Dressyrövning

Yackie är ju, som ni redan vet, en ganska stel häst i bogarna och sidorna. Och för att mjuka upp henne är det mycket volter & serpentiner som gäller. Något annat som är nyttigt för henne är att länga och minska traven, galoppen och skritten, hon har ett tempo som hon helst håller genom hela passet. 
Tycker därför detta är superbra övningar som lösgör hästen, och som man får jobba med att kunna minska och öka traven.
 
Övning36.jpgÖvning22.jpg
A.T betyder alltså arbetstrav och Ö.T ökad trav. S.V betyder skänkelvikning.
 
Jag brukar börja med den första av dessa övningar och sedan lägga in skänkelvikningar efter hand. Att göra mindre serpentiner som på bild nr 2 är jättebra för den stela hästen eftersom den måste överböja sig en aning.
Yackie tycker det är sjukt kul att länga traven men är destu svårare att samla ihop efter en ökning, och så är det ju många hästar som är, därför är volterna i serpentinerna på bild 1 superbra! Hästen kan inte springa på i samma tempo och ställningen hjälper till att lösgöra.
Kan verkligen tipsa om de övningarna, prova och skriv gärna vad ni tycker här nedanför sedan! ;) (Vill ni ha fler tips på övningar kan ni kolla in här ---> http://dressyr.ifokus.se/articles/4d712eb4b9cb46221d044d9a-dressyrovningar-forsta-delen, det är därifrån bilderna ovan är tagna.
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0