Vaccination och uteritt

Hej!

Sitter och solar i Motala! Är så gott väder så man blir alldeles lycklig haha..

Är konstigt nog taggad för idag, mest för att vi ska äta en drömmiddag, först kräftsoppa och sparris, sedan grillat och till efterrätt citron sorbet och tryfflar, ;) sedan ska vi gå och kolla på en brasa och sen får vi se vad som händer helt enkelt.

På onsdag ska Blomme vaccineras så jag ska bara rida ut lite lugnt, kanske barbacka, det skriver jag mer om efter att jag har ridit. :)

Kram


Hemma för att strax dra mig vidare igen

Nu är jag hemma från stan och det blev som jag hade bestämt, jag köpte alltså inte speciellt mycket.
Det blev ett nytt "skärmskydd" till min telefon, en donut & ett par solglasögon.
Min lillasyster däremot shoppade slut på alla presentkorten haha ..
Nu ska jag snart dra mig vidare mot Motala, och påvägen stannar vi och äter med min moster, hennes man + kusinerna för att fira Thea.
Hoppas ni inte dör om uppdateringen är lite nere fram till måndag. c:
Kram

Valborg

Idag fyller min lillasyster år så jag har lovat henne att följa med till stan så hon kan få göra slut på lite presentpengar haha! c;
Jag ska försöka att inte köpa så mycket själv för jag vill gärna ha lite pengar kvar nu när de snygga sommarkläderna börjar komma ..
I eftermiddag åker vi förövrigt till en liten håla där vi har några kompisar och "firar" valborg där, kommer hem någon gång på tisdag eftermiddag och så kanske jag kan rida B på onsdag, vi får se. :)
Kram!

Om Blomme

Blomme är då en vit c-ponny som kommer från Danmark. Han har varit gymkhanaponny hela sitt liv och har tävlat SM (ev. VM men jag är inte säker) i gymkhana.

Jag provred honom 25 oktober (2011) klockan halv åtta, och även om det verkligen inte gick bra fastnade jag för honom.

Han är egentligen en väldigt känslig häst som läser av alla ryttarens signaler. Därför är han också väldigt lättstressad, det räcker med att jag spänner mig i två sekunder så far han iväg i en väldig fart med huvudet bland molnen.
Första gången jag red honom böjde han inte ens på nacken. Han gick nästan enbart på snedden och det var precis så jag kunde få stopp på honom.
Så här höll det på ett tag, och även om vi har utvecklats enormt tillsammans går han fortfarande med bakåt böjd nacke en stund på många ridpass.
Men när han väl går fint är han väldigt fin att se på eftersom han har så stort steg och är väldigt söt.
Han står på ett stall på hisingen och tränas och tävlas i gymkhana av hans ägare, så om ni åker och kollar på någon gymkhana tävling någon gång kan ni alltid hålla utkik efter en liten skimmel fylld av power!


Min klänning!

I slutet av förra veckan beställde jag hem två klänningar, en rosa/röd & en vit med spets ovanpå, nu har båda kommit och jag invigde den rosa/röda idag på Agnes & Pernillas konfirmation, jag är så nöjd med den att jag kände att jag var tvungen att ta lite bilder, så jag plockade fram kameran och fjärrutlösaren och detta blev resultatet haha!
Jag köpte den här om någon vill veta.. c;
Nu ska jag snart dra mig vidare mot Theas (min lillasysters) gymnastikuppvisning och senare ikväll ska jag antagligen träffa Nikita & Donja.
Kram

På bussen

Sitter på bussen påväg hem från Agnes och Pernillas konfa, det var faktiskt roligare än jag hade förväntat mig hehe .. :)

I alla fall så kommer jag inte rida Blomme på måndag och tisdag eftersom jag är bortrest under valborg :/ så tänkte passa på att skriva ett inlägg om hur B är och beter sig så man förstår när det har gått bra och när det har gått dåligt. ;)

Kram


Bilder!

Tänkte att eftersom inte alla har sett Blomme så många gånger bjuder jag på några bilder, hoppas ni får en bild av hur söt han är haha! c;

Dagens

Bild från dagen

Hej igen!

Jag har just kommit ut ur duschen efter 2 timmars lektion, först privatlektion och sedan red jag även med i gruppen efter också. Jag tror det var bra så mycket energi som den ponnyn har haha!

Som jag skrev innan skulle jag prova rida på ett vanligt bett, (tvådelat, normaltjockt), i vanliga fall rider jag honom på pessoa, och jag vet att många tycker det är fel osv. men det är svårt att säga något innan man provat sitta på hästen själv, i alla fall så red jag på ett vanligt tvådelat bett och han skötte sig gudomligt! Jag trodde han skulle vara stark och hård i munnen som han har blivit innan på detta bettet, men jag märkte knappt att jag hade bytt bett! :)
Jag ska prova rida med det nästa gång också så får vi se hur det går, han är lite av en humörhäst så hans humör påverkar hur han är att rida väldigt mycket, och även mitt humör eftersom han är så lättstressad.

Jag ska i alla fall börja variera mig lite mellan betten och så småningom kanske jag kan rida på bara snällare bett, vem vet? c;
Kram Ida

Påväg till stallet!

Bloggar via telefonen, ska försöka att inte ha för många dåliga mobilbilder här på bloggen så har rustat upp med lite gamla systemkamera bilder på telefonen!
Idag ska jag, som varje fredag, rida lektion på Blomme för en tränare som heter Michael och jobbar på alleby ridklubb, jag ska rida på ett väldigt snällt bett så vi får se hur det går, Blomme kan bli rätt stark om man säger så haha! :)

Kram


Välkommen till min nya blogg!

Hej!
Ida heter jag som jag hoppas att ni har fattat ..
Jag är 15 år och bor ganska centralt i Göteborg.
Blomme, som är min ögonsten och hästen jag rider tre gånger i veckan är en gymkhanaponny, dock kan jag själv knappt rida slalom i skritt så jag rider mestadels dressyr på honom.
Om jag nu startar upp denna bloggen kommer ni få följa mig och honom, genom motgång och en gnutta framgång haha!
Kram Ida

RSS 2.0