
Red sedan dressyr i manegen och Yackie hade inte kunnat sköta sig bättre! Hon ville verkligen jobba och var jätte sammarbetsvillig. Så det var superroligt. ;)
Dock är hon stel i vänstervarvet så jag pratade med en tjej i stallet och hon visade mig lite stretching tips, så nu ska jag börja stretcha henne så ofta som möjligt. Antagligen finns det någon liten spänning någonstans som inte syns i högervarvet, men jag hoppas på att lyckas stretcha och massera bort det på egen hand, värt ett försök!

Fick skjuts hem av en annan tjej i stallet så kändes lyxigt haha! Kunde ta det lugnare och hann mysa lite med Yacksan också. ;)
Men nu väntar sängen, kram!


Dumma buss

Har just kommit fram till stallet & håller på att värma min Billy pizza hähä ...
Har redan skrivit om hur dagen set ut så ni vet ju att jag ska rida dressyr.

Men -till rubriken nu- satt på bussen och tryckte på stopp i god tid innan min hållplats, men busschauffören sitter såklart och pratar i telefon och märker inget fast jag står och väntar vid dörren, så han åker förbi hållplatsen och när jag sedan säger till honom att jag skulle av stannar han mitt i vägen och säger att jag får säga till nästa gång, haha what? Stopp knappen finns väl av en anledning, eller ska man behöva springa fram och peta på chaffisens axel när man ska av?
Aja, han hade väl en dålig dag eller något ... Men varken jag eller bilarna bakom blev jätteglada ;)
Kram


Skoldag

Nu äre måndag igen, vilket betyder skola och ridning. :)
Blir dressyr idag, men vad jag ska jobba med vet jag inte riktigt, förslag?

Har förresten kanske hittat ett innetäcke, någon tjej i stallet hade ett som vi ska prova på Yackie så snart som möjligt, så nu är det bara hålla tummarna för att det passar. ;)
Kraaaam


Bytt header

Fick en kick och slängde ihop en header på nolltid. Och resultatet blev faktiskt bra! Eller vad tycker ni?
Är själv nöjd. Bilderna på den förra var ju från första veckan med Yackie eller något sådant så dom behövdes fräschas upp lite. :)
Syns inte headern? Tryck på F5 / uppdatera sidan.
 

Yackie i hagen


Innetäcke sökes

Åkte med pappa till Willys idag bara för att kunna gå in på XXL och kolla på ridgrejerna. Dom har ju nästan bara saker från Mountain horse, men även lite från Hansbo.
Jag hoppades på att hitta ett innetäcke i strl 135 för en billig peng men nä, det fanns inga täcken över huvudtaget.
Men det är ju inte hela världen, det finns ju trots allt fler hästaffärer. ;)

Någon av er som har tips på innetäcken? Kanske 150 gram eller något ...
Kram


Söndag igen

USCH för söndagar! Hela dagen går ju ut på att hoppas att det inte blir måndag dagen efter haha!
Idag är det i alla fall ingen ridning för min del. Tänkte fortsätta på designen till Therese, hoppas på att göra klart den ganska fort, är alltid lite jobbigt att ha en "beställning" hängande över axlarna. ;)
 
Kom gärna med tips på vad ni vill läsa här på bloggen! Det blir alltid roligare om jag vet vad ni tycker är kul att läsa om. Kram :)

Yackie & Ida hoppar

Blev inga höga höjder men det var ändå väldigt roligt! Yackie blev väldigt pigg mot slutet när vi hade hoppat lite "högre" haha, men bara för att hon tyckte det var roligt. Fina hästbäst! ;)
Kram


I stallet



Mot stallet

Nu åker jag strax (närmare bestämt om en halvtimma) till stallet och börjar göra iordning Yacksan inför träningen. :)
Ska försöka hinna med att göra allt (mocka, fixa mat, rengöra hovar) innan jag rider så att jag kan skynda mig efteråt, ska ju nämligen på tjejmiddag hos en kompis och känns ju tråkigt att bli för försenad även om hon vet att jag kommer lite sent.
 
Är i alla fall både taggad och nervös inför lektionen. För det första är det första gången jag rider lektion på henne, och för det andra är det första gången jag hoppar med henne. Waaa, haha, nu pirrar det i magen. ;)
Nejdå, det är inte så farligt, men har ju inte hoppat på läääänge (sedan ridlägret i somras), och innan dess hade jag knappt hoppat heller eftersom B var som han var haha, lite för hetsig. 
 
Vi hörs sedan! Kram
 

Designfix

Nu börjar jag på en design till DEN HÄR tjejen! Länkar hennes blogg igen så fort den är klar. ;)

På schemat

Idag är då min och Yackies första hopplektion!
Min lillasyster red förra och tränaren verkar toppen, väldigt lugn och proffsig.
Vi får se om det blir så mycket HOPPNING bara, sist var det bara markarbete eftersom Yackie tänder till när hinder kommer fram, och eftersom den andra tjejen som red med på lektionen höll på att sätta igång sin häst. :)
Men något blir det i alla fall, och det är ju alltid roligt att träna för någon!

Tänkte ta med kameran, men har ingen fotograf så kommer bara fota Yackie i hagen osv. Bättre än inget. ;)
Kram


Fredagen

Red ju inte idag, utan gick ut och fikade medan Yackie fick beta i ca 25/30 minuter.
Mockade sedan medan mamma fixade Yackies hovar.
Riktigt mysig dag men väldigt kallt! Börjar verkligen bli vinter nu. Kul på ett sätt men jobbigt på ett annat haha!

Har förresten pratat med Blommes ägare och ska få rida honom en dag nästa vecka, saknar min lilla prins så det gör ont. (Ni som inte vet vem Blomme är kan läsa om honom, finns länk i menyn.)
Kram


Fikar med min bästis



Halva teatern avklarad

Riktigt bra teater faktiskt! Waaaaaaay over mina förväntningar. För er som bor i närheten av Backa teatern (Göteborg) kan jag tipsa er att gå på denna teatern så fort den har premiär!
Det är den värd, bl.a. är en kille som är med i Beck med och en äldre dam som jag inte vet varifrån jag känner igen henne.

Blev ett ohästigt inlägg men hoppas det är okej ändå! Kram


It's friday

Äntligen fredag!
Ska ha en lektion till innan vi åker till teatern. Den slutar 16/16.30 någongång och då åker jag till stallet för att promenera lite med Yackie. Eftersom den slutar så sent hinner jag inte rida. Dock är det inget negativt eftersom Yackie måste få tid att vila så hon går upp i vikt. :)
Jag skriver såklart igen senare, kram!


Bloggtävling

HÄÄÄÄR -> http://ponnysmurfarnas.blogg.se/2012/october/vinn-ett-stalltacke-fran-john-whitaker.html

Var med ni också! Skulle ju inte skada med ett sånt här täcke i vintergarderoben! :D


Sugen

Hittade denna tröjan här, och tycker den ser supermysig ut.
Är ju jättejobbigt att gå runt och frysa i stallet nu när vintern börjar komma, är därför lite sugen på att införskaffa något varmt inför vintertiden. Ser ju ut ungefär som en onepiece teddy fleece, fast bara en tröja då. Gillar ju mountain horse! Skulle isåfall vilja ha en blå, vit är ju absolut supersnyggt men sååå osmidigt i stallet, speciellt på vintertid när det är lerigt och blött.
 
Kanske borde passa på nu när det är extra pris dessutom? Vad tycker ni, hiss/diss?
 

Dagen

Detta har varit en riktigt bra dag! Nu sitter jag i min underbara kompis kök medan hon lagar mat åt oss och innan idag har varit en slapp halvdag i skolan, och sedan gymnasiemässa med klassen. 
Fick tillbaka ett resultat från ett prov (filmanalys) och sedan matte innan själva skoldagen var slut. 
Dessutom börjar jag känna mig taggad inför gymnasiet, det ska faktiskt bli rätt kul, även om det är lite läskigt också haha! 
Har lite olika gymnasier jag funderar på, bl.a. Mikael Elias, dock verkade dom ha ganska höga intagningspoäng, vi får se helt enkelt. :)
Idag rider min lillasyster, och imorgon ska jag försöka ta mig till stallet och i alla fall röra lite på Yackie. Ska på teater med skolan till halv 5, men tror jag hinner ändå. Om man går på alla teatrarna (är typ 3/4 stycken) kommer vi få studiedag en annan dag och det är ju gött. ;)
 
Sedan på lördag står hopplektion på schemat, skulle varit på söndag men det blev ändrade planer, fast det passar mig jättebra eftersom jag ska sova och ha tjejmiddag hos en kompis på kvällen tillsammans med typ alla tjejerna i klassen. 
 
Kram
 
Min nya favoritbild haha, älskar ljuset och Yackies guldpäls!

Förvirrad

Har nyss kommit hem från gymnasiemässan här i Göteborg, och ja, vad ska man säga, jag är minst sagt förvirrad. Även om det inte är hela världen om man väljer fel, vad jag menar är att det går alltid att lösa, men man blir såklart stressad. Alla dessa skolor och linjer!

Om någon av er läsare går/har gått på gymnasiet får ni gärna tipsa och skriva om vart ni gick och vad ni tyckte!
Kram


Lyxmorgon

Vaknade av att mamma och pappa kom upp med frukost på sängen till mig, helt underbart när man ligger i sängen och helst vill stanna där hela dagen haha!
Kom i alla fall upp snabbt och blev klar precis när jag skulle gå, så var riktigt skönt att slippa stressa. :)

Idag ska jag på gymnasiemässan med pappa, vet varken vilken linje eller gymnasie jag vill gå. Även om det inte direkt är någon stress att välja än så känns det ju bra att ha en aning om hur det kommer bli.

Tror Yackie ska vila idag (hon brukar ha vilodag på onsdagar) och imorgon är det min syster som ska dit.
Kram


Puss?

Upptäckte idag att Yackie kunde pussas på kommando haha, hur gulligt?
Antagligen har dom förra ägarna lärt henne det!
Har aldrig provat innan men så fort jag tog fram ett äpple kom hon och ville pussas så då testade jag, och japp, det räckte med att "smacka" lite med läpparna så hade man en hästmule i ansiktet. Finaste cirkusponnyn! ;)


18:49

Börjar skriva detta 18:49, sitter på bussen, faktiskt en timma tidigare än i vanliga fall! Kan bero på att jag var supersnabb (haha) och att jag bara longerade.

Yackie var inte riktigt lika lyhörd som sist jag longerade men är ändå väldigt nöjd och stolt över henne.
Blev några REJÄLA bocksprång i vänster varv, antagligen både för att hon tycker vänstervarvet är jobbigt och för att det är roligt att galoppera, jag började i alla fall gapskratta där i mitten haha!

Hur är era hästar/medryttarhästar/favorithästar när man longerar dom? Lugna, pigga, spralliga, busiga, lyhörda?
Kram


Snabb update

Sitter i skolan, precis som dom flesta gjorde igår.
Efter skolan åker jag direkt till stallet för att longera Yackie, blir ingen ridning eftersom jag har massa läxor som måste göras så har lite bråttom.
Men nu är rasten slut, kram


Efterbliven!

Jag var såå virrig idag!
Hade ridit (allt gick jättebra) och skyndade mig med att byta om så att jag skulle hinna med bussen 15:42, som har färre byten än den 15:58.
I alla fall så satt jag och väntade på bussen i kanske en minut innan den kom och jag gick på.
När jag väl satt på den började jag rota efter min mobil men hittade den inte så jag var tvungen att gå av och promenera tillbaka, och på busshållplatsen på en bänk ligger mobilen, ååååååh vad irriterad jag blev på mig själv. Fick vänta i en kvart och sedan ta den med fler byten hem. Jag är med andra ord smidigast i stan!
Fick lite smått panik också när jag inte visste var mobilen var...

Hade lust att göra som Nora lees knäppa hund igår (på bilden) ;)
Men nu är jag i alla fall nästan hemma haha! Kram


Redo Yackie?

Skrittar fram för hand, Yackie verkar som sitt vanliga ja, hur go som helst. Lite rädd för en maskin som låter lite bara. ;)


On my way

Sitter på bussen påväg till stallet nu, riktigt gött med studiedag! Är framme om 20 minuter ungefär.
Även idag är det ju toppen väder så jag hoppas på att paddocken har torkat upp lite så jag inte behöver rida i manegen, men det är tveksamt. ;)

Man borde egentligen ta vara på alla fina dagar och rida ut, men vill inte göra det själv (Yackie är ingen ledarhäst och vill gärna vända hem haha), och jag tror inte att så många andra är i stallet såhär dags.
Så det blir nog dressyr. Hade tänkt träna mycket övergångar och tempoväxlingar. :)

Tips på övningar är varmt välkomna! Vill variera så mycket som möjligt ... Kram


Vecka 41

MÅNDAG - studiedag, dressyr i manege eller paddock, träna övergångar och ökningar resp. minskningar
TISDAG - Skola + dressyr/bomarbete
ONSDAG - Skola, Yackie vilar
TORSDAG - Nora rider Yackie, jag pluggar
FREDAG - Skolteater + longera Y
LÖRDAG - Dressyr + myskväll hos en kompis
SÖNDAG - (Jag eller Nora) Hopplektion


Klokare ögon finns inte



Studiedag

Har studiedag imorgon så ska antagligen sova över hos en kompis idag.
Imorgon blir det ridning, har inte bestämt vad för ridning men ska försöka vara i stallet ganska tidigt så jag slipper rida samtidigt som alla andra. :)

Ska även försöka fixa lite film när jag rider imorgon, men kan inte lova något.
Ska ut igen nu, kram


Ohästig dag

Idag ska jag inte till stallet, utan ska träffa en kompis som kommer hit om 20 minuter. :)
Vi har inga speciella planer än så vi får se vad vi hittar på. ;)
Har inte så mycket att skriva om helt enkelt. Ville bara slänga in en snabb update.
Vi hörs såklart, kram


Stallet

Har flera gånger fått frågan om hur det ser ut i stallet där
Yackie står och var det ligger. 
Jag har ju lovat er innan att det ska komma upp bilder från stallet, så idag passade jag på att fota lite så ni kan få se ungefär hur det ser ut. 
Ni har ju redan sett lite skymtar av stallet och stallplanen på bilder från ridpass och Yackie i hagen. 
Det ligger i Göteborg, på en stor ö som heter Hisingen och jag tycker själv det är jättefint. Har tillgång till allt, bra hagar, manege, skrittmaskin, anlagda ridvägar osv.
 
Hoppas ni får en bild av hur det ser ut. Kram
 

Bildbomb

Ridpasset har jag redan skrivit om, här kommer bilderna från dagen. Kram
 

Uteritt

Red ut i solen, Yackie skötte sig bra, hon gör ju aldrig något dumt dock var hon EXTREMT taggad på hemväg och näst intill lat på "ditväg" (kan man säga så hehe?) ;)
Min lillasyster tog lite kort, jag har kollat igenom dom lite snabbt bara och det var många fina så dom kommer dyka upp här på bloggen inom kort.

Jag har också tagit lite kort på stallet som jag hade lovat er så ska lägga upp dom ikväll. :)

Kraaaam


Dagens läsarfåga

 
Hopp-, dressyr- eller allroundsadel? 

Sol för en gångs skull

Är grymt fint väder ute! Och idag har jag turen att åka och rida min lilla prinsessa. Blir helt klart uteritt och ska försöka få mamma att följa med ut och fota! Vill VERKLIGEN ha en ny design, och bilder utomhus på headern är ju det snyggaste!
Sedan ikväll ska jag träffa två kompisar.
Ska även försöka se till att det blir BRA uppdatering. :)

Kram


Shoppingsugen

Är verkligen sugen på att köpa schabrak, ridbyxor, benskydd och olja (haha).
Speciellt gillar jag ju schockmöhle schabrak i färgkombinationen röd, blå, vit, grymt snyggt!
Men tycker också att Hööks har jättemånga snygga som inte är så dyra heller.
Har alltså inget speciellt jag vill ha utan är bara GRYMT shoppingsugen. Har ni något tips på något man kan sukta efter hähä? ;)
Kram


Freeeeeedag!

Äntligen fredag! Såå skönt.
Var dock tvungen att ställa in planerna för helgen, eftersom en av tjejerna blev sjuk som jag skulle vara med, tråkigt men vi får fixa det en annan gång.
Men helgen kommer inte bli tråkig ändå, imorgon ska jag till Ikea (mina kompisar är störda och gillar att hänga där hahaha) & sedan ridning.
Och på söndag ska jag träffa en kompis.

Nästa veckan är INTE som vanligt, utan börjar med en studiedag på måndag, gymnasiemässa på onsdag och teater på fredag. Gött med andra ord!
Kram


Torsdags ridning

Är påväg mot stallet nu, blir dressyr eller uteritt, det är ju fint väder nu så det hänger på om det hinner bli mörkt eller inte..
Hoppas på uteritt då jag känner att man får passa på dom dagar det är någorlunda fint väder såhär på hösten. ;)

Har nyss varit och hämtat ut ett paket på posten, en tröja jag hade beställt och är så taggad att prova den! Dock ingen "hästtröja". ;)

Sedan imorgon är det ingen ridning för min del, då ska jag träffa två kompisar som jag ska vara med i helgen, på lördag tar jag med dom till Yackie innan vi åker hem till en annan av dom och träffar hennes pålle, ska bli riktigt kul faktiskt! :)
Vi hörs om en stund, kram

Funkar inte att lägga upp någon bild, http://blogg.se">blogg.se appen är lite smått dum i huvudet!


Läsarfrågan

Brun eller blå outfit?


Pluggpluggplugg

Har varit dålig uppdatering idag, JAG VET! Men har verkligen inte haft något att skriva om och har inte haft orken att komma på något hähä.. ;)

Har bara pluggat heeeela dagen, har svenska film analys som bedöms imorgon, uäää! Alltid lika segt, men i längden lönar det sig nog ;)

Ska försöka blogga bättre imorgon! Kram


Haha!



Longering

Blev ingen ridning utan bestämde mig för att longera istället. Det är alltid nyttigt att se sin häst från marken och tänkte att det dessutom är skönt för Yackie att slippa sadeln lite grann, ni har ju sett hennes rygg, barbacka är inte ett alternativ haha!

Gick i alla fall jättebra, hade inga stora förväntningar men Yackie lyssnade jättenoga på mig och gjorde verkligen sitt bästa så det var verkligen jätteroligt!
Lite jobbigt att fatta galopp ibland men att minska och öka traven enbart med rösten gick hur bra som helst.
Är jättestolt över min lilla tjej!

Brukar ni longera/tömköra ofta eller föredrar ni att sitta PÅ hästen?
Kram


Yackie longeras

Har ju inte lyckats filma Yackie uppsuttet än, men tänkte att ni kanske skulle tycka det är roligt att se hur hon rör sig i alla fall så filmade lite i skritt och trav när hon longerades :)
Kram


Trött och sliten

Är väldigt trött och skulle helst gå hem, sätta på en film och dricka varm choklad haha!
Men det får vänta för Yackie väntar, så ska inte precis klaga, har en underbar ponny som står och väntar på mig och som jag får rida och sköta på mina villkor. Haha djupt det blev.. ;)

I alla fall är det bara att bita ihop och sedan kan jag sätta mig och slappa när jag kommer hem igen.

Har förresten världens träningsvärk från igår haha! Ändå red jag inte speciellt hårt. Men Yackie är ovanligt mycket häst att rida ihop för att vara ponny och jag är inte riktigt van antar jag hehe. ;)

Aja, nog om mig för nu, kram!


Läsarfråga

Seg eller het häst?


Puh

Har just haft franska prov, puuuh! Skönt att ha det avklarat faktiskt, tror det gick helt okej så känns bra.

Efter skolan åker jag mot Yackie och rider, sedan kommer mamma och hämtar mig + hjälper till att mocka hagen och lägga in spånbal. Blir skönt med lite hjälp och dessutom skjuts hem! :D

Vad händer för er idag då?


Nöjd häst

Red ju dressyr i manegen idag, går inte göra så mycket annat i detta vädret..
Yackie skötte sig i alla fall bra, gjorde inget speciellt utan red på bara, ökade och minskade tempot, ställde utåt och inåt osv.

Sedan kom det en ny ponny som flyttade in i boxen bredvid, Yackie gjorde väl inget varmt välkomnande direkt utan ville helst att ponnyn skulle försvinna haha! Hon har verkligen humör ponnyn vi har skaffat oss, men det är det som gör henne så speciell!

Ska fortsätta kolla på x-factor nu, kram :)


RSS 2.0