Dagen

 
 
Jag trotsade min allergi och gav mig ut på ängen och fotade lite självporträtt, nu är mina ögon inte jätteglada men bilderna blev rätt härliga så det får man väl tåla ;)
Ska se om jag orkar lägga upp bilderna ikväll, annars kommer dom nog upp någon annan dag snart! :)
 
Har även varit inne lite i en stad i närheten och spelat minigolf och ätit glass, riktigt skönt eftersom vädret verkligen varit underbart, synd bara att vattnet inte är uppvärmt än bara. :(
 
 
 
 

Att skiljas från en vän

 
Har ju följt Linn Strelins blogg ganska länge och förstått hur jobbigt hon har haft det under den tiden som hennes häst Putte behövde avlivas, men jag har väl trott att det har blivit bra med tiden och att man glömmer.
Men just nu saknar jag Blomme jättemycket och då var det ändå inte så länge sedan jag var hos honom, men det känns så tomt att veta att han inte kommer stå i sin box när jag går in i stallet, att det numera hänger en annan sadel på hans sadelhängare och att det inte är säkert om han kommer tillbaka. 
Sedan är det ändå stor skillnad, Linns Putte behövde avlivas och han var hennes häst som hon red nästan varje dag, B hade jag bara tre gånger i veckan och han är dessutom inte död, han lever och har det bra, men det känns jobbigt för mig att inte veta om han kommer tillbaka till Sverige eller om han stannar i England, jag vet inte om jag kommer våga fästa mig vid en annan häst eller om jag kommer vara alldeles för rädd för att behöva välja mellan B och hästen jag ska rida OM B kommer hem igen.. 
 
Samtidigt kommer jag inte kunna låta bli att älska denna hästen jag ska rida, han förtjänar kärlek, han är grymt söt och jag har alltid tyckt att det ser ut som en fräck ponny, , förhoppningsvis löser sig allt men just nu är jag minst sagt förvirrad. Och jag antar att det är för att jag fortfarande saknar Blomme jättemycket. :/

Allergisk

Sitter inne i en stor fåtölj och spelar ett sjukt roligt spel på mobilen, men idag sitter jag tyvärr inte inne för att vädret är för dåligt, vädret är toppen men min gräsallergi börjar komma och mina ögon protesterar genom att bli röda och klia, inte så snyggt :(
Är egentligen jättesugen på att gå ut och ta porträttbilder på ängen utanför huset, men jag ser antagligen förjävlig ut och högt gräs runt mig lär ju inte göra mig vackrare ;)
Ska iaf sätta mig och skriva en lista över allt jag behöver ha med mig till rid/konfalägret, vi kommer ha tillgång till tvättmaskin och så men det lär ändå bli en hel del packning, ridkläder, vanliga kläder, sovkläder, sängkläder m.m för tre veckor! 
 
 

Dåligt väder

Är så sjukt dåligt väder så hela dagen har gått åt till att läsa och spela mapespel! ;)
Hade i alla fall inte med mig någon bok så började läsa en av mammas böcker, kommer ni ihåg när det stod om en 18årig flicka som lyckats rymma ifrån en gubbe som kidnappade och höll henne instängd i sitt garage i 8 år? Natacha hette hon och jag har börjat läsa hennes bok om hur det var de 8 åren, och det är så sjukt att sånt verkligen händer ...
Nu ska jag fortsätta med mobilspel eller boken, kram
 

Johanna Grant

Ni har väl inte missat att Johanna Grant har bytt design! Jättefin tycker jag, hon är så grymt duktig. :)
Beundrar verkligen henne och hennes blogg i allmänhet, och älskar dessutom hennes lilla häst Fiffi! Så sjukt söt ;)

Fredag

Är ju fortfarande på landet (ska som sagt vara här en vecka), och då blir ju tyvärr uppdateringen lite tråkig, vetinte vad jag ska skriva om riktigt, och nu när blogg.se appen inte funkar och jag inte har några bilder på mormor och morfars dator blir det så grått och tråkigt på bloggen :/
Ska se om jag kan komma ut lite och fota lite random hästar och porträtt om det blir fint väder någon dag snart i alla fall! :D

Vår ko?

Har ni sett att när blogg.se inte kan hitta en sida kommer det upp en ko, nu när jag loggade in stod det att min statistik inte kunde visas, och att sålänge används den tomma ytan som betesmark till "vår ko". ;)

Landet

 
Sitter framför tvn just nu och bara degar, det är faktiskt riktigt skönt med tanke på att de senaste dagarna har jag suttit på bussen vid den här tiden!
Förövrigt ska jag inte rida på en vecka ungefär, jag ska till landet idag, slappa, sola och bada om det är fint väder och när jag kommer hem ska jag åka till jämtland, där ska jag vara på rid/konfa läger i tre veckor, det blir grymt spännande att se vilken häst jag får eftersom jag inthajar någon aning om vad för hästar de har. 
Ska strax åka, ha det bra!
 
 

"lyft benet"

En gång för ganska länge sedan provade jag att lära B att lyfta på benet, och när jag provade idag kom han ihåg det, i alla fall hyfsat, men han blev lite ivrig ibland och stod och viftade hejvilt haha!
Video --> http://videofy.me/v/556742

Sista dagen

Nu är denna onsdag avklarad, imorgon åker B till England, känns rätt sjukt och har inte riktigt fått in det än, i 8 månader har jag ridit honom och nu åker han bara iväg, är lite trött och nere så orkar inte skriva så mycket just nu ...

Onsdag

Nu är jag påväg till stallet, eller jag har varit det i 20 minuter, bara 40 minuter kvar, yeah! ;)
Idag ska jag rida båda hästarna i paddocken och efteråt ska jag tvätta Blommes svans och ben så att han är ren och fin när han åker!
Vi hörs senare! Kram

Godnatt!

Är extremt trött, kanske inte så konstigt med tanke på att jag verkligen har varit i full gång hela dagen, men så här trött (och hungrig trots att jag nyss åt), har jag inte varit på länge, bara så ni alla vet. ;)
Men ska nog inte gå och lägga mig för sent, för imorgon väntar ytterligare en sånhär dag, godnatt! :D

Uppdaterad design

Bestämde mig i stundens hetta för att byta header också, och eftersom B åker och jag säkert inte kommer ha massa bilder på den hästen jag ska rida direkt så kändes det lättast att göra en header som denna. :)
Själva designen är dock inte riktigt klar än. ;)
 
Om headern inte syns, tryck F5!

Smått & gott om mig

 
Jag tänkte att många av er läsare känner mig säkert, men några gör det inte, så här kommer lite snabbinfo, jag kopierade en lista jag hittade någonstans när jag googlade lite hehe, enjoy! 
 
Namn: Ida (nähe?)
Ålder: 15 
 
Intressen: Ridning, fotografering & alla möjliga andra småintressen ..
Favoritgodis: Älskar chokladbollar som är doppade i choklad, finns som lösgodis (;
 
Har någon någonsin kallat dig lat? Nora Lee känn dig träffad!
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? Tyvärr :/
Vilken film kan du alla repliker till? High school musical ... :$
Vem har du varit på bio med? Ska jag räkna upp alla? 
Vilka böcker, om några, får dig att gråta? Haha, jag har gråtit till flera böcker :D
Vad är du allergisk mot? Gräs/hö (n)
 
En annan sak ni kanske inte visste om mig är att jag alltid har velat prova åka vattenskoter? 
 

Hööks tävling

Gilla MITT(<-- länk) bidrag till Hööks fototävling på facebook kanske? :D
Då blir jag i alla fall väldigt glad!
 

 
 

Två hästar

Idag red jag alltså B & ytterligare en häst från stallet.
Eftersom Blommes ägare redan har åkt till England (Blomme åker på torsdag), och hon hade med sig sadel + träns så blev det en skrittur barbacka med ett gamalt träns, nosgrimman passade inte så han såg ut som en cowboy-häst! ;)
 
Sedan red jag alltså en häst till, en d-ponny, som jag inte hade så höga förväntningar om, jag hade aldrig suttit på den innan och trodde att hon var hård i munnen och lite seg, men hon var snarare väldigt mjuk i munnen och pigg, så det var verkligen en rolig överraskning haha! Ska rida henne imorgon också, och eftersom hon var väldigt rolig att rida ser jag faktiskt fram emot det. 
 
På tal om något helt annat, kan inte bestämma mig för om jag ska fixa en ny header till den färgglada designen än eller om jag ska vänta och använda bilder på nästa häst jag kommer rida, nu när Blomme åker bort...?
 

Mot stallet

Nu ska jag strax dra på mig mina blå mjukisar över ridbyxorna och sätta mig på spårvagnen!
Elvis ska följa med mig till stallet och jag ska rida två hästar, den ena har jag knappt klappat för den är inte direkt bästa vän med Blomme men den är så sjukt gullig så det ska bli jättekul, är taggad till tusen ;)
Kram på er!

Jag gästbloggar hos Tessiss.blogg.se ...

... Antagligen vilken dag som helst nu, så kolla in där om någon dag och se om ni får syn på två inlägg skrivna av mig, en presentation och ett åsiktsinlägg!

Färgglatt

Designen jag nyss satte in är ju tillfällig, så håller just nu på att mixtrar lite med en HELT ny design, har planer på att göra den väldigt färgglad! :D

Hemma!

Nu har jag just kommit hem från Luxemburg igen, lagom till detta skitvädret ... :/
Men det är ändå skönt att vara hemma igen, kunna gå in på internet, smsa, sova när man vill, prata svenska med sin familj + kompisar & BLOGGA! :D
 
Vi har faktiskt mest shoppat, fikat och chillat ;) igår var vi och badade på ett lite speciellt badhus som från utsidan såg ut som ett UFO och på insidan som en stor soffa eftersom väggarna var täckta av röd madrass, say what? 
Haha, och vi såg även två personer i stan som satt ner, bara det att den ena satt i luften över den andra och höll sig uppe av en pinne som den personen under höll i..
 
Blogg.se appen vill fortfarande inte fungera och det är där jag har alla bilder från de senaste 5 dagarna, och det funkar inte att lägga över från iphone till datorn (någon som vet hur man kan göra?), så det är heltenkelt lite svårt att få upp bilderna just nu, men om jag lyckas lösa det kommer dom upp i ett eget inlägg snart. :(
 
Hoppas ni har överlevt under tiden jag har varit borta, försökte fixa att en kompis skulle gästblogga men råkade skriva fel email till henne och så hade hon det lite stressigt så det blev inget med det tyvärr haha! D:
 
Kram!

Säck + skäck

Såg detta inlägget --> http://www.ponnysanning.se/?p=9054#respond
 
Blev genast fundersam, skulle en skäck som betäcks med en annan skäck få en dålig avkomma? 
Är det någon som vet varför isåfall? Har skäckar något speciellt som inte andra hästar i andra färger har som är att de inte är bra att betäcka med varandra?
Hm ...

Frågestund

Har ägnat hela dagen till att skriva tidsinställda inlägg eftersom jag inte vet säkert om jag kommer ha något internet i Luxemburg (det är alltså onsdag när jag skriver detta). :)
Jag har tänkt lite på vad man kan skriva om och har inte kommit fram till något, eftersom jag inte har någon aning om vad jag ska göra när detta publiceras ... 
Jag har inte så mycket läsare att det känns värt att ha en frågestund egentligen men jag kommer inte på så mycket annat så frågestund it is! Fråga om allt! :D
 
Kram

Luxemburg

När detta publiceras, 11:20, sitter jag antagligen i bilen påväg från hotellet någonstans i Tyskland mot mammas och pappas kompisar i Luxemburg!
Jag tror det ska vara ganska soligt men inte överdrivet varmt, kanske 17-18 grader, så jag lär inte bli så brun, to baad :/ 
haha, det blir antagligen mer shopping än bad & sol, men det är roligt det också! 
Kram
 

Krångel

Blogg.se appen vill inte fungera och om jag ska skriva inlägg från mobilen måste jag ha den appen för att kunna posta bilder, vilket gör att bloggen blir lite grå tills jag kommer hem igen .. :/

Matcha eller inte matcha?

 
Är ni noga med att ni ska matcha era kläder med hästens utrustning, och att allt hästen har på sig ska matcha? 
Och då menar jag inte på tävling och träning, utan när ni rider ett vanligt pass i paddocken.
 
Jag har varit i lite olika stall och jag har märkt att det är väldigt olika, men oftast tänker man nog till lite innan man byter schabrak, eller köper knallgröna boots?
 
Ska jag vara ärlig tänker jag mest på hur JAG ser ut, men nästan inget på hur Blomme ser ut när jag rider, det är klart att jag försöker köper fina schabrak som är i en fin färg osv OM jag köper något till honom. Men jag tänker att det lätt blir överdrivet eftersom B inte är min häst...
Kanske hade det varit annorlunda om han var min men i nuläget känner jag att B har på sig den utrustning han behöver och jag sätter på mig något som är rent och matchar helt okej. ;)
Fast jag kan faktiskt längta lite efter att åka och träna för någon och verkligen tänka igenom en hel outfit till både mig och hästen!
 
Har man inget som matchar så får jag inte panik med andra ord haha. Men det finns såklart gränser för hur omatchad JAG vill se ut, för jag skiter fullständigt i hur andra väljer att se ut när de rider, märken, färger, boots, välj själva ;)
 
Blomme har ett väldigt gulligt hackamore med blå/gult nosludd på, när jag red ut med Maria igår hade han rosa benskydd och röda boots till, jag hade bruna ridbyxor och en blå/brun tröja så vi var riktigt omatchade, men hallå, vem bryr sig? ;)
 
 

Nya blogg.se

Åh, upptäckte just att jag har fått nya blogg.se, jag som var så nöjd och glad med det gamla... :/
Jaja, hoppas att det är bättre än det verkar som för jag har nästan bara sett dålig kritik, men när man vänjer sig kanske det blir bättre? Vi hoppas på det haha!
Ska se sista halvtimmen/timmen av en film nu, KRAM!

Ny (tillfällig) design

Vet inte om jag blev så nöjd med designen egentligen, men kände att bloggen behövde fräshas upp lite så den får stanna ett tag, vad tycker NI om den nya designen? ;)
 

Tisdag

Nu är det tisdag, och jag är på bussen påväg hem från stallet, red ut barbacka med hackamoret för blomme börjar få lite skav i mungiporna igen och så har han ju det där på magen..
Red i alla fall med Maria och Peppe, som är under igångsättning och bara kan skritta, vilket passar mig rätt bra när jag sitter barbacka utan bett hehe ;)

Har även fotat Helena och Elin som hoppade, om ni har tur får ni se någon av dom senare ;)

Har faktiskt varit en jättemysig dag!
Imorgon åker jag till Luxemburg och är borta till måndag så då kanske uppdateringen är lite dålig men jag ska försöka uppdatera! :)
På tisdag och onsdag ska jag rida igen och då har jag lovat en tjej som är bortrest att rida hennes häst så det blir två hästar att motionera. :)

Oj, detta blev ett längre inlägg än jag hade tänkt mig, aja kram!


Ny bloggdesign

Håller på lite med en ny header, kanske blir en helt ny design, det får vi se! Håll ögonen öppna ;)

Framtid


Har nog inte fattat att Blomme åker till England än, usch, känns mer än tråkigt nu när det verkligen känns som att vi har lärt känna varandra och börjat förstå oss på varandra.
Har verkligen ett toppen "erbjudande" framför mig, den hästen jag antagligen kommer få rida är jättegullig, har alltid tyckt att den ser riktigt cool ut när den har blivit riden, och jag tror att den påminner en aning om B i tempramentet, vilket såklart är roligt eftersom det är sånna hästar jag gillar att rida just nu! ;)
Men samtidigt, rida en annan häst än Blomme, låta någon annan ersätta honom, njaee, det går liksom inte, han är verkligen mitt allt den lilla hästen, han fattar antagligen inte hur mycket det betyder för mig när han tittar på mig med sina busiga ögon haha, det betyder hur mycket som helst!

Samtidigt som jag hoppas på att aldrig glömma bort hur mycket han betyder så önskar jag samtidigt att jag glömmer så fort som möjligt så jag kan fortsätta utan massa jobbiga känslor..
Det som känns extra jobbigt är att jag inte vet om han kommer tillbaka eller inte, hur ska jag kunna välja mellan B och den hästen jag kommer rida om han kommer hem igen? För oavsett vilken häst jag rider som inte är B är det antagligen så att jag kan göra mer och få ut mer av det, men Blomme är Blomme, han är speciell för mig och kommer alltid vara.

Behövde bara rensa tankarna lite, ni som orkade läsa allt förtjänar ett stort diplom på väggen haha...
Kram på er!

Jag & Maria på besök i sommarhagen!


Barbacka

Red ju som jag skrev bara ut barbacka, och det var faktiskt riktigt mysigt, Maria promenerade med bredvid så hon har fått sig ett ordentligt motionspass idag haha ..

Verkar även som att jag vet vilken häst jag ska rida från och med augusti när jag kommer hem från tre veckors ridläger och Blomme är i England! Men vilken det är håller jag på lite till haha, busigt. ;)

Tog lite kort på B i hagen, så om något blev bra lägger jag upp dom senare!
Kram


Dagens planer

Blomme har tävlar hela dagarna under helgen så han har med andra ord gått hårt, så idag tänkte jag ta det riktigt lugnt, rida ut en sväng, och eftersom han har fått ett litet bett av något slag under magen får det bli barbacka så han slipper sadelgjorden. :)
Vi hörs senare! Kram


Gymkhanatävling på alleby

Jag & Elvira åkte till alleby och tittade på gymkhanatävling, som blomme och hans ägare var med i! Både ägaren och Blomme skötte sig verkligen toppen, såg jättefint ut. :D
Var ganska många heat (inte för att jag har någon aning om hur många det brukar vara), men tror inte Blomme gjorde någon miss alls, allt rann på, eller svichade på kanske man ska säga, gymkhana går så sjukt fort!

Här är några av bilderna, orkade inte redigera dom men tyckte dom blev rätt bra så det behövs kanske inte ..


Team jumpers tävling!

Ännu en bloggtävling ni borde vara med i! Som ni kanske har märkt är jag med i rätt många, förr eller senare borde jag ju vinna då, eller? ;)
Haha, här hittar ni tävlingen i alla fall -> http://teamjumpers.se/?p=222#comments


Trött

Ligger i soffan och kollar på tv, är ensam hemma med min älskade pappa och ska snart äta lunch med honom!

Tanken var att jag skulle till Alleby idag med Elvira och kolla på Blomme när han tävlar men är väldigt trött och förkyld, och det verkar förvärras av min allergi för har massa slem i halsen .. Men det är inte så farligt, lite dålig start på sommarlovet kanske men aja ;)
Kram


Köv?

När jag rensade ut mitt skåp hittade jag denna slutsatsen, hm ..


Spiderman 3

Har varit med Johanna och pysslat lite med hennes häst idag och sedan även fixat naglarna, och nu sitter jag bänkad framför spiderman 3, igår var 2:an och i förrgår 1:an och jag har varit med varje gång haha!

Moonjumper och Johanna :)


Trött

Igår var jag ju på bio och såg filmen LOL, den var minst sagt förutsägbar, och alla skådisar var kanske inte de bästa men annars var den lite gullig faktiskt :)
Idag slutar jag runt tolv, men vet inte riktigt vad jag ska göra efter skolan ändå..
Bara en dag tills jag får sommarlov nu i alla fall!


Mot bio

Jag vet att det har varit lite dålig uppdatering här idag men har inte haft så mycket att skriva om, vad jag gjorde i skolan har jag redan lagt ut och efter skolan åkte jag bara hem, la mig i soffan och tittade på de program som kom på tv.
Men nu sitter jag på marklandsgatan påväg till bion där jag ska möta upp Amrit och se på LOL, jag har verkligen ingen aning om vad det är för film, men Miley Cirus som jag alltid älskade när jag var liten är med, och jag tackar aldrig nej till en typisk amerikansk film, haha okej dom kan bli lite smöriga ibland, men jag tycker det är lite mysigt :)

Ska inte tjata mer nu, ha det bra! Kram


Hur ska jag kunna klara mig utan denna underbara ponny?


Gött

Sista veckan i skolan är alltid rätt lugn och skön, men detta slår nog det mesta! ;)


Godmorgon

Godmorgon! Jag hinner inte skriva jättelångt för ska snart gå mot spårvagnen.

Blomme igår = underbar, han var kanske inte jättemjuk eller gick jättefint men han lyssnade perfekt på mina hjälper och gjorde precis som jag ville, så det kändes super!

En tjej i stallet fotade en annan tjej lite men jag tror hon tog någon bild på mig och blomme också så om hon skickar dom så kommer dom upp här så fort som möjligt! :)
Kram


"Olympiska spelen"

"Olympiska spelen" är nu avklarat, väntar på prisutdelningen där jag ändå inte kommer vinna något, och nu efteråt fick jag reda på att prisen var värda 800 kr, ni tänkte inte på att säga det innan så någon hade kämpat lite kanske?
Haha nejdå men jag hade i alla fall kämpat mer om jag visste att man vann mer än "äran" för en gångs skull ..
Haha onödigt inlägg, kram!


Sista avsnittet


Har nu kollat klart på sista avsnittet av DH, känns lite som att säga hejdå till en gammal vän (är det illa?), hehe, hoppas dock att det kommer ut en säsong till trots att jag verkligen inte tror det, den bästa serien i världen är över, borde nog gråta en liten skvätt...

Imorgon ska vi ha "skol olympiad", jag hoppas på att sluta tidigt så jag kan komma till stallet tidigt imorgon också, förhoppningsvis går det fort, verkar inte som att så många ska komma så det lär ju inte ta så lång tid!
Nu ska jag gå upp och göra mig iordning och kanske ersätta Desperate housewives med lite fotboll?
Kram

Barbacka

Red barbacka på Blommse, tog det väldigt lugnt då han blir lite extra pigg barbacka och så skrittade jag fram och av medan jag promenerade bredvid och stannade då och då + gjorde lite övningar så han skulle vara uppmärksam på mig, inget avancerat men det kändes i alla fall som att han var lite mer uppmärksam mot slutet i alla fall ..
Hästarna gick förövrigt i sommarhagen nu så fick även prova på hästjakt på hög nivå haha!

Blomme i hagen


Fikade*

Dumma stavningskontroll, skulle såklart inte stå att vi åkte till stan och fiskade, det skulle stå att vi åkte till stan och fikade, tror ni förstod det av bilden men man vet aldrig ;)


Helt okej

Vår klassföreståndare lät oss fylla i lite enkäter och sedan åkte vi in till stan med honom och fiskade, helt okej skoldag! :)


Måndag igen

Trodde jag skulle åka kvart i istället för kvart över nio så jag är redan påklädd och klar, som ni kanske förstod har jag sovmorgon, YAY!
Börjar tio och slutar två, så när jag har slutat åker jag direkt till stallet och rider å pysslar.
Tror att hela skoldagen kommer bestå av utverderingar och städning, ganska segt alltså, menmen, när denna dagen är avklarad är jag en dag närmare skolavslutningen! :D


IOS 5

Blir så trött, trots att det stod att allt på mobilen säkerhetskopierades så fungerade det inte, och alla mina bilder försvann, och sedan fick jag alla pappas kontakter eftersom jag använde hans dator (min är ju som många vet ur funktion), men nu kan jag i alla fall använda imessage på mobilen och inte bara på ipaden, det känns ju bra i alla fall :)
Ska i alla fall sörja de förlorade bilderna en stund och sedan sätter jag nog på en film och stoppar i mig lite godis! ;)

Gårdagen

Igår var jag då hemma hos Johanna på kalas, hon fyllde år för ett tag sedan och nu hade de fixat en projektor och filmduk i källaren så vi tittade på film, grillade och så fick hon presenter, vi var några tjejer som köpte en HV-polo piké tillsammans och jag tror faktiskt hon blev nöjd och glad haha! ;)

Idag ska jag försöka uppdatera min telefon (lite efter hehe?), eller min kompis ska försöka, och eftersom vädret är ganska äckligt så blir det nog mest sitta inne och leka med datorn och tv:n, hoppas på fint väder imorgon, funderar på att rida ut eller köra ett ordentligt dressyrpass, har inte riktigt bestämt mig än ... ;)
Kram


Bloggtävling

Nu har ni alla världens chans, var med ni också HÄR! :D

Helt okej!



Lördag

Nästa gång det är lördag har jag fått sommarlov, hur awesome är inte det? ;)

Har ganska mycket att göra under dagen, ska bland annat hem till min kompis som har fyllt år för ett tag sedan och fira henne med massa andra kompisar, måste även ta mig iväg och handla lite saker (duscha m.m.), har även lovat att vara hemma med min minsta lillasyster när mamma åker till stallet med min andra lillasyster, min pappa har nämligen åkt på konferans i Barcelona och bor hemma hos min mammas kusin med familj, (är inte avundsjuk alls ...), och så ska jag såklart blogga lite ;)


Hoppning

Nu har Elin skickat lite bilder som är fotade av Henaa.blogg.se :D
Blomme var riktigt lugn idag när jag skrittade och travade fram, dvs. innan jag började hoppa, lugn och mjuk, perfekt med andra ord haha, i alla fall nära på ;)
Jag skulle så småningom börja hoppa (det var alltså en hopplektion) och dessutom första gången jag hoppar mer än ett hinder i rad på B hehe ..
I första hoppet skulle jag komma i trav mot ett litet kryss och då skötte han sig faktiskt bättre än förväntat, men ju mer jag hoppade och ju fler hinder jag skulle hoppa på rad, desto mer taggad blev han om man säger så, men jag är ändå riktigt nöjd med honom, han lyssnade och lugnade ner sig mellan hindrerna även om han drog på en del när jag styrde mot ett hinder, lilleman .. ;)

 


Regnigt värre

Har som sagt varit i stallet hela eftermiddagen, ridit runt lite, mockat (två gånger, B har lite svårt att låta bli att bajsa när det är rent och fint ..), borstat och inte minst hoppat (!)
Förhoppningsvis kan en tjej från stallet skicka lite bilder senare så jag skriver mer om hur det gick och lägger upp bilderna tillsammans senare ikväll eller imorgon. :)

Det var meningen att det skulle vara en Pay and jump på gräsbanan i stallet idag, jag åkte hem innan jag fick veta hur de gjorde med den, för jag tror många strök sig på grund av vädret, tycker riktigt synd om alla de som slitit som djur för att få ut alla hindren på banan och framridningen, och dessutom gjort iordning i en av de gamla hagarna så man kunde parkera där, vi får hoppas på sol imorgon när det är ytterligare en Pay and jump. ;)


Blomme och en annan häst springer ikapp mot stallet.. ;)

Hoppning

Jag var lite fundersam igår när jag kom hem så jag orkade inte uppdatera.
Som några kanske vet ska Blomme åka till England om ca två veckor så då blir jag hästlös, det var även anledningen till att jag red en annan häst igår, och det var inte den hästen som gjorde att jag var så tankspridd, det är bara så svårt att veta att jag inte kommer rida den lilla ponnyn jag brukar rida tre gånger i veckan i sommar..

Idag står hopplektion på schemat, har aldrig tagit mig runt en bana på Blomme så det blir lärorikt ;)

Kram


Fullt upp

Dansar runt i ett av klassrummen tillsammans med några kompisar, haha det är så sjukt skönt nu när betygen blivit satte, fick nyss reda på hur det gick på mitt matteprov och är minst sagt nöjd! Gött!
Efter skolan ska jag åka och rida, men denna gången, inte Blomme ... Spännande ;)

Kramar


Söt ponny

Blomme skötte sig super idag! Red ut och galopperade en del i lite uppförsbackar, något jag antagligen inte hade kunnat göra för bara någon månad sedan ;)

Blev lite chockad när jag kom till stallet och upptäckte att B har blivit biten i örat och kletat ut blodet över hela sig, det såg ungefär ut som att han hade lagt i röda slingor i hela manen och panluggen och dessutom målat båda sina öron i rött, usch!
Så blötte en handduk och gjorde rent såret sedan blötte jag även ner pannluggen och när jag var klar var han nästan vit igen hehe, lilla bråkstaken ;)


TÄVLING

Tävlingen hittar ni här: http://nadjalundbergs.blogg.se/2012/june/t-a-v-l-i-n-g.html#comment
Var med du också!


Liten "bildbomb"

Här kommer lite fler bilder från gårdagen! :)






Trött

Är sjukt trött på alla dessa datorer, har nu förflyttat mig från mammas dator (min är trasig), till pappas MacBook Pro, en grym dator, checkcheck, men så jobbig, kan inte använda photoshop = fula bilder = tråkig blogg, haha, nejdå, men håller ljust nu på med massa saker samtidigt och ingenting fungerar ..

Blomme skötte sig i alla fall helt okej, han var väldigt taggad och stissig men han lyssnade bätte än han brukar göra när han är på sånt humör.
Efteråt gick jag, Elin, Maria & Helena ett varv runt gräspaddocken och fotade lite, så här får ni två oredigerade bilder från dagen, lägger upp resten när jag kan redigera igen.

Kram! :)



Klar!

Är äntligen klar med alla prov, inlämningar och läxor, idag hade vi vårt sista prov, matteprov, och ikväll eller imorgon sätts betygen D:
Känner mig ganska taggad inför sommarlov nu haha!

Lite senare beger jag mig i alla fall mot stallet och rider lite på Mr B ;)
Ska se om jag hinner lägga upp bilderna från igår senare, det blev lite förseningar längst med vägen igår så hade ingen ork att göra det när jag kom hem ..

Kram

Bild i repris :(


Mot Gunnebo

Sitter just nu i bilen påväg till Gunnebo ryttarförening, har lovat min lillasyster att fota hennes avslutning som är idag så kanske kan slänga upp någon bild senare, bjuder på en bild från gårdagen ;)


Måndag igen

Godmorgon! Idag ska jag faktiskt inte rida, blir väldigt stressigt eftersom vi får gäster och mamma inte kunde skjutsa mig varken till eller från stallet (med buss tar det drygt en timma åt varje håll), så jag hoppar över idag och rider på onsdag istället när jag inte måste stressa :)
Om jag orkar kanske jag följer med min lillasyster till hennes avslutning på ridskolan och tar lite kort!


Det är sjukt hur vacker han är ...


Storås ridklubb

Hamnade i Storås utanför Angered (i Angered?), efter att ha googlat runt lite kom jag fram till att det var dit det var lättast att ta sig, har bara varit där en gång förut och det var för många år sedan så har egentligen ingen aning om vad hästarna heter, men tror jag lyckades klura ut det med hjälp av ridskolans hemsida. ;)

Whitney (?) & min lillasyster Nora


Candyman (?)


Hade lite svårt med denna, men skulle gissa på att det är Cirona


Pajkos (?)


Candyman & Titan (?)

Fotosug

Har varit jättesugen på att fota hela dagen, så har äntligen bestämt mig för att ta mig någonstans där det finns hästar att fota, dock har jag insett att det är rätt svårt att ta sig till Gunnebo som jag först hade tänkt så vi får se var jag hamnar, lägger upp bilderna ikväll om det blir några ;)


Shopping

Har som sagt varit ute och shoppat hela "morgonen", dagen och början på eftermiddagen, gött!
Det var faktiskt ovanligt mysigt (brukar få lite ont i huvudet av att gå runt i stan), och fick dessutom med mig lite grejer hem ;)
Köpte två tröjor från Kingsland på Börjes, en i tunn fleece som kommer passa perfekt till mitt ridläger i sommar uppe i Jämtland, och en vanlig långärmad tröja som satt som en smäck haha!
Sedan inhandlades även ett par Acne-shorts, ett linne från Gina & ett par ballerinaskor.

Ska strax ut och möta upp mina kära vän Donja och sätta mig på en gunga och njuta av solen, kram!


Godmorgon

Ska strax åka till Kungsmässan och handla lite, tänkte även svänga förbi Börjes eller Svensk ridsport när jag ändå är där ;)

Blomme igår


Tävling hos ponnysanning

Var med du också HÄR ;)

Ridning

Påvägen hem från skolan smsade jag Blommes ägare och frågade om han hade blivit skodd, vilket han inte hade, så det blev ingen lektion, stressade ändå till stallet eftersom min tränare trodde att han kanske var skodd eftersom hovslagaren var i stallet, i alla fall så var han inte skodd (det tog lång tid för mig att komma fram till det ..)

Så jag tog lång tid på mig, borstade, mockade och pysslade på, så småningom fick hovslagaren även tid att sko B så då red jag en stund i paddocken, och konstigt nog hade han inga hyss för sig, trots att han inte blivit riden på några dagar pga. att han tappade skon alltså ;)
Provade även att sitta ner i traven för första gången på lääänge med B, har inte kunnat göra det innan eftersom jag har drivit på lite mycket med sätet då hehe, men nu skötte han sig faktiskt bra jämfört med hur det har gått innan. Duktig heest.
På slutet tog jag även några skutt över ett litet kryss som redan stod framme, och tro det eller ej, B höll sig hyfsat lugn!
Hade tänkt skriva tidigare men var ute och spelade fotboll en stund med Ylva och co. så glömde av mig ;)

Från dagen




1 juni

Två veckor till skolavslutningen, yes!
Ska (antagligen) rida lektion idag vid fyra, lite stressigt, för måste hinna med att göra en dansredovisning efter skolan men jag hinner nog ;)
Dessutom är det inte ens säkert att jag ska rida eftersom det inte är 100% att Blomme är skodd, även om hovslagaren lovade att göra det idag ..

Kram


RSS 2.0